Nuttige surfweer info:

Surfweer Weekend 6 en 7 April 2019

91 reacties

 1. Altijd weer zeer gedetailleerd Moderator!
  Alleen op wijk ben ik nooit zo blij met Noordooster met Tata achter de duinen! Dat bleek afgelopen maandag maar weer tussen 11.00/1300!

  Zouden eigenlijk een verhoogd lonkanker risico signaal moet geven voor strandgangers en surfers daar!

  Maar de surf was top!

  Stoked en Tata steel uitdoven!

 2. Snik, ja helaas. Ik kan mijn weerbericht wel in de prullenbak gooien.

  Voor dit weekend is dat zeker het geval. De NNO-er zit te ver weg, net buiten de Noordzee. Daar mag pas volgende week goede swell van verwacht worden. Dit is de windkaart van zondagmiddag:

 3. Het water warmt wel lekker op yes!

  Dudes ff lekker dit weekend met dudinnetje en dudekids in de zon dan gaan we volgende week weer rippen!

  E al jullie achterstallig onderhoud bijwerken Ja!

  Stoked

 4. Hey Tobias, best op vandaag of morgen inzetten voor een nat pak in Zeeland?

 5. Boei metingen gaan iig omhoog ipv omlaag.
  Met een beetje optimisme kan er wel gesurft worden.

 6. Is het morgen de moeite om een nat pakkie te halen in Domburg ? Lijkt beetje net wel net niet… 😥😥😥

 7. Lekker hoor! Ben benieuwd hoe dat volgende week woensdag/donderdag gaat uitpakken.. STOKED!

 8. Tobias ,

  Ik ben een beetje verward vandaag. Om te weten of er gesurft kan worden gebruik ik altijd dmi.dk + surfweer + https://odnature.naturalsciences.be/ en dan de dag zelf meetnet vlaamse banken voor de actueele data.

  Normaal gezien geeft het model van odnature een heel goede voorspelling , maar vandaag 0.8m waarvan 90% afkomstig van swell voorspeld ( wat normaal heel goeie condities geeft ) maar op meetnet vlaamse banken geeft nog een halve meter aan oostende oosterstaketsel.

  komen deze verschillen doordat de richting vrij oost is en het model van odnature hier geen rekening mee houd ?

  ik woon vrij ver van de kust , dus ik vertrek pas als er enige zekerheid kwa surf.

  Grz

 9. Vanwaar komt deze surprise swell? Mooie lijntjes al een hele tijd aan het binnenkomen.

 10. Vanuit het NNO-en waarschijnlijk. Er is nog veel meer swel onderweg. Boei-hoogtes liepen de afgelopen middag op van 1,5 naar 5,0 meter tussen Noorwegen en Schotland. Die swell zou hier morgenavond al kunnen arriveren en verrassen!

 11. Kunnen we morgen in zuid holland dus wat golfjes verwachten? longboard/shortboard

 12. Iemand een idee welke waterstand nodig is om de swell door te laten komen in België?

 13. Als ik de boeien mag geloven (mag ik dat?) dan is er vanavond al een leuk golfje te vinden met HW.

  De boeien in het noordelijk deel lijken wel erg veel naar het oosten te richten. Komt die swell nog wel goed door morgen?

 14. Bedankt, HW wist ik, maar niet elk HW heeft hetzelfde peil. Ik ben op zoek naar een peil TAW of NAP. Misschien is het soms nog de moeite een paar uur voor of na HW.

 15. Als je naar de golfspectra kijkt, afgezien van de richting(moet ik weer een ander tabblad openen en zoeken) lijkt het erop dat er op euro 13 al deining binnen komt. Dus ik ga zeker kijken dalijk.

 16. Maar in principe komt de swell pas morgen, want A12 loopt nu pas een beetje echt omhoog. En dat duurt meestal wel zo’n halve dag tot het uur is. Soms sneller, een uur of 8u. Maar echt vol arriveren dus nu iig nog niet met HW. Pas het HW daarna, morgenochtend dus.

 17. Dikke mist op de cams die richting het noorden trekken (met ZW wind). Iemand met een verklaring? Nederlandse marine layer?

 18. Net een kwartier staan kijken bij Ouddorp, vond het niet de moeite. Meer longboard golfjes.. Zou het morgenochtend wel de moeite zijn? First light?

 19. Disndag: redelijk wat wind en weinig plaatsen waar de wind aflandig zal staan

 20. In het NPZK wat mini gulden klompjes gevonden in den shorebreak. Zou de beer nog wakker worden dit jaar?

 21. Iemand met laagwater of tijdens het duckdiven een vin gevonden? Noordpier Wijk aan Zee? Harley Ingleby 5.5

 22. Vanochtend helaas niet kunnen gaan, zou de swell eind van de middag nog steeds doorkomen Tobias? Periode lijkt wel wat minder dan..

 23. Swell in N-H draait nu niet meer de bocht om. Voor ZW regio’s is deze richting juist wel gunstig. Alleen nog even wachten tot de wind zn werk gedaan heeft en het tij weer voldoende is.

 24. Hey mates!

  I’m thinking to surf in Domburg tomorrow, does anyone has any idea how it will be?

  Cheers!

 25. vanavond met hoogwater goed in zuidholland, hvh? of ander tijdstip beter?

 26. @Fronza

  You might get lucky with a LB or fish. Good luck with figuring out what tide and place!

 27. Bloemendaal was heerlijk …. crossoff windje en super cleane heuphoge righthanders… halfuurtje voor hoog en na

 28. Iemand na 20:00 op de parkeerplaats van Wijk een paar xcel drylock handschoenen gevonden? Vrees dat ik ze naast de auto heb laten liggen… Kadootje voor de eerlijke vinder! Rikdinges@gmailpuntcom

 29. Zo gezellige boel het gister was op de Zuid, zo alleen lag ik er de eerste 45 minuten in met eerste licht. Bizar eigenlijk. Mooie borsthoge wandjes!

 30. Waar te surfen vanmiddag/vanavond in Noord-Holland? Wellicht Ijmuiden zuidpier het beste met deze NO wind? Meer beschut en offshore dan de andere spots?

 31. Hoe kan dat? Ik zie vette surffotos… en hier was het niet hoger dan een halve meter!? #ikbegrijperniksvan.

 32. @max …… IJmuiden is te laag ik zou naar Bloemendaal rijden bij rapanui was gisteren heel mooi dus zal vanavond net voor hoog ook wel mooi longboarden zijn

 33. Zou het vnv clean surfbaar zijn in belgië en de moeite zijn om naar de kust te rijden? Toch wel sterke noordooster wind

 34. @pipo en Katwijk #dienoordoostergaatlangsonsheenenwordtopgevangendooreenpunt
  #tookmeawhiletogetit

  @belgica
  Framezelle moet in theorie los gaan! Weet alleen niet of je door het Natuurpark heen komt.

 35. Nee, niet veel soeps. Misschien in België en Zeeland soms even wat meer windgolven uit NNO door de zeewind.

  Dit weekend (vooral zondag) wat meer kans, als die ONO maar hard genoeg aan gaat. Van verre swells is voorlopig niets te verwachten. Dat gaat allemaal boven Scandinavië langs volgens de windpatronen op dit 2e kaartje:

 36. HELP MEE AAN MEER ZELFVERTROUWEN VOOR KINDEREN MET DOWN, AUTISME OF ADHD

  De enthousiaste vrijwilligers van Stichting Surf Project geven surfles aan kinderen met Down, autisme of ADHD. Dit heeft een positief effect op de ontwikkeling en geeft het zelfvertrouwen een enorme boost. Onlangs zijn we gevraagd mee te doen aan de ‘VOORbeeld-Verkiezing’: een ondernemersinitiatief voor projecten waar Nederland mooier van wordt. Een enorme eer en als we winnen kunnen we nog meer kinderen helpen!

  WAT KAN JIJ DOEN? Stem via https://www.voor.nl/voorbeeld-projecten/2019 op het Surf Project. Om onze kansen te vergroten kun je twee keer stemmen (via Facebook én via Linkedin).

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/thumbnails/26114.jpg

  ALVAST BEDANKT!

  PS: Please spread the word!

 37. Side-on NO-er dik 5bft met een lichte NNO er in vanavond. Dat geeft niet veel goede hoop. Ook omdat het bij de wadden niet erg waait.
  Maar het wordt altijd wat, wel iets. Met funboard grootste fun vandaag!

 38. Kan de webcam van ScheveningenLive voor het deel “Sportstrand” wat omlaag zodat zowel het sportSTRAND maar vooral natuurlijk de golven weer zichtbaar zijn?

 39. Hi Tobias, ik heb een vraag mbt het lezen van de boeidata (golfhoogte) bijvoorbeeld een/twee uur voor het surfen:

  Voor bijvoorbeeld Hoek v Holland (met Noord Swell):
  – Is de Eurogeul E13 voorspellend of eerder de IJgeul 1 (of Munitiestort) voor golfhoogte?
  – Daarnaast, ligt zo’n boei 20km uit de kust… hoelang duurt het dan grofweg (berekenen) voordat die golven 20km hebben afgelegd?

 40. Hoi, tijdje terug had iemand een tip voor een budget carver skateboard. Weet iemand nog welk board dat was? Of waar ik ze kan vinden? Alvast bedankt

 41. Hi Tobias,

  WIj zijn van plan om met de paasdagen een lang weekend naar Frankrijk te rijden, waarschijnlijk Bretagne of de Vendee. Zouden vanaf donderdag kunnen surfen.

  Heb je een gevoel of de surf daar goed gaat zijn vanaf donderdag onwards?

  Thanks!

 42. Vraagje over Madeira. We willen in mei misschien die kant op, maar we zijn nog niet super ervaren. Zijn er ook wat beginners spots op Madeira, zonder enorme rotsen en riffen? En is mei een goede tijd om daar te surfen.
  Met een beetje googlen kom ik allerlei heel tegenstrijdige info tegen…

  Andere plan is Azoren of Zuid Portugal…

 43. Koop geen budget of Chinees aftreksel, maar liever een tweedehandsje. Het gevoel dat een Carver geeft is niet te evenaren op een neppert. Ik sta elke dag op de carver. Iets langer boardje met C7 trucks is nog steeds mijn favoriet (heb ook een kortere met CX) kun je los zetten voor je shortboard gevoel of iets strakker voor je allround travel naar de beach, door de stad, naar kantoor etc. De Carver is unbeatable, heb er veel alternatieven gehad. Alles weggedaan.

 44. Volledig met @Carver eens. Probeer ook eerst een aantal verschillende lengte boards en de verschillende Carvertrucks CX en C7of C5 “that suits your style”.
  Er is een grote skateshop in Den Haag waar ze veel Carver modellen hebben en er genoeg ruimte is om te testen welk board het best bij je past. Ze hebben ook de goedkopere versies. Voel je meteen het verschil;-)
  Hang loose.

 45. Hi Tobias,

  WIj zijn van plan om met de paasdagen een lang weekend naar Frankrijk te rijden, waarschijnlijk Bretagne of de Vendee. Zouden vanaf donderdag kunnen surfen.

  Heb je een gevoel of de surf daar goed gaat zijn vanaf donderdag onwards?

  Thanks!