Nuttige surfweer info:

Surfweer vrijdag 15 juli 2016

119 reacties

 1. Webcam Scheveningen om 8:15: de 5 surfers in de golven met korte periode nemen haast geen golven. Worden de golven nog hoger in de loop van de dag ?

 2. Hvh liep van half 8 -half 11 met windstilte heel clean en soms verrassend hoog. Ik vond het prachtig maar ben er achter gekomen dat ik nog een hoop te leren heb!!

 3. Wijk aan zee was vanochtend al heel lekker van half 10- 12 bij eerste P. Vooral in het begin helemaal geen wind en mooie golfjes op achterste bank. Helaas nu werken want liep voorin nu ook heel leuk.

 4. Het was mooi rond 12 uur op Zandvoort.
  Kwartier later werd het verpest door de wind.
  Was eerder een windsurf moment.

  Ik had er veel eerder in moeten duiken.
  Wie weet rond 17:00 een herkansing.

 5. Ben benieuwd naar de forecast voor ’t weekend en dan m.n. De Wadden (Texel). Was van plan die kant op te gaan
  Enige insights daarin?
  Thx!

 6. Nhn was absolute kaka. Nog niet eens heuphoog. Tij begon weliswaar net met inkomen maar er zat ook to-taal geen kracht in de golven of energie in de zee. Jammer.

  Cheers,
  L@rs

 7. ja hoog en hol genoeg en lekker wiebelend met al die dwarsgolven en windgolven. Uitputtend op SUP.
  Net iets teveel vissers. Hoe kunnen we ze duidelijk maken als ze een surfer gevangen hebben dat ze dan niet als een gek hun lijn moeten oprollen want dat snijdt en trekt tegen de stroming in – en op het einde zit er een haak en dat pikt in je hand.

 8. Ouddorp van 10 tot 13 was choppy (voor de SUP, veel windchop geen tot zelden dwarsgolf) maar ook goed! Kwamen mooie sets met goede hoogte binnen en dus ook vele goede ritten gehad…

  Ben je gevangen Eddy?

 9. Wijko was gewoon aan….tussen 12.30- 14.30 vooral holle shorebreak bij windsurf pad….

 10. Nou, ooit was Maasvlakte mooi en uitdagend, maar ik hoor alleen maar verhalen van vissers …… Ik durf bijna niet meer te gaan…..

 11. Heeft iemand enig idee of het zin heeft om morgenochtend tussen half 9 en 12 uur naar bloemendaal te rijden voor een sessie? Het is ong uurtje rijden enkele reis…ik ben een beginner met een longboard…
  Alvast bedankt!

 12. Wijk aan zee was heerlijk vandaag tussen 14:00 – 17:00. Volop genoten van mooi weer mooie golven, soms even wachten op krachtige golf maar wonderschone sessie

 13. Was gewoon bijzonder fijn gister 12-14 bij zandmotor veel kracht en lange ritten mijn beste lunch pauze in maanden!

 14. Hee Flatser, ben ff benieuwd: was je aan de noordkant (Kijkduin ) of aan de zuidkant (ter heijde) van de zandmotor? Ik ben er een tijd niet geweest, en weet niet waar het wel of niet goed loopt

 15. Zondag maar in wijk kijke wind draait naar ht zuiden in de middag en Verzwakt ook. Hopen dat er wat moois uit komt

 16. Als je bij wijk aan zee gebodyboard hebt en je breekt om onduidelijke redenen je board. Heb dan in ieder geval het fatsoen je board even netjes op te ruimen… kleine moeite als je ongeveer 4 meter van een vuilnisbak af staat.

 17. Hoe ziet het aankomende week in Frankrijk (montalivet) rond Bordeaux eruit? Lijkt niet best of zie ik dit hopelijk verkeerd? Haha Thanks!

 18. Ha Cindy, leuk je ontmoet te hebben vanochtend 🙂 Tegen half tien waren de golfjes dus okee, later bij het steeds meer opkomende tij werd het steeds beter. Ik vind het lastig te analyseren, zelf vind ik opkomend tij, ongeveer een uur na het laagste punt, het fijnst surfen. Maar andere willen juist “met vloed tippen in de shorebreak” 😉 Dus geen idee wat nou de beste surfcondities zijn.

 19. Noordkant ter hoogte van reddingsbrigade, is laatste jaren beduidend slechter geworden in dat stukje maar gisteren liep het gewoon ineens weer lekker met opkomend

 20. Frankrijk wordt prima meter de hele week. 8-10s met 0,8-1m swell is meer dan zat voor de beachbreaks bij Lacanau en Moliets.

 21. Flat. Of er zou maandag nog iets verdwaalds binnen moeten komen uit het noorden. Beginners.
  Heel ms donderdag einde dag of vr-ocht ook nog iets heel kleins door de NW wind. Meer kan ik helaas niet forecasten op dit moment.

 22. Tja, is ook niet zo gek met zo weinig wind 😉 Do en vr zijn dus nog onzeker..

 23. dag tobias,

  enig idee wat de westkust van Ierland gaat doe komende week? ik kan geen wijs worden uit de modellen en forcasts… misschien toch eens een cursusje volgen (-:

 24. Zijn er mensen die op vrijdag bij wijko gesurfd hebben en ook last hebben van oog irritatie/ ontstekingen etc?

 25. Antwoord van SVV Slufter vissers:
  Onderstaand e-mail in goed ode ontvangen en ik kan je aangeven dat het zodra het een wedstrijd betreft van een vereniging dat de afstand tussen de vissers beperkt blijft tot max 15 meter.

  Waar jij nu in je e-mail over spreekt zijn zgn. ‘vrije vissers’ die dus geen wedstrijd vissen en waar het voor ons onmogelijk is deze mannen direct aan te sturen.

  *

  Wij zien allemaal dat op sommige dagen het steeds drukker wordt bij de twee slagen, de vissers vissen in het badseizoen al niet op de slagen 1 t/m 4 en dat maakt het erg lastig om niet in elkaars vaarwater te komen. Mij is maar al te goed bekend dat de treksterkte van lijnen gecombineerd met de snelheid waar surfers door het water gaan een gevaarlijke combinatie is.

  Laten wij zoveel als mogelijk met elkaar rekening houden ik zal namens en bij de verenigingen SVV De Slufter en HSV Groot-Rotterdam (totaal zo’n 14.500 leden) hier voor blijven pleiten.

  *

  Hopelijk leidt het overleg met het Havenbedrijf tot iets en dat er dus 1 of zelfs 2 extra overgangen en parkeerplaatsen tussen slag 1 en 5 en slag 5 en 6 zullen worden gerealiseerd, maar tot op dit moment wordt er erg afgehouden en erg veel doorverzen naar ander loketten die ook niet echt thuis geven. Wellicht is het tijd voor een gecombineerde actie van verenigingen van surfers, suppers, kiters en sportvissers om de druk op het Havenbedrijf Rotterdam te vergroten en dus meerdere extra slagen te gaan komen.

  *

  Hopelijk komen wij de komende tijd zonder vervelende incidenten door!

 26. Das een correcte en vriendelijk antwoord op jouw mail, Eddy! Alleen schieten beide partijen met dit antwoord voorlopig niet heel veel op. Maar het is al pure winst dat het probleem aan beide kanten onderkent wordt en niet alleen aan de kant van de surfers

 27. vrijdag 3 uur gesurfd op wijk en nergens last van. weinig regen laatste tijd dus geen overstort. volgens mij is die periode van verharing van die bastaardsatijnrupsjes ook voorbij. dus wellicht wat anders broer. succes.

 28. @broer konijn

  Als je een tijdje niet meer in Wijk bent geweest kun je daar idd weer van alles oplopen…huidproblemen etc

 29. Volgens mij houden de meeste vissers ook wel rekening met surfers, want vaak staan ze bij P6 rechts en wij blijven meer voor de trap en aan de linker kant. Zijn er altijd een paar die dan ook opeens links moeten gaan vissen, waar wij aan t surfen zijn…. ja die hebben dan pech

 30. Misschien geen gek idee om een bordje op te hangen met zoiets als: ” als de vissers rechts blijven van de trap, en de surfers links, zitten we niet in elkaars vaarwater”

 31. @Broer Konijn ; Wat me wel opviel op Wijk is een vrij smerige stinkende lucht. Heeft wellicht iets met die baggerschuit te maken die bij de havenmond ligt. Wellicht even informeren bij de gemeente.

 32. Hallo,

  Ik heb een waarschijnlijk hele domme vraag.

  Ben sinds lange tijd weer begonnen met golfsurfen, heb een Torq 8′” gekocht, gaat eigenlijk best wel weer lekker, maar ik glij telkens van mijn board af, nogal suf dus.

  Natuurlijk wax ik maar dat voelt eigenlijk al niet echt stroef.

  Vraag: Wat is goeie wax ? Wat is goeie waxtechniek (maak nu vanaf het midden schuine strepen) ?

  Ik hoor graag van jullie.

  Bart

 33. @bart

  Je hebt meestal 3 soorten wax. Warm water, normaal en koud. Dus kijken naar het watertemperatuur. Maar sommigen wax merken zijn ook niet goed. Sex wax is een van de beteren.

  En wees en niet zuinig mee.

 34. @Kitebart, op softtops waxte ik altijd schuine strepen ene en andere kant op. Op hardtop wax ik rondjes.

 35. dag allen,

  ik vertrek donderdag richting Contis plage.
  weet iemand daar goede spots in de buurt?
  werkt het daar best met hoog of laag tij?

  Ik hoor graag jullie ervaringen.

  Mvg

 36. @ Bart

  ik zweeeer bij Sticky Bumps. En dan ff loeren voor de juiste temp. versie, Cool of Cold maar dat maakt ook niet eens zo gek veel uit vind ik in NL. Is toch altijd koud zat hier…

  Tip: wat ik vaak doe is de onderkant van m’n voeten ook ff waxen voordat ik ’t water induik, ja net zoals die Pro’s ja haha 😛 maar het helpt verdomme wel. Anders lag ik bij de eerste 2 take off’s altijd als een spartelende kever op z’n rug op m’n boardje….

 37. Ik ben elk jaar in contis op de camping. Je moet ff het strandtentje opzoeken daarvoor liggen 2 zandbanken links en rechts toen ik er was. Bij aflopend water ben je al te laat voor hoog erin dus. Met hoog lopen de golven tussen de 2 banken staat er vaak bij mindere swell toch nog wel wat shorebreak een beetje links van het uitkijk platform. Bij goeie swell gewoon met de rip tussen die 2banken naar buiten en achter de banken een plekkie zoeken. Wel veel stroming trouwens. Veel plezier

 38. Capbreton en Labenne niet surfbaar gister en vandaag, wel al 3 dagen ongeveer 46 graden…damnnnn heet!

 39. Hoe is het mogelijk. Verkeerde timing? Biarritz en Anglet al 3 dagen lang super condities. Hier een foto van gisteren maar vandaag was ook weer top.
  Wel ook 40 graden ja..

 40. Tobias, windguru.com geeft morgenmiddag avond 0.6m golven aan. Ligt dat ook in jouw voorspelling? Komen er dan nog iets van golven?

 41. Dat is zuidswell en alleen ver op zee. Ontstaan uit de aflandige wind. Geeft dus geen branding. Eind vd middag wel even ZW en dan staan er wel wat kopjes die je kunt proberen te pakken…

 42. Heb je wel eerst een basewax op je board aangebracht voor je topcoat waxlaag erop hebt gesmeerd? Toen ik begon met surfen wist ik ook niet dat dat nodig was, haha

 43. Hallo!!!
  Ik wil in begin september naar Wimereux rijden om te gaan surfen. Weet iemand misschien de beste beginners surf plekken en een goede verblijfplaats waar ze ook boards in de kamer niet erg vinden?!
  Bij voorbaat dank!!

  Groetjes,
  Boni

 44. Jee ik snapper niks van Tobias, hier in Labenne zeggen ze te gaan tussen 2 uur voor en na laag water(surf schijnt hier sws niet best te zijn nu begreep ik) of naar Capbreton, daar valt de hele dag te surfen… Vandaag geweest maar was niks(iig niet toen ik er was van 12 tot pakmbeet 2 🙁 morgen nog eens proberen, gelukkig wel wat minder heet nu:) naja ik zit hier nog 2 weekies dus komt goed. Jij veel plezier!

 45. Ik kom net van moliets! Mooie golven zat, ik voel mn schouders niet meer 😉 … Ga er wel lekker vroeg in, het kan daar nogal druk zijn

 46. @ Sabine rij eens naar seignosse en check daar de plages eens !! Seignosse breekt al op de kleinste swell terwijl Capbreton meestal vanaf 1m breekt !

 47. @ THE bodhi Aha ok! Idd check ik net de Capbreton cam en hele kleine shorebreakjes, ik ga es kijken in Seignosse! Thanks!!

 48. Vieux-boucau ook prima. Kleine meter, wel on shore vandaag. @Tobias, Biaritz ziet er beter uit!

 49. Hoi allemaal!

  Weten jullie nog goeie surfplekken voor beginners/gevorderen in het zuid-westen van Portugal?

  Groet,
  Jaro

 50. Amado / Sagres. Alleen als dit beest (tropische cycloon) langs komt over de zuidelijke oceaan, moet je daar niet zijn! Staat nu geforecast voor eind van de maand. Kan helemaal losgaan met swells van 3 meter.

 51. Wat zegt de lange afstandsvoorspelling voor de maand augustus Tobias? Of valt er nog niets zinnigs over te zeggen? Het begint namelijk al erg te kriebelen en volgende week ziet er ook niet al te best uit…
  Alvast bedankt!

 52. vertrek zat richting Bretagne weet iemand nog een relaxte plek om met een camper te staan

 53. Van een iets andere orde:
  Ik overweeg in november naar Senegal te gaan voor wat mooie surf. Iemand aanraders?

  Van een geheel andere orde:
  In de dagen zonder surf, lees vooral het boek: ‘Barbarian days, a surfing life’ van William Finnegan, vertaald als ‘primitieve dagen’. Echt prachtig!

 54. Big waves daar in November !
  Ngor island en met een zeldzame zuid swell de spots bij ClubMed.
  Dakar is vies en een gekkehuis, mijn voorkeur gaat uit naar Sri Lanka of Sagres Portugal met een huur auto in die periode.

 55. Tip voor senegal: vergeet je pincet en ontsmettingsmiddel niet! Veel ondiepe reefbreaks vol met zeeegels

 56. Jow! Ff wat anders laatste dagen in lacanau is echt helemaal niks:( wordt dit beter aankomende dagen? Thanks!

 57. Iemand een idee waar de ‘scheveningenlive’ app is gebleven in de ‘app store’

 58. Hoe kan Lacanau al dagen flat zijn? Ga je met te veel vloed kijken? Al de hele week super zomersurf hier in Anglet. Dit is een foto van 2 min geleden…

 59. Vandaag een ander strandje van Capbreton geprobeerd (Plage de la Piste) goeie meter(soms anderhalve) golven, wel een beetje aanlandige wind maar verder prima naar mn zin gehad… Labenne heeft nu geen goeie banken hoorde ik van iemand (van Surfermap France) dus daar breekt t alleen op de kant…tip voor degenen die daar misschien nog heen gaan:)

 60. Voor de thuisblijvers: gisteren was castricum aan zee wel aardig met kniehoog beginners golfjes..

 61. Wij overwegen deze week naar bretagne af te reizen. Iemand nog tips qua camping (het liefst zo klein mogelijk hoeft zeker niet luxe), wel in buurt van potentiële spot die loopt met nw swell. Ik ga met vrouw en kind. Als elke dag een uurtje kan surfen ben ik blij. Zat zelf aan crozon te denken bij plage goulien. Maar geen idee hoe druk het daar is. Iemand tips?

 62. ben 2 weken onderweg door portugal vanaf algarve (vila real de santo antoino) weer richting noorden maar wel flinke bakken tegen gekomen zeker in zagres.
  gister santa cruz morgen nazare

 63. Iemand ervaring met het openbaar vervoer reizen van lacanau terug naar NL? vliegen is logisch, maar zijn er ook andere opties? Alvast bedankt!

 64. Vanaf / na a.s. zondag gaat het weer gebeuren. Dan ben ik ook weer terug van verlof 😉

 65. Wat is eigenlijk de dichtsbijzijnde spot in Bretagne?
  Vertrekkende uit Zeeland of Belgie?
  Of moet ik direct acht uur gaan knalle met de wagen?

  Alvast bedankt!!

 66. @Arnold: ik Dacht dat mijn bericht was verstuurd, maar blijkbaar niet (autorijden en typen…) maar ik zei:La Torche. Kom er net vandaan en was goed waar andere spots flat waren. Camping: La Torche. Prima

 67. Arnold, kom net terug uit Bretignolles sur mer. Spots Les Dunes en La Sauzaie. Camping in het dorp ziet prima uit. Surf afgelopen week meer dan prima!

 68. Heeft iemand informatie over surfen op Wijk aan Zee (en Zandvoort) as weekend? Ik ben niet zo goed in het lezen van windguru etc. (een mini cursusje daarvoor is ook meer dan welkom).

 69. Bus naar bordeaux, vanaf daar trein/ TGV of bus (eurolines, flixbus) richting NL. TGV is snel maar vaak wel prijzig, zeker last minute.

 70. Je moet met TGV trouwens overstappen in Parijs op Thalys. Hiervoor moet je met de metro van het ene station naar het andere, hou daar rekening mee.

 71. Denken jullie dat het morgen avond surfbaar is op zandvoort? Weekend ziet er flat uit volgens mij?