Nuttige surfweer info:

Surfweer Vrijdag 6 Maart 2020

59 reacties

 1. https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/50a5a.png

  Wat betreft het noorden is de golfhoogte op vrijdag pas later op de dag een beetje goed te noemen. Dat groene gebied om 12 UTC (is 13:00) komt daarna pas voor Noord-Holland en de wadden in zicht.
  Het zuiden zit al wel goed vanaf de vroege ochtend.

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/516b7.png

  bron: https://www.dwd.de/EN/ourservices/seegangskartenen/seegangskarten.html

 2. Ik hoop dat er maandag iets is. Heb dan namelijk een studiedag en heb dan vrij van school. Dus ik ga duimen!!!💪🙏

 3. word het vandaag nog want rond Scheveningen? Op de cam ziet het er flat uit :(. Wou graag een board bag ophalen en gelijk gaan surfen.

 4. @Snoopy lachen dit haha! Ik zat een stukje verder naar links maar een betere omschrijving voor de condities dan dit foto heb ik niet.

 5. Had uiteindelijk nog wat oke golven helemaal links bij de pier. Tussen 14.00 en 16.00

 6. Zuid Holland was met hoog iig hoog genoeg!

  Enige 🏄‍♂️ surfer helemaal alleen. Foto SurfEd🤙🏻

 7. Leuk op scheef…lekker rustig ook op de secret spot,bij het havenhoofd..komt allen;-)

 8. Was nog best lekker aan het einde van de zondagmiddag op Scheef. Ondergaand zonnetje erbij. Wat minder wind. Mooi!

 9. Ik was daar vorige zomer en de noordelijke spots ontvingen bitterweinig swell. De oostelijke spots wat windswell en de westelijke spots ontvingen wel wat maar zijn moeilijk bereikbaar omdat het allemaal eilanden zijn. Ik denk dat de buiten hebriden de meeste kans maken.

 10. Dat ziet er nog niet echt verfrissend uit nu.
  Wachten op de opklaringen en de windtoename.

 11. Vrijdag wind en hoog. Zaterdag mogelijk offshore en schouderhoog zoals het er nu uitziet? #freemefromflatspells

 12. Vandaag 12:00 op Scheef: 3 kwartier best lekker en toen kwamen de wind en stroming er echt hard in en werd het keihard werken om er doorheen te komen. Meer hoogte erin maar bijna niet te doen. We hadden wel het rijk alleen, dat dan weer wel.

 13. @Tobias Ik was er denk ik een half uur nadat je de screenshot habt gemaakt. In het begin was het aan de kleine kant. Een uur of 12 werd het wat groter maar zoals vaker bij ZW niet erg steil. Maar af en toe zat er toch een lekker ritje tussen.

 14. Domburg is tot voorbij de palen opgespoten, stroomt er als een malle. Duathlon training, uitpeddelen, hopen op een golf, teruglopen ;-). Goeie workout dat wel!

 15. 😂
  Het stormt al 2 maanden… mijn lijf is wel toe aan een flatspell.

 16. Hallo allen,

  Kan iemand mij wellicht vertellen hoe het zit met de stroming bij de Maasvlakte? Ik heb begrepen dat die naar open zee voert met afgaand tij. Klopt dit? En geldt dit dan ook bij relatief kalme condities, bijvoorbeeld komende zaterdag (ik noem maar iets ;))

 17. Weet iemand het verschil tussen de ICON voorspellingen op windguru en de voorspelling helemaal bovenaan? Ze lopen nogal uiteen voor vrijdag en zaterdag bijvoorbeeld (zie bv golfrichting voor zaterdagochtend die volgens ICON tot bijna 11 uit het noorden komt) Mochten iemand een andere site (naast windy) aanbevelen kom maar door natuurlijk.

 18. Technisch gezien klopt dit. Als je het spannend vindt ben je beter op je plaats in Scheef

 19. Scheveningen kan met afgaand tij ook flink stromen en je eindigt dan voor de ingang van de haven; kan je beter naar monster gaan

 20. Ben jij wel eens zo lang onder water gehouden dat je het echt niet meer leuk vond? Heb je dagen dat je eigenlijk het water wel in wil, maar de sessie laat schieten omdat het vertrouwen ontbreekt dat je er weer veilig uitkomt? Wil je dit wel hebben?

  Dan is deze clinic voor jou! Het doel is om je een goede adem techniek aan te leren. Je te laten ervaren wat er met je lichaam gebeurt tijdens het inhouden van je adem. En je meer vertrouwen te geven in grote golven .

  – Zaterdag 21 maart!
  – Meer informatie op https://www.gezondaanzeeoutdoor.nl
  .

 21. Gaan we in schevemingen nu ook twee meter afstand hanteren tussen surfers. Zou wel eens lekker zijn voor de verandering =0)

 22. Windguru is nogal crappy wat betreft swell voorspelling. Als er twee swell door elkaar heen lopen (noordelijk en zuidelijk) laat hij er maar een zien, of soms maakt hij zelfs een gare rekensom waarbij hij ze bij elkaar optelt, terwijl de swells uit tegengestelde richting komen.

  Kijk beter even op een kaartje. Op surfweer staan er bijvoorbeeld links naar dmi.dk of de kaarten van fnmoc, dan heb je een mooi overzicht. Hoewel het hier soms ook lastig te zien is als er meerdere swells door elkaar heen gaan.

 23. HOTNEWS!!

  Wijk aan zee / Velsen Noord gaat in Lock down. Kom niet die kant op dit weekend! Totael chaos. Timboektoe en Aloha zijn afgesloten van de buitenwereld. Wijk dorp kom je niet meer in. Dit weekend met zijn allen naar Scheveningen. Daar is het nog veilig!

  Of toch niet….

 24. Voorspellingen geven aan dat de wind aardig gaat liggen voor zonsondergang, blijft er nog genoeg swell over voor nog 2 lekkere uurtjes voor het donker?

 25. Ik zie het nog niet echt vol binnenkomen. Toch alvast erin voor de ongetwijfeld epische vrijdagavonddrukte

 26. Ik kan alleen vanmiddag maar heb geen zin om in m’n eentje weggeklotst te worden, zijn er meer die gaan? Of iemand een eye-bal/idee hoe IJmuiden is?

 27. Het ligt in de planning om rond vier uur te gaan. Het ziet er echter nog niet echt uitnodigend uit. Plus ik ben een beginner, dus ik lig vooral voorin met m’n knalgele foamie. 🙂

 28. Scheveningen is echt de beste optie voor morgen, beste kan iedereen daarheen gaan

 29. Hele strand onder de Corona. Kon nog net op tijd wegkomen. Ik zou m overslaan

 30. @noordeling, dat doet toch iedereen al altijd?

  Ik kan vanmiddag niet dus ik heb vanmorgen een storm surf gepkat en was best aardig. Lekker rustig in ieder geval. Al had ik last van teveel neopreen. Laat de lente maar beginnen, dan kan het zomer pakje weer aan!

 31. Morgen vroeg Zandvoort ook leuk (uur of 10)? Weet even niet precies wanneer daar nu het best te surfen ivm met getij..

 32. Scheef supermooi net!
  Maar waar was iedereen?
  Helemaal niemand verder,uitgestorven..
  Heel gek..

 33. Ik ga dan ook Zandvoort (uur of 10). Getij kan altijd wel. Weet niet of het wat word. Ik kijk morgen op de webcam.

 34. iemand enig idee of t morgen leuk surfen wordt? Zit best wel wat swell in de Noordzee nml…?