Surfweer vrijdag 7 oktober 2022

De wind pikt deze vrijdag al vrij snel weer op en duwt de golfhoogte over de kritieke grens dat het goed te surfen wordt. In eerste instantie vooral in N-H, maar later ook in Z-H genoeg golven voor funboards of longboards. Shortboarden is er daar nog niet echt bij, daar is het net wat te slap en te klein voor. In België is en blijft het vrijdag helemaal flat, de wind is te aflandig. Zeeland kan nog wel een lijntje oppakken, maar echt alleen maar voor de beginners en ook pas laat op de middag, nadat er daar genoeg wind is geweest en het laag water wordt. Daar komt het afgaande getij mooi op tijd. Ook in Z-H zal het op tijd afgaand tij zijn. In N-H, en dan met name het noordelijke deel, is het afgaande getij te laat op de avond. Geen opties meer tenzij je vol met de wind mee naar het noorden wil stromen. Wel is vroeg op de dag nog goed mogelijk, omdat het tot en met begin van de middag nog laagwater blijft. Hoogwater in N-H zuid valt vanaf 14:00 uur, in N-H noord pas na 16u. Toch gaat het vanaf 14u daar al stromen, omdat het vanaf dan vol loopt. De noordelijke (of lees oostelijke) Waddeneilanden hebben deze vrijdag weinig golven, omdat de swell/wind uit het zuiden komen. M.u.v. Texel en heel klein stukje Vlieland, draait het er niet genoeg omheen. Zaterdag is dat wel anders!

Zaterdag 8 oktober
In de nacht van vrijdag op zaterdag draait de wind van ZW naar NW en wordt er swell uit die richting opgebouwd. Er staat vrij veel wind 5-6bft en met laagwater in de ochtend is het nog een behoorlijke soep machine overal. Al snel gaat het in België en Zeeland beter uitcleanen, omdat de wind afneemt. Het tij komt er snel in, dus zaak om er dan meteen bij te zijn, want heel veel swell voor het zuiden zit er niet in. Dat komt doordat de richting eigenlijk WNW is en het stuk tot Engeland drie keer minder afstand heeft om golven op te bouwen dan het geval is voor de Hollandse kust. Dit laatste blijft wel erg aanlandig met 4-5bft wind de hele middag. Toch kan het einde middag wel wat verbeteren en swell is er dan nog genoeg. Ook het tij blijft lang goed, zeker in N-H waar het tot donker hoogwater blijft. Op de wadden ook, maar eerlijk gezegd blijft het daar een onshore zooitje met een WNW 5bft die doorstaat tot en met de avond.

Zondag 9 oktober
De wadden geven nog genoeg golfjes met clean aflandige wind in de ochtend tot een uur of 9:00 a 10:00. Daarna doof de swell al uit en wordt het afgaand tij met meer wind uit de aflandige zuid richting. Die krimpt later nog naar zuidoost, dus blijft het langs de gehele kust uiterste clean. Groot is het niet, zeker om dat het laag tij is, maar dat heeft wel als voordeel dat het goed op de achterste bankjes breekt in N-H en Z-H. De push in de middag geeft ook nog wat hoog, omdat het zo clean off is. Wel is de swell dan al weer gehalveerd. De boei-metingen zullen moeten uitwijzen of het de moeite is om heel vroeg op te staan of juist iets later te gaan. Stay tuned!

Maandag 10 oktober
Maandag begint flat of heel ini mini klein. Er staat namelijk wel iets van 1ft swell uit het noorden die met een beetje geluk nog mooi kan breken. Clean is het daarbij tot iig de lunch, daarna gaat de wind naar ZW en later NW. Dat geeft ook weer golven die langzaam opbouwen naar grotere hoogtes. Echt de moeite wordt het nog niet, daar voor komt de meeste wind te laat en is het te rommelig onshore.

Dinsdag 11 oktober
Dinsdag wordt een mooie dag. Of beter gezegd een mooie middag en avond, want in de ochtend is de wind nog vol aflandig en zit het tij nog niet helemaal lekker. In de middag en vooral namiddag wordt het beter en beter. Hoewel middag en namiddag voor de Vlaamse lezer hetzelfde is en hier uiteraard laat op de middag wordt bedoeld. Hoogwater is op de meeste plaatsen tussen 15:00 en 18:00 uur. In het uiterste noorden nog wat later. Voor een BE surfje moet er wel wat eerder worden ingepland, omdat de swell daar niet zo hoog is. Die mist echt noordelijke oorsprong om de kustlijn daar goed te raken. Wel is de wind er daar het snelst uit en wordt het mooi clean.

Wetsuit-watertemp advies:

Vrijdag: Wetsuit 4/3mm wetsuit, schoentjes niet per se of 3mm

Zaterdag: westuit 4/3mm, de NW is fris dus 3mm schoentjes

Zondag: Een nieuwe 4/3mm voldoet schoentjes 3mm (middag zonder).

De zeewatertemperatuur is nog zo’n 17 gr Celsius (wadden 15 a 16).
 1. Going for a paddle thanks again for the info tobias 👍

 2. Klein vraagje, mijn ervaring is dat er in het noorden (Castricum) soms echt vette stroming is. Wat kan ik zaterdagmiddag verwachten, en waarop zou ik dit zelf kunnen aflezen/inschatten? dank!

 3. Wat is de beste manier van voorspellen?

  1. L/H-drukgebieden bekijken en waar ze liggen
  2. kijken waar de wind het meest blaast
  3. windy/windfinder openen en kijken wanneer die swell het best is in combo met periode
  4. boeien bekijken paar uur ervoor
  5. cam bekijken?

 4. Dank voor je uitleg! Voor het voorspellen van de golfen kijk ik zeker op de cam, en vertrouw ook op de appjes van Tobias, doorgaans werkt dat goed!
  Het gaat me nu een beetje om de stroming, daar weet ik minder van, behalve dat met afgaand tij de stroming zuidelijk is en bij opkomend naar t noorden. Wanneer het nu echt een gierende stroming is, en wanneer nagenoeg afwezig, daar kom ik (nog) niet uit. Zou de wnw wind van zaterdag de stroming juist doen toenemen? Dan zou je in theorie dus met opkomend en nw wind minder last van de stroming hebben …
  #eencursuszougeenkwaadkunnen

 5. In het voorjaar heb ik een hersenschudding opgelopen tijdens de surf. Nu ben ik op zoek naar mensen die hier ervaring mee hebben, in hoe jullie het herstelproces hebben aangepakt, en waardoor je succesvol terug hebt kunnen keren in het water. Mijn bedrijfsarts vind namelijk dat ik moet stoppen met “dat surfen enzo” 🤓.
  Iedere hersenschudding is anders, maar wellicht dat er wat kennis te delen valt. Emailen kan naar mcmaljaars@hotmail.com.

 6. Geen ervaring mee, maar waarop baseert die bedrijfsarts dat? Met het oog op participatie zou hij je juist moeten stimuleren om weer te gaan sporten. Kans op een hersenschudding lijkt me bij surfen wat kleiner dan bij bv voetbal. Zoek eens contact met een sportarts/revalidatiearts om je terugkeer het water in te begeleiden. Ik denk dat ze bij Heliomare echt wel iets zinnigs te zeggen hebben! Zitten oa in wijk aan zee, veel personeel dat ook surft (dus wat ervaring in het water heeft) en hebben volgens mij ervaring met surftherapie (hoewel meer gericht op opbouw conditie en niet herstel van hersenschuddingen…)

 7. Hmm, in Belgie ganse dag flat vandaag ?
  dan toch niet in Oostende twee uur voor HW
  lekker clean, tussen knie en heup hoog
  prima sessie, lag er wel volledig alleen in (al de rest dacht dat het flat wa

 8. Ik begreep van iemand anders met een hersenschudding dat je inderdaad extra moet uitkijken als je al eerder een hersenschudding hebt gehad, liever niet nog een keer stoten. Ik zou gewoon een helm op doen. Op zich lijkt een helm in een drukke lineup mij sowieso wel handig

 9. https://www.nytimes.com/2021/03/05/sports/surfing-helmets-safety.html

  helmen zijn in lees ik

 10. Heel simpel: een bedrijfsarts gaat over jouw vermogen om wel of niet arbeid te kunnen verrichten. En hoe je dit zou kunnen doen.

  Hij heeft niets te zeggen over hetgeen je buiten jouw arbeid om doet. De uitspraak om te stoppen met aurfen had hij dan ook niet mogen doen.

 11. Hebben jullie afgelopen dagen nog last gehad van de stookolie op de stranden?

 12. Was er dan niet teveel wind? Bij HW zat er wel wat wind op… was in raversijde toen

 13. Afgelopen zondag op Ouddorp al snel zwarte voeten, dus maar weer naar huis gegaan

 14. Dus als je de rest van je leven arbeidsongeschikt wilt zijn moet je niet naar de arts luisteren 🙂

 15. Gisteren een uur over de Zuid gelopen op mn blote voeten. Bij terugkeer zat ik helemaal onder de zwarte vlekken. Op het strand zelf was het me niet echt opgevallen.

  Met wasbenzine gaat het er heel makkelijk af.

  Tijdens het surfen de afgelopen dagen heb ik er niks van gemerkt

 16. Gisteren inderdaad redelijk sterke wind.
  Golven werden schuin naar het strand geblazen.
  Wel mooie lijntjes.
  Take off vlak naast de golfbreker en dan windaf 🙂

  Vanmorgen zag het er nog niet zo goed uit, veel wind, klotsbak met closeouts en schuimkoppen overal.

  Binnen een uurtje als het water nog wat hoger is, nog eens poolshoogte nemen.
  Misschien is het vlak tegen de strekdam toch nog iets cleaner …
  Ik vrees er voor, zal een “you should have been here yesterday” verhaaltje worden.

 17. Morgen ziet er mooi uit met die zuid wind. Nog mogelijk met shortboard of beter long?

 18. Wat een pannekoek met zo’n uitspraak, alsof je na een hersenschudding alleen maar hele dagen op de bank moet gaan zitten… gewoon lekker surfen, zet idd zeker in het begin ff een helm op.

  Zoals met veel blessures en zeker de zwaardere draait het om doseren. Ga gewoon eens het water in (op een mooie relaxte dag) en kijk hoe het voelt, desnoods een 10 min of kwartiertje en dan naar gelang hoe het gaat en voelt steeds wat langer. Als je erg onzeker bent vraag je surfmaatjes (of via hier) iemand met je mee die je in de gaten houdt je desnoods echt begeleid de 1e keren. Succes!

 19. net aan te longboarden

 20. Lekker weer in wasmachine aan zee.
  Dan denk je een keer, hè hier herken ik een lijn in… en dan ga je net te scherp en val je van je board.
  Al met al, toch wel genoten.
  Toch altijd onder de indruk van die gasten die zo makkelijk door de branding naar de line up komen. .. was vandaag nauwelijks doorkomen aan

 21. Mooi half metertje swell in het zuiden. In het noorden / op de wadden het dubbele. Helemaal clean, was uw zonden schoon deze zondag!

 22. Lekker hoor, zo op de zondag morgen

 23. Zag er goed uit vanmorgen!

 24. Heb er zelf een 8tal gehad helaas🙈( 2 met surfen)
  In alle gradaties. Herstel is idd belangrijk, rust en daarmee tot op het saaie rust (liggen in donkere ruimte en plafond staren 🤷🏻)
  Stoppen met surfen/sporten is een idioot advies.
  Gewoon gaan man, luister naar jouw gevoel en neem kleine stapjes in het water als je het spannend vindt. (Bv grotere plank of kleinere surf ofzo)
  Laat je niet gek maken, hoewel…. Heb wel een paar rare tics nu 😂😂😂

 25. Was prachtig vanochtend! Mooie meter. Clean. Niet heel veel kracht, dus longboardje was een absolute must. Zuid-Holland

 26. goed begin van de surf week

 27. Toch vanmiddag maar een poging wagen

 28. Re: hersenschudding
  Watersporten worden gemmenzaam onderschat ivm hersenschudding en indien herhaaldelijk trauma: Chronic Traumatic Encephalopathy. Er is weldegelijk wat wetenschappelijke literatuur over, relatief late ontdekking vs pakweg cte bij american footballers etc

  Zelf eerder windsurfer en vroeg of laat krijgt je kop een watervlak-deceleratie te verwerken waar je last van hebt.
  Probleem is dat een helm louter het contactoppervlak vergroot in dat geval.
  Anyways, verzorgd dat heel goed: rust en véél tijd (meer dan je denkt) het is een shitty schade anders. grt

 29. woensdag lijkt het net zo een dagje als zondag te worden.
  Heerlijk clean en net half metertje…

  zoals zondag op hoek prima met longboardje.
  of zou woensdag net te klein worden? wat denken jullie

  gracias!

 30. België lijkt dinsdag toch iets beter dan woensdag als ik het bekijk, niet? Iets meer hoogte en toch ook zeer weinig wind. Wel onshore maar is die 2bft niet verwaarloosbaar?

 31. Als praktiserend neuroloog en surfer is mijn advies gewoon blijven surfen. Hou hoogstens rekening met je belasting/ belastbaarheid/concentratie/vermoeidheid maar met surfen vererger je niet eventuele restverschijnselen na een hersenschudding. Dat verhaal van chronische traumatische encefalopathie raakt kant noch wal tenzij je regelmatig je surfboard aan het inkoppen bent. Sterker nog, deze vorm van ontspanning kan alleen maar positief bijdragen aan eventuele werkhervatting!

 32. Amen!

 33. “Hoe noordelijker, hoe beter” surf verwachtingen voor morgen?

 34. Gaande

 35. Juistem, die boeien had ik ook al bekeken en zag er naar verwachtingen van een leek wel goed uit. Maar wou toch even bevestiging van beter geleerden :))

 36. Wanneer zou je moeten beginnen met het dragen van doppen qua wind en watertemperatuur? Wanneer beginnen jullie met het dragen van oordoppen?

 37. Ik draag ze vooral met veel wind. Begin er meestal eind september mee.

 38. @Doppen

  Ik draag ze het hele jaar door, behalve met cap op. Als ik ze vergeet baal ik bij voorbaat al wegens de hoogstwaarschijnlijke druppel(s) in mijn oor naderhand.

 39. Waar laten jullie de fiets/huis sleutel met surfen in de ochtend?

 40. Sure thing man, het authoriteitsargument..wel ik kan ook aan PubMed ed..
  CTE..kant nog wal hé..board inkoppen …zoek maar is…wat een arrogante onzin van jouw kant man, pfiew! mijn arts zal je niet wezen

 41. @fietssleutel: huissleutel onder de bloempot natuurlijk. Maar wel alleen ’s ochtends hoor. Na 12:00 uur is dat veel te gevaarlijk!

 42. Ja ik woon in een flatje dus heb geen bloempot voor de ingang. Of bedoel je een ergens aan het strand? Opzich een prima idee. Ik dacht kan ook een tas meenemen en op het strand leggen en uitgaan van het goede in de mens.

 43. Voor mijn minder self-inflated broeders:

  https://www.sportzorg.nl/sportblessures/hersenschudding
  https://stabmag.com/elsewhere/sterling-spencer-believes-surfers-are-developing-cte/
  https://www.theguardian.com/sport/2019/aug/29/surfing-concussions-mercedes-maidana
  https://www.surfer.com/features/shock-waves/
  https://www.ubyssey.ca/sports/surfing-research-concussion/

 44. (Northcore) keypod

 45. met laag was mooi, opkomend zal ook mooi worden

 46. @ fietssleutel, touwtje met sleutel om je nek.

 47. Iemand zicht op het surfweer op woensdag ochtend? Wijk?

 48. Sleutelvakje van je wetsuit.. touwtje om je nek, of een keysafe (heb ik zelf aan m’n trekhaak)
  Of.. heel veel vertrouwen in je medemens en m niet op slot doen.

 49. Laatst een nieuw pak gekocht. Zat er geen keycord/vakje in! Wie verzint dat?

 50. Hallelujah

 51. Amen!!!!

  En waar was iedereen???

 52. Mooiste dag ooit vandaag

 53. Wow.. Beauty net Wijkiki bij de pier 17:00 – 19:00
  Prachtige golfies, amper wind.

 54. En geen hond in t water!

 55. Wat een lekkere dag. Met opkomend anderhalve meter op de sets en werd steeds cleaner. Zonnetje erbij en inderdaad Hallelujah!

 56. Bedankt voor de reacties & tips. Na 4,5 maand nu in de fase gekomen van rustig conditie en kracht terug opbouwen. Belastbaarheid neemt toe, goed om te horen dat surfen geen invloed heeft op eventuele restverschijnsels. Beginnen met eerst is alleen een nat pak halen is zeker geen slecht idee. De bedrijfsarts en ik zijn ondertussen dikke vrienden geworden en eten elke week pannenkoeken samen terwijl we surfvlogs kijken.

 57. Topsessie….. uberclean rond hoog….. anderhalve meter tot headhigh…. Lopers met power; ze bleven maar doorduwen…… zo moet het bedoeld zijn….. wieeeeeeehoeeeeeee

 58. Is het wat? Iemand al in het water in ZV?

 59. Of in je leash, er zit vaak een vakje onder het klittenband aan de enkelzijde!

 60. Daar weet Duco alles van 😉

  Moeite waard om hem is aan te spreken

  MvG

 61. Wat foto’ s van gistermiddag Wijk aan Zee, inderdaad in de namiddag ging de wind er uit zaten enorme golven tussen

 62. Hi,

  Vraagje aan jullie. Ik woon nog niet zo lang in Bergen en ben hier het surfen weer aan het oppakken. Meestal duik ik er dan in bij Bergen aan zee maar het is daar altijd ontzettend rustig. Vaak genoeg lig ik daar in mijn eentje. Ik vroeg me af waar in de omgeving er wat vaker een clubje mensen in duiken. Egmond of Camperduin? Het hoeft niet zo druk te zijn als Wijk maar het is toch leuk om de stoke een beetje te delen.

 63. Drukste plekken in de kop van nh zijn Petten en Egmond. Ohja bij hargen aan zee heb je ook nog wel is een groepje

 64. Poeh, als iemand een ouwe vent zag strugglen op een te kleine sup bij Rapa Nui, dan was ik dat. Maar goed, zonnetje, achterop mooie golven en niemand in het water. Toch genoten, nu kapot. Have fun vandaag!

 65. Heel clean, heel heel klein, nog even wachtend tot opkomend tij

 66. Cheers

 67. Heerlijk cleane lijntjes tussen 12-1 op de 2e bank. Geniet van t zonnetje mensen yeww

 68. Afgelopen zondag zaten 2 mensen in wijk op het havenhoofd foto’s te maken, tussen 13.00 en 15.00 ongeveer. Weet iemand waar/of die foto’s online komen? surfte zelf als een zak hooi maar toch leuk om terug te zien

 69. dikke prima hier op Terschelling

 70. Gisteravond was echt de shit. Vanavond was shit.

 71. Heeerlijke na-middag gehad na een druk werkdagje. Wat is het toch mooi om binnen 30 min zulke golven te hebben vanuit amsterdam. Tobias bedankt voor een heerlijk uurtje in het water weer!

 72. Ik ga mogelijk verhuizen naar Leiden, kan iemand iets melden over de surf rond Wassenaar-Katwijk in vergelijking met Scheveningen en Noordwijk? Same of minder?

  Uit de appjes van Tobias krijg ik het idee dat de surf rond Schevingen en Noordwijk vaak beter is (uiteraard ben ik bekend met de voordelen vd de pier bij Scheveningen)

 73. vanwege de rust duiken wij er tussen camperduin en petten in. Mss niet de beste spot, maar meestal wel alleen (max groepje van 4) Ik combineer mn surfsessie met waterfotografie.
  Niet dat we goed kunnen surfen, maar vinden het vooral erg leuk om mee bezig te zijn. Gisteravond dreven er nog 3 vanuit c’duin richting t noorden tot bijna onze spot.
  Je bent welkom om er bij te komen.

 74. Noordwijk is het helemaal niet goed, Katwijk bij de watering is top!!

 75. Noordwijk en Scheveningen zijn echt niet met elkaar te vergelijken. Allereerst heb je in scheef een noord en zuid kant, dus bei echt grote golven en harde wind kan je altijd een kant op! In Noordwijk al snel blown out en te veel stroming. Daarbij connected de banken vaak niet in Noordwijk daardoor veelal korte ritjes.

 76. Voor de rest zijn alle spots tussen Wassenaar en Zandvoort heel erg vergelijkbaar vind ik! Het is allemaal afhankelijk welke storm met voor wat verschuiving vd zandbanken heeft gezorgd en waar ze net zand op hebben gespoten.

 77. Thanks. Dan ga ik ook eens in die richting kijken

 78. Zou het morgen first light nog wat zijn in Wijk of Castricum? Zondag lijkt beter, maar dan staat er een hardloopevent op het programma. (ik snap zelf ook niet waarom… )

 79. Oké ik was de app van Tobias net voor. Duidelijk verhaal, thanks @Tobias!

 80. zondag ziet er ook leuk uit met wat protectie
  of heb ik het mis

 81. hi hi!
  Someone is got experience and tips to go surfing to Normandie? I’m planing a herfstvakatie trip.
  Thanks guys!

 82. Dank voor jullie reacties!

 83. Better drive through to baie de trespasses. wave magnet. its only 3 hrs further.

 84. La torche? Zomers weleens gesurft, echt wel goede bakken toen.

 85. thanks for the suggestions. What about Biville?

 86. With a bit of luck (swell-windangle) there are waves but never consistent. (cotentinsurfclub.com) Jersey, a short ferrytrip from siouville, looks better on forecasts but i’ve never been there.

 87. @Albert, I like Rozel more than Biville, but the whole region is very tide sensitive, The breaks only work 2 hours before and 1 hour after high tide.

 88. Weet iemand welke spots in Frankrijk protected zijn van dikke swell en zuidwestenwind? Ile d’oleron ken ik, maar was benieuwd of er nog meer opties waren.

 89. O.a. wederom Baie de trespasses denk ik, of de noordkust van bretagne. Dikke swell kan er wel binnen komen, zuidwestenwind is wat beschut.

 90. @nina, benieuwd naar de reacties. Binnenkort ook deze richting uit

 91. https://www.nu.nl/dieren/6230147/twee-levende-orkas-aangespoeld-op-strand-cadzand-toestand-een-dier-zorgelijk.html

  Je zal er met je plankje inliggen… Dan zal je toch wel even twee keer met je ogen knipperen als je ineens twee orka’s voorbij ziet komen. Hoop dat ze het allebei redden.

 92. Gaat het morgen de moeite zijn in hoek van holland

 93. Wat verwacht je, er zullen sowieso golven staan maar verwacht geen cleane omstandigheden

 94. Eyeball regio domburg iemand? Cams zien er nog niet echt veelbelovend uit?

 95. Ter Heijde of Kijkduin?

 96. @albert, bring a trailer with fuel.

 97. Vanmorgen mooi half metertje, volledig clean hier in Oostende.
  Afwachten wat hoog water brengt in de namiddag.

 98. @oostende welk uur? Wij zijn nu opweg naar Wissant, lekker aflandige wind daar

 99. 8u tot 11u
  Wordt nu minder en minder met het uur blijkbaar …
  Het was voor de vroege volgens vandaag…

 100. Heeft er iemand toevallig een eyeball op de tank situatie langs de route du soleil?
  Ik wil nl volgende week naar Frankrijk / Spanje rijden met de camper.

  Als er toevallig mensen zijn die die kant op gereden zijn hoor ik graag wat de huidige ervaring is… Heb ondertussen jerrycans klaar staan, maar ben benieuwd.

 101. Route soleil gaat wat meer naar oosten/Middellandse Zee gebied dus denk dat je meer bordeaux/Basken richting bedoelt?

 102. Oooohhhh wat was Wijk goed vanavond!!! Nondeju, verwachtte slappe kak, maar er zat kracht en hoogte in en de ritten waren lang en snel, heerrllukkkk

 103. Eens, verassend goed op Wijk bij de pier! Feestje.

 104. was leuk gistermiddag velsen noord pier! snelle ritten in de zon

 105. De frequentie van de K13 boei meting ziet er nu wel goed uit. Maar die richting heb ik nog mijn twijfels bij.
  Kan iemand een korte toelichting geven?

 106. Check windy, is een mini swell van de ZW/W wind van afgelopen dag/nacht. Wind draait nu naar NW/N en geeft morgen iets surfbaars in het noorden…

 107. Ja, je heb gelijk. Had iets te voorbarig gekeken.

  Zou het de moeite waard zijn om naar het noorden te rijden op de hoop dat het swell eind middag aankomt.
  Het tij is niet gunstig…

  Bij een heuphoge lijn met kleine face valt wel mee te grovelen.
  Maar zoals het er nu naar uitziet op de cams in egmond en petten ziet het er erg zwak uit met slappe kruimelende golven..

 108. Ik heb een locker voor meerdere surfplanken vlak bij de pier van scheveningen (paar honderd meter lopen). Aangezien ik zie dat veel mensen hem delen lijkt mij dat ook wel een goed idee. Wie wil voor 17.50 in de maand (dat is de helft van wat ik betaal) een mooie plek bij het strand. Je kan er dan 2 planken kwijt (plus wetsuit etc)

  Interesse: Jente apestaartje dds.nl

 109. Zal de swell van morgenmiddag ook een beetje binnenkomen bij IJmuiden ten zuiden van de haven of is wijk de place to be?

 110. Morgen Oostenwind, wat is een handige plek om te wingfoilen in t westen vh land? Ben wat zoekende 😉

 111. Wijk is best wel slecht de laatste tijd ik zou het twn zuiden van ijmuiden proberen morgen

 112. De binnenkomende swell is niet al te hoog en er staat amper wind. De pier heb je dus niet nodig en bij IJmuiden ligt ‘ie morgen alleen maar in de weg.

 113. Knetterende offshore momenteel, maar er komt af en toe wel een bakje binnen rollen. Wind wordt sterker, noordswell iets beter dacht ik , fingers crossed voor vanmiddag

 114. Iemand idee hoe het tegen de avond bij ouddorp zal zijn (net na laag…)?

 115. Nou, Zandvoort was het vanochtend in ieder geval niet.
  Te weinig voor de 2e bank en 1e bank was slap, futloos en max heuphoog. Veelal paar bulten vlak achter elkaar omdat de 2e bank de deining al uit elkaar trok.
  Wel lekker weertje, met zo’n oostenbriesje in de ochtendzon.

 116. Egmond was tussen 830 en 1100 de moeite waard. De wind bleef er goeddeels uit en tegen hoog water begon het aardig te lopen. Zonnetje en een zeehond erbij, mijn dag kan niet meer stuk.

 117. Noord was slappe hap vanochtend met opkomend. Hoogte viel ook tegen

 118. Is er iemand die een locker op wijk heeft en plek heeft voor 1 extra board? Kunnen we de kosten delen en ben ik heel gelukkig.
  contact: j.ij.vanstraaten@hotmail.com

 119. Zuid-Holland was echt classic. Metertje op de tweede bank, die door de harde oostenwind heel ondiep lag… Tenminste, ik denk dat het door de wind kwam. Kan dat kloppen?

 120. Uiteindelijk naar parnassia gegaan, 2 uurtjes voor laag kwam er zo nu en dan op de achterste bank een prachtig lijntje langs rollen!

 121. Bretagne heeft ontzettend veel mogelijkheden, door de vele verschillende spots is er altijd wel 1 die protected is t.a.v. wind en swell. Stel je huurt een huisje bij Douarnenez dan heb je binnen een uur rijden wel 20 of meer spots waar je kunt surfen. En waar je vaak verassend goede golven hebt met weinig mensen in het water.

 122. Gisteren einde van de middag gekozen voor IJmuiderslag ipv Wijk ivm verschil in reistijd (5 vs 15 min). Leek van bovenaf bijna flat. Eenmaal in het water bleken er setjes met zeldzaam perfecte lijntjes door te komen die helaas wel klein waren (meest tussen knie en heup). Met een dikke SUP toch veel leuke ritjes kunnen maken. Verder niemand in het water. Ben altijd benieuwd hoe t op t zelfde moment in Wijk was … anyone?