Nuttige surfweer info:

Surfweer vrijdag 20 oktober 2017

103 reacties

 1. De weerkaart voor vandaag met de ingedraaide occlusie die compleet rond de kleine kern krult.

  De storm ‘Elmar’ blijft zaterdag nog enigszins op afstand, maar trekt zondag en maandag volledig over de Noordzee. Gelukkig opvullend, ipv uitdiepend.

 2. Maandag is ‘Elmar’ opgevuld toch een nietszeggend T-tje bij Denemarken.

  Een nieuwe grote stormdepressie ligt dan onder IJsland, maar die komt niet over volgende week.
  De fronten er van wel. Als eerste het warmtefront en die zorgt voor de gunstige winddraaiing naar zuidwest maandag.

 3. Als je geen tijd hebt om volgende week helemaal naar zuid frankrijk te rijden (helaas!!) wat is dan een aanrader dichterbij (zeg max 6 uur rijden)?

 4. vendee haal je niet in 6 uur, (wel 8). Biarritz vorige week in 14 uur gedaan. ze hebben nieuwe flitsers! witte driehoekige bakken die flitsen op aangepaste snelheid (90 mkh) ivm werkzaamheden. be warned. ik sta er 3 keer op.

 5. De eerste echte herfstzuidwester rolde prima om de pier in Wijk. Harde peddel out, striemende regen en lange lijnen. Top Bali training!

 6. Oosterstaketsel was lekker daarnet. Om 5uur erin gegaan en er liepen mooie lijnen, maar nog veel stroming. Rond 6uur nam de stroming af en kwam er een toffe (holle) shorebreak tot leven, niet groot, maar toch rippable! Schoentjes waren nog niet nodig en 3/2 lukte ook nog wel btw.

 7. Geen foto’s op noord gemaakt op de 20 e tussen 2 en 4? Zag fotografen op havenhoofd en had paar mooie golven

 8. Lekker hoor! Maar niet om te golfsurfen met deze stroming denk ik. Helaas te laat laagwater vanavond.

 9. Moest vanmiddag in actie komen voor een golfsurfer in Scheveningen..

  Eén jongen kon met hulp van omstanders het havenhoofd op komen, een tweede was te ver afgedreven en moest door de reddinsdienst uit het water gehaald worden.

 10. Ik heb geen tijd om verder te rijden en ik ga niet vliegen (voor 2 dagen), dat zit niet in het budget. Dan maar even vragen aan De Bron. @Tobias, wat zou jij aanraden: Yport of Etretat, dinsdag-woensdag of woensdag-donderdag. Of geen van bovenstaande keuzes. Als ik 12 uur ga rijden in 2 dagen moet het wel een ‘sure shot’ zijn natuurlijk. Anyone else a good tip?

 11. @@Remko, omdat het nooit genoeg is! En volgens mij is het hier vanaf dinsdag behoorlijk flat (tot het weekend).

 12. Als je gaat dan di en wo.(yadusurf.com geeft ‘bonnes conditions’ voor die dagen) Yport is altijd de betrouwbaarste spot.Alleen te surfen rond hoogwater. Het is maar een kwartiertje rijden van Yport naar Etretat. Tussen die twee in heb je ook nog Vaucottes.

 13. Gisteren was Wijk top!! Wel echt te veel om ff lekker te suppen, ondanks er momenten waren dat de wind een kwartiertje echt even weg was.
  Ik heb liggen filmen bij de windsurfers en opkomend daar was echt niet normaal. Zowel de hoogte als de stroming!!! Ik zag nog wel een paar golfsurfers, maar die lagen (terecht) net buiten de hotzone. Echt gewoon te link…

  Hier het resultaat, maar let op: Wind- en Kitesurfers 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=G5BJyY2sCqg

 14. Nice DIrbee, ik lag dus ff in de hotzone door stroming. Was echt veel te risky met alle windsurfers/kiters ben er dus ook snel uitgegaan. Drukte was echt niet normaal gewoon..

 15. Gisteren was Vlissingen ook net goed te doen door dat beetje noord in de westen wind. Er lag een man of 7 .

 16. Wowwwwww, serieus lekker gesurft van 17 – 19. Alert was on point in regio Noordwijk. Vooral de sets kwamen heerlijk door. Korte plank was happy.

  Stoked

 17. Gefilmd vanuit de duinen, met een verdriedubbelaar er op!!

  Randomdude: Drukte was maximaal, maar de golven die ik gezien heb waren fingerlickin’ good. Vaak de plek waar ik sup (zien ze je wel staan tenminste), maar dit was over het algemeen toch net ’n knoop of tien te veel…

 18. We rijden vrijdagavond naar Bretagne en zouden onderweg ergens willen kamperen. Normaal zouden we rond Caen blijven, maar de camping is blijkbaar gesloten voor het seizoen. Heeft iemand een tip omtrent campings zo’n 4-5u rijden van Belgie (die nog open zijn)?

 19. Hello!

  Ik overweeg een tripje naar Indo rond kerst. Iemand ervaring met het regenseizoen en de surf daar rond die tijd? Is het echt drama of valt het mee? Vorig jaar in maart-mei weinig last gehad van regen.

 20. @ Frank
  Bali oost kust goed bv Serangan (turtle island) af en toe een bui en niet zo warm.

  Kijk eens in de shop boven goede wavefinder gids voor indo….

 21. Zou het zondag en vooral maandag beter zijn op de Waddeneilanden dan de rest van Nederland? Wanneer je kijkt naar windy en MSW komt de swell daar beter aan.

 22. Het belooft iig dat er weer volle bak swell aangemaakt wordt. Benieuwd wat de wind de dagen erna gaat doen..

 23. Vorig jaar niet veel regen gezien in Indo tijdens regenseizoen.

  Het schijnt dat de oostkust van Bali betere golven heeft tijdens het regenseizoen.
  Maar van de 7 dagen bij Padang Padang aan de westkust, waren er 5 dagen van meer 7ft clean.
  Als Noordzee-surfer ben je dan behoorijk onder de indruk…

 24. Zondag strandcross in vlissingen. Dus geen parkeermogelijkheden in de stad vanaf zaterdag!

 25. zucht Bali… good memories…

  zo maar even weer de nederlandse barrels (proest) opzoeken.

  Er zit in ieder geval genoeg hoogte in vandaag. Ben ook wel benieuwd of er zondag nog doorheen te komen is. De afgelopen keren met snoeiharde aanlandige wind was er goed doorheen te komen

 26. Hey Frank, beste tip is dat je tijdens regenseizoen het beste aan de oostkust kunt zitten ivm wind/swell. Daarnaast is Lombok een goed eiland voor tijdens de wintermaanden. Als je rond de kerst gaat heb je wel gelijk een hele drukke periode. Maarja, het is daarna bijna altijd druk (Lombok is een stuk(je) rustiger :).

 27. WAZ was prima tussen 17.00 en zonsondergang.veel minder wind dan vanochtend vroeg. Heerlijke Hollandse golven.

 28. valt de onshore morgen goed te surfen? maasvlakte of beter een spot zoals Ouddorp hoek van Holland?

 29. Het wordt vaker gezegd dus het is waar 😉 neem een abbo op de surfsms, prima investering en je had antwoord gekregen op je vraag..

 30. Morgen ochtend vroeg als het net licht is zijn de zuid stranden van Zeeland (walcheren) een goede optie. wind is dan side off shore.

 31. Hey guys, is vlissingen or zoutelande a good opportunity for tomorrow with those northern winds? thx

 32. Wat te doen morgen? Windy.com laat voor morgen “betere” condities zien voor Scheveningen dan WaZ. met name minder wind..

 33. @IJmuiden anyone? ,Ijmuiden was prima,longboardable in de luwte vn pier, licht nw golfrichting, golven rimpelde en lijnde netjes om de pier heen. Had mijn bitcoins op Ijmuiden triple ingezet en Jackpot.

 34. Beste Tobias,

  Zijn de uren voor zondag in zomertijd of wintertijd?

  Ik zou niet graag onnodig te vroeg opstaan!

  Thx

 35. Technobilly, tijd gaat terug dus sowieso sta je niet te laat op. Morgen zal het druk worden op het water. dikke wind en dikke bakken!

 36. Sorry, geen rekening gehouden met de klok naar wintertijd dus gewoon je horloge-tijdwissel nog een de dagje mee wachten! Maandag is het weer kloppend!

 37. Hi,

  Vlieg komende woensdag naar Lissabon voor anderhalve week surfen. Lijkt niet heel veel swell aan te komen de eerste paar dagen, iemand tips waar ik toch nog wat golven zou kunnen scoren?

  Thanks.

 38. Wow 10+ meter op de boeien!
  Mocht iemand een eyeball van Ijmuiden / ijmuiderslag hebben.. ben wel benieuwd!

 39. @Jeroen, Zuid zal niet heel goed zijn. Waarschijnlijk ook een enorme warzone waar het overal breekt met heel veel stroming. Ijmuiden is vast mooi maar vol met kiters en windsufers. Wel denk enige optie voor vandaag in het noorden.