Nuttige surfweer info:

Surfweer vrijdag (en weekend) 7 juli 2017

42 reacties

 1. Een gigantisch hoog op de oceaan en een klein hoog ligt boven de Noordzee. Helaas krijg je dan geen golven hier. Dat lagedrukgebied ligt wel mooi voor Frankrijk, Engeland en Ierland.

 2. Dinsdag al het eerste Noordzeelaag. En laat dat nou net de dag zijn die ik heb overgeslagen in het weerbericht 😆

 3. -off-topic-
  Ha, eind september stap ik in het huwelijksbootje met mijn behoorlijk zwangere vriendin. Na ons huwelijk mogen we nog vliegen dus één weekje genieten van de zon en de rust lijkt ons wel lekker.

  Heeft iemand van jullie een goede suggestie voor een beetje een leuke en goedverzorgde surf/yoga resort/lodge in Portugal, Spanje of Frankrijk waar mijn vriendin lekker kan ontspannen en ik de nodige golven kan pakken?

 4. @Huwelijksboot lekker vriendin thuis laten en lekker zelf een bestemming naar keuze zoeken EN RIPPEN!

 5. @Huwelijksboot – Mauka Lodge (http://www.maukalodge.com/). Er staat sup maar surfen kan ook. Lissabon is vlakbij dus je kunt daar met je vriendin ook van genieten. Tiago is de eigenaar en hij kent alle spots.

 6. Hier in lacanau nu dutch waves. Toch nog een longboardsessie. Na het weekend hopelijk weer beter.

 7. Groovy pica ,….maarrr ; winterpak, cap en schoenen ,…WTF gast ? 🙂

 8. Vrijdagavond ziet er voorlopig lekker uit zeg!! (volgens windguru) Getij zit mee, hele dag NW en s’avonds neemt die weer af net als laatst! Stoked

 9. Ik begrijp het niet de laatste tijd precies alleen berichten van wanneer het niet denderend zou worden. De topdagen worden weggelaten. Komende week lijken dinsdag en donderdag wat te worden, net de dagen waar niets over gezegd wordt. Wat zijn we met ‘in frankrijk zorgt dat wel voor golven, maar hier niet’???

 10. Haha, moet bijna wel!
  Gister op Ameland was lekkah! toch blij dat ik mn boardje bij me had, geheel tegen het officiele advies in 😉

 11. Vraagje: ik ben m’n Bic Mini Malibu (7’3″) intussen wat ontgroeid. Take-off en golven rijden gaat intussen redelijk vlot, waardoor ik nu op de logheid van de plank stoot (voor een bottomturn moet ik echt m’n hele gewicht erin leggen).

  Heb het gevoel dat de plank verdere progressie tegenhoudt. Vandaar dat ik op zoek ben naar een opvolger, een shortboard.

  Nu is mijn vraag aan welke dimensies (lengte, volume) ik zo ongeveer moet denken? Ik weeg 71 kg, en ben 1m85. Ik wil niet de fout maken om meteen te klein / te weinig liters gaan, waardoor ik geen enkele golf meer pak. Maar zou tof zijn om een plank te hebben die ik goed kan ducken + meer manoeuvreerbaarheid op de golf toelaat.

  Iemand tips?

 12. Probeer een board rond de 6.0 met een brede neus zodat je nog wel makkelijk golven pakt in NL

 13. @ruben:
  Gewoon eerst eens wat boards proberen..wat je zelf lekker vind.volume/shape is trouwens veel belangrijker dan lengte.

 14. Ik ben 1.82m en rond de 73kg en denk de gemiddelde surfer, ik heb een 5’8” met 35liter (dik shortboard, ook prima voor schouder/headhigh in buitenland) en een 5’11’ (mini longboard) van 41liter. De 5’8” surf ik het liefst vanaf heuphoog, deze 5’11” kan vanaf kniehoog.

  Als ik 1 board voor alle golven zou kopen zou ik tussen de 36 en 38 liter kopen en lekker breed, dat als je ‘m vast houdt het board in je oksel komt. Das een mooie breedte.

  30 liter is echt te weinig voor NL als je geen surfgod bent.

  Nou wellicht heb je er iets aan in je keuze.

 15. Kijk vooral ook een beetje naar de shape van je boardje.
  30L met mn 88kg excl wetsuit is in veel condities prima te doen geweest. Neemt niet weg dat meer volume wel wat makkelijker surfen is

 16. Hoi allemaal, ik ben op zoek naar een 9.8 mega shortboard.
  Nu zag ik dat @Ruben een 5.11 mini longboard heeft ,verkopen ze in de winkel waar jij je board hebt gekocht ook mega shortboards.
  Ik wil graag shortboarden maar wil wel wat volume voor de nederlandse golven

 17. 1.85m en 71kg? Zou als ik jou was eerst ff bijvreten man. Je hebt dik ondergewicht. Eerst eten dan surfen

 18. Best surfvrienden en vriendinnen,

  In September vlieg ik weg van deze flatness op naar Costa Rica & Panama. Is er iemand die nog graag zijn/haar tips en aanbevelingen wilt delen?

  Muy apreciado!

 19. Nog één vraagje: over twee weken trek ik naar Hendaye. Kan ik best daar een tweedehandsboard zoeken, of zijn de boards daar net extra duur door het grote aantal surftoeristen?

 20. Ik heb een 6’10” shortboard, veel te groot voor mij dus misschien wel iets voor jou. Stuur eens een mailtje als je wat meer info en/of foto’s wil: arnaud_marcus@hotmail.be

  PS: woon in België maar ga morgen en overmorgen misschien naar scheveningen