Nuttige surfweer info:

Surfweer vrijdag 21 mei 2021

52 reacties

 1. Kanonne wat een dikke bakken! Was eigenlijk nog best prima te peddelen en achter de tweede bank trok het iets uit elkaar. Lekker bruut!

 2. Hey Tobias! Thanks voor de surf report en bedankt om ook weer aan de Belgjes onder ons te denken! Mooi surf weekend, geniet er allemaal van!

 3. Epoxy lijm (hema – 5 euro) werkt echt top. Zorg dat je tailpad schoon en droog is :). succes!!

 4. Wat denken jullie morgenochtend vroeg van de wind in Zuid-Holland? Windy zegt dat er wel wat wind staat. Windfinder zegt dat er nauwelijks geen wind staat. Andere sites zeggen weer van wel of van niet.

 5. @wind, op Windy, Windfinder en Windguru zijn platformen die weerdata van de meer en minder bekende modellen doorgeven. Op Windy kun je de data vinden van 6 weer modellen. Op windguru maar liefst 19. Windfinder toont slechts 1 model (GFS). Soms helpt het om wat verder te kijken dan de data zodat je begrijpt waar de marginale maar soms o zo bepalende verschillen vandaan komen. Komende nacht passeert (zoals Tobias al liet zien met het plaatje) een rug van hogedruk. De wind valt dan even weg. Tegelijkertijd nadert er vanuit het westen een nieuw lagedrukgebied met wind uit zuid tot westzuidwest. De snelheid waarmee dat laag deze kant op komt bepaalt hoe snel de wind weer aantrekt. De modellen berekenen allemaal net een iets andere uitkomst. Maar het is zeker dat in de loop van de ochtend de wind aantrekt vanuit het zuiden. Het beste morgen op tijd opstaan. Bij een dergelijke situatie draait het om nowcasten.

 6. Vanochtend was het voorj HW wel iets, niet te hoog maar wel de moeite waard. Rond 11u was de wind al wat afgezwakt en zo ook de golven.

 7. Kijkduin was prachtig vlak voor t donker. Cleane dikke bakken toen de wind er volledig uit ging 🙂

 8. Hvh liep super tot het donker gisteravond. Achterin met laagwater heerlijke lijnen en voldoende kracht.

 9. Het was weer dik scoren gisteravond. Wind ging er uit. Tot het donker er in gelegen.

 10. Het uurtje eerste licht was top! Rond 7 uur werd het alweer MNR (Matige Nederlandse Rommel)

 11. Hey all, I’m looking for options to carpool for surfing. Anyone ever pass by the Rotterdam area on their way to the beach? I’ll gladly chip in some gas money for any trips. Dawn patrols, mid-day, evening sessions, I’m game.

  Any tips on surfers who may be keen to carpool?

  Hope everyone is getting some good waves these days

  Cheers,

  From a canadian surfing in holland

 12. @brandon, there are for sure people going from 010 to the beach.
  Guess it’s best to leave some contact details behind. Maybe I’ll have a seat open from time to time.

 13. Vanmorgen 2 uur op de 2e bank in Egmond gelegen. Echt top! Nou verrot op de bank. Morgen weer een dag.

 14. wat een topdag! heerlijke golfjes met laatwater vanavond!
  zelfs een zeehond gezien!

 15. De Hei was idd lekker laatste 2 uurtjes voor donker!! Holle cleane zuigertjes op de strekdammen. Stokedd

 16. Wat het surfweer aangaat, de zuid-swell is opgekomen. Nu ff de wind weg en de push er in en gaan met die softtop banaan! (of gewoon shortboard ms zelfs ook).

 17. Surf al een lange tijd zonder cap en is prima te doen als je niet teveel onder water komt. Na 3 keer achter elkaar heb je wel een brainfreeze. Handschoentjes zijn nog wel erg aan te raden. Zonder is het echt te koud, tenzij er weinig wind staat en een zonnetje.

 18. Vanochtend uur of 12 viel de wind eruit op WAZ bij hollow point. Flinke cleane muiters achterin zelfs wat barrels gespot. De surfsessie afgesloten met een dikke spray over de line-up. Mag van mij vaker zo zijn!!

 19. Rond een uur of 2 viel de swell achterin flink weg. Eenmaal thuis gekomen trok de swell nog een keer flink aan. Stoked

 20. 12:30-13:30 was het magische uurtje in Zandvoort op de derde bank. Was goed hoor, dikke 8.

 21. Als je een beetje tegen koude handen en voeten kan is het rond het middaguur prima te doen zonder gloves en boots! Heb zelf verder nog wel een 6/4 aan

 22. alleen 5/3 kan ook prima!

  wat ligt er allemaal voor bruin schuim in het water bij ijmuiden? was best smerig…

 23. 6/4 met een zonnetje vandaag einde middag in Wijk was voor mij al veel te warm. Oh en qua surf, mooie heuphoge longboard golven bij wijk met voldoende kracht tussen 15:00-17:00, heerlijk genoten!!

 24. Ik lig al weer ruim een maand zonder handschoentjes en als het niet waait zonder cap in het water met een 5/4. Ik vind het prima te doen dus het is nogal persoonlijk. Het is al weer een stuk warmer dan een aantal maanden terug in ieder geval.

 25. Was gisteren bij de 2de molen echt lekker mooie cleanelijnen wind viel soms weg en op de achterste bank liep t iid paar uurtjes super mooi

 26. @johnjohnflorens

  Het schuim is afkomstig van Algen. Aan het einde van de bloeiperiode vallen bolletjes van algencellen uit elkaar en komt er een eiwitachtig restmateriaal vrij dat door wind en golfslag wordt opgeklopt tot schuim dat op het water blijft drijven.

  Ik vermoed dat je het tragische ongeluk van vorig jaar in Scheveningen wel hebt meegekregen. Dat schuim dus, maar minder extreem dan vorig voorjaar.

 27. Haha gotcha and makes sense 😉

  You can find me in the Surfing Belgium & Netherlands group on facebook. Just type in Brandon in the search for posts and you’ll see my post looking for carpooling options. Feel free to message me

  Cheers

 28. Heb heylt van het weekend met een 4/3 geen moment koud gehad. Zonder cap, wel met handschoentjes, maar hoeft niet per se.

 29. Goede 4/3 begint zelfs al weer warm te worden (met hoody etc). Als ik lees dat mensen nog in winterpakken surfen lijken mij die in de winter wel wat fris. Mijn winterpak is echt voor december TM maart

 30. Denken jullie dat er aanstaande zaterdag nog een golfje is voor een beginner in Wijk?

 31. Ja, je kan ook Windfinder checken, nog sneller antwoord dan hier je vraag stellen. 🙂

 32. Windy voor zaterdag geeft 0,4m. Dat is ruim voldoende golfhoogte voor beginners.

 33. Go explore!

  Ipv alles van tevoren te willen weten, ga gewoon kijken en ontdekken en leer..

 34. Ik zag dat er morgenochtend nog wat swell doorloopt van vandaag, maar weet iemand hoe hoog het dan nog is?