Nuttige surfweer info:

Surfweer van Zondag 8 november 2015

85 reacties

 1. Die file staat er al 3 dagen… misschien onderhoud ofzo?
  Ijmuiden was aan tussen 9 en 11:30!
  Van knie tot heup hoog en mooi clean, toch nog goed gekomen lekkere sessie!

 2. Hi,

  Does somebody found a women 5mm Psycho glove in Zandvoort? Its lost and looking for its owner (me)
  I appreciate the heads up!

 3. HI, heeft iemand een idee waar ik de foto’s kan vinden van de fotograaf dig gisteren foto’s aan het nemen was van surfers (kite, golf en wind)?

 4. Ijmuiden gistermiddag best ok, tot ik werd geschoten door die vervelende Spitvis, #strompelendeterugnrzncaravan.

  400 kiters en ik,waanzinnige hoge kitesprongen gezien.Ook mooi.

 5. Wijk eerste parkeerplaats 11-12.30 zeer teleurstellend. Clean maar laag en slap.
  Jammer dat de eerdere voorspelling door de helft moest.

 6. Dikke shit hoor! Vanmorgen barrels, heb er twee uitgesurft schouderhoog…lag er acht uur in tot half twee, moe nu. Doe mij het hele jaar deze golven! Al was de peddel wel zwaar pfff

 7. @rinus je had iets vroeger je bed uit moeten komen, lag er om 07.30 in, 1e parkeerplaats, zelfs met dat dienblad van mij was het nog fun………

 8. wijko was echt wel geinig hoor, ook na 12.00—-op de juiste bankjes ver van de pier en de meute……

 9. Hoek van holland was kniehoog en clean.. net leuk op een langere plank, 3 barrels gepakt.

 10. Waz 12:00-14:00, van pier af laten drijven naar bunker. Voor de mindere goden was een langplank in mijn beleving wel echt een voorwaarde om fatsoenlijke ritjes te kunnen maken. En laat ik die nou net thuis hebben gelaten. Geen beste sessie dus op m’n 5’7″ grovelerboard. Alleen in de shorebreak was het voor mij nog een beetje te doen om weg te komen, maar van down the line surfen was nauwelijks sprake. Heb ik toch wat hogere en krachtigere golven voor nodig. Jammer want clean was het zeker wel!

 11. Tja, als je op de webcam al ziet dat het max 3ft is moet je natuurlijk je longboard meenemen. Sowieso 90% van de tijd in NL…

 12. Heerlijk cleane heuphoge golven in Noordwijk vanmorgen, 9:30 erin en 13:00 eruit, va een uur of 12 wel steeds meer wind en shorebreak. Het was een heerlijke sessie😀😀

 13. Op zich heb je gelijk, ware het niet dat ik juist een kort maar volumineus grovelerboard heb gekocht om ook bij lage en slappe condities (die 90%van de tijd in NL) te kunnen shortboarden. Maar het moment waarop ik daar daadwerkelijk mee weg kom was dus gister helaas nog niet aangebroken. Heb nog wat oefening te gaan…

 14. Wat een heftig weer op zee deze week. Cleane kansjes wel op woensdag en donderdag. Maar vrijdag deftige storm op de Noordzee. Zaterdag gelukkig al minder wind met wel veel swell van deze storm.

 15. Ik ben aan het kijken voor een nieuw winter wetsuit.
  had de xcel infiniti in mn hoofd.
  of zijn er nog betere wetsuits voor die prijs?
  hoor ook graag de ervaring met de infiniti!

 16. Toevallig gister mijn eerste plons gemaakt met m’n nieuwe Infiniti X2 (5/4 non-hooded). Kost een lieve duit en als mijn oude pak nog goed genoeg was om nog een winter in te overleven had ik gewacht tot de uitverkoop. Maar dat pak is zo lek als een mandje dus vervanging was toch wel noodzakelijk.

  Water is nu nog 14 graden dus heb de infinity nog niet écht kunnen testen qua warmte, maar koud heb ik het in elk geval niet gehad. Het materiaal is lekker flexibel en alle openingen sluiten goed af. Niet zo goed natuurlijk als de Drylock maar die vond ik echt te duur. Eén keer een klein beetje koud water langs de rug voelen sijpelen.

  Geen idee of dit pak beter is dan bijvoorbeeld een C-skins, maar hij is in elk geval wel beter dan mijn vorige Tiki back-zip pak. Maar die kostte dan ook de helft… Volgens mij gewoon een kwestie van een paar pakken passen en kijken welke het beste zit/fijnste voelt. Heb wel het idee dat front zip warmer is dan back zip.

 17. Ik heb vorig jaar voor de winter een xcel infiniti gekocht, na 10 maanden intensief gebruik was hij lek en naden los. Toen wel onder garantie nieuwe gekregen!

  Kon er afgelopen winter probleemloos mee doorsurfen, maar was ook niet erg koud natuurlijk.

 18. Vandaag gesurft, maar er komt regelmatig een zeehondje kijken.
  In het begin was dat leuk, maar dat beest komt steeds dichterbij.
  Vandaag dook dat beest ineens echt een meter bij me vandaan op!
  Schrok me het apenzuur.

  Nou is de vraag;
  Zijn die beesten nou wel of niet gevaarlijk? Vooral als ze ook zo dichtbij komen?

 19. Drie jaar geleden een Patagonia R2 gekocht en daar bijna de hele herfst, winter en lente mee kunnen surfen! Alleen als het echt koud was een R4 aan… Alles functioneert als top! Geen naden of wat dan ook stuk, alleen de wol aan de binnenkant wordt wat stug…

 20. Grijze zeehonden werpen jongen rond Jan, Feb en die moeders zijn de eerste paar weken best beschermend en best wel groot maar volgens mij is er nog nooit echt iets gebeurd

 21. 3 ft?
  haha, 3ft zou head high zijn en dat is prima te shortboarden…
  nu was het misschien maximaal heuphoog?

 22. zo geeft msw de golfhoogte ook aan hoor. nooit opgevalen dat in veel landen over 3ft wordt gesproken terwijl het schouder tot head high is? dat komt omdat de achterkant van de golf wordt gemeten. de face van de golf heeft ook nog een dal en is daardoor bijna 2x zo hoog.

 23. mee eens frederik, er stond 106 cm op de boeien, met een periode van minder dan 8 sec kan het dan niet headhigh zijn. tenzij je op je hurken zit. heuphigh was het en superlekker. 1.0 m in leslandes kan met 13 a 14 sec wel uitschieten naar headhigh. en de achterkant van de golf meten doen ze maar lekker op de north shore

 24. De Hawaiian scale. Maar in normale landen is 3 ft gewoon een meter toch. On topic: iemand al in Wijk geweest vanochtend?

 25. oke oke verwarrend dit. 3ft is idd gewoon een meter maar vaak wordt van 3ft gesproken bij schouder tot hoofd hoge golfen… niet alleen in hawai. Het is wel nuttig om te weten dat msw het op deze manier aangeeft, want bij 3ft golfhoogte als voorspelling kan je dus goeie shortboard golfen verwachten.

 26. Dat hangt er helemaal vanaf hoe goed MSW voor een bepaalde spot weet hoe de golfrichting en -periode zich vertaalt in golfhoogte. Kun je zelf ook instellen in de app. Voor NL is MSW sowieso niet zo goed in mijn ervaring, maar in het buitenland vaak wel. En mijn idee was dat de golfhoogte gewoon de face was, dus 6 ft = ongeveer 2m faces.

 27. hey,

  heeft iemand ervaring met volgende wetsuit

  7 Seas 5/4 Hooded Full Suit

  of een andere van 7 seas?

  alvast bedankt.

 28. Zo te zien (op de cam) pakken de winsurfers in Scheveningen vandaag mooie golven, nice! Genoeg swell deze week, maar jammer van die wind 🙁

 29. Wijk van 1200tot 15.00 was winderig . In tbegin kwam er af en toe een mooie golf maar zeker toen het hoog water werd gegon het te lopen en kwam er meer lijn in en hogere swel twas wel ff inkomen weer na zon lange flatness maar toch nog aardig wat mooi bakke gesurft …moe maar stoked en oja wat fijn dat al die kittersen windgasten lekker in hun gebied bleven top mensen!!

 30. Meestal komen zeehonden gewoon f kijken idd.
  Af en toe maken ze happende bewegingen.. Er is in elk gebal een collega van me in Kaapstad in haar knie gebeten. ( zeeleeuw, kleinere slanke neefje van).
  Overigens, ze kunnen in NL 600(!!)kg worden. Das echt reuzegroot kan ik je uit eenmalige eigen ervaring vertellen.

 31. Ik heb hele goeie ervaring met billabong. Mijn SolutionGold gaat al 6 jaar mee en is nog steeds bruikbaar. De naden zijn meestal genaaid en gelast, die gaan niet kapot. De lining is wel al wat versleten aan de polsen en de ingang van het pak.

 32. Ik doe, met kennis van zaken, trust me… ff off topic mee… Er leven in de Noordzee 2 soorten zeehonden de “gewone zeehond” en de “grijze zeehond”. Beide soorten hebben vlijmscherpe tanden om hun prooi (vis) mee te grijpen. Een zeehond ziet je niet als prooi, maar als bedreiging, wanneer je iets met het dier wil doen dat het niet snapt (aaien ofzo). Als een dier uitzichzelf naar je toe komt en je doet er verder niets mee en je zorgt dat je niet in een dusdanige positie komt dat t dier zich bedreigd of ingesloten voelt, ben je cool en is het beestje waarschijnlijk gewoon nieuwsgierig en/of speels. Word je toch gebeten, onderschat deze beet dan niet!!! Zeehonden hebben een bacterie in hun bek die bij infectie een sealfinger of Nederlands spekvinger kan veroorzaken. Ben je gebeten (diep/tot bloedens toe) ga dan naar je huisarts en leg hem uit dat je amoxicilline of doxycicline nodig hebt… Dit zijn de ENIGE twee antibiotica die deze infectie kunnen voorkomen… Laat hem je niet ompraten naar “gewone hondenbeet” antibiotica! Is het een schrammetje, maak het wondje dan goed schoon, dek het niet af en hou het goed in de gaten, bij ontsteking of zwarte plekjes gelijk naar huisarts, niet een dagje wachten of aankijken!
  Verder zijn de “gewone zeehond” en de “grijze zeehond” van elkaar te onderscheiden door hun snoet. De gewone heeft een rond (schattig) bol koppie en is kleiner (tot zo’n 200 kg maximaal) de grijze zeehond heeft een lange kegelvormige snoet en is groter (een extreem groot exemplaar echt maximaal 350 kg!). Zelfs de vrouwtjes van grootste zeeleeuwensoort ter wereld (Stellerzeeleeuw) weegt maximaal zo’n 400 kg… 600 kg is dus kind of overdreven. Gewoon lekker surfen dus, beestjes met rust laten en dan laten zij jou ook wel met rust… Of je krijgt zo’n toffe encounter die je op fb ziet waar een gewone zeehond mee surft… Enjoy!

 33. Hoi Tobias volgens mij ontvang ik geen surfweer alarm meer. Hoe kan ik checken of ik nog abbo heb/ben en anders wil ik het graag verlengen.

  Gr Sebastiaan

 34. @dirbee,
  Je link werkt niet?

  Of heb je het filmpje weggehaald om te editten?

  Jammer wil het graag zien!

 35. Even handwarm wassen met ecover wolwasmiddel (vloeibaar) paar minuten laten staan en wee uitspoelen. Is je wol weer heerlijk zacht!
  Doe dit al jaren en werkt super, trouwens ook pakken zonder wol worden wee schoon en zacht.

 36. Flat is het iig niet vandaag.
  Trotseer de gevaarlijke zeehonden vandaag met welk pak dan ook..
  Wol of geen wol, stinkend of fris 🙂

 37. Scheef was naast de pier eigenlijk dikke prima:) lekkere sessie van 11-13 met hier en daar mooie lange heup hoge sets! En geen man eating seals gezien. Wat een opluchting! Het enige echte gevaar in de noordzee bestaat uit onze eigen boards die in t rond vliegen :p

 38. @Mees, was je toevallig in zandvoort?
  Ik was daar een paar weken geleden ook, en toen kwam er een zeehond steeds dichterbij. Hij leek vooral nieuwsgierig, hij keek ff en dan dook hij weer onder. Op een bepaald moment kwam hij echt op aanraakafstand van je liggen, en hij heeft aan een paar mensen hun voeten gesnuffelt (schoentjes waren toen nog niet nodig). Dat beest heeft echt een uur ofzo bij ons gelegen. Was een leuke ervaring!

  Een week later ofzo was er weer een zeehond maar die kwam dit keer niet zo dichtbij (we lagen toen ook met een man of 20 in het water dus datvond hij misschien wat minder chill), dacht dat het misschien dezelfde was…

 39. Sorry Moderator maar ook deze link linkt wel naar de Youtube Site maar geeft toch echt bij mij (ipad)

  ” Deze video is niet beschikbaar ”

  Als je het verder weet?

  Wats up?

 40. Wat een onwijze droevige lui zitten hierop zeg.allemaal nederlandse nep surfers..die ineens zeggen,uhaha er zat een zeehond in het water.(LIJK ME GEK AL ZOU EEN ZEEHOND IN VLA ZWEMMEN)DE Naam zeehond moet genoeg zeggen…niet speciaal om in zee tegen te komen dus..en de golf hoogte en taal is helemaal nietf nodig veel te interessant..stelletje nerds..teksten over “dikke bakken,holle bakke,krachtige pockets..pleur op..surfen in nl is een soort van kutten totdat je weer een keer echt mag.(ergens anders)

 41. Thanls goos!!zelf ook vollop actief in nederland,maar die shitt die jullie posten gaat echt nergens over..wat een blamage voor surfend nederland..en dan heb ik het niet over het deel die zichzelf surfer noemen tijdens bakkie op het werk en heeft over feets..krachtige pockets..windtjop..over-head holle aanzuigende bakken..ga je schamen..

 42. Komt zeker nog een update. Vanavond schrijf ik er weer eentje en ws. vrijdag ook weer een.

  Nu is het goed te doen hoor. Weinig wind uit zuidelijke richting en voldoende swell uit WNW.

 43. Zandvoort 13:30 -14:30 leuk te doen op achterstand bank, korte ritjes. Met opkomend tij nu 6x niks.

 44. Wijk aan zee / 7:45-9:30 – Knie tot heuphoge windswell (korte periode) met af en toe een mooie lijn. Prima te longboarden, heerlijk wakker worden met het zonnetje erbij. Lekker rustig ook met z’n tweeën in de ‘lineup’.