Nuttige surfweer info:

Surfweer Vrijdag 15 oktober 2021

44 reacties

 1. Lekker man!

  @Wetsuit
  3/2 is zaterdag zeker prima als je een beetje nieuw en degelijk pak hebt.

 2. Mooie dikke bakken hoor, wel beetje geduld nodig want loopt door elkaar heen. Zou maar lekker 4/3 aantrekken en schoentjes, stuk frisser ineens dan vorige week.

 3. Zaterdag staat er weinig wind. Ik denk dat ik nog een keertje de 3/2 aantrek. Ik heb wel een board met veel volume…

  Vanochtend een uurtje op de windsurfer geploeterd. Dat was – met 3/2 en zonder schoentjes – nog goed te doen. Als je langer in het water ligt (shortboard) is iets meer rubber wel lekker, zeker als het waait.

 4. 43 zonder schoentjes was prima vandaag. Voor de zon doorbrak had een cappie wel gekund op die kale schedel van me. Tenzij je voor dawnpatrol gaat. Dan misschien wel lekker

 5. Iemand enig idee wat de tijden zijn dat de wedstrijd gehouden wordt in Scheveningen? Te lezen is dat er 09.00 gestart wordt met een skippersmeeting en de heats dan bekend worden gemaakt.

  Thank alvast!

 6. @NK om 9:00 wordt een wavecheck gedaan en wordt er een heatindeling gemaakt.
  Open women + open men dus in totaal ongeveer 48 deelnemers. Dat delen door 4 -> 12 heats. Elke heat duurt vgm 30 min dus NK duurt minimaal 6 uur + nog tijd voor finales enzovoorts.

 7. Zooooo dat was lekker vanmorgen. uber cleane wandjes en maar tien tot twintig man in het water van half 8 tot half 9. Daarna werd het iets drukker, maar voor Scheveningse begrippen heel rustig.
  meer van dit graag.

 8. Man man man, wat een feest! Windstil, heerlijke lijnen en lekker hoogte op de sets. Super veel volk, maar iedereen had zich netjes verspreid. Echt een top dag!

 9. Er stond vanmorgen iemand foto’s te maken bij ter Heijde, ben wel benieuwd naar de beelden.

  Iemand een idee wie dat was of waar dat gepost wordt?!

 10. Vanochtend Ouddorp, was mooi, hoog en clean, alleen braken de golven dicht op de kust. Er lijken ook geen tweede en derde banken te zijn (die zijn er bijv in Katwijk wel) daardoor nogal abrupte close out over de hele breedte, niet ideaal voor de sup, zelfs als ervaren super met korte sup. Ik zit hier in center parcs, heeft iemand nog tips voor een betere spot hier in de buurt? Bijv op het eiland hieronder? Ik kan ook naar Domburg rijden maar dat is wel weer 40 min weg….

 11. Met de sup kun je met laagwater naar het dan droogvallende eiland peddelen. Mooie linkse golfjes dan!

 12. Ouddorp is dood na de opspuiting, beter rij je naar Domburg of de Maasvlakte daarvandaan …

 13. Wat een topdag 9 uur derin 4 uur eruit mooie golven goede sfeer lekker lange ritten easy paddle out 💪🌊😉😂

 14. Ik was bij de Maasvlakte P6 vanmorgen tussen 11 en 13 uur. Super clean, topcondities … en toch maar weinig golven kunnen pakken. Golven braken dicht bij de kant, veel close out. Lastig vond ik het. Dat kan heel goed aan mijn surfvaardigheden liggen, maar ben benieuwd of anderen soortgelijke ervaringen hadden. Ik vroeg me af of het aan de golfrichting lag, teveel recht naar de kust. Of dat het water achter de zandbank bij de kust vrij diep is waardoor de golven hard op de zandbank klappen.

 15. Maasvlakte is sinds de opspuiting vorig jaar september niks meer. In 2022 moeten alle windmolens er staan dus zal binnenkort wel mee begonmen worden. Dit zal waarschijnlijk wel zorgen voor mooie opties.

  Iemand enig idee hoe die dingen worden neergezet op de vloedlijn? Tussen het water en het duin zit soms maar een paar meter zacht zand, lang niet genoeg ruimte voor een hijskraan en de zandbank maakt het vanuit het water ook lastig bereiken.

 16. Nou nou, gezellig blijven. Feit is dat mv anders is geworden sinds de opspuiting. Je vindt het toch niet erg als mensen wegblijven? Verder ook heerlijk kunnen surfen gisteren. Top dag!

 17. Maasvlakte zandbanken liggen niet helemaal lekker. Had ook moeite maar ben out of shape. Vanaf de kant zag ik wel veel goede take offs maar mensen op rare manieren vallen. Net of de golf wat weinig drive had… gewoon niet zoveel snelheid

 18. Gisteren van 10:00u tot 11:30u even op Hoek van Holland geweest … vermoed dat ik eigenlijk te laat was ondanks opkomend tij, het eerste half uurtje was prima knie/heup hoog en redelijk clean, daarna stukken minder.

 19. Het weekend de goede momenten moeten missen. Om de ‘frustratie’ te lozen vanochtend een poging gewaagd.
  Was nog best okay op ZV om te foilen. Wel zwoegen om beetje tempo te krijgen/houden door de offshore bries.
  Gelukkig geen last van arrogante kwalletjes 😉

 20. @ NK Surf Scheveningen
  Zie ik nou allemaal (beginnende) surfers met softtops in het wedstrijdgebied liggen???
  😒

  Zaterdagochtend HvH was helemaal top trouwens.
  Geen last gehad van slecht liggende banken of drive-loze golven.
  🙂