Nuttige surfweer info:

Surfweer voor & na Kerst 2021

43 reacties

 1. De weerkaart voor vrijdag 01:00 uur s’ nachts. Goed te zien is het windveld (oranje pijl) voor onze kust. De wind valt vrijdagmiddag snel stil omdat er een zogenaamd zadelgebied https://nl.wikipedia.org/wiki/Zadelgebied zonder luchtdrukverschillen opschuift vanuit het westen.

  De blauwe pijl geeft de NNO wind aan ten westen van Noorwegen. De swell daarvan zal in de dagen na vrijdag iets van surf kunnen geven. Lastig te zeggen wat het wordt, omdat de wind niet zoals 9 van de 10 keer NNW is, maar meer ongebruikelijk NNO.

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/065c3.jpg

 2. Heeft er iemand wel is gesurft in Kaapverdië? Ik ga kiten maar ben benieuwd of mijn golfplank ook mee moet.

 3. Weet er iemand wat leuke spots om te surfen voor intermediate surfers in noord Frankrijk? Is voor aankomende week:)

 4. Het kan daar helemaal af gaan, check vooraf even of er swell verwacht wordt. Deze tijd van het jaar is dat vooral uit het noorden.

 5. Wissant (linkerkant dorp) en Wimereux (zeilclub en de rechterkant van de riviermonding) zijn de beste, allebei na hoogwater. De wind kan wel de surf verpesten, Wissant is dan ‘beter’; Ik ben nog in Equihen en Berck geweest maar ’t is nog nooit de moeite geweest om verder te rijden. De eerstvolgende die echt goed is, is,Pourville (naast Dieppe).

 6. Was heerlijk vanmiddag, wind ging er helemaal uit. Mooie lijntjes van klein metertje, genieten!

 7. Welke spots in ZH Of NH zullen morgen ochtend de noorderswell nog wel aardig pakken? Tussen 8 en 12.

 8. Misschien weet iemand dit hier, de rits van mijn winterpak is afgebroken. Dus de loper. Heeft iemand ervaring met het vervangen hiervan of een adresje voor zo’n nieuwe loper? Groet & fijne dagen

 9. Gaat er wat vandaag doorkomen, of is de swell richting te oostelijk hiervoor? Op J6 is een leuk piekje te zien, alleen wordt de richting niet aangegeven. De andere boeien zijn alleen niet hoopvol…

 10. Tijdelijke noodoplossing: paperclip door oogje, als dat oogje tenminste nog heel is; dan wel paperclip afplakken omdat scherpe uiteinden neopreen kunnen beschadigen vrees is. Groet, Albert

 11. google eens op rits reparatie
  er bestaan heel veel oplossingen die je kunt kopen voor je runnen te vervangen

 12. De kerstkilo’s moeten er ook weer afgesurft worden. Morgen misschien kans op surf? Lijken morgenmiddag wat wsw windgolven binnen te komen of zie ik dat verkeerd?

 13. Amai, heb er zelf nog niet gesurfd of gekite maar vooral voor die laatsten zal het echt een verlies zijn.. En voor de golfsurfers hun spot een tiid lang niet bereikbaar. Hier is al veel over gezegd maar als ik het nu zo definitief lees voel ik een snik..;(

 14. Wat denken jullie van morgen ochtend in BE? Wind is even afwezig bij HW, maar vraag is of de golven ook niet weg gaan zijn. Bedankt!

 15. Wat een harde sessie was het weer, ik geef hem zeker 4 sterren. Veel progressie kunnen boeken door de mooie golven van vanochtend in WAZ.

 16. Wijk is heeeeel erg nice! Heb tussen 11-13 uur gesurft en was super! Lange lijnen en goed te surfen

 17. Lol dinsdag 18 sec met 2 meter volgens windguru. Nog nooit zo een hoge periode gezien hier.

 18. Er zit goede swell in het vat voor komende week. Wat een begin van het nieuwe jaar. Ik heb wel zin om weer dikke bakken te surfen op mijn Gato Heroi.

 19. Vanmiddag nog niet veel iig. Gelukkig wel retedruk dankzij de sms, dat maakt een hoop goed

 20. Los Americanas is solid. Super toegankelijk, midden in het (te) toeristische stuk maar echt leuk en bijna altijd wel te surfen. Verder over het eiland veel leuke spots, maar beetje zoeken welke omstandigheden welke spot werkt. Wannasurf is alle info te vinden.

 21. Hoi, even offtopic..

  Ik kocht overlaatst een Catch surf softtop 7’0” x 22.0” x 3.125”. NU ben ik op zoek naar een gepaste boardbag om zowel de soft top als minimum 2 andere shortboards te vervoeren. Een boardbag met wieletjes lijkt me ideaal. Iemand die hiervoor een gepast model kent waar de soft top effectief in past?
  vb: Creatures All Rounder 3-4, 7’1 (iemand hier ervaring mee? past het hierin, gelet op de breedte)

 22. Graag weet ik het vooraf of het ergens af gaat. Ik moet de kids dan even droppen ,daarna de boards op de Tessla en gaan.

 23. Kan mij voorstellen dat een zelf rijdende auto voor jou ideaal is :). Misschien kan Tobias zijn sms direct koppelen aan je routeplanner, kun je helemaal blind naar het strand rijden!

 24. Je kan altijd een surfweer sms nemen. Dan kan je bijj de andere pakken koek in het water liggen.