Nuttige surfweer info:

Surfweer Vrijdag 17 november 2017

72 reacties

 1. Het is 6 tot 8 meter wat zaterdag bij Noorwegen de Noordzee in komt rollen en zondag gehalveerd onze kust bereikt!

 2. Dan nog beter vrijdag wat dat betreft.
  Het front is al door, de trog nog niet, maar al wel de eerste signalen op de boeien:

 3. Ha surfers,
  Ik ben een beetje stom geweest en mn reserveonderdelen van mn surfears kwijtgeraakt voordat ik ze uberhaupt geprobeerd heb. Nu kom ik erachter dat ik eigenlijk de kleine onderdelen nodig heb. Iemand met grotere oren die de kleine onderdelen aan me wil verkopen, of evt ruilen voor alleen gepaste mediums?:)
  ajvenema@hotmail.com
  Thanks!

 4. Ik wil helemaal niet zeuren natuurlijk, maar ik zag eerst dat je ook nog bezig was met het bericht voor dinsdag. Nu zie ik dat deze (nog) niet geplaatst is. Aangezien maandag voor mij een ‘no go’ is ivm werk ben ik bijzonder geïnteresseerd in aankomende dinsdag. Is er nog swell van maandag over en is het de moeite om die dag vrij te houden of is dat nog lastig te zeggen voor zo ver weg? Anders maar proberen maandag wat te regelen op werk.

  Thanks alvast!

 5. Ja. Ik was aan het schrijven voor dinsdag maar moest stoppen omdat er nog te veel onzekerheid in de modellen zat. Morgen nog maar eens kijken.

 6. Lijkt in ieder geval weer nieuwe swell aan te komen, omdat het maandag-avond weer gaat waaien. Maar uiteraard maandag wel de beste dag van volgende week. Wel onzeker hoe lang de wind offshore blijft en of het hoogwater nog kan worden meegepakt tijdens offshore.

 7. @Tobias,
  zijn jullie al iets van surf/forecasting coach tripje aan het plannen, of is het nog wat vroeg? Iets in de lente? Heb met veel spijt de vorige trip moeten missen.

 8. Tobias, misschien verstandig enige nuance te plaatsen bij je verwachting voor maandag. ECMWF geeft idd een zacht offshore windje aan, terwijl GFS hier niks van moet hebben en gaat voor volle onshore 5/6 Bft.

  Een app die dit mooi aangeeft is trouwens windy.com. Geweldige tool.

 9. Mooie app, minder mooi model (dat GFS). Op het moment dat ze real time ecmwf uitvoer gaan ondersteunen neem ik zeker een abonnement. Nu haal ik die info bij wetteronline vandaan met een abonnement van 99,– per jaar. Zeer de moeite waard ook overigens want ecmwf zit er voor Europa iig veel vaker goed. Net als hirlam voor maandag:
  Het zal id middag wel wat gaan waaien maar eerst nog offshore.

 10. Zullen morgen strekdammen in Noord-Holland al iets beschutting geven of is er echt een grotere pier nodig om de Noord-Wester iets te remmen?

 11. Waar kan ik een overzicht van de wind vinden gebaseerd op het ecmwf model? Ik kan alleen overzichten vinden van gfs, zoals windy, windguru en nauticklink.

 12. @ Toboas: op windy is het al mogelijk om ECMWF als weermodel te kiezen. Zie knoppen rechts onderaan (webversie).

 13. Klopt, maar dat kan alleen op de desktop versie van windy en niet op de mobiele apps.

  Daarnaast loopt hij 1,5 tot 2 uur achter met updaten dan de betaalde versie van wetteronline die ik nu gebruik. Maar wel fijn dat het te vinden is. Helaas nog geen klik pijltjes om vooruit of achteruit in de tijd te scrollen. Moet je dus elke keer doen met play en pauze, waarbij je dan niet ziet om welk uur het gehad. Leuk bedacht, maar nog niet voor professioneel gebruik geschikt.

 14. Ook in de Windy app kun je ecmwf kiezen. Door op de tijd vast te houden en schuiven, kun je voor/achteruit in de tijd, best makkelijk. Onder “About these data” zie je van wanneer de data is en de reference time.
  Als ze nu nog live meet gegens(boeien en wind) erin hadden, zou ik nergens anders meer hoeven kijken.

 15. iemand raad? ik zou volgende week woensdag tot zaterdag gaan surfen, alles ligt nog open van bestemming. Ze voorspellen veel swell maar ook harde zuidwind. Kent iemand goede europese bestemming met die vooruitzichten? Ik zou of vliegen (had ericeira op het oog) of met de wagen (wou niet te ver bollen, had gedacht aan siouville -> misschien beschutting?)
  thx!

 16. Ericeira zou ik niet aanraden als er veel wind is, kan je beter naar Peniche gaan. Siouville geen ervaringen mee. Zou ook naar Spanje kijken als ik jou was (zuidenwind is daar offshore).

 17. Wat een topsessie gehad gisteren op Scheef Noord zeg! Stonden twee fotografen aan de kant, ben heel benieuwd naar de foto’s! Weet iemand of en waar deze te vinden zijn?

 18. Thanx voor de info allemaal. Flinters crossed voor maandag. Mooie foto van Scheveningen vandaag trouwens!

 19. Oostende was dik en dik aan !!! 2 meter golven op de 10% hoogste golven dus de set waves!! Zulke bakken die je op 1 hand kan tellen per half jaar !! Echt het was genieten !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Yes we Love our Northsea !!!!

 20. Live vanaf de parkeerplaats bij de drie windmolens: ze draaien flink onshore op het moment. Hirlam voorspelt meer Z over twee uur… laten we ’t hopen.

 21. Daar is deze site een van, scheids.

  Zal vanmiddag even nieuw bericht schrijven. Nu eerst het water in!

 22. De voor-het-werk surfers hadden net pech..heel slap op scheef,nu loopt het denk ik wel beter op buitenbankie.maarja,nu weer aan het werk!

 23. Ik surfte inderdaad ineens over een zeil heen en vroeg me al af of daar niemand aan vast zat, maar daarna zag ik het niet meer!

  facebook is zo 2008, ik kan die links helaas niet openen.

 24. Dikke bakken gisteren in BE. Mijn zoon van 12 mee in de klotsbak en hij was uberstoked met onderstaande rit!

 25. Weinig tot geen, was moeilijk doorkomen, dus niet zo veel ritten gehad, en dus ook weinig foto’s..

 26. Waar ben je geweest Tom?

  In Oostende was het uitpeddelen via het havenhoofd erg gemakkelijk.

 27. Zo te zien liep Zuid-Holland mooier dan Wijk, wat te verwachten was met wind uit Z. Ik vond het desalniettemin de moeite waard.

 28. Ik bedoel: Is morgen nog onzeker wat de wind gaat doen? Windguru/GFS geeft iig aan dat er best wel veel wind zal zijn de hele dag. Hoopte eigenlijk in de vroege ochtend niet.

 29. Noordswells zijn leuk, maar door de harde zuidwester die de hele week blijft staan, zullen er af en toe ook erg lekkere golven te vinden zijn! Hopelijk in het weekend ook.