Nuttige surfweer info:

Surfweer Vrijdag 1 juli 2016

46 reacties

 1. Zaten soms echt lekkere lijntjes tussen op de noord net..kwestie van geduld,dat wel.en lekker even m’n boardje gekopt.Let op dat windje jongens en meisjes.

 2. Bedankt Frans. Wind zou wat meer naar ZZW moeten gaan op dit golvende koufront dat vanmiddag/vanavond overtrekt.

 3. Dit weekend Texel beste moment om op te gokken zaterdag later op de dag?

 4. Heerlijk gesurft in Zandvoort vanmiddag. Lekkere lefties. Lange wandeling na afloop is dan ook niet meer zo erg.

 5. heb jij zelf ervaring, of iemand anders hier, met de lib tech boards van lost? Ben erg benieuwd hoe deze surfen in vergelijking met standaard poly boards of epoxy boards.

 6. Mijn ervaring met Lib tech is erg goed. Het zijn mega snelle speelse boardjes waar je in Nederland veel plezier van gaat beleven. Ze zijn niet onbreekbaar, maar ze zijn wel flink sterk. Ten opzichte van een standaard epoxy board hebben de lib tech een wat meer “pu” gevoel, en zijn niet zo stijf. Ik surf nu alleen nog maar de puddle jumper in Nederland. Gewoon eentje halen, krijg je geen spijt van.

  Groet,

  Stef

 7. Ik heb ze door omstandigheden nog niet al te vaak gesurft dus kan geen compleet oordeel geven (als je er een bij ons in de surfweer shop haalt, krijg je er wel een vol jaar de alerts bij ter waarde van 72,50).

  De keren dat ik op een libtech gesurft heb is me wel de natural flex opgevallen. Dus iets minder stijf als de meeste boards op de markt en goed vergelijkbaar met de feeling van een hydroflex / bufo board.

 8. 06:30 – 08:00 WAZ.
  Was weer behoorlijk “on the nose”, maestro Tobias.
  Erin gegaan bij het “windsurfpad” en meteen goed raak. Wel onshore wind, maar idd niet meer dan 5 bft. Niet veel lijn, af en toe, maar wel genoeg hoogte en lekker hol trekkende afgaand tij-rollers.
  Niks vergeleken met Woe.avond, maar dat was dan ook zeldzaam goed.
  08:00 liep er nog wel wat, maar het beste was er af.

  Perfecte inschatting weer. wederom bedankt!

 9. Heb ook een PJ van Lib Tech, advies wel echt even in een paar goede vinnen investeren maakt een wereld van verschil.
  Het is een board met enorm veel breedte achterin dus grotere vinnen dan normaal surfen anders haal je er niet uit wat er in het board zit.

  Verwacht ook veel goeds van de Torq TEC lijn die net uit zijn.

 10. Hi Tobias,

  Bedankt voor de uitgebreide info!
  Heb je voor Wijk aan Zee of Bloemendaal nog een meer specifieke richttijd voor ‘later op de middag en de avond’? Intermediates, surfen 7ft fish en 7.4 MiniMal.

 11. Niet in de avond! Veel te veel toename van de wind. Beter nu gaan of iets later op de middag dus!

  Kaartje 18utc met windkracht 6-7

 12. Hee Tobias,

  Volgens je bericht zou het zuiden vanavond goed moeten zijn. Geldt dit nog steeds met de windtoename of toch beter morgen ochtend?

  Alvast bedankt!

 13. Ik surf zelf de Lib Tech Shortround. Tijdje terug een mooie trip in Portugal mee gehad en surf hem sindsdien ook altijd in NL. Heer-lijk ding. Veel golven pakken, makkelijke peddel en lekker hard de bocht omgooien. Maar wat ik vooral ook fijn vind is dat er nooit dings in komen. Althans, nog niet, zal vast ooit wel komen. Gaat gewoon zonder zorgen het vliegtuig in.

 14. De noord was top van 10 tot 13 uur.
  De golven waren niet bijzonder krachtig, maar er zaten wel een aantal kneiters tussen.

 15. De Noord werd alleen maar beter na het hoog van 1400. Af en toe lekkere lange ritjes op 8 ft

 16. Zondag MV: vissers hielden wedstrijd op P5 en P6 van 10:00 tot 14:00
  Als ze dan nog allemaal links of rechts van de trap zouden blijven – maar neen zowel links als rechts. Enigste oplossing: tussen beide parkings parkeren in de berm en daar de duinen over.
  Inrichter: wim.kruining@telfort.nl http://www.svvdeslufter.nl (Strand Vis Vereniging de Slufter – opde Slufter is het zowat verboden te kitesurfen of windsurfen)

 17. Op p5 EN p6 wel…moet niet gekker worden met dat gevis…maare als je gaat kiten zou ik gewoon tussendoor start/stoppen Eddy.

 18. Handig om misschien een keer met die mensen via de mail in contact te komen en kijken of je tot een soort afspraken kan komen? Dat er in ieder geval altijd een strook vrij gehouden wordt voor golf surfers en suppers?

 19. Aha, nog even in het kader van de scheiding der sporten, een bericht over Zaterdag.
  Bij WaZ Noordpier fijne sessie met de lange plank rond 15:00. Windswell, opgedikt met wat echte hobbels van onderaf.
  Vanwege de stevige ZWW bries, veel wind- en kitesurfers.
  Ik weet dat er geen hekjes staan in zee. Maar er zijn kiters bij die echt geen grenzen kennen/respecteren. Er was een grommet golfsurf klasje vaan OZ bezig. En een aantal keer sneden kiters daar recht door heen. Als instructeur zou ik daar behoorlijk pissig over zijn geweest.
  Tampie, mag dat?
  SurfZ!

 20. Vandaag mijn surfplank van wax ontdaan.. simpel funboardje van torq.. nu merk ik dat de bovenkan wemelt van de oneffenheden. Iemand een idee hoe dit kan komen en of dit “normaal” is of als normaal kan beschouwd worden? Ps: ik ben erg zorgzaam op mijn spullen dus het is niet van zaken op te zetten etc. Thx guys!

 21. Elwin-ja akkoord-ik was er ook erbij
  -soms heeeeel dicht bij-ik kon alleen FKOF zeggen
  -haberig mensen-wind en golven

 22. “Er was een grommet golfsurf klasje vaan OZ bezig. En een aantal keer sneden kiters daar recht door heen. Als instructeur zou ik daar behoorlijk pissig over zijn geweest.”

  Vorige week Hoek van Holland precies het zelfde. Met wegzakkende wind 2 kiters die een downwinder wilden maken. Underpowered even dwars door een golfsurfclinic van 40 kinderen in kniediep water 🙁

  Het was helaas de meest bijgebleven ervaring van mij 8-jarige. Ik kan er domweg niet bij wat dat soort gasten bezield.

 23. Vorige week ook even een momentje gehad op WAZ met een kiter. Je ziet op de manier zoals ze aankomen dat ze net aan ‘zeewaardig’ zijn en dan toch gewoon dwars door de golfsurfers heen razen…

  Uiteraard netjes en vriendelijk aangesproken en dan agressief terug reageren. Op mijn verzoek om het aan de kant even samen verder te bespreken, was ie weer gevlogen…

  Ik gun iedereen de ruimte op zee, maar laten we het wel een beetje respectvol en veilig houden…

 24. @ tobias

  Etretat;
  lijkt jou de moeite om te gaan komende woensdag ?

  msw niet altijd heel exact heb ik het idee daarom deze vraag

  grtz !

 25. Antwoord is kort. Flat. Veel te weinig wind. Beter de Noordzeefun meepakken komende dagen!

 26. Aangezien het er toch al even over ging: bij de finboxes van mijn board zijn er kleine gaatjes/luchtbelletjes in de laklaag. Kunnen die kwaad of is dit vrij normaal?

 27. Even over de scheiding kitesurfers/windsurfers en golfsurfers ik kite zelf zo een jaar of tien nu en golfsurf klein jaartje. Ik zit zelf ook wel is op het randje van golfsurf gebied tijdens het kiten maar dan blijf ik wel ver uit de kust want gun iedereen de ruimte. Nu ikzelf meer golfsurf merk je inderdaad dat sommige heel dicht langs surfers varen en heb daar ook wel is op de club mensen op aangespraken en die reageren vaak heel makkelijk alsof ze weten wat ze doen.
  Als er iemand in problemen zit en afdrijft is het heel rottig maar kan niemand wat aan doen,maar als er echt door heen gevaren wordt zou je gewoon moeten melden want bij jumpteam doen ze er dan wel wat mee. Alleen de dagjes mensen weten het vaak ook niet eens welk gebied wat is. Misschien dat er bij de strand opgang een bord geplaatst moet worden. Of staat dat er al?

 28. Hoe vaak gaat het nu werkelijk mis tussen kiters en surfers? Weet iemand een aantal ongelukken per jaar ofzo? Volgens mij valt het best mee. Voor je weet staan er overal bordjes op elk plekje strand met een ambtenaar erbij om je een prent te geven als je je weer niet aan de regeltjes houdt, is dat wat we willen? Je speelt in de zee, af en toe kan er wat gebeuren en er zijn altijd een paar idioten die over de scheef gaan. Ja toch.

 29. nou nee het valt dus niet mee, maar het zijn vaak kitters die niet vaak op wijk kitten of beginnend zijn, die niet snappen hoe vervelend het is als je met je kite vlak langs je vaart, je kan geen kant op . de locale kitters houden vaak wel rekening met de surfers die snappen dat.

 30. @Seinposter

  Nee. Ik heb als golsurfer laatst bijna een aanvaring gehad met een kiter, een kite een keer op mijn hoofd gehad en bijna over een verloren kiteboard gesurft. Daarnaast is het ongelooflijk irritant en stressvol als de kiters je pas op het laatste moment zien en zich dan omdraaien.. Als het bij een enkele kiter zou blijven dan is het te overzien maar dit is toch wel een structureel probleem.

  Ik begrijp je punt, vooral als Nederlander, maar prenten uitdraaien op het strand zie ik niet zo snel gebeuren (en dat willen we inderdaad niet). We moeten het vooral hebben van de surf community die ervoor zorgt dat iedereen op de hoogte is van de regels of de kustwacht die een oogje in het zeil houdt (pun intended). Zij staan immers voor watersport veiligheid…

 31. Btw, heel af en toe hetzelfde met windsurfers gehad maar het zijn voornamelijk kiters

 32. In HvH staat (stond, weet niet 100% zeker dat hij er nog staat) een bord dat aangeeft waar te kiten. Maar heel vaak houdt men zich er indedaad niet aan, en vaart men gewoon door kinderklasjes.

  En seinposter, het is al vaak genoeg fout gegaan. En het is niet alleen van het gaat niet zoveel fout, dus wat is het problem. Het heeft ook gewoon te maken met fantsoen. Moet je die kiters horen schelden als iemand over het strand loopt terwijl hun lijn er toevallig ligt.

  Als je fantsoen hebt en nadenkt, dan ga je niet door kinder klasjes heen varen.