Nuttige surfweer info:

Surfweer vrijdag 15 november 2019

69 reacties

 1. Mooi verhaal Tobias;-) Laat die temperaturen ook maar weer even wat uit de mediteraan meenemen. Was maandag een filmpje aan het maken met de go pro n kon na een uur al niet meer de knoppen bedienen met m’n wijsvinger van de kou. Heb wel handschoenen hoor n ga ook met temps rond 0 het water op, maar nog geen zin in dat dikke rubber🤙

 2. Iemand een idee wat goed past onder hs hypto krypto voor snelheid en wendbaarheid voor iemand van 86kg boardje 5.10

 3. @ Hypto krypto

  Ik heb een 5.10 en ben 1,75 en 73 kilo. voor mij is dit perfect maar gebruik hem vooral in het buitenland. In nederland gebruik ik al gauw wat meer lengte/volume. Maar dat is persoonlijk uiteraard

 4. Ik heb de 5:10 en ben 88 kilo, Ik heb er na een week surfen in Sri Lanka een set grotere fins onder gezet dan de standaard meegeleverde fins. Wel dezelfde fins qua design maar iets groter. Ik geloof er altijd wel in dat de standaard fins qua ontwerp wel zijn geoptimliseerd voor het betreffende board echter met 85 kilo plus ben je niet gemiddeld te noemen voor shapers en is het daar niet op ontworpen, Mijn ervaring met de iets grotere fins is dat ik iets meer lift krijg en daardoor makkelijker in peddel. Nadeel van de Hypto Krypto, naar mijn mening, is namelijk dat de tail heel weinig volume heeft. Dat maakt hem voor mij weinig vergevingsgezind in de bottom turn na je pop-up en op vlakke gedeeltes van de golf. Dat ligt natuurlijk aan mijn skills maar deze kleine ingreep maakt hem net iets makkelijker, heeft ie meer snelheid en houdt deze iets meer op de vlakke stukken.. Het zou ten koste moeten gaan van de wendbaarheid echter heb ik het gevoel dat de snelheid dat wel weer compenseert. Hoop dat je er wat aan hebt!

 5. Er komen af en toe wat golfjes door op Domburg. Maar wat een stroming.
  Uitkijken dat je niet tegen de palen komt.

 6. iemand toevallig zijn handschoenen op het dak laten liggen in hoek van holland? ik heb er 1 gevonden!

 7. Vaar een Hypto Krypto 5,10 met de HS Carbon shaper Fins (L) in quad set up. Gaat als een trein! 1m85, 80 kg, doet het prima in NL, superfijn board! Voor de kleinere dagen een Torq fish met veel volume…

 8. Stom ongeluk. Heb mijn board in de garage laten vallen. Zo zie je maar dat de meeste dings op het droge ontstaan of door vrienden. Dus weet er iemand een dingdocter in de buurt van Schagen?

 9. Zuid zag er mooi uit. Paar fotootjes voor de liefhebber, beetje te ver voor mijn telefoon helaas…

 10. WaZ was aangename verassing van 16:00 tot paars-donker. Ik ging erin bij de pier maar eindigde toch weer bij de windmolens waar het lekker liep. Niet heel hoog, maar mooi clean en best lange rides. Nice!!

 11. Er zit eentje in alkmaar, heb al eens wat laten repareren bij hem en dat was goed bevallen. Zijn telefoonnummer is 06 51881471. Volgens mij zit hij ook op facebook als srf surfboards.

 12. Sorry inderdaad welke vinnen. Heb de standaard en denk dat er meer uit te halen valt. Heb geen verstand van vinnen, Bedankt voor de info

 13. Deze namiddag toch nog mooie ultracleane kniehoge lijntjes kunnen meepikken in Knokke, klein maar fijn, daar ben ik als beginner altijd blij mee… hopelijk komt de voorspelling van hogerop voor morgen uit en komt er morgenmiddag al wat binnen van die swell.

  Volgens mumm toch al iets hoger als vandaag met 100% deining, dat kan toch wel iets geven, denk ik? Windy is niet erg optimistisch… maar dat was vandaag ook niet het geval.

 14. Net in Zandvoort gesurft met een softtoppie. Kleine golvjes, soms met wat lijn erin. Was wel leuk! Het weer is ook top lekker warm met fullsuit 5/4

 15. Waz weer helemaal top gisteren naast de pier tot donker krachtige lijnen van de noorderswell 🙏🏽 tobias!!0

 16. Jammer dat de wind er straks in komt. De golfhoogte zit namelijk al boven de 3m voor het meest zuidwestelijke puntje van de Noordzee. En BE lijkt zelfs al te lopen met laagwater:

 17. Hoe snel zal het windgebied aan land komen. Nu nog amper wind. Q1 geeft ook nog amper wind alleen de k14 wel al. Welke factoren spelen hiermee? En kan je dit een beetje inschatten net zoals bij de golven?

 18. Ik wil morgenmiddag mijn geluk beproeven in België. Nooit gesurft daar. Een tip over juiste spotkeuze met deze condities wordt zeer gewaardeerd!

 19. Van 1 tot 3 gesupt bij petten. Was hard werken tegen de stroming en beetje wind. Golven werden steeds hoger maar water was erg rommelig. Korte ritjes kunnen maken en een enkele iets langere rit.
  Op de achterste banken brak het ook stevig. Maar dat is helaas te ver uit de kust.

 20. Is deze forecast mbt woensdag nog ‘up to date’ ? :

  ”Dinsdag 19 november
  De rust keert terug met het opvullen van het laagje bovenin de noordelijke Noordzee. Het is altijd wat onzeker hoe snel dat gaat, dus of die rust er al is voor de ochtend of voor de middag is nu niet te zeggen. Het zou ook zo maar eens een dag langer kunnen duren en pas op woensdag clean offshore zijn. Enige uitzondering is België/Zeeland, want daar neemt de swell vaak te snel af. En het tij is nog gewoon goed genoeg met bijna hoogwater eind van de middag. Natuurlijk is woensdag wel cleaner, dus als dat de absolute voorkeur heeft en de hoogte niet zo veel uitmaakt is woensdag de betere dag. Ook voor het zuiden”