Nuttige surfweer info:

Surfweer Vrijdag 16 oktober 2015

95 reacties

 1. Swell is al aan het binnen komen in Oostende 😃 .
  Nu nog LW maar wordt zeker surfen straks !
  Windstil.

 2. Even een vraagje tussendoor over de surfshop bij wijk aan zee, weet iemand of ze z’n touwtje verkopen die je leash met je board verbind?

 3. Klopt, eyeballetje katwijk levert nog weinig op. Op hoop van zegen komt de swell einde middag lekker doorzetten. 🙂

 4. Op j06 komt de swell lekker binnen met 3.5m.. Alleen op ijgeul-minutiestortplaats is er maar 90cm van over.. Zal niet meer dan heuphoog worden denk ik, maar wie weet met hoogwater.

 5. Lieve Noortje,
  Ik weet dat je nu op Ijsland zit. Zou je alsjeblieft even hard richting het zuidoosten willen blazen? De voorspelde golfhoogte valt hier een beetje tegen.
  X

 6. @Tobias,
  Staan de sms voorspellingen nog? Geen enkele boei wijst erop dat het wat gaat worden, maar afgelopen woensdag was het ook vanuit het niets ineens goed. Althans, toen zagen de boeien er iig nog goed uit. Wat denk je? Shortboard pakken andere verplichtingen afzeggen en gaan of brave burger?

 7. Nog ’s lekker geshortboard zonet met HW in Oostende ! Sets die doorkwamen waren super.

 8. BE was clean, setjes waren 1m (soms 1m+). Zalige rustige surf. Om 16u erin toen was het super, vanaf 17u was het een beetje wachten op de setjes….

 9. Is de swell vandaag nog aangekomen in Noord-Holland(waz)?
  Of bleef het erg klein?
  Dan kan ik een beetje inschatten of het morgenochtend de moeite waard gaat zijn voor mij met m’n shortboard.

 10. Ook in Cadzand kwam de swell lekker binnen. Vannacht om 4u net voor hoog water dan maar wat bouwlampen op het strand zetten 🙂

 11. Iemand eyeBall of swell info over noord-Holland? Zou graag weten of het Surfbaar wordt rond petten voordat ik maar Nh ga rijden.

 12. Was lekker vanmorgen op de Noord vóór de wedstrijd, maar toen ik verkaste naar een zuidelijker spot ging het lossss, wat een mooie lijntjes, echt genoten, ook van de stijlvolle longboarders die optimaal gebruik maakten van de mogelijkheden. Meer van dit soort dagen!

 13. Men O men, wat een heerlijk surfmiddag (13:00 – 16:00). Vanaf 14:00 nam hoogte toe en bleven de sets heerlijk doorlopen.

  Ik durf te zeggen dat dit een “echte” meter swell was. Genoeg power voor heerlijke ritten.

  Stoked op nog meer lekkere swells.

  Ps had ik al gezegd dat het biljartlaken clean was 😁😁😁

 14. Wat een goede dag. Van vroeg tot laat gewoon. En helemaal clean! Misschien dat er morgen nog de helft of een/derde van over is, mooi om te longboarden. Alleen als de wind echt aanlandig wordt 3bft is de lol er wel snel vanaf. Deze nemen ze ons niet meer af. In de pocket!

 15. Wijk 1e windmolen ging helemaal reteclean af daar!!
  Dat was met laag water achterste banken wow wow!

  Een van de betere Oktober dagen!
  Met 6 man maar 5 omgeving pier terwijl het toch clean bij die molen was?

  Bij opkomend nog iets over maar bij hoog kakte alles in om 1800 uur!

  En toe kwam de crowd pas??

  Duh?

  Stoked!

 16. Op een schaal van 1 tot 10 was het vanmiddag ‘focking GENIAAL’. Mijn beste sessie van het jaar (NB mijn jaar loopt vanaf juli).

  MV2 super surf stoke! Voor skiers zou dit een nipple-deep-blower-pow-zonder-poeder-stress dag zijn. Voor boulderaars: zo’n magische ‘ca colle’ dag in een net gevonden gebiedje met mooie boulders in Bleau. Wat een top dag. Heerlijk. Prachtige, machtige lijnen. Bij het breken wel head high. Diep groene tunnels heb ik gezien. Waar dan de spray uit blies. Grommende tubes. Verticale schouders. Smiles alom.

  Stooooooked!

 17. Ik vond ter heide behoorlijk ruk vanochtend bij het eerste licht met laagwater. Het eerste half uur was aardig. Had beter twee uur voor hoog kunnen gaan op mn favoriete spot. Ben weer bevestigd hierin.

 18. hu heb ik net weer gemist lag erin op wijk vrijdag van 10.00 tot 12.00 maar twas niks was waarschijnlijk te vroeg ofzo bummer

 19. Tobias, is er een simpele reden waarom het op Callantsoog kniehoog en ruk was, terwijl de rest compleet afging? Ik was op Callantsoog rond 15:30. Iemand een verklaring?

  Thanks!

 20. Dit is de reden:
  En daarbij komt ook nog eens de puur noord zuid georiënteerde kustlijn in het noorden van Noord Holland. Goed voor swell uit het zuiden, dat wel!

 21. Dit is de reden:
  En daarbij komt ook nog eens de puur noord zuid georiënteerde kustlijn in het noorden van Noord Holland. Goed voor swell uit het zuiden, dat wel!

 22. wijko was niet meer dan geinig rond donker…….maar goed na 5 weken niet surf vind je alles wel prima…

 23. Van de stevige swell van gisteren blijft er op deze (zondag)morgen weinig van over. Sets maximum voetJE… Toch mooie surf 3-daagse achter de rug 😀

 24. Maasvlakte was gisteren geweldig. ‘S morgens op de zandbank en later in de middag tot 18:00 uur voorin. Ik wil meer😀

 25. Jammer genoeg ook gemist.. Word het maandag of woensdag nog de moeite waard? Moeten van wat veder komen…

 26. Gevonden gisteren op surfspot nabij Scheef: surfcap.
  Als iemand meent de eigenaar te zijn, en het merk en de maat weet, mag jij/zij zich melden.

 27. Gister ook een glove gevonden op de Noord, maatje XXXS. Mocht jij (of je kind) deze kwijt zijn, en het merk weet, graag ook even melden hier!

 28. Vandaag een aluminium peddel laten zinken bij wijk, ten noorden van 1ste windmolen bij 1ste parking…hopelijk vindt iemand hem nog ;-?

 29. Emile , heb je nog meer pic’s van zaterdag ? Was wel vet …
  Misschien plaatsen op Surfed .nl

 30. Er stond op de Noord bij de Jackpot zaterdag een fotograaf met dikke (grijze) lens. Heeft die voor de wedstrijd nog iets geschoten? Ik lag redelijk voor de deur en heb daar vrij lekker gesurft.

  Ps. Bij de weg. Was het vorig jaar of twee jaar terug niet stiekem ook zo mooi bij die O’Neill jackpot? Lijkt wel garantie voor mooi surfdagje.

 31. Kickeh foto! Heeftie ‘m ook geland (zou natuurlijk helemaal mooi zijn)?

  Grappig trouwens om het commentaar te horen bij de livestream van de Cold Water Classic in Santa Cruz. Ze hebben het daar steeds over nice little waves, terwijl we hier alleen maar kunnen dromen van de hoogte van de lijnen die daar binnen komen rollen.

 32. @Tobias word het donderdag net zo episch als in het weekend. Jammer genoeg was ik niet bij maar donderdag ziet er best goed uit op MSW en surf forecast. Tx

 33. Probeer het nog eens? ttps://www.facebook.com/surfweer/posts/982151088566017

  Maarten, oordeel zelf:

  Flat is het niet dus als je wat longboard take-off ritjes wilt maken, is het wel de moeite vandaag.

 34. @Tobias: Hij sticked hem inderdaad (zoals de extreme sportreporter van Eurosport het altijd zo mooi zei). Vet hoor :-). Mooi ook om het bewegende beeld te zien bij die geweldige foto van Jop.

  En als ik die beelden zie zat er nog meer lijn in de golven dan ik dacht. Kon er zelf helaas niet in liggen dit weekend, dus moest het met wegdromen bij de Cold Water Classic streams doen.

 35. hoi, iemand ervaring met de nieuwe wetsuits van xcel TDC 5/4 ?
  Drylock , revolt of infiniti ?
  wat is de beste aanrader voor Nederland met in gedachten te houden de prijs/kwaliteit verhouding.
  Thanks

 36. Heb twee drylocks. Voor mij persoonlijk erg fijne pakken. Maar het aller belangrijkste is dat het pak goed past. Hoe goed een pak ook is, als het niet goed past is het weggegooid geld en had je dus beter een ander, misschien goedkoper, pak kunnen kopen. Of wel: niet online kopen. Maar in de winkel passen. Neem het maar aan van iemand die al meer dan 30 jaar wetsuits gebruikt.

 37. Hoi allemaal,

  3 vrienden en ik willen een weekendje surfen in Frankrijk ergens half of eind november. Ligt uiteraard aan de voorspellingen :-).

  Hebben jullie wellicht tips voor ons? We zullen op een vrijdagmiddag wegrijden en zondagmiddag terug dus heel diep Frankrijk in zullen we niet komen.

  Hopelijk hebben jullie goede tips!

  Bedankt alvast!!

  Daan

 38. Beste Daan,

  Ik kan je de Atlantische kust van Frankrijk van harte aanbevelen!
  Ook het Centraal Massief is prachtig, en herbergt vele wandelpaden die nog niet door het grote publiek ontdekt zijn.
  Succes, en geniet ervan,

  Edwin Blijgaarde

 39. Als je niet te ver wilt rijden kan je aan ze zuidkant van Normandie al goede condities vinden omdat daar al wat Atlantic swell kan binnenkomen. Even goed de forecast in de gaten houden via de bekende sites. Good luck !