Nuttige surfweer info:

Surfweer weekend 19-20 december 2015

78 reacties

 1. De enorme LP boven de Noordpoolcirkel vrijdag op zaterdag. Hier gaan we zeker een extreem lage frequentie van terug zien op de boeien in de Noordzee zondag.

 2. Tobias, wijk aan zee lijkt nu nog wel wat op de webcam.
  Is er ook wat kracht in de golven te verwachten of kan ik beter tot zondag wachten?

 3. tank die jetski’s maar af en haal je gun uit de kast voor een big wave session in wijk aan zee!

 4. vandaar dat de webcam het maar een halve minuut deed…. want het zag er ff wat anders uit dan de foto van hierboven haha. Dit is zeker de moeite waar xD

 5. Het is nog heel even wachten, maar dan hebben we dit. In ieder geval in de Randstad. Lijkt me ideaal op de flat-days zoals vandaag en morgen…

 6. nou lijk mij ideaal voor alle daagjes want zo mooi rolt het langs de hele Nederlandse kust echt nooit! hahahaha! maar gaat rif010 in rotterdam ook zo`n mooie golf worden? lets hope!

 7. en onbeperkt veel golfen pakken om je skills the oefenen? Yes thank you!

  en het geld om naar zuid frankrijk te rijden is meer en dan moet je nog maar zien dat er zulke golfen staan.

  10 tegen 1 dat iedere surfer in nederland dit meteen zou gaan doen als er zo`n golf te surfen is in eigen land… kom op man!

 8. zulke golven zou je wel elke dag wille toch
  maar ff serieus zijn er in nederland dan mensen die geld teveel hebben om zoiets te bouwen? want hoe veel surfers zullen er zijn in nederland 300? 400? die fanatiek en goed genoeg zijn om daarop te kunnen surfen of tellen we alle gekke waveskieers ;-), kanoers en bodyboarders ook mee ? misschien kan het dan wat worden .
  Enje hebt in ieder geval geen last van overvliegende kitters maar van zwemmende eendjes

 9. Maar toch mooi om te zien dat KellySlater nog zo blij kan worden van a man made wave, die man heeft toch wel alle golven op aarde gesurft

 10. Ik ben komende week (vanaf woensdag) waarschijnlijk op texel, vroeg mij af of iemand mij kan/wil zeggen waar het het beste breekt met de zw=ers die er aan komen. hoog /laag water?Begrijp uit het verhaal van tobias voornamelijk laag water, geldt dat ook voor de meer zuidelijke wind? hoor graag wat tips! en wie weet tot in het water daar!

 11. Jij duft marki ik denk juist dat het andersom is ! Nu wachten op de eerste golvjes van dit weekend in zee in de natuur en niet op nepgolven die niet op een milieu vriendelijke manier worden gegenereerd , mischien wordt het dan weer rustig in de lineup als het eenmaal zo ver is !!!

 12. Hebben al de stadse wannabees ook hun eigen spot. Gemak is voor de meerderheid de doorslaggevende factor, en iedereen kan posten dat ze gebarreld zijn. Het gaat zeker schelen in de line up. “Wij kustbewoners” zijn zeer tevreden met deze ontwikkeling, elke stad zijn eigen wave pool. Nu tempo maken met de aanleg.

 13. Iedereen wil wel op die manmade wave, maar uiteindelijk komt het neer op de voorwaarden: 5e per golf? sure thing? Wachttijden? Golftype? het zal zeker geen barrel worden…Ik ben zeker van de partij

 14. Jezelf een Nederlandse local noemen, heeft toch iets van jezelf een bergbeklimmer in Nederland te noemen, laamenielachen, ga s kijken in Haawaai ofzau. Het is een soort kinderlijk identiteitsvorming waartoe alleen 11-jarige Riffijnen of ouder met een lager IQ die bij de IS willen zich mee vereenzelvigen.

  Enniewee, woon relatief dicht aan de kust (half uur) ben nergens een local maar desondanks zal ik never op een buitenbinnenbaan te vinden zijn, “zonder oordeel erover”, 50 % vh plezier vn surfen komt voor mij alleen al van het op zee zijn.

  Verder wens ik ieder zijn surffun waar dan ook, en alvast een fijne kerst 🙂

 15. Allemaal leuk en aardig die kunstmatige golven in de randstad, maar ik begin me toch lichtelijk zorgen te maken over de vooruitgang van dat hele plan…
  Loop zo nu en dan langs om te kijken wat ze aan het doen zijn, maar voor zover ik kan zien is dat…niks.
  Laatste nieuwsbericht is van juli waarin ze vertellen EINDELIJK alle vergunningen e.d. hebben gekregen (na een hoop gezeur en geklaag van omwonenden) en zijn begonnen met de aanleg van het hele gebeuren en dat we in de zomer van 2016 al kunnen komen surfen….
  Heb daar eerlijk gezegd een beetje een hard hoofd in.
  En dan is het nog maar afwachten wat voor een golf ze daar door die gracht weten te laten rollen. (van die computer gegenereerde simulaties zijn natuurlijk leuk voor het idee, maar dat is nog geen realiteit…)
  Zo als die van de Heer Slater zal het wel niet worden…man man man wat een prachtgolf! Man-made perfectie als je het mij vraagt. Zou er dik geld EN dikke wachtrijen voor over hebben om elke dag zo’n golf door mn stad te hebben rollen!
  Nooit als vervanging van “the real deal”, maar gewoon als geweldige aanvulling op het schaarse Nederlandse aanbod.
  En inderdaad, als het de line-ups in zee nog ontlast ook dan is dat alleen maar mooi meegenomen.
  Ik zie alleen maar voordelen.
  Dus hop hop, Rif010, gas erop!

 16. Vraag me altijd af hoe het verdienmodel van zoiets gaat…
  Hoeveel betalende mensen kunnen er tegelijk in zo’n vijver/golf…
  Of is het meteen een kunstmatige ‘noord’?
  ik ga niet snel betalen om met 50 tot 200man in een rotterdamse gracht te gaan snaken.

 17. In Dubai moeten er bakken geld bij…. maar dat maakt daar niet uit.

  In NL vrees ik dat je het moet hebben van schoolfeestjes en …..horeca bij een wavepool.

 18. Ik wil jullie weekend niet verpesten maar er lijkt consensus over het feit dat het rustiger gaat worden in de line-up zodra er een wave pool is. Een wavepool in de binnenstad van Rotterdam gaat één ding doen; surfen zichtbaar maken voor een heel groot publiek. Reken maar dat de Rotterdamse Kiddo’s gaan dromen en er alleen maar meer surfers komen door deze exposure.

  Ik verwacht dat de crowds in het Westland eerder zullen vervijfvoudigen dan dat ze af zullen nemen. Toch kan ik niet wachten tot het af is, mocht het ooit gaan starten. Tot die tijd blijf ik gewoon rondjes peddelen in de Kralingse Plas tijdens de flat spells….

 19. Wijk (1e parkeerplaats) 11:45-13:00uur – Cleane kniehoge lijntjes, mooie vorm, heerlijk genoten… morgen alors une fois!

 20. ‘al’ de stadse wannabees & ‘wij’ kust bewoners… Bla Bla Bla!!!! Generalist!!! Whatever Local!!!

 21. Alles wordt toch ook opgeleukt met surf (reclames aan toe), welke wannabe is daar beter van geworden?
  en wat dacht je toen internet kwam, het woord alleen al!!
  Face iT -> onomkeerbaar

 22. Ze hebben het in t verleden wel een paar keer goed gehad!
  En inderdaad nog een week wachten, maar ……?

 23. Zolang die golf maar niet zo druk wordt als deze heb ik er wel een paar tientjes voor over om in de barrel te zitten…

 24. Leuk idee hoor een wavepool in rdam, daar niet van. Maar doet sterk denken aan dutch water dreams in zoetermeer wat inmiddels voor de zoveelste keer een doorstart gaat maken wegens te weinig inkomsten.
  De ‘golf’ daar is wel lache om een keer te doen. O ja, flowboarden heet het. Maar lang niet zo vet al een wave zoals in de wavegarden. Maar met een longboardje lijkt me dit toch best lastig. Sowieso moet je het volgens mij aardig kunnen wil je een beetje een leuke rit kunnen maken. Dat scheelt waarschijnlijk aanzienlijk in de lengte van de wachtrij. En in de inkomsten 😛

  Op zee surfen is toch veel leuker.

 25. @@singlefin: whoops, moest inderdaad ‘encore une fois’ zijn, al heb ik vaker Stromae op staan 😉
  Wijk 8:00-11:00 – clean, lijn, wederom ongeveer kniehoog.

 26. @ atmosphere

  Gezien de windrichting en kracht scheef Noord of WAZ denk ik: beetje protectie is nodig lijkt me.

 27. Wijk was goed te doen eeeh Waveskidiaster😜
  Jij wilde toch graag dus het was gogo!

  4 surfers Waveskidisaster en Moi tussen 13.30 1600 uur bij da eerste molen tussen de Windsurfers! Was lachuu met 6 Dudes en de wind viel mee! Wel mooie redelijk hoge lijnen alleen weinig Power maar de beachbreaks waren pas echt dodelijk Slamming!
  Omdat ik zat te kutten met een Headmount was ik helaas afgeleid en dat leverde een nosedive
  op de zandbank dus Krak dat was men Epoxy Custom Waveski Kassa voor Red Rose Boardrepair! maar laat hem door Ronald met liefde repareren en zo Surf ik op deze klassieker al 12 jaar!

  Toch nog doorgesurft met 5 liter water aan boord!

  Voor mij een mooi Decemberdaggie heerlijk!

  Wie heeft er een surfschoen op de parkeerplaats van Wijk achtergelaten?
  stond op de stoep!

  Bertski!

  Verstuurd vanaf mijn iPad

 28. Wijk was uiteindelijk lekker. Ik ging er rond 11:00 in en eerste 1.5 uur was niet veel soeps, misschien ook door de (voor de windsurfers) enigszins tegenvallende wind.
  Laatste uur was wel goed (midtij?). Paar lekkere kunnen pakken, beste idd borsthoog. Zelfs nog een golf gedeeld met een windsurfer. WaZ leuk!!

 29. Hi Tobias
  Komen er nog specifieke surfsmsjes vandaag, komende dagen? Of geldt de txt van zaterdag nog? Thanks!

 30. Automatisch filmpjes starten is zwaar irritant inderdaad.
  Nog irritanter als ze ook nog eens op repeat staan.

 31. Cam ziet er niet veel belovend uit op wijk en als die zo heen en weer gaat weet je ook al dat het flink waait ..iemand eyeball ?

 32. Nadat de zomer ons heel veel mooie surf heeft geleverd is de winter wel echt slecht. Bijna continu blijven we met de zuidwester zitten. Begrijpelijk dat we hier over andere dingen praten dan de surf…

 33. Hopelijk komt die swell om de pier wijk heen morgen zodat je een beetje beschutting en is de wind niet al te hard . Al is golfsurfen met wind7-8 eigenlijk niet te doen met een longboard .

 34. Zo erg is dat toch niet, een beetje wind. Vandaag was iig goed te doen op Scheveningen. Heb wel eens met ZW 9-10 gesurft en toch nog mooie lijnen.

 35. Iemand ervaring met torq longboards? Wil er graag een kopen (gezien de prijs) maar heb nog niet eerder op een epoxy board gesurft.

 36. Epoxy is sowieso top. Surft heerlijk en 10 x beter voor het milieu en de shaper dan een polyester board. Heb zelf de longboards niet geprobeerd, maar de shorboards zijn keurig. Goed geglassed iig door een Portugese Surf Factory.

 37. Het verschil met epoxy en polyester is dat polyester wat meer flex heeft en over het algemeen de klappen beter opvangt in choppy condities. Epoxy gaat wat sneller stuiteren.
  Tijdens het surfen zijn er ook nog wel andere verschillen merkbaar door de flex, maar dat is persoonlijke voorkeur. Ik denk dat het voor de mindere goden onder ons niet zo veel uitmaakt qua performance. Het relaxte aan epoxy is gewoon dat je bijna nooit met een repair zit en dat ze jaren langer mee gaan. Ik zou dus voor epoxy gaan.

 38. Op Schev zijn het elke x weer ZO-Zuidelijk en dan 3,4 Bft ipv die verwachte lekkere ZW6-7 die wel dikke lijnen opleveren.
  Pff en dan gisteren “code geel”, wat een bullsh*t.

 39. Heb nu 3 jaar en torq 9’0 en ben er tevreden mee. Stuiteren nog nooit gemerkt (mindere god inderdaad, maar ken het wel van andere boards).