Nuttige surfweer info:

Surfweer vrijdag 3 juni 2016

78 reacties

 1. Iemand al een blik op Scheveningen? Op webcams is door de mist weinig te zien, maar ik lijk de contouren van paar mooi rollende golfjes te zien, hoewel een interpretatie van dit veld van witte pixels waarschijnlijk meer zegt over mijn wishful thinking dan over de golven. 🙂

  Hopelijk met opkomend tij wat leuke golven in de late ochtend.

 2. Oogbal Egmond, achterste banken lopen redelijk! Ik hoop rond twee uur een nat pak te gaan halen.

 3. Je kan i.p.v. Scheveningen ook even bij Katwijk webcammen: https://surfweer.nl/surf/katwijk/ Daar is het namelijk een heel stuk minder mistig nu.

  Hieronder swellkaartje voor zondag. Goed te zien is de nieuwe puls die ontstaat in het noorden van de Noordzee. Zal natuurlijk lang niet meer dezelfde hoogte geven aan onze kust. De af te leggen afstaand is veel groter en het gebied waar de swell ontstaat is veel kleiner.

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/034f6.jpg

 4. KNMI geeft code geel voor onweersbuien vanavond (heel Nederland). Watch yourself boys

 5. Mijn Surfneus gaf het al aan,

  Geduld wordt beloond en geeft een enorme Stookkk voor vandaag of morgenochtend!

  Ben blij dat ik mijn energie en spaarzame tijd niet gestoken had in de WAZzbak deze afgelopen week😃!

  Dudes ontruim de Wijk Arena ff voor mij😆 Haha!
  Its a plane? No its a bird? No its its Poseidonski hahaha!😂😂

 6. Kan iemand al wat golfjes reserveren voor over exact een week? Ik moet namelijk nu eerst nog heftig studeren verdomme.
  Vrijdag 10 juni omstreeks 15u zou geweldig zijn :p

 7. Die code geel lijkt mij niet terecht voor de kuststrook. Heel misschien in het zuiden van Zuid Holland een kansje op een zwaardere bui. De onshore wind heeft wat dat betreft toch zn voordelen 😉

 8. Mooi clean nu aan het worden overal.

  Deze twee gaan er nu als eerste in en ik ben nummer drie. Geen wind en lekker holle bankies.

 9. Vanmiddag wil ik twee vrienden voor het eerst kennis laten maken met de golven in HvH. Iemand enig idee of hier nog wat te doen is om 18uur?

 10. Prima te doen dan ben er zelf ook.. Is het niet té als kennismaking?
  Surfschool hvh (perry) verhuurd prima spullen mocht dat nodig zijn.

  Tot zo!

 11. NhN was prima. Lang niet zo goed als eerder deze week maar nog steeds lekker. Jammer dat die wind toch nog beetje grip kreeg op golfjes maar je kunt niet alles hebben 😉

  Cheers,
  L@rs

 12. De Noord van 12.30 tot 14.30 veel piekjes met soms borsthoogte en wat lijn. Het kwam wel binnen met veel variatie in de golftichting.

  Een paar mooie gepakt, veel volk weinig takers!

  Hopelijk morgen niet ziek van alle zooi in het water het zeeschuim lag kniehoog en meurde naar van alles 😕

 13. Parnassia was met hoog ook weer mooi maar het overtrof de dinsdag avond niet helaas , wel lekker gesurfd!!

 14. Helaas om kwart over zes voor niks op het strand. Geapt met surfschool.nl zei dat het kon, waren we er en konden we niks meer huren. De surftoko op het strand was ook niet meer te doen, de chef lag al in het water. Helaas

 15. MV2 was vanavond echt bagger: klots, geen lijn, geen hoogte, geen kracht. Jammer want ik had erg veel zin in een lekkere sessie…

 16. WaZ best goed vanavond! Bakte er zelf weinig van maar met het nodige geduld kwamen er goede setjes binnen rond afgaand. Eenmaal bijna laag werd het meer een klotsbak helaas en steeds mistiger. Niet normaal mistig eigenlijk…

  Nog wat foto’s gemaakt. Dit was de beste

 17. Volgens mij ben ik dat op de foto. Volgende keer een misthoorn op je SUP. Lastig zeker om te blijven staan met die mist? Shorebreak was nog wel leuk maar inderdaad steeds meer een rommeltje ook al zag het er op de cam best clean uit….

 18. Domburg was een dame; pas in het donker liet zij zich van haar beste kant zien

 19. Mist op Wijk vanavond was inderdaad insane. Maar soms aardige spookgolven, af en toe zelfs glassy.

 20. Lost and Found: kitesurfboard, zwart met witte bindingen. In de strandpoep op de Noord (Scheveningen). Als je de eigenaar bent (en je kunt vertellen welke sticker erop zit dan zal ik je, als je je gegevens achterlaat contact met je opnemen.

 21. PeterM,

  Wat ben jij een topper! Ik was al 1,5 uur aan het zoeken in het schuim en jij hebt hem gevonden. Kan je mij even bellen (0624633965) of mailen (aroelfzema@gmail.com) dan vertel ik je wat op de sticker staat.

 22. PeterM,

  Ik werk trouwens bij Versus kiteboarding. Kom jij daar (badhuisstraat 14-18, Scheveningen ) nog in de beurt vanmiddag? Ik ben daar vanmiddag aan het werk. En anders kom ik hem gewoon ophalen na mijn werk of morgen. Super bedankt in ieder geval.

  Groet,

  Jouke

 23. Gaaafff WAZzz het!

  Gisteravond 19/21uur zeer bijzondere Mistsessie op Wijki!

  The Foggg was er niks bij👀…..dacht toch dat ik in de mist een Schi..?

  Nog nooit eerder zo meegemaakt..brrrr..samen met WaveskIMeister en die ik af en toe met Oehoe! Oehoe! moest traceren Hahaha!

  Om mijn heen…schimmige opdoemende Surfers die na een golv weer in het grote niets weer verdwenen…iets verder in de mistige mist..dacht Dirbee de Supper te ontwaren die nog vrienden moet worden met zijn nieuwe Sup liefde…hoorde veel plonsen maar kon het niet zien maar mijn gedachten gingen wel naar hem..arme Dirb verdween alleen… als een schim in de Wijkmist!

  Teruglopende over een groene welriekende substantie op het strand waar ‘blij dat ik glij’ niets bij is! whats in a name…maar past wel bij het plaatje..Links en rechts opdoemde blije Surfer gezichten richting strand..die…weer verdwenen in het onbekende..👽..als een Surfer in de mist!

  Er is een filmpje van het bovenstaande verhaaltje maar hoop dat hij gelukt is door het weinige licht,kan ff duren met Editten.

  Oehoe! Oehoe!

  Dacht ook ergens een Sil

 24. Is scheveningen te doen? eyeball? is namelijk niet te zien met webcam en is wel een uurtje rijden?

 25. ten zuiden van scheef holle, krachtige en zeer snelle shore break gisteren van 14.00-16.00!
  onze vlaamse vrinden kwamen ook gezellig potje longboorden…

 26. Scheef zuid vanochtend zeer relaxed waarschijnlijk vanwege de mist. Niet hoog maar super clean. Was lekker!

 27. Vraagje: hoe checken jullie op je mobiel handig en snel de getijden voor de NL-spots?

 28. Wijk aan zee was lekker vanochtend! Kleinne maar fijne golfjes L, geen mist, zonnetje en lekker warm.
  Eindelijk net als Dirbee afscheid genomen van de Whopper . Welke plank heb jij nu Dirk ? Ik ben na een paar sessies eindelijk vriendjes geworden net de starboard Hero

 29. Geen afscheid!! De Whopper blijft forever!! Perfecte board voor windy omstandigheden of slappe hollandse golven. Daarnaast nu een F-one Madeiro 8’8

 30. Wow wat was hetmopi deze week dinsdag ging helemaal los met superrides veel schuim en mist maar gisteravond leek wel kerst mooie onvoorspelbare golven en heel veel mist verloor ook nog me board maar werd snel gered door poison haha wat een topavond
  Nu teveel zon wacht tpt later

 31. Waar is het morgen het best om te surfen in Nederland? En rond welke tijd? Iemand enig idee? Thnx!

 32. Ja vandaag was echt bagger, dus dat zal het morgen ook wel zijn….pfffft . HA HA

 33. In domburg een gezellig klein en crowdy surfdagje. Van tijdtoch wem leuke ritjes op een 6 2

 34. MV2 P6 vanmorgen van 7:00 tot 9:30: veel mist, weinig wind, weinig golven, weinig lijn, geen andere surfers in het water, wel één nieuwsgierige zeehond.

  Ergens achterin brak er wel iets waar je met een longboard of SUP misschien op vooruit kon komen, maar ik kwam er met m’n boardje niet op weg. Zonde van de paddlemoeite. Dus toen maar wat in de kniehoge shorebreak gespeeld, die in elk geval nog wel redelijk steil en hol was. Was allemaal de vroege wekker helaas niet echt waard.

  Het hoogwater rond 09:00 mocht die naam ook nauwelijks dragen. Snap waarom Tobias het veel hogere water in de middag als beste optie voor MV had gezet in de sms, maar toen kon ik niet.

 35. De swell begint te komen maar eigenlijk waait het te hard om het echt mooi te kunnen noemen.

 36. ijMuiderslag/ijmuiden maar ik denk niet dat de swell de hoek (pier)om komt daar dan want dan moet er meer west in de wind zitten

 37. 13:00-15:30 ,Op de weinige beschutte spots in ZH was vandaag clean 80cm, jawel,
  zonnetje, lekkâh rustig,(op ht water)met laag mooi breakpuntje en soms hoger setje swell,
  waar dat was im not gonna tell,
  de meeste die het circus kennen die weten dat evengoed wel. :-p

 38. Rond 14:00 bij ouddorp, was wel wat rommelig door de wind maar zeker leuke golven ertussen!

 39. Zelfde verhaal bij WaZ met opkomend. Windje 4/5 maakte er een zooitje van, maar tussendoor kwamen zeker leuke sets binnen rollen. Shorebreak was zeker goed.

 40. Inderdaad Dirbee. Ondanks de wind WaZ’t best grappig. Achterin popup bolletjes, en voorin een leuke shorebreak. Wel allemachtig snel stromend water. Zowel s’ochtends, als s’avonds.

 41. Dank voor de eerdere getij-op-je-smartphone tips. Ik heb via deze url: http://getij.rws.nl/outlookgadget/ de standen toegevoegd voor de rest van 2016 aan GoogleCalender.. Ideaal! En ja.. ook vandaag was leuk maar moest er rond 14u uit helaas. Altijd leuk die noordswell in de Noordzee 😉

 42. Ola! Vandaag in Noordwijk wasset leuk! Van een uur of 3 tot half 5. Veel gezelligheid, zonnetje, af en toe een kiter die even kwam melden dat er weer een setje aankwam;)
  Maakte mn baggersesh van gisteravond in Waz weer goed (alhoewel t feestje savonds ook al een hoop goed maakte)

 43. Domburg vandaag goed. Veel beter dan verwacht. Beetje moeilijk doorkomen, maar zaten erg veel mooie golven bij.