Nuttige surfweer info:

Surfweer vrijdag 28 juni 2019

100 reacties

 1. Heerlijke ochtend hier geweest, water nu wat te hoog om nog op de banken te breken, loop van de middag biedt zeker kansen lijkt me.

 2. Als ik dit goed interperteer zou het midden volgende week op Ameland wel OK kunnen zijn – maar interperteer ik het goed?

 3. Swell in wijk nam eerder toe dan af, ondanks het afgaande getij. Wel de setjes afwachten.

  Zou er zeker nog even induiken met de langplank of dikke fish als je de kans hebt.

 4. Domburg klein maar fijn. Beter longboarden maar shortboarden ging ook nog net.

 5. Voor SUP, langboard en prone was het prima tussen 9 en 11. Was 1 SUP ook hang fives en longboardachtige steps aan het doen. Wist niet dat ze dat konden.

  Vroeg moest het ook lekker geweest.

  Meer van dit soort zomersurf, pls.

 6. Dude, hoe vaak ga je dit nog vragen? Neem gewoon een abonnement i.p.v. iedere dag vragen of het te shortboarden is.

 7. Hi, ik lees bovenstaande en vraag me af of zondagochtend vroeg op Scheveningen een goed moment zou zijn voor de 2e les van een beginner? ivm “rommelig”

  Veel dank voor enige hulp!

 8. Hey David, voeg mij even toe op FB.
  Weshare link word v.d. website gegooid.
  Dan kan ik ‘m je daar toesturen.
  Groet, Niels.
  facebook.com/niels.dewit.39

 9. De talenten @paal 17 Texel gister waren zeker verdwaald. Dure spullen, verkeerde tij, stoere tattoos en een sesh van 20 Mn. Heb me kostelijk vermaakt… 🙏🏻 Wachtend op de kadootjes uit het verre noorden!

 10. Verrassend mooi vanmorgen op de sup op de tweede bank met laag-opkomend. Ongelofelijk clean en dikke knie grond swell. Lange ritten. Had eigenlijk de foil moeten pakken achteraf maar het zag er vanaf de kant veel minder uit…..

 11. Woensdagavond waz helemaal leuk totdat ik een kitesurf board tegenkwam in de branding het lukte mij niet het board zonder gevaar voor mijzelf aan land te brengen omdat de branding te groot was dus na een paar pogingen liet ik het weer gaan waarop de eigenaar besloot erin te springen en het board te pakken bij de pier alleen raakte hij hierbij in de problemen tegen de pier ik zag dit en besloot maar weer te gaan helpen ik vroeg of het ging en een beetje paniekerig zei deze neee ik peddel naar hem toe en sleep hem weg van de pier en achter de branding na een tijdje te hebben geprobeerd terug te peddel lukte dit niet door de vele stroming samen zijn we terug naar de pier gevaren en ben ik erbij gebleven tot het lukte om op de pier te klauteren dit alles duurde best lang en niemand hielp of had er zin in er waren ook surfers die alles zagen maar er geen reet om gaven waarom vertel ik dit !!! Ik wil graag dat men meer op elkaar let in het water en ook daadwerkelijk helpt als het nodig is !? Paniek is zo gebeurt maakt niet uit who you are help!!!!!

 12. Helaas de realiteit tegenwoordig. Heb zelf ook wel eens moeilijk gelegen en dan zijn er gelukkig altijd nog mensen zoals jij die wel helpen. Afspiegeling van de maatschappij in het water. Als ze hun iPhone konden pakken, hadden ze het graag gefilmd. Zeker in watertjes zoals Nederland waar iedereen erin kan, snappen de meeste er geen reet van. Goed gedaan pik! En wat je zegt, paniek kan soms gewoon toeslaan, zeker als je er fysiek doorheen zit.

 13. Hoe f@cking mooi was dat hè vanmorgen! Bizar! Was er bijna niet ingegaan tot ik jou zag gaan!

 14. Top dat je bent gaan helpen.
  Helaas is reactie van veel mensen “niets doen” en/of denken dat die ander het wel oplost.

  Heb gehoord dat het wel werkt als iemand instructie geeft. Vereist wel dat je kalm kan blijven en anderen voldoende kan benaderen om ze taken te geven zonder dat ze zichzelf in gevaar brengen.

  Met windsurfen is 1 van de hulpactie degene in de gaten houden en dit (a) zeggen en (b) actief doen. Alleen als ‘slachtoffer’ aangeeft dat het wel gaat/lijkt te lukken uiteraard.

  Wat jij beschrijft is iemand die het niet zelf lijkt te redden. Dan heb je een held nodig.

 15. Klopt! Als mensen apathisch staan te kijken of te filmen terwijl je wil dat ze ook helpen, dan moet je ze echt persoonlijk een opdracht geven. Liefst heel banaal met aanwijzen en “jij, met je rood shirt! Doe dit/dat!” Goed dat je ging helpen, ik zou het ook zeker doen. Maar vergeet niet: veiligheid boven alles.

 16. Waveski helpt Kiter. Er is nog hoop in deze wereld…

  Still prayin 🙏🏻 Voor de kadootjes. Zijn onderweg!

 17. Het loopt al wat op. Goede golfrichting in Noord-Holland. Als de periode nu naar 200 mhz gaat en de wind wat minder wordt, zal het zeker surfbaar zijn vanmiddag!

 18. Gisteren was echt mega clean en best hoog in Scheveningen met de SUP. Lange ritjes en uren achter elkaar. Heel leuk!

 19. Onverwacht lekker hoor vanavond tussen 19:00-20:30 in Wijk aan Zee 2e windmolen; knie tot heuphoog met prima ritjes op de sup. Slechts met zijn 3’en in het water daar, heerlijk 🙂

 20. Oepsie…. die staat er mooi op, is dat een foutje of is hij de website bouwer ofzo?

 21. Een vraagje, dit weekend neem ik verlengd weekend en had gehoopt 5dagen te kunnen surfen aan de kanten van Crozon, vanaf vrijdag, nu geven ze meer swell in NL dan in Bretgane, dus zal het bezoekj brengen worden aan NL neem ik aan? 🙂 qua wind dit weekend best niet Texel maar dichterbij zoeken? bedankt en surf s up!

 22. Er staat wel een klassieke depressie voor Frankrijk op de kaart, maar de swell komt daar pas aan halverwege juli. Tot die tijd is het classic Noordzee idd!

 23. Dat ziet er toch uit als een stevige paddel nu!
  Maar goed, het beste moet natuurlijk nog komen morgen.

 24. Wordt het vanavond en morgen goed genoeg shortboarden? (Sms abbo net afgelopen en ga vrijdag lang weg, dus geen update gekregen)

 25. Iemand ervaring met terugtrekkende tij omgeving monster/ter heijde? Wil vanavond na het werk (17:00) nog even de zee in, maar vraag me af of dat dit wel interessant is. Swell gaat dan oppeens van 6 naar 3.

 26. @Thierry: ik heb precies hetzelfde.. leek de hele tijd prima, maar nu weet ik het ook niet

 27. De voorspellingen voor België lijken wel een dagje opgeschoven te zijn. Donderdag ziet er nu op het eerste zicht beter uit, of zie ik dat verkeerd?

 28. Heeft iemand tips over welke spots het makkelijkst te bereiken zijn met de trein? Vandaag geen auto beschikbaar en wil toch graag een nat pak halen vanuit omgeving Utrecht.

 29. Niets nieuws onder de zon. 30 jaar geleden legden wij onze windsurfspullen altijd hoog op de glooiing om te voorkomen dat ze wegspoelden als er een schip voorbij kwam. Er staan zelf borden voorop in 4 talen wordt gewaarschuwd.
  Des al niet te min blijft het een feit dat de schipper te hard voer.

 30. De vroegere PSD boten trokken een mooie surfbare golf eens in het half uur. Alleen werden wij weggestuurd omdat de havenmeester het niet bepaald een goed idee vond om hier te surfen.

 31. Even geduld nog voor Zv. Ligt een beetje aan de hoogte van de swell of HW of afgaand righting mid beter is. Vaak is mid prima voor tweede bank en ik heb ook de mooiste sessies gehad met LW. Er zijn zoveel variabelen dat het echt checken is en gaan als het kan….Zv is nou eenmaal een rete lastig te voorspellen en open spot.

 32. Zou wel een mooie extra waarschuwing zijn wanneer je mensen met surfplanken ziet uitpeddelen naar het paalhoofd: kinderen uit het water graaien en met je hebben en houden naar hoger wal rennen:D

 33. Langevelderslag rond 15 was ook erg matig, korte ritjes heuphoog en rommelig

 34. WaZ lekker bij de molens!! Spot on weer Tobias. 15:45 erin en tot 17:00 echt super, daarna snel minder, en choppy(er) en iets meer wind. 18:30 er weer af. Voldaan 🙂

 35. Nou was best prima net van 19-21 uur. Beetje rommelig maar wel hoogte op de sets. Heerlijk gespeeld met dik shortboard en fish. Zonnetje er ook nog bij. Wel stevige wind.

 36. Vandaag een leash gevonden bij Rapa nui. Mocht hij van jou zijn, laat wat van je horen. Verder best wat aardige golven kunnen pakken. Wel veel stroming en wind.

 37. Gister middag uurtje of 5 stond er een fotograaf op de zuid met een waterbehuizing. Iemand enig idee wie dat was?

 38. Zit een mooi bult swell op de A12 en F16 boei, welke morgen alerts geven. Heel weinig wind dus lekker clean 1m. Wel wat kleiner in BE/Domburg, maar toch ook heupjes van 5-6u & 14-18:30u. Ouddorp/Mvlakte en HvH iets meer hoogte en wel die 1m van 5-7u maar beter 15:30-18:30u. Met eb 10-14u ook wel prima op Mvlakt, HvH, Terheijde. Schev kan eigenlijk hele dag maar beste ook heel vroeg, 11-14u & 15-18u met HW.
  Spots als Wssnaar, Katwijk, Nwijk, Zvoort 5-7:30 maar prima achterste banken 11-14u & met de push 15-17u. Daarna wat minder, maar kan wel weer na 19-22u. Op wijk idem, best 5-8u & 16-19u. Bergen/Egmond 6-10u en 17-21u (Petten evt 14-16u). Texel ZW 3bft dus minder clean, best 20-22u de koog. Ameland idem. Bron: Surfweer.nl/sms/

  Vrijdag ook nog wel 1m af en toe, maar geen alerts met lichte westenwind. Steeds kleiner, dus de push van 15-18u is wel nodig. Of eigenlijk beste 5-8u gaan, maar zo vroeg op is het niet de moeite.

  Zaterdag ook niet. Swell heeft eerst 4s, neemt wel toe naar 5 en met de wind toch wel wat hoogte eind vd dag met hoogwater 16-20u in het noorden. In Zeeland al eerder, v.a. 15u.

  Zondag alerts. Minder wind en swell komt dan met 6 tot 7sec binnen 1,4m hoog. Verschillende tijden, maar mooiste moment met minste wind wordt ws de vroege ochtend 6-9u. Id avond zal er wat thermiekwind op zitten.

  Maandag blijft goed, afname naar 1m en mogelijk weinig wind (toch wel best vroeg gaan dan). Vanaf dinsdag is het minder en minder en uiteindelijk over met de pret. Dus pakken wat je pakken kan! Mvg Tobias

 39. Kan het dat dit weekend meer wind geven in NL dan in BE maar wel meer swell in NL? Had graag eens nr Waz gereden maar als er zoveel wind gaat staan is het twijfelen naar waar te trekken met de campervann of ben ik verkeerd?

 40. Minder wind in het zuiden inderdaad. En swell komt toch wel door. Dus niet de moeite om extra te rijden lijkt me.

 41. Super bedankt Tobias! Hadden graag weekend weg geweest met de camper, mss dan eens naar domburg

 42. Nog niemand te water gegaan?
  Wil er rond 16:00 inpeddelen, in Z-H zuidelijk van Ter Heijde.
  Als iemand al geweest is, hoor het graag!

 43. Ziet er op de Zuid NL cams qua hoogte wel aardig uit, maar het is wel rommelig zoals gisteren namiddag. Gisteren zat er weinig kracht in, maar er lijkt voldoende hoogte in te zitten (meer dan gister middag). Ik had met 8′ gisteren genoeg plezier. Als je de (toenemende) wind niet erg vind, denk ik dat je best een paar uurtjes plezier kan hebben!

 44. Prima sessie gehad met longboard. Aardige wind maar prima golven kunnen pakken

 45. De wind zou er volgens voorspelling uit gaan, maar dat lijkt nu pas vanavond laat het geval te zijn.

 46. Vandaag was leuk, hard paddelen tegen de wind in met de Sup, maar eindelijk weer wat noemenswaardige golf…mooie ritten er bij 💪🏻

 47. Ik voorzie een vroege ochtend sessie. Of niet. A12 lijkt op te lopen?

 48. @Tobias of andere foilers: Hoe zit dat met foilen?
  Ik surf nu al jaartje of 2.5 op longboard en dat gaat me prima af. Maar door die immense zomerdrukte wil ik gaan uitwijken naar lege plekken en zat te denken aan foilsurfboard.

  Echter heb ik nog nooit echt op een shortboard gesurft, hoe zit de transitie naar foil? Moet je eerst vaardig zijn met een reguliere shortboard —> dan pas een foil. Of kun je gewoon een foil halen en prima beginnen met aankloten als je van een longboard afkomt?

 49. Leuk die foil hype, maar vandaag in een drukke beach break line up vergezeld door een foil surfer die dacht daar ook wat golven te kunnen scoren. Na een blik op die vin en wat whipe outs ben ik toch maar een stukje opzij gepeddeld…

 50. Begrijpelijk KC, vandaar ‘uitwijken naar een leeg stuk strand’ in mijn post.

 51. Wijk was verrassend goed vanmiddag tussen 5-7. Af en toe kwamen er verassend hoge sets doorheen!

 52. Zit te denken om morgen ochtend voor werk te gaan in hvh. Zou het de moeite waard zijn rond 7.00?

 53. Dikke bak op WaZ vanaf hoog tot 7. Zoals Vinny al beschreef. Flink wat push voor deze 6.4 fish

 54. lijken leuke golfjes te staan dus ga zo richting zee. The early bird catches a tube!

 55. Zandvoort was top vanmorgen, clean en heerlijke lijnen. Nu ook nog zeker de moeite waard.

 56. vroeg opstaan na een late voetbalavond was de moeite waard. Mooie lijnen en meer dan voldoende hoogte en kracht in de golven.
  Zonnetje dat opkomt vanachter de pier, eerst met zijn tweeën surfend op de Noord, iets later allemaal blije mensen in het water maar nog altijd niet druk.
  Nu weer aan het werk met een vermoeide grijns op mijn gezicht.

 57. Domburg lijkt klein maar fijn, zou het in de namiddag rond hoog nog wat zijn daar?

 58. Ziet er klein maar fijn uit op dit moment. Zal het later in zh nog met een klein board kunnen? #durftevragen

 59. Wijkiki vanochtend. Was chill.

  Mijn oma was mee om te kijken. Ik ben haar alleen vergeten mee terug te nemen! Oeps…! Maar zie op de Aloha cam dat ze er nog is! Kan iemand haar een seintje geven dat ik NU terug rij vanuit Alkmaar?!

 60. Cleane lijntjes en de achterste banken beginnen te lopen. Straks lekker longboarden, ziet er uit als ultimate summerfun. Zin in!!

 61. @Tobias

  Heb jij toevallig een link naar een goed artikel over stroming voor (kite)surfers. Ik heb wel stroomkaarten maar vlak onder de kust is het toch vaak anders. Informatie over kracht, richting, wanneer het draait, etc. Dank.