Nuttige surfweer info:

Surfweer Vrijdag 6 augustus 2021

60 reacties

 1. Op de Zuid toch nog een hele leuke sessie gehad (als je bij de juiste zandbank ligt) 😊 #sharethestoke

 2. Vanaf 12.30 lekker gesurft in Zandvoort, ook hier moest ik wel de zandbank blijven opzoeken 🙂

 3. Velsen noord ging inderdaad af gisteren!! mooi als de zon het zicht van de cam belet 👁️👍😂

 4. Morgen(ochtend) in Domburg nog wat te surfen? Vrijdagavond mooie (wind)lijnen voor Oase..

 5. Veel wind, veel peddelen, veel wandelen, maar paar dikke bakken kunnen pakken vanochtend.

 6. Gisteren totaal geen zin in een beuksessie met die harde wind. Dan maar opzoek naar een klein maar fijn golfje ergens in de beschutting.

  Uiteindelijk bij vrouwenpolder terecht gekomen. Wie had dat gedacht dat je daar kon surfen. Leuk knie tot heuphoog beach breakje! Echt fun gehad.

 7. Net terug uit Lacanau, en al heb ik gisteren in Scheveingen weer heerlijk gesurft, was ik liever nog een paar dagen in Lacanau gebleven. Dikke barrels daar nu bij 1,5 meter deining en aflandige wind.
  Hopelijk later vandaag nog een leuk nederlands golfje pakken.

 8. Klein request aangezien wij een probleempje hebben. In al onze motivatie om te vertrekken zijn we mijn vriendin haar Australisch passport thuis in België vergeten. Helaas heb je dit nodig als je in Europa wil vliegen, zelf al heeft ze een Belgische verblijfsvergunning. Is er iemand die toevallig vóór deze vrijdag naar Bordeaux, Lacanau of zelf Montalivet gaat vanuit België of Nederland? Dan zorgen wij dat haar passport bij u komt zodat wij het hier via u kunnen oppikken. We zouden de surfer/surfster die dat kan doen eeuwig dankbaar zijn! Graag pm naar 0485426325 moest dat iemand zien zitten en voor vrijdagmorgen hierheen reizen. Alvast super bedankt!

 9. @Noutski
  ja ik word helemaal sip als ik die beelden zien. Echt lekkere golven gehad daar hoor, maar geen barrels zoals vandaag. Van de twee weken de eerste (te laag) en de laatste dag (te hoog met 2,5 meter deining en harde westenwind) niet gesurft.

 10. Ik heb eergisterenavond een skatelongboard gevonden op een afgelegen parkeerplaats na mijn surfsessie. Iemand die zijn skatelongboard heeft verloren?

 11. @Hazzie, het was de trip waard. Zaterdag besloten te gaan rijden. Zondagochtend vertrokken. Zondagavond nog net een laatste lichtzwakke gehad. Maandagochtend vroeg was zeker de rit waard. Beste sessie van deze zomer tot dusverre.

 12. En lichtzwakke is laatste lichtsessie (autocorrect levert soms magische verbasteringen op maar dit is er zeker geen)

 13. @marcel dat skateboard is van mij en ik zou hem graag snel bij je je op komen halen … vlugtenburg longboard pintail van Arbor met een indiaan erop. mijn nummer is 0624214162 mvg, Patrick

 14. Was vrouwenpolder bij de afgang bij beachclub lekker. Maar overal liep wel een golfje. Langs de hele kust.

  Iemand toevallig ervaring met het surfen bij neeltje jans?

 15. Noordzee is nu even flat, maar volgende week rond deze tijd mogelijk heel veel hoge swell en wind!

 16. @tobias is er een reden waarom je deze kaarten gebruikt in plaats van bijv Windy? Ik vind persoonlijk de interface en kaarten van windy beter leesbaar, maar wellicht zijn er andere reden om deze kaarten te gebruiken.

 17. Dat model staat niet op Windy of iig niet verder dan 4 dagen vooruit.
  Daarnaast zie je op windy niet meteen met welke run je te maken hebt. En hij laadt nieuwe gegevens pas als de hele run binnen is.
  Verder vergt windy iets meer bandbreedte en scroll ik er wat lastiger doorheen op mobiel. Maar voor de rest wel een top weer app!

 18. Wat denken jullie over de forecast vrijdag/zaterdag in landes? Is 1.8m/ 12 seconden te zot voor een intermediate noordzee surfer? Best surfbaar bij laag/hoog?

 19. Er vliegen daar regelmatig helikopters aan om gebroken mensen van het strand te vervoeren.
  Mijn advies: let goed op de locals, eerst een uurtje kijken, bij twijfel niet doen.

 20. Ik heb een vraagje, vorige week is mijn fin gebroken van me surfboard super vervelend . Dus ik wil een nieuwe fin bestellen maar maar me originele fin kan ik niet zien op het internet. Dus keek ik naar me fin daar stond G5 op ik neem aan dat dit de maat is. Maakt het heel veel uit of er een verschil zit in de maat,of de fin van een ander matriaal is? Of is het gewoon het best om een heel nieuw setje van 3 finnen te kopen?

 21. In mijn ervaring is het met helemaal hoog water en dit soort swells wel echt heel hol (en boardbrekend…). Iets daarvoor of daarna is dan vaak net iets lekkerder. De keren dat wij dit soort hoogtes hadden zijn we ofwel bij La Piste/La Graviere gaan kijken (vrij spectaculair dan) ofwel een uurtje naar het zuiden gereden waar je door de baaitjes kans hebt op iets minder hoogte. Als je het dus te hol/hoog vindt zou ik dat laatste doen, of een dagje wachten tot de swell minder hoogte brengt.

 22. G5 is in dit geval het type, maat en materiaal te gelijk. Kijk op de fcs website.
  Het beste kan je de vinopstelling symetrisch houden. Dus de linker en rechter vin hetzelfde. De middenvin kan dan anders zijn.
  Maar zolang de vervangende vin ongeveer dezelfde grote is zal je geen of niet veel verschil merken aangezien het surfniveau van ons gemiddelde surfers daar niet goed genoeg voor is.
  Een setje G5 kost minder dan €30 dus gewoon een set bestellen.

 23. Fins vind je bij Ao fins koop leuk setje en ja je zal zeker verschil voelen zelfs als gewone Hollandse surfer 👍👁️

 24. Valt er dit weekend wat te halen op windgolfjes met een longboard in Noord Holland? Of zinloos?

 25. Hoek van Holland zal lastig worden, daar komt niets binnen bij een zwakke WZW.

  Op de Maasvlakte heb je nog wel kans op een softtop golf:

 26. Ah top, thanks. Ben nog een beginnend surfer dus dat komt goed uit :p. Ff opwarmen voor maandag dan!

 27. Hoi Tobias en medeforumgenoten,

  Wij gaan deze week naar Frankrijk rijden en ik was nog even aan het kijken of het de moeite waard zou zijn om naar de kust te rijden. Als ik zelf naar de modellen kijk zie ik alleen wat zwakke systemen en lijkt het de komende twee weken niet zo veel te worden qua swellaanvoer. Zijn de meer professionele meteorologen onder ons het daar mee eens?

 28. Wie heeft er wel eens in Nicaragua gesurft en kan daar wat over vertellen? Plekken waar je wel of juist niet moet zijn? Kan je daar een fatsoenlijk longboard huren? Etc…

 29. Hele toffe plek! Bijna altijd offshore. Rond san Juan verschillende strandjes ook voor longboard. Playa Maderas, Playa Remosa. Is wel verhuur voldoende ook in san Juan zelf al vraag ik mij af wat de status van de shops is momenteel met Corona. Ook mooi rond Popoyo. zeker met shortboard heb je daar echt een hele mooie wave. Super vriendelijke mensen. Mooie golven. Weinig stress.

 30. Ik wil vandaag een dagje gaan surfen met mijn zus en zoek de meest geschikte plek. We zijn flexibel (auto), maar wel gebonden aan een plek waar we materiaal kunnen huren.

  Wat zouden jullie adviseren? Of is er vandaag überhaupt te weinig surf?

 31. Zeker klein beetje te surfen vandaag maar je moet wel noordelijk zoeken . Ik zou naar Wijk aan zee gaan , materiaal op het strand te huur bij ozlines

 32. @Nicaragua: Playa Colorado is een verborgen pareltje net onder popoyo. Wij moesten er in 2015 met de motor heen via onverharde wegen maar dan werd je ook beloond met 1 van de beste beachbreaks van Midden Amerika. Wel echt een shortboart golf met barrels. Veel plezier!

 33. Playa maderas, beetje afgelegen, super goede vibe. Je hebt (lig paar jaar terug) een goede auto nodig, het gaat via veel onverharde wegen. Rondom popoyo ook erg lekker gesurft! Have fun!

 34. Popoyo is paradijs. Zit ook een Nederlander die heerlijk brood maakt en lekkere lunchkaart heeft, surft zelf ook. 3 tot 4 breaks binnen een kilometer. Playa Colorados is barrels, ligt intussen een grote compound aan het strand en in uiterste hoek zit nog een pointbreak met meer mellow golven. Tot iets voorbij Colorados intussen min of meer geasfalteerd. Popoyo alleen over zand bereikbaar. San Juan heeft verhuur, maar geen topsurf. Beter vanuit San Juan naar playa maderas. Vrijwel altijd offshore en swell!

 35. Super veel toffe spots @nicaragua. Zoals iedereen als zegt rond San Juan. Ik zou wel je eigen longboard(s) meenemen of er daar één kopen. Bij verhuur krijg je geen topspul en ze proberen wel eens een oor aan te naaien bij het terugbrengen. Voor 50 ekkers heen en 50 terug heb je je eigen longboard mee. Wel zo lekker

 36. Voor alle reacties! Echt leuk om te lezen. Nu krijg ik er extra veel zin in! Is er nog een bepaalde maand (in de wintermaanden) die jullie aanraden om te gaan? Thanks

 37. Hi, super idd om hier effe weg te dromen naar Nicaragua! Wij gaan in maart, eerste keer. Wij waren ondertussen voor onze auto aan het kijken, als je die spots wil bereiken heb je dus soms een 4X4 nodig. Richting Colorados ondertussen dus niet meer. Voor playa Maderas ook al in asfalt ondertussen? (Goeie kaart iemand voor te zien welke onvrede wegen zijn?)

 38. Maderas was in januari 2020 nog niet verhard. Hoewel het maar een kort stukje is, wel een heftig stukje. Steil op en af en kuilen en gaten. Maar zelfs met zware camper te doen, dus 4×4 is fijn/handig, maar niet noodzakelijk. Januari was voor mij een topmaand, geen seizoen qua swell, dus meestal schouderhoog tot iets overhead. Aflandig is het 350 dagen per jaar ivm het grote meer, landinwaarts, van waaruit de wind richting zee blaast!