Nuttige surfweer info:

Surfweer Vrijdag 30 april 2021

30 reacties

 1. Zaterdagmiddag ontstaat er een klein kern van lagedruk boven de wadden. Met een kerndruk van 1012 zou je eerder aan een hogedrukgebied denken. Al snel is te zien dat dit gewoon een laag is, omdat alle omliggende drukwaardes nog hoger zijn (1019) en (1021) hPa. Dit zijn natuurlijk niet de depressies die je wilt in de Noordzee, maar alle beetjes helpen en voor sommigen hoeft het niet per se hoog te zijn om te kunnen surfen.

 2. Maar zou nog wat meer bij moeten komen, aangezien de boei 400 kilomter verderop al langer in een toename zit:

 3. Op Texel al meer swell en volle terrassen zo te zien! Minder last ook van de onshore wind vooralsnog. Is ook op de andere wadden mooi windluw vandaag.

 4. Ik wil morgen in Wijk aan zee gaan surfen. Is het goed genoeg morgen om met een softtop te gaan?

 5. Egmond was vanochtend al prima. Zat genoeg hoogte en kracht in. Met de wind die het liet afweten een prima sessie gehad.

 6. Ameland is standaard hoger dan de rest van NL als de swell uit noordelijke richtingen komt. Kan er redelijk stromen, afhankelijk van richting. Mid opkomend of wat afnemend na hoog werkt vaak goed bij Nes. Let ook op dat getij je nu van west naar oost trekt of juist andersom. Is wat anders dan aan de Hollandse kust.

 7. Nog korte toevoeging:
  Banken bij strandtent buren werken vaak mooi. En ook rondom strandtent Sjoerd. Soms 100-200m naar links, soms juist meer naar rechts. Verschilt, maar er is altijd wel een bank die goed loopt.

 8. Off-topic, maar is er hier iemand die weet hoe men een versleten tailpad verwijderd zonder risico op het delamineren van het board? Zoektochten op het internet leveren enkel weinig of tegenstrijdige informatie op.
  Alvast bedankt voor de hulp!

 9. Laatst gedaan: gebruik meerdere scheermesjes en veel geduld. Wasbenzine helpt je met de lijmlaag te verwijderen door het te “smelten”. Success!

 10. daar moet je wel voorzichtig mee zijn aangezien epoxy ook in aceton oplost.
  Remmen reiniger werkt ook.

 11. ik heb ooit iets gelezen over wd40 en lijmverwijderen. beviel erg goed bij stikkers

 12. Wel benieuwd naar merk van de tailpad. Bij mij vliegen ze los voordat ze zijn versleten… 😉
  Waar is je board van gemaakt? Verschillende materialen reageren soms ook verschillend op chemicaliën. Ik heb ooit voor een hardnekkig restant eerst een verfkrabbertje (zo’n platte om bij ramen de ongewenste verf eraf te krabben) gebruikt. Dat werkt best goed, maar wel met beleid werken.

 13. In mijn ervaring geen probleem met uitgeharde epoxy.

  Schoonmaken/ontvetten is ook aan te raden alvorens de pad te plakken. Maar ammonia zal ook wel werken

 14. Vandaag of ma/di nog iets te surfen voor een fish op Terschelling?

 15. Erg veel fun gehad bij domburg gister avond! Kan iemand mij vertellen waarom er gister bij domburg nog hele leuke golfjes doorkwamen ondanks er maar 60cm op de boeien stond voor domburg? Ik ben er ook wel is geweest met dit op de boeien en dan was het inimini. Erg

 16. Mijn theorie is dat t voornamelijk windgolven waren. Ik zie/zag hier @DomB namelijk nauwelijks deining met het blote oog. De wind draait zometeen van een redelijke 4 bft naar ws nèt offshore 2bft om 18h. Voldoende dus voor een golden hour funsessie.
  Maar heee wie ben ik…ik lig normaal bij Wijk of IjMuiden. We gaan t zien…
  Nu staat er nog weinig

 17. Ja zal wel met windgolven te maken hebben. Als de periode korter is dan verliezen de golven ook minder energie/hoogte door frictie met de zeebodem. Als er 60cm op 10+ seconden stond was er waarschijnlijk niks meer van over eer het in Domburg is.

 18. Dinsdagochtend(powerwindsurf) Woensdag (Namiddag-toptoptop, Avond-goed en Donderdagochtend…
  Mooie dagen!!