Nuttige surfweer info:

Surfweer vrijdag 24 augustus 2018

193 reacties

 1. Mocht je vrij willen nemen, dit komt er maandag over ons heen! Zal wel weer een lekker ochtend-spits opleveren ook. De scholen zijn weer begonnen 😉

 2. Hartbeachwebcam vind ik een tip cam voor scheef,maar iemand heeft aan de instellingen gezeten en nu kun je heel af en toe nog het havenhoofd zien.
  Verder gaat ie de hele tijd heen en weer..misschien dat iemand van hartbeacht dit toevallig leest?? Grijp in!
  Alvast bedankt :0)

 3. Tobias weet jij miss hoe het qua golven in hoek van holland gaat worden. Wil nog ff lekker surfen voordat ik weer naar school moet namelijk😥

 4. Vind die cam juist beter nu bezoekers hem niet meer kunnen bedienen. Geeft nu tenmiste goed continu overzicht van golven tussen noord en pier.

 5. Ik surf nu een tijdje, ben niet meer de jongste, en ken mijn grenzen aardig goed. Vooral vandaag werden mijn grenzen weer aardig duidelijk, mijn vraag is: wie surfde vandaag goed op Scheveningen, hoe lang surf je al en wat heb je nodig op deze dagen?

 6. Tegen welke grenzen liep je aan? Vermoeidheid? Kracht? Wat mij helpt is blijven werken aan je kracht, conditie en flexibiliteit naast het surfen dmv andere sporten, zeker als je wat ouder wordt. En pak het juiste board (longboard, fish, shortboard) bij de juiste condities, zo pak je elke sessie je golven. Die afwisseling maakt het ook leuk en zo roest je niet vast aan één plank

 7. Iemand een idee, welke tijd in Zandvoort er in te gaan, om 16:00 is het als goed is hoog water ?
  Ga snel maar aan de surfsms 😅
  Thanks !

 8. De Surfcam van Hartbeach ligt er al even uit. Kan iemand vertellen of het vandaag een succes is/wordt daar om te gaan surfen?

 9. Thanks voor de reactie! Met name vermoeidheid door het duckdiven of beter gezegd omslaan… paddlekracht gaat eigenlijk wel goed. Ik fitness, surfskate en doe een beetje yoga, maar hoe train je het onder water door golven beuken?

  Boardkeuze, dat is wel een goeie inderdaad. Denk al een tijdje om naast mijn 9’0, 8’6 en 7’2 een fish aan te schaffen, want mijn huidige boards lijken minder geschikt voor deze dagen. Of vergis ik me?

 10. Thanks Tobias! Die cams doen het nooit (W$!@@# laptop).

  Screenshot is duidelijk genoeg, thanks ervoor!

 11. @Even een serieuze vraag: als ik kijk naar ‘goede’ surfers waar ik surf dan kan ik maar één ding écht conluderen: “zij zijn er altijd als ik er ben… (en naar alle waarschijnlijkheid dus ook wanneer ik er niet ben)”. De rest is secundair, want die surfers zijn verder jong, oud, gespierd, dik, dun, man, vrouw, longboarders, shortboarders, quiver-boarders, etc..

  Écht ‘goed goed’ heeft met talent en ‘herhaling’ te maken. There are no shortcuts. Wat je leercurve misschien kan versnellen is coaching van ervaren surfers. Maar zelfs dan blijft overeind: surf surf surf and then surf some more 🙂

 12. Het is belangrijk om goed te timen.
  Wanneer je op vanuit welke positie kan uitpeddelen. (Stroming, sets, getij)

  Soms is er even geen doorkomen aan en soms moet je even flink gas geven.

 13. Hoi lieve surfers,
  Morgen is er bij de Noordpier een wedstrijdje voor de dames.
  Als je van toch nog van plan bent hier te gaan surfen wil je hier dan rekening mee houden en het wedstrijdgebied respecteren?
  Aloha
  Tim

 14. Ik gok op eind van de ochtend in Domburg vermoedelijk. Opkomend tij, zou goed moeten gaan, maar als er kenners op- en aanmerkingen hebben, graag!

 15. Heel herkenbaar, heb me er bij neergelegd dat er soms (voor mij) geen doorkomen aan is, was voor mij vanmiddag ook het geval (den haag, zuiderstrand), het equivalent van die droom waarin je probeert te rennen maar geen meter vooruitkomt….

 16. Hangt er een beetje vanaf hoe laat ik weg kan, maar zou graag tegen 12 uur in het water liggen.

 17. En toch lees je nooit iets over een norm van opzij gaan als je in de weg ligt als iemand wil indroppen en zo niemand de golf heeft…

 18. @even serieuze vraag

  Sommige banken liggen zo ondiep dat er constant golven breken/stroming staat. Dan kan je het beste even uit de ‘impact zone’ peddelen door opzij te gaan. Op de zuid is een bekende bank naast het havenhoofd waar het met laagwater onmogelijk hard kan stromen bijvoorbeeld..

 19. Ik ben van plan om morgen ochtend naar de maasvlakte te gaan. Is dit aan te raden en heeft iemand nog tips

 20. Dat is helaas niet altijd te voorkomen, maar regel is uiteraard wel dat degene die uitpeddelt, richting het gebruiken gedeelte van de golf gaat, om ruimte te geven aan degen die er surfend aankomt. Als de surfer zijnde die de golf pakt, weet je natuurlijk niet zeker of de andere dit ook weet. Communicatie helpt hierbij. Wijs naar de richting waarnaar je surft (of schreeuw als je nog met je pop-up bezig bent 😉), zodat de uitpeddelende surfer weet dat hij de andere kant op moet. Ik weet het, dit is geen garantie, maar kan helpend zijn. Er zou wel werk van gemaakt mogen worden om bij strandingangen van surfplekken borden met de surf etiquette te plaatsen.

 21. Morgen ben ik van plan om met mijn dochter van 8 wat te gaan oefenen met surfen. Natuurlijk in het schuim. Is het een beetje te doen? Of is de zee en stroming echt te heftig?

 22. Iemand dameswetsuit verloren in scheveningen willembeukelszoon str? Noem merk en maat en je kunt m ophalen..

 23. Ik had het over die mensen die voor je liggen in de line-up, je zien peddelen voor de golf en dan gewoon op hun spot blijven…

 24. Dat weet ik niet. Mijn taak is om iedereen te vragen rekening te houden met de wedstrijd en het wedstrijdgebied te respecteren. Voor vragen kun je morgen terecht bij de organisatie.
  Check anders ook even de FB pagina
  Dank voor het begrip en allemaal lekker surfen morgen.
  Tim

 25. Was een top sessie vandaag! onleesbare golven, maar lekker wild en klotsend.

  Ook nog de groeten aan het Haagse Gekkie die na een minimale aanvaring compleet uit zn stekker ging. Ik hoop dat je je morgen wat gelukkiger voelt.

 26. Ben jij soms diegene die niet kan duck diven?

  Thanx dude, voor je leash om mijn nek. Als ik vanuit mijn duck dive omhoog kom en jou leash om mijn nek heb. Ja dan heb ik wel de schrik naar een hap adem.

  En krijg je de volledige laag scheld worden om je koppie heen gevlogen.

  De line up op scheef is volledige vernageld door badgasten die amper weten wat ze doen in het water als zo’n dag/zee als vandaag.

  Leer surfen! En let op wat je doet, voor de mede surf(s). Weet wat je vaardigheden en capaciteiten zijn in het water. Ervaring en kennis word door een hoop zomersurfers onderschat.

 27. Zou het nog de moeite zijn om naar zee te rijden in be ? Als ik dmi.dk draait de wind op zee net wat te vroeg om met hoogwater nog mooie golven te geven.

 28. Sorry, maar jij klinkt echt als zo’n opgefokt adrenaline surfertje. Je vindt jezelf maar al te goed en alle golven zijn van jou.

  Doe eens rustig en lach een keer:) en geef andere de kans om het ook te leren….

 29. Gewoon lekker bij P1 er in duiken. Golven vrijwel net zo goed als bij de pier en heb je alle ruimte.

 30. Wekker zetten was de moeite waard! Richting Kijkduin liep het goed en was het heerlijk rustig. Als het zo mooi offshore is, breekt het mooi langs de hele kust van scheef tot hoek en hoef je echt niet met z’n allen bij het havenhoofd te gaan liggen. Surf tripje in eigen land. Lekker je buddies holle golven in cheeren en de opkomende zon op je bakkes.. wat een ochtend!

 31. Zit die periode er in de namiddag bij hoog nog in? Windguru en MSW zeggen verschillende dingen. Vanochtend helaas te beroerd om mijn bed uit te komen 🙁

 32. Laat maar ik snap m al. De 7s periode noordswell neemt af qua hoogte en tegen de tijd dat het hoog is heeft de secundaire swell (1m@4s) het overgenomen.

 33. Mooi dagje nog steeds mooi. Als er nog een kiter in t GOLFsurfgebied komt neem ik een zakmes mee en snij ik lachend je kite door.

  Afgelopen keer ook al een kamikaze midlifecrisis figuur uit de lucht bovenop me geklapt.

  Ik snap niet waarom jullie perse bij de pier moeten kiten of zijn jullie uit op slalomparcours want dan neem je volgende keer maar lekker een setje boeien meer.

 34. Ik was het niet nee, maar zag het gebeuren. Dacht even dat het ging escaleren. Onnodig op zo’n mooie dag lijkt me…

  Volgende keer krijg je een biertje van me.

 35. Hey! Vanmorgen ben ik tijdens Wijkikiladies event mijn Fin verloren in het water.. Blauw. SingleFin. Fcs. Kleine kans, maar mocht iemand hem vinden dan hoor ik het graag!

  Zem

 36. Vanmorgen om 6h30 in mn eentje in het water! Het was heerlijk! Thx Tobias 🙂 wat zou ik een hoop goede sessies missen zonder je surfapp!

 37. half 7 vanmorgen al 30 man in het water op de Noord. Zelf iets meer richting eerst breker gaan liggen en daar lag ik met een paar kanoers en een supper met heerlijke golven. Een van de beste sessies van het jaar en moe na drie super dagen surf

 38. Wat een geluk precies op tijd in Scheveningen vanmorgen!!

  Met een fikse log was het perfect surfen met die straffe bijna afhandige wind.

  Mooie lijnen soms borsthoog en best krachtig.

  Top dag.

 39. Hoe kun je nou je fin kwijtraken in het water🙉 ligt dat aan het nieuwe systeem van FCS?? Graag hoor ik meer ervaringen met dit systeem.. Ik hoop dat de finnen teruggevonden worden..lekkere middag surf in wijk trouwens!

 40. Ik vond het tegenvallen vanochtend op de Hoek. Het getij maakte toch veel uit. Het brak niet lekker voor en niet lekker achter.

 41. Veel nieuwsgierige zeehondjes vandaag tijdens het surfen in Ouddorp, iemand ooit slechte ervaringen met zeehonden gehad tijdens het surfen of zijn ze vrij onschuldig?

 42. Net het laatste beetje in wijk aan zee gepakt. Druk met windsurfers en kiters maar die bleven alle 100 netjes weg van de pier.

  Behalve 4 kiters een met o.a. geel oranje kite:
  Kom op, het is toch voor jezelf ook vermoeiend om elke keer golfsurfers te ontwijken 30 meter verderop (zone-paal) heb je daar geen last van.

  En wij niet van jou.

 43. It was a great day in velsen noord today that’s right wijk aan zee has no pier !!the waves where big and fast !got up at seven and went,so many happy faces in the sea great riders and lots of fun

 44. Zeehonden zijn onschuldig. Maar als er zeehonden zijn, weet je wel dat er ook haaien zitten. Misschien niet alleen gaan surfen op die spots en niet in de schemering. Gelukkig al jaren geen surfer meer doodgebeten in Nederland.

 45. Haagse jongens met bewijsdrang, blijft U aub lekker in Zuid-Holland. Wij noorderlingen hebben daar minder last van.. Geen strijdende vrouw gezien in de line up overigens, wel een pro die werd geklatst en omringd door wat konijntjes. Was gezellig!! Mooie foto’s! Vet om te zien dat Z-H clean was maar wel de hoogte miste die wij hier ervaarden!

 46. De mannetjes van de grijze zeehond kunnen territoriaal zijn, maar als je dan bedenkt dat het territorium loop van de wadden tot en met de Zeeuwse eilanden… XD de gewone zeehond is wat vredelievender. Geen zorgen al zwemt er soms wel een grote haai; reuzenhaai maar die eet plankton!!

 47. Hallo mede-Surfers,

  Ik ben onlangs op surfvakantie geweest in Spanje, (Asturias)
  Hierbij is mijn liefde voor het (golf)surfen ontstaan.

  Nu heb ik inmiddels een surfbord/wetsuit aangeschaft en wil de hobby graag voortzetten in Nederland.

  Mijn vraag is:

  Waar parkeren jullie de Auto in Scheveningen? Nemen jullie het hoge parkeertarief voor lief, of zijn er Gratis/goedkope parkeerplekken in de buurt?

 48. Laat de zeehonden gewoon hun gang gaan, dan is er niets loos. Steek je hand echter niet zomaar naar ze uit en probeer ze niet te aaien oid. Zeehondenpups hebben al een rij scherpe tanden waar je écht niet blij van wordt en die gebruiken ze als ze zich bedreigd voelen.

  Altijd leuk als ze tijdens je sessie zich laten zien. Vaak zijn ze dan al een stuk of 10x onder je door gezwommen, zonder dat je dat door had. 😉

 49. Park Wren bij de eerste haven is overdag gratis. Veel verwarrende bordjes met tijden overal in november is het weer gratis.

  Was gisteren ook aan het zoeken 21 euro per dag op het strand daar werd ik niet goed van reed dus weg na 4 min kostte al 0,60 cent. Kampers etc parkeer je op de Houtrustweg voor langere tijd.

 50. Niet met de auto naar scheveningen komen is de beste raad. Behalve dat er toch te weinig plek is, is het ook nog eens erg duur.

  En als je dan toch in de auto stapt, kan je veel betere plekjes dan scheveningen vinden. Ergens waarbij je de golven niet met 200 andere surfers hoeft te delen bijvoorbeeld.

 51. Gister verslapen, pas om 10:00 wakker 🙁 toch snel gegaan en de wind bleef gelukkig goed tot 14:30. Getij was alleen al crap (brak slecht voor en achter). Ergens in Scheveningen gesurft (maar niet bij de Noord want die bui voelde ik al hangen lol).

  Top weekend dudes

 52. Hi Ed, weer gave pics van jou van de vlakte, vooral die met containerschepen en power plant op de achtergrond! verder was het weer heerlijk surfen gisterochtend vroeg in zuidholland!

 53. @Henri, das niet zo vreemd als dat het lijkt. Er zijn veel factoren die meespelen…

  Timing (soms kun je een uur later of eerder hele andere omstandigheden treffen), verwachting, skills, boardkeuze, voorkeur, of je je dag hebt…

  Zo kan de ene een topsessie hebben op dezelfde plek waar een ander het maar matig vind..

 54. @Hilversummenaar; zou je Wijk kunnen aanraden (zelfs dichterbij), gratis parkeren (weet dat ik hiermee geen vrinden maak….)

 55. de foto’s van Ed zijn natuurlijk gemaakt op hoek van Holland en niet op de maasvlakte, ( andere kant van de havenopening). Zulke fijne golven stonden er helaas niet op de maasvlakte.

 56. Even een vraagje los van de surf van gisteren/ vandaag of morgen. Ik zit te kijken of ik op vakantie wil gaan naar de Azoren of Madeira, voorkeur gaat naar Azoren. Maar valt daar in september / oktober een beetje te surfen? Ben nog niet heel erg ervaren, dus we hoeven geen huizen hoge golven of pipeline. Tips qua spot zijn ook welkom (ik houd niet van rotsen en scherpe riffen).

 57. Hi Nicole,

  Ben op enkele van de eilanden van de azoren geweest en op madeira, maar had het idee dat het op Madeira wat meer georganiseerd is. Dus ook meer gericht op verhuur/lessen/beginners.

  Er zijn hele vette spots op de azoren, maar meer voor de ‘searcher’ ik zou als beginner of intermediate lekker een beetje meer in de buurt van de meute blijven. Makkelijker om te vinden en veiliger. Betekent natuurlijk niet dat het er vol is meer dan genoeg golven voor iedereen.

  Gr.

 58. Weet iemand of de opgang bij de 2e molen bij Wijk ook kite-zone is? Lag daar zondag te surfen en een kiter deed er alles aan om me daar weg te jagen. Niet met een normale vraag maar rare kamikaze acties vlak langs me.

 59. @nicole

  2 jaar geleden eind september naar de azoren geweest. Eiland sao miguel, kan je prima surfen met enige ervaring en er zit ook surfschool… Weinig last van rotsen en prima zandstranden. Google anders ff azores surf center.

 60. Ik zou lekker met de auto of trein naar Frankrijk gaan. Najaar altijd goede golven en veel beter voor je Carbon footprint. Vliegen kan echt niet meer.

 61. Dank voor de tips, meer tips zijn uiteraard welkom. Ik wil overigens niet uitsluitend voor de surf naar de Azoren, maar ook duiken, wandelen en paragliden (en stiekem kijken of ik er later misschien wil gaan wonen).
  Ik zal eens proberen uit te rekenen of de 250 bomen die ik afgelopen jaar heb aangeplant de carbon footprint een beetje compenseren of dat er meer bomen bji moeten.
  Ik ga er vanuit dat @nicole dan zelf veganist is en geen kinderen heeft (en in het verleden niet al de halve wereld heeft rondgevlogen)? (inzake footprint?)

  Maar eerst vandaag er maar eens induiken en een rondje plastic verzamelen op het strand 😉

 62. Kom kom, Nicole vraag gewoon om tips voor de Azoren en op 27 augustus 2018 om 23:32 komt iemand met een zinloze reactie en advies om niet te gaan ivm carbon footprint. Neem aan dat de reactie van Nicole daarover ging.

  Wel trouwens een goed idee om een najaars surftrip te gaan plannen! Even het idee in de week leggen bij mijn lieve vrouw.

 63. Nicole, goed dat je bomen plant. Ik snap ook goed je verdedigende reactie. Dat was ook mijn eerste reactie toen anderen mij bewust maakten van mijn carbon footprint. Ik zat zeker niet te wachten op mijn bemoeizuchtige vrienden met een scherpe tong. Maar inmiddels (door veel te lezen) weet ik meer. Op je vraag, ja ik ben veganist. Ik heb ook besloten om niet meer te vliegen. Dat wat ik vroeger deed kan ik niet meer terugdraaien, maar ik kan wel proberen het anders te doen. Ik probeer langer te doen met mijn boards en pakken. Ik let daarbij beter op de carbon footprint van board en pak bij aanschaf.

  @ @ Nicole, zinloos? Hoe ‘vrij’ wij surfers ook zijn, onze levenswijze drukt best wel een stempel, of juist een stempel. Vliegtripjes naar Bali, Portugal etc, ik zie ze vaak hier voorbij komen. Inmiddels is ruim 95% van de wetenschappers het er over eens dat de huidige opwarming in ieder geval versneld wordt door de mens. Er zijn altijd warmere en koudere periodes geweest, maar de mate waarin het nu opwarmt is exceptioneel. Spullen, vliegen en vlees zorgen voor een enorme CO2 uitstoot. Net zoals ik wekelijks reactie lees waarin men de ander bewust probeert te maken over indroppen etc denk ik dat mijn reactie ook zinvol kan zijn. Ik woon direct aan de kust waar de en hoop dat generaties na mij hier ook nog kunnen wonen en niet verdrongen zijn door een zeespiegelstijging. Wat je ermee doet is aan jou. Daar ga ik niet over. Mogelijk schiet je nu in het defensief, dat deed ik in eerste instantie wel. Maar denk er eens over na voordat je een volgende keer het zinloos noemt.

 64. @StokedKorean Dank voor de tip, dit weekend maar eens naar Wijk aan zee rijden, mits de weersomstandigheden (met name de golfen) gunstig zijn 🙂

 65. Klopt niet veel van deze voorspellingen, tis de rest van de week plat? Vrij vragen laatste dag van de maand?

 66. @@Nicole. Goed te lezen dat jij daadwerkelijk ook bewust omgaat met de wereld op andere vlakken. Ik word soms moe van comentaren van anderen die je op allerlei fronten de les willen lezen mbt duurzaamheid terwijl deze mensen zelf op heel veel manieren in mijn ogen totaal niet duurzaam bezig zijn.
  Overigens zou ik het liefst met de boot naar de Azoren reizen, maar helaas laten de huidige omstandigheden dat qua tijd niet toe. Ik ben heel selectief in mijn keuze of ik wel of geen vliegreis maak en stap dan ook zeker niet te pas en te onpas in een vliegtuig. En inderdaad, als ik uitsluitend op vakantie zou willen om te surfen zou ik naar Frankrijk gaan, maar de keus voor Azoren is dus niet uitsluitend een ‘surftripje’.

 67. Ik zie dat het donderdagnacht/ochtend wel een poos waait uit noord tot noordwesten aan +/- 15kn (ECMWF model). . Gaat dat voldoende zijn voor golven op vrijdag in België? Het waait precies meer in het westelijke deel van de noordzee.

 68. Nee, inderdaad. Voor België zal het niet veel worden. Is meer een wadden-swelletje wat er van over is gebleven…

 69. Nicole gaf aan op vakantie te willen en onderzocht ook nog de eventuele surfmogelijkheden. Ik bestempelde je opmering als zinloos omdat als iemand van plan is om naar de Azoren te gaan ze niet hun plannen omgooien en naar Frankrijk gaan omdat ze op hun carbon footprint worden gewezen. Je had haar ook op de kosten or enig ander argument kunnen wijzen maar dat was net zo irrelevant. Het plan was niet gevat om een zo laag mogelijke footprint te genereren maar om een avondtuurlijke vakantie te plannen…
  Ben het met je eens dat we er op moeten letten om onze carbon footprint minimaal te houden maar die keuze en bewustwording is persoonlijk. Erover zeuren / prediken is net zo overtuigend als andere geloofsaanhangers die middels dood en verdoemenis te preken mensen denken te overtuigen.

  Anyway, genoeg & zand erover .Lekker weer over het surfweer praten hier.

 70. Laten we een keer naar het Malieveld gaan, dat deden ze vroegah. Nu is het niet veel meer dan een retweet of ongezouten mening..

 71. Hi Tobias, komt de verwachte swell nog vanmiddag met opkomend zoals je appte in de surfberichten ? Magic seaweed lijkt de swell juist te verzwakken. Wil er in Noordwijk in maar lijkt minder te worden ?

 72. 0,7m significant en af en toe piekperiode 10 seconde
  Geen vette bakken maar gewoon kleine surflijntjes. Belgie eerder plat, of te klein. Hoe verder naar het noorden, hoe …. …. …

 73. Vanmiddag 1200/1500…heuphoog, jammer van het getij maar was heerlijk te doen op de 5’3 baked potato..mega aanrader als je op zoek bent naar een sb voor in nl…

 74. Magicseawead nie aanhouden als je uit bent op swellhoogte enige wat handig is evt swell wat nadert op de noordzee en getij maar die hoogtes kloppen nooit

 75. Wind staat alweer de andere kant op in het noorden van de Noordzee, maar je kunt het natuurlijk altijd proberen..

 76. Het was inderdaad met dat kliksysteem. Kleine tik gegeven met mijn voet na een wipeout denk ik en ws is hij er daarna zo uit gegleden. Had moeten checken of hij nog goed zat misschien, maar was iets teveel bezig met mijn heat 😉

 77. Zal morgen niets zijn? Domburg, België. Kleine maar surfbare golven, voorspellen wat swell ten gevolge van de wind…

 78. Ja Tobias, graag een sms update voor de situatie (Zeeland) van deze nm tot en met vrijdag aub….:-s .
  Verlof staat klaar op opgenomen te worden 🙂 .

 79. Zal niet veel worden, ben ik bang. Vooral niet Zeeland, enige beetje wind zit boven Terschelling…

 80. Dit hele weekend/komende week, geen golven?

  Of gewoon proberen (Vrijdag / Zaterdag) Wijk aan zee?

 81. Hoi allemaal,
  Ik ben een beginnende surfer van 15 die graag beter wil worden. Inmiddels best wel wat lessen gehad, maar ik wil het graag zelf gaan proberen. Ik wil alleen niet andere surfers lastig vallen als irritante beginner. Ik woon in Amsterdam en zou dus graag bij Zandvoort willen surfen omdat ik daar makkelijk naartoe kan. Heeft iemand tips bij welke condities ik goed zou kunnen surfen als beginner en waar ik rekening mee moet houden? Ik ken de voorrangs regels maar zijn er ook nog andere dingen om te voorkomen dat ik andere surfers hinder zodat we t allemaal leuk hebben? Thnx alvast!

 82. Mooie van Zandvoort is dat je altijd wel kunt gaan, behalve bij wind harder dan zuidwest 7 bft en hoogwater. En 7bft met NW-en wind tijdens laagwater is ook niet zo lekker.

  Check de surf vooral bij windstil weer en kijk naar de swell op de webcams: https://surfweer.nl/surf/webcam-zandvoort/ Als er maar iets loopt, meteen de trein in! Daar leer je het meest van, of het nu groot of klein is. Stukje naar links lopen of naar rechts is het altijd rustiger, maar ws is er sowieso bijna niemand aan het surfen op een gemiddelde dag buiten het seizoen.

 83. @Kook,

  leuk om te lezen ben zelf ook begonnen op me 15e en woonde toen in Zandvoort, nu 25 en in Amsterdam, als je beter wilt worden moet je gewoon altijd in het water liggen, zodra er een golf te zien was, lag ik er in ( wel een stuk makkelijker als je in Zandvoort woont ) daar leer je het meeste van vind ik, hele goede dagen zijn erg zeldzaam in Nederland, en af en toe wordt je wel een verast op een matige dag als alles samen valt het in 1 keer goed kan zijn, soms ben je te laat of op tijd, ene keer slecht en een uurtje later weer goed, heel interessant om dat te zien en te bekijken waardoor dat nou komt, als beginner is het super te surfen in Zandvoort, mage veel ruimte 🙂 als je niemand tot last wilt zijn let dan gewoon op en ga niet voor een drukke plek liggen, en natuurlijk niet in- droppen, je kent de basis vast wel, aan de andere kant toen ik gewoon goed een golf kon pakken, ging ik juist tussen de drukte liggen en goed kijken naar andere surfers die beter zijn dan jij, daar leer je veel van, veel surf videos kijken en letten op de lichaam bewegingen, veel surf plezier en wie weet zie ik je in het water in Zandvoort haha

 84. owja een surf maatje helpt ook enorm, vooral als de condities iet ruiger zijn heb je gewoon iemand die op je let, en je kunt elkaar lekker pushen naar een hoger niveau

 85. Vrijdag of Zaterdag nog gunstige voorspellingen, ergens in NL?

  Op magicseaweed stond dat er geen golven waren.

 86. @Kook, een beginner en irritant zijn heeft niks met elkaar te maken 🙂 Zoals Stephan ook al aangeeft: gewoon heel veel gaan en het naar je zin hebben. Als jij met een grote glimlach in het water ligt en basis regels in acht neemt kun je alleen maar blije surf collegae verwachten. Gaan, gaan, gaan!

 87. @Stephan & @Jan surft, thnx voor de reacties. Ik lig de komende tijd zo veel mogelijk in het water!

 88. Zoals het er nu uitziet zal er vanavond toch ook nog wel wat overblijven toch? Zie er helemaal niemand in liggen bij Wijk nu.

 89. Staan nu nog op de kant. Gaan er zeker nog in hoor. Van swell is geen sprake maar windzeetje is ook surf.

 90. @Jan, komt door die nieuwe wegbewijzering, daardoor weet niemand ineens meer waar de NOORD PIER ligt 😉

 91. @ Kook:

  Wat mij heel erg heeft geholpen als beginner was webcam leren lezen. Webcam altijd even checken voordat je weggaat en als je op bestemming bent kun je alle condities die je thuis hebt gecheckt (windkracht, windrichting, swell tijd, eb of vloed en golfhoogte) visualiseren en voelen, als je op ’t strand staat/in water ligt. Soms ook gewoon gaan kijken op het strand, alleen al om te zien of het is wat je dacht dat het zou zijn.

  Daarom zékers gaan bij elke golf die er staat, daar leer je absoluut van ondanks dat je het wel eens mis zal hebben in het begin. Steeds vaker heb je het goed, en soms wel eens fout. En het nog platter is dan een pannekoek ;’)

  ‘Bij twijfel altijd gaan’ is nog een goeie tip, 99% van de tijd zat ik goed.
  Geef jezelf een jaartje = alle 4 seizoenen gezien, en reken maar dat je al heel wat kennis in de pocket hebt! Gaat je prima lukken.

 92. Hi, kan iemand mij vertellen welke plek in nederland het meest geschikt is voor een echte beginner om te leren surfen? of hangt het allemaal af van de condities, dag of tijd? alvast bedankt!

 93. @Penguino leuk man, nog drukker dan het normaal al is. Zondag viel het trouwens wel mee, terwijl de golven goed waren.

 94. Ik wil mijn nichtje van 5 zaterdag surfles geven. Zijn er dan baby golfjes bij wijk aan zee? Super dankbaar als iemand dat kan inschatten want het is een verjaardagscadeautje 🙂

 95. Michiel, er staat 0,5 mtr met offshore wind. Denk niet dat hetgeen wat uitgestoot wordt een gunstig effect zal hebben op je nichtje van 5. Beter wijk dorp, IJmuiden of ergens waar de aflandige wind wél schoon is.. up to you!

 96. Zaterdag 0,5mt met offshore wind Wijk aan zee?
  Voor de normale beginner wel leuk/verstandig om te gaan?

  Magicseaweed geeft vrijwel geen golven aan

 97. Alleen Ameland tot Schiermonnikoog… Dus als ik dit weekend richting Texel of Terschelling ga kan ik mijn langplankje beter thuis laten?

 98. Lijkt behoorlijk flat te gaan worden de komende dagen aan de Hollandse westkust en Zeeland. Je kan je nichtje beter verassen met een sup lesje!

  TVTAS staat voor de afkorting van het rijtje waddeneilanden. Google maar eens. Zie je dat Texel niet tussen Ameland en Schiermonnikoog ligt…

 99. @kook
  Begin met jezelf geen kook te noemen. Na de nl tips ga ook zoveel mogelijk surfen in het buitenland. Daar leer je het meest en sta je het langst op je plank. Leer ook dat surfen een sport is waar het vinden van golven de grootste les is!

 100. Ok 0.4 tot 0.3 W-NW richting van golven. Wind: Oost tot Zuidoostelijke richting, 3-5 knopen. Onder voorbehoud van… Wetsuit die goed passend is altijd raadzaam bij kleine groms. Wel ff tij chekken waarschijnlijk laag water dat er lijntjes lopen.

  MSW is een optie voor tij. Enjoy! Teach ‘m Young! En @@michiel niet zo doen he! 😉 MSW is voor als op plekken waar je in een zwembroekert gaat surferterturfert

 101. Ecmwf geeft nu midden-eind volgende week mooie noordoosters, zou zo maar eens leuk kunnen worden in het zuiden. Ik ga al wat schuiven in de agenda.

 102. En op de wadden gaat de hoogte weer wat oplopen nu het tij er in komt.

  In Z-H en N-H is het wachten tot het volgende HW vanavond, maar in principe breekt kleine swell ook (juist) met laagwater (minder diep). Webcam is van Texel hieronder.

 103. Gisterenavond Zandvoort rondom zonsondergang was heerlijk. Wel aardig wat stroming, maar dat mocht de pret niet drukken.

 104. Thanx ben geen beginner maar moet nog veel geoefend worden..
  Ben net naar wijk geweest en het was erg goed te doen swell werd steeds groter

 105. Wijk was heerlijk vanochtend, van 9 tot 1 in t water gelegen en was prima te doen. Hoogte kwam later maar was ook daarvoor goed te doen met een fish/funboard.

 106. Ik schreef een stukje tekst over een paar dagen in een strandhuis. Wellicht vinden jullie het leuk om te lezen. Klik op mijn naam voor de link. Fijn weekend.

 107. Wat zijn de voorspellingen voor morgen voor Scheveningen noord? Iemand die ook morgen in de planning heeft?

 108. @ Josse

  Dat is een first voor mij: ‘appende paardrijdster op het strand’

  Anyhow leuke lesgolfjes voor de kidz morgen lijkt het dan.

 109. Zojuist in Kijkduin even het water op geweest, niet de moeite eigenlijk, wel heerlijk weer om een beetje te zwemmen.

 110. Ik weet dat het niks met surfweer te maken heeft maar zou graag wat tips willen voor een leuke spot in de buurt van Lissabon. We zijn met zn vieren en eigenlijk is het heel simpel. De boys willen surfen en de dames willen ook een leuke vakantie en een beetje gezelligheid zeg maar. Leuke restaurantjes en winkeltjes enzo, je kent het wel.. Ericeira zijn we trouwens al geweest en willen graag ook een x iets anders zien.. Alvast bedankt voor jullie reacties!

 111. @stokeboyslim… wel eens naar baleal gekeken?? 100 keer beter te surfen dan ericeira…. maar wel iets minder kwa uitgaan en restaurantjes als je het vergelijkt met eri..

 112. iemand ervaring met surfboards mee brengen met de vliegmaatschapij Vueling?

  normaal vlieg ik altijd met transavia… die doen nooit moeilijk al zitten er 3 boards in boardback… maar je hoort wel eens dat ze het checken hoeveel boards er in zitten… en 100 eu per board vind ik een beetje overdreven als zuinige hollander 😉

 113. Ik was enkele weken geleden in guincho op de camping. Omdat het er nogal crowded en soms winderig was ging ik met de auto naar costa caparica net aan de overkant van de taag.
  Tussen de jetties waren er steeds hele mooie golven, zeker een aanrader.

 114. Perfect golfjes voor een supje vandaag met 20cm swell in N-H & 40cm op de wadden. Wel weer afnemend zo te zien op de boeien. En verder dan N-H komt het niet, dus in Z-H gewoon flat.

 115. Nog wel een nieuwe swell van 30cm voor de wadden onderweg met een periode van bijna 20 seconden!
  Interessant 😃

 116. @stokeboyslim. hmmm ik kom er echt alleen maar om te surfen en daar is het super goed voor… verder nooit echt rond gekeken of er iets anders te doen is… winkelen voor de dames gaat ze sowieso niet bevallen daar… wel wat mooie wandel tochten gemaakt in de buurt maar verder niet echt iets gezien..

 117. Hoe ziet de surf eruit voor deze week/morgen zag op windguru wat hoogte staan voor deze week?

 118. Bumpers toch aan toe… Weer een daggie flatness..

  Yogiii timee… Zennnn… en surffilms spotten ;P…

 119. Ja, maar wel alle dagen rond 0,5-1m. Ik hoop vooral dat dit eens gaat gebeuren van het weekend!

 120. Hey,

  Donderdag en Vrijdag ziet het er wel goed uit als ik het juist heb 🙂
  Is het verstandig om die 2 dagen verlof te nemen voor in Belgie (knokke) te golfsurfen? er staat 0.9 – 0.7 5 a 4 seconden

  ( ik heb hier weinig ervaring in om te weten wat goed of slecht is )

  Alvast bedankt mensen