Nuttige surfweer info:

Surfweer voor vrijdag 19 mei 2017

136 reacties

 1. In België morgenochtend zelfs kans op even NW windkracht 8 dankzij “Dankmar”. Als dat geen golven geeft!

 2. Allereerst, thanks voor de update!

  Misschien niet het beste moment voor een off-topic vraag, maar here goes nothing. Voor mijn eigen shape project wil ik CoreCork (gebruikt door Lost voor hun C3 constructie) gaan bestellen van 5mm dik. Ik ben van plan de rails voor m’n hollen houten board ermee op te bouwen. Je kan dit spul in Nederland bij Scabro kopen, maar alleen op rol van 16m. Ik heb maar maximaal 5m nodig, maar helaas kan je het niet per strekkende meter afnemen. Mijn vraag is dus of er eventueel nog andere mensen in het CoreCork geïnteresseerd zijn, zodat we het samen kunnen inkopen. Let me know!

 3. En vanavond laat, achter de depressie. Het zijn nu vooral windgolven. Maar beter iets dan niets, zoals afgelopen dagen!

 4. Windgolven, zeer korte periode en aanwakkerende Westenwind. Golven: ja / Kwaliteit: nope!

 5. Ik kom er ook net uit… als beginner toch veel plezier gehad… er zijn al slechtere dagen geweest

 6. Moderator,
  Kun jij mischien +_ aangeven wanneer vanavond de wind rustiger wordt, ik lees 2a3 Beaufort klopt dit?

  Ivm met planning thanks!

  Stoked!

 7. Belgie was lekker deze morgen, van 8.30 tot 11.00, 2 man in het water, veel wind, maar mooie dikke lijnen op de juiste plaats, lange ritjes, stoked 😉

 8. Poseidon jonguh, steek vanavond gewoon je neus uit het raam of maak je vinger nat en steek deze in de lucht, of check windguru, of windfinder of…het moet niet gekker worden…neem de gok en ga gewoon naar het strand om zelf te checken! Zijn hele generaties groot mee geworden. Moet je voorstellen, op deze manier ben je zelf verantwoordelijk voor je ‘planning’. Dat moet goed voelen toch 🙂

 9. Als je toch kunt gaan wanneer je wil, ga dan de hele tijd.
  Zo niet, ga wanneer je kan (stroming/strekdam daargelaten). Best eenvoudig hoor, surfen naast een baan overdag. Je kan alleen maar ’s avonds 🙂

 10. Die wind gaat er wel uit en ook het NW dessert lijkt er aan te komen. Zin in!

 11. Eigenlijk nog best leuk op de noord…niet teveel van verwachten maar een zoute bek waardig.

 12. De cams zeggen niet alles. Was onverwachts lekker. Zat voldoende kracht in de golven en heb lekkere ritjes gemaakt.

 13. Ik hoop dan maar altijd dat de mensen die altijd maar gedwee er bij de pier ingaan ook het maar Hun zin gehad hebben, want damn wat was het lekker bij de windmolens. Het loopt daar altijd beter met zw golven, maar vanavond was toch wel errug lekker tussen 19:00 en 20:30 op WaZ
  Het was on-Nederlands met veel lijn, hoogte en vooral kracht, en ik was er alleen met 2 shortboarders. Zij kunnen dit vast beamen want warren even stoked! Ik was die ouwe op die sup 🙂

 14. Eyeball: longboard / soft top / sup nog prima nu. Weinig wind. Niet veel hoogte meer in vergelijking met gister. Wel mooi zeetje voor de beginner of relaxte longboarder.

 15. Is het vanmiddag nog de moeite voor een Antwerpenaar om naar de kust te rijden?

 16. Goedemorgen, betekent ‘wijk gaat los’ dat ik daar met mijn bijna 100 kg met een 10m kite kan varen? Als ik op windfinder af ga is het net te weinig.

 17. Dat lijkt er wel op ja, maar hier gaat het vooral over golven. Liefst zonder wind!

  \

 18. Gisteravond kennelijk toch te vroeg erin/eruit gegaan. Stom. Zandvoort was rond 19:15 een grote hotseklots met amper genoeg golf voor take-off.
  Had getijde kunnen checken in plaats van blind zsm naar het water. Note to myself

 19. Vanmiddag gesurft in Bergen aan Zee. Rond 14:00 prima te doen, daarna werd het steeds minder.

 20. Wijk was toppie vanmorgen tussen 09.00/ 1200 voor mij!

  Bij het hoogste tij ging het behoorlijk af bij de Pier!

  Lange periode en korte swell door elkaar gemiddeld 1/1.5 meter

  Mooie lijnen!

  Stoked!

 21. @ Poseidon, heb vanochtend het gezicht achter jou naam gezien en ik heb genoten van jou stoke in de golven. Het waren ook heerlijke golven!
  Keep up that Aloha spirit!
  Mahalo;-)

 22. Ondertussen in Frankrijk. PERSBERICHT

  Grande plage, zaterdag 20 mei 2017

  De dag voor het Nederlands Surfteam begon met een memorabele openingsceremonie met 47 landen in de badplaats Biarritz, de bakermat van het Europese surfen. De Franse waren massaal afgekomen om de openingsceremonie van de World Surfing Games mee te maken. Er heerste een ware aloha sfeer op de boulevard en alle teams werden hartelijk verwelkomt.

  De dames competitie was aan vandaag. Eveline Hooft en Mirna Boelsma kwamen beide in actie met een verdienstelijk resultaat. Eveline wist via de verliezersronde zich te plaatsen voor de tweede ronde. Ze surfte in deze ronde zeer knap met hard railturns op schouderhoge golven.

  Mirna Boelsma wist zich rechtstreeks te plaatsen voor de tweede ronde. Ze kwam zeer knap uit de startblokken met twee goede scores in de eerste vijf minuten. Ze kon haar score verder uitbouwen en werd eerste.

  Morgen surfen beide dames in ronde 2 in de 6e heat voor Mirna en de 16e heat voor Eveline. De heren zullen morgen trainen naast het contestgebied. Zij zullen naar alle waarschijnlijkheid a.s. maandag starten. Volg de actie live op isaworlds.com

 23. De voorspellingen zien er wel erg laag uit in France, als je de franse site surf-report mag geloven een halve meter…windfinder en msw zijn ietsje hoopgevender met een metertje..

 24. Wij zitten ook te kijken of het de moeite is om richting Frankrijk, Hossegor, te gaan met Hemelvaart. Denk je dat het de moeite is Tobias? Merci a vous!

 25. Hahaha! He Soulsurfernst idem!

  Nou en ik van jouw gave Naish Sup!

  Prachtig board!

  Nou als de voorspellingen uitkomen dan krijgen we zuid frankrijk surfweer deze week!
  +25 graden en topgolven vrijdag!

  Sssssstokedddd!

 26. Hi Tobias,

  Wil donderdag en vrijdag naar Les Sables D’Olonne rijden maar zoals boven al gepost zijn de voorspellingen redelijk maar niet super op msw. Kun je aangeven of het de moeite is?

  Thanks!

 27. Voorwaarde 1, depressies op de oceaan
  Voorwaarde 2, gunstige uitvoer in de wave modellen.

  Beide voldaan, dus gaan lijkt me. Zuiden en westen wel altijd beter dan midden. Ik zou die paar uur extra rijden er wel voor over hebben.

 28. @ Les Sables:
  Zat ook te denken om donderdag die kant op te gaan, carpoolen wellicht?

 29. @ Wijko:
  Ik ga met m’n vriendin en boards moeten in de auto dus helaas geen plek meer…

  Camping les Roses in Les Sables is btw gesloten helaas!

 30. Les Sables D’olonne zelf is een behoorlijk laffe golf. Het is zeker de moeite waard om zelf een beetje te searchen. Zoek en gij zult vinden! Geniet

 31. wat is dan de beste plek in frankrijk. zuiden, midden of de punt. de meeste hoogte wordt voorspeld voor de punt. maar is dat ook echt zo?

 32. @ alle Frankrijk gangers: Gewoon gaan. Hoogtemeldingen kloppen van geen kant. Net terug uit Portugal. Daar gaf bijv. MSW voor Lagide en Concolacao iets van 3ft. In de praktijk ruim overhead.
  Have fun! Eh.. amusez voux!

 33. @Wijko Ik heb ook wel interesse om die kant op te gaan, maar heb zelf (nog) geen vervoer. Heb jij vervoer?

 34. Damn en 2 weken terug zat ik daar met flatness in de hoop dat de 3ft forecast mee zou vallen….maar toen ook niet echt een depressie op de oceaan te zien (maar ja geboekte vakantie, volgende keer weer last minute)…nu wel depressie dus dat komt vast goed!

  Goaaan!!!

 35. @Elwin idd hier in Portugal hetzelfde ook minimale voorspelling en toch briljant!!

 36. Ligt het nou aan mij dat ik heel voorzichtig nog begin te hopen op een klein golfje vanavond?

 37. La torche is een heerlijke surfspot. Overigens, die hele baai zit vol met surfspots. Penhors licht iets noordelijker in die baai, is ook lekker.

 38. Die noordwestenwind doet helemaal niets met het water. Voorlopig nog flat. Vanavond wel wat meer schuim, morgen iets betere kansen op wat cleaners voor longboard of sup.

 39. Helemaal niets is al gauw een understatement als je al enthousiast wordt van iedere rimpel

 40. Probleem is ws niet de hoogte vandaag. Maar de golfperiode komt door de korte fetch en zwakkere windkracht niet tot stand.

 41. Donderdag bakken en braden, op je handdoekje.. niet in het water op je plankje

 42. Heerlijk op de soft top gestaan. Was niet bijzonder maar kon wel lange rides maken. Gewoon even lekker in het water.

 43. @Stijn zegt het eigenlijk al, maar is er nog een kans dat je – al is het maar met een soft top – er donderdag nog wat te beleven is?

 44. Ik ben bang dat we vandaag het beste al hebben gehad deze week 😬
  Woensdag geen wind = geen (soft)top golven.

 45. Er komt wel een heel klein beetje wind vanmiddag. De helft van de hoogte van gisteren. Dus lesjes ok.

 46. Halen de golven van dat laagje onder Spitsbergen het nog tot hier dit weekend? Ga morgen een week naar Schiermonnikoog, maar kan er niet uitkomen of ik me langplankie mee moet nemen..

 47. Net Cloudbreak gesurft, lekker gebarreld, ongeveer double overhead. Nu even wat eten, zo terug de barrel in. Aloha

 48. ik zie dat laagje ook tussen Spits en Noord Noorwegen – nu uitdiepend en blaast zuidwaarts. Wat is de reistijd van die rimpels ?

 49. @ Henk de Vries…. stevig jointje zeker. Tijdverschil is 12.00 dus dream on;-))))))

 50. Ik hoop vooral dat de kern van die depressie op zondag nog iets westelijk gaat verschuiven. Maar dan hebben we ook daar pas maandag profijt van. Tot die tijd echt helemaal flat…

 51. Any chance for waves tomorrow around Noordwijk / Zandvoort those places? 🙂

 52. Even off topic: wat is jullie ervaring met ‘soft racks’ op de auto in combinatie met een lange rit naar zuid Frankrijk. Ik twijfel of dit stevig/veilig genoeg is. Wie weet er meer over?

 53. Gewoon doen. Ik heb het meerdere malen gedaan. (laatste keer 2,5 week geleden)
  werkt
  prima hoor!

 54. Twee keer naar Zarautz gereden met 3 boards op een single soft rack. No problemo

 55. Zeker geen probleem, al zeer vaak mee naar Frankrijk gereden en nog nooit problemen gehad. Enkel na het surfen je plank goed afspoelen. Het zand tussen de racks en de auto kan serieuze krassen maken op je dak.

 56. @Remco, heb een soft rack van Northcore, met één plank rij ik er 120 mee, gebeurt niks. Als je er meer dan 2 planken op legt moet je wel uit gaan kijken met je snelheid, dan gaat boven de 100 riem door de gesp schuiven en dat is niet fijn rijden.

 57. De eerste twee lijken net ten noorden van Hossegor (havenhoofd is te zien) geloof ik… De derde kan ik niet zo snel plaatsen maar lijkt zuidelijker of laag over/door de duinbegroeiing te zijn geschoten :).

  Eitherway: mooie lijnen, geniet ervan!!

 58. Als vaste inwoner van lacanau kan ik zeggen dat alleen bij volledig laag water het de laatste tijd voor geen meter loopt en enkel closeouts. Afgelopen dagen wel steeds tegen een paar epic moments na vloed toen het steeds begon te lopen als een tierelier met mooie cleane vrij hoge holle golven.

 59. Vanmiddag en vanavond gaat het over een lange afstand uit het noorden waaien boven de noordelijke Noordzee. Er komt dus swell maandag. Ik zal vanavond even een update schrijven. Hopelijk verpest de zuidwestenwind het niet. Richting het noorden daar het minst last van. Op de wadden zelfs heel mooi clean in de avond. Het wordt maandag sowieso wachten tot later in de middag of avond voordat deze swell aankomt. Rest van de week ook lagedrukgebieden en swell in het vizier. Gaan een paar mooi momenten tussen zitten!

 60. Even off-topic nu het nog flat is; Wie weet een camping in Frankrijk, het liefst rond de 7-8,5 uur rijden, en waar de surf (meestal) ook nog eens goed te doen is rond juli? Alvast bedankt!

 61. In Royan ben je in 8 uur rijden. Dan alleen nog even een stukje de boot en weer een half uurtje rijden en je hebt het voor het uitzoeken!

 62. Net terug van enkele dagen Carcan-plage en het was Sup(p)er. Mooie golven met een lekkere hoogte.

 63. Als je alleen gaat (geen reclame) Cor en zn maat 10 dagen vlucht hotel en ontbijt plus golven (vooral nu) 600,-

  No way trip naar FR is goedkoper.

  Vrouw en kids?….duurrrrrr45,- per nacht voor camping ( excl tol, benz, eten etc) daar in FR.

 64. De zee geeft en de zee neemt. Onverwachts heel hoog water door de buien met onweer. Het strand was al minimaal een meter opgehoogd hier ten opzichte van de rest van het noordwijkse strand.

 65. Schade…

  Onverwachts niet helemaal natuurlijk, want het was gisteren nog net springtij ten noorden van Katwijk. (3 dagen na nieuwe maan).

  Nieuw bericht komt er zo aan!

 66. Hij doet het, open in nieuw tab -> de pagina en het filmpje even een minuutje laten laden. Wel bizar zeg, ineens een set hoge golven van ver, uit het niets. On-Nederlands.

 67. Dan ben je ook wel een erg luie strandtenthouder als je niet eens even je bedjes ’s avonds naar binnen haalt…
  Of was hij super ijverig door alles al om 0600 op te bouwen? 😉

 68. Iemand die een poging wil wagen voor wtf dit was? Het had alle kenmerken van een tsunami (wegtrekkend water, hemelsbrede golven, etc.)

 69. Gaaf dat er beelden van zijn!! 🙂
  Maar nu duurt het nieuwe surfreport zeker nog even voordat je dit fenomeen uitgezocht hebt, Tobias?