Nuttige surfweer info:

Surfweer vrijdag 26 december 2014

71 reacties

 1. Lastig inschatten via de cam hoe de hoogte is op Noordwijk. Kan iemand mij helpen met een fotootje van Noordwijk. Cheers

 2. Domburg komt er nog niet door, als het water opkomt hopelijk, iemand anders uitwijk mogelijkheden?

 3. Waz weer erreg leuk bij de pier mooie ritjes gemaakt zonnetje erbij merry christmas yihaaa

 4. waar vind ik de metingen (historiek – laatste 24 u of 7 dagen ofzo) van platform j06? vind enkel voorspellingen en meting van vandaag

 5. Kijkduin was van 11 tot 12 nog niet veel. Korte sessie, eruit, en door naar de zuid. Stuk beter. Fijne 2e kerst sessie. Straks de verbrande energie aanvullen 😉
  Tobias, bedankt voor de goede voorspellingen dit jaar!!!
  Keep up the good work.

 6. Wijk was Slap had er veel moeite mee!

  Kreeg gespoelde Longboard keihard tegen mijn duim aan van een bijgogem zonder Lease, knak!

  Dag Sessie!

  Jongens tot volgend jaar!
  Fijn oud en nieuw!

 7. BE was plat, hier en daar wat surfers. Zelf niet ingegaan, want het zag er mij klein uit…

  Als iemand in BE in het water geweest graag uw mening, misschien heb ik de setjes niet gezien…

 8. Lekker gesurft op scheef noord. Vanaf de kant zag t r niet best uit. Maar er zat toch aardig wat kracht achter.

 9. BE was klein. Er ingelegen van 10.30u tot 12.30u. Kleine mooie ritjes tot 11.30u met longboard. Daarna bitter weinig…

 10. De griep heeft me te pakken …das lang geleden dus het enigste wat ik gepakt heb waren paracetamol en zakdoekjes .alvast de beste wensen en een surfrijk 2015 mensen

 11. @ Ed, jullie waren duidelijk op de beste spot van Nederland gisteren. Mag je daar tegenwoordig ook gewoon surfen ?

 12. Ik zie vaak fotografen op het strand, weet iemand waar deze hun foto’s plaatsen? Hier staan ze niet allemaal.

 13. hee, ik ga 31 dec naar portugal voor een weekje surfen, richting peniche/ericeira. Eerste dag lijkt er niet erg veel swell (2/3ft). Iemand tips voor goeie spots in die regio met deze kleinere swells?

  Zat zelf te denken aan de beachbreaks (misschien supertubos of ferrel) aangezien die wat meer swell oppikken en eerder werken dan de reefbreaks daar.. klopt dat?

  thanks

 14. wijk was gister eind van de middag wel erg leuk op een longboard.. mooie cleane lijntjes. Op een shortboard was het niet te doen, want het was wel slap.

 15. Hoi johan, als er wenig swell is nazare is een goede optie. Wind moet offshore ov niet te sterk zinjn.

 16. Hee BK,

  Cote Basque was idd ok afgelopen eek (muv gisteren en waarschijnlijk vandaag). Morgen nog een leuke sessie en dan weer richting huis. Was een mooie kersttrip met lekker weer en mooie golven!

 17. Als ik naar de forecast kijk zie ik ongeveer een metertje met 10 seconden met swell richting bijna pal op de kust, mijn ervaring is dat dat op de exposed beaches al gauw goede schouderhoog condities oplevert zeker bij het juiste getij.
  Tenzij je redelijk ervaren bent zou ik me eerder zorgen maken om 2 en 3 januari met solid 6ft en 14 seconden, wat op de exposed beaches solid overhead tot double overhead beukers zal opleveren.

 18. Scheef Noord op tweede Kerstdag was OK. Lekkere lijntjes.
  Maar na 15:00u kakte het wel in, helaas.

 19. Wat is de verwachting voor maandag? Het lijkt mij vrij lekker te worden in
  Noord-Holland in de middag. Iemand die daar anders over denkt?

 20. Nazare werkt niet met kleinere swells.
  ferrel ligt aan de noordkust en supertubos pakt swell vanuit het zuiden/zuidwest. ook ben je afhankelijk van de wind. kom al meer dan 10 jaar in Peniche en kan je verzekeren dat 1m swell en 10 seconden heerlijk surfen is!!

 21. ter aanvulling:
  1 meter 10 seconden oostenwind = surfen in the middle of the bay.
  als de wind uit het noorden komt, ga naar supertubos , banana’s of mohle leste! de noordkust zal niet werken. Blijf weg van Ferrel 😉

  gast, je gaat een kneiterlekker weekje tegemoet !! de swell pikt op.
  jaloers…

 22. Thanks voor de tips allen!! Heb er heel veel zin in! Nog een vraagje: wanneer de swell groter wordt, leuker/beter om richting ericeira te gaan surfen (coxos etc?) ben redelijk ervaren, heb reefs in Indo, zuid Afrika etc gesurfd.

  En zijn er nog spots die redelijk protected
  zijn van met name westenwind?

  Thanks!

 23. Ik denk dat 2 uur morgen ook het beste is qua hoogte/ clean verhouding, Hope maar dat de wind ook echt off shore wordt.

 24. Wijk 8:15-10:00 – de zee voor mij alleen (en 1000 meeuwen)… ik vroeg me af wat die meeuwen er in zulke grote getalen deden en zij vroegen zich waarschijnlijk af of ik niet helemaal lekker bij m’n hoofd was. Gevalletje verkeerd gegokt en te graag een nieuwe vin willen uitproberen.

 25. @ Wfr
  Ja was super goeie kerst trip biarriz etc…..sikke golven met lekker sonnetje…met dank aan la lindy!

 26. @singlefin,

  Er lagen tussen de normale scheermesschelpen zeer grote Mosselachtige Schelpen die door de Kou openstonden!
  Kortom, veel voedsel bij afgaand Tij voor oa de Meeuwen!

  Greetzz!

 27. Zet alle spots van wannasurf in een gpx-file en zet die op je telefoon. Ik werkte toen met de app van everytrail. Daar zet je alle spots dan in. Ideaal. Je rijdt zo naar de meest verborgen spots toe. Download ook de pdf met uitgebreide beschrijving van alle spots. Ik kan je vertellen dat je op erg mooie plekjes gaat komen.

  @Tobias, jammer dat dit bericht weer verloren gaat, anders zou ik nog veel uitgebreidere ervaringen over specifieke spots willen delen.

 28. @Poseidon! Ahhh die waren mij niet zo opgevallen.. maar dat kwam wellicht door de temperatuur die ochtend, was weer een gevalletje dat ik m’n tenen ergens op de A9 weer begon te voelen.

  @@johan ik zou dat ook graag willen, maar een account aanmaken bij Wannasurf blijft vooralsnog ‘hopeloos’ (dat is het al maanden), ik zie dat er af en toe iets aan de inlog-procedure wordt verbeterd, maar vooralsnog herkent deze wannasurf alleen mijn loginnaam. Als ik mezelf een nieuw wachtwoord laat sturen dan krijg ik (ook in mijn junk e-mail) geen e-mail… noch met hotmail noch met een ander e-mail adres van een ‘normale’ provider. Herkent iemand dit? En beter nog… weet iemand wellicht de oplossing?

  Straks weer de zee in!

 29. in je verhaaltje staat dat morgen de getijden meewerken met ”midden op de dag hoog water”, ik zie toch echt dat het in scheveningen rond 9 uur hoog is hoor?
  Of zit ik nou fout 😉

 30. open staande schelpen heeft niks met de kou te maken. De schelpen die massaal zijn aangespoeld zijn mesheften (scheermesjes), deze komen in 2 soorten voor (langwerpig, en ovaal, beide zijn niet inheems, volgens mij uit de US), zijn erg lekker en meeuwen zijn er dol op. Tevens zeebaars en gullen etc, dus de zeevisserts onder ons gebruiken dit ook als aas. Mesheft massa slachting komt altijd voor na een flinke storm op zee, en dan spoelt er van alles de stranden op. Mamoetbotten, kiezen, schouderbladen van een Wisent, en grote plakken turf (komt van Holland Veen, net uit de kust, want vroegah was de Noordzee gewoon een moeras/land) en dus ook de mesheften die zich op een instabiele zandbanken hebben ingegraven.

  Zo, nu lekker weer van vakantie genieten en straks Hollandse bakken pakken