Nuttige surfweer info:

Surfweer van Zondag 1 februari 2015

55 reacties

 1. Even snel een berichtje geschreven voordat we hier wegreden. Nog een paar plaatjes/kaartjes van de situatie. Hieronder de spectra met gisteren bijna plat in de grafiek als je het vergelijkt met vandaag!

 2. Kern van het laag helemaal voor de zuid-hollandse kust om 11:45. Op meteox.fr kun je 1 uur verder kijken dan op buienradar. Gunstige ontwikkeling, want zuid-holland lijkt nu ook even geheel windvrij te worden.

 3. vraag het viel me vorige week op dat er tussen de havenhoofden in scheveningen aan de zuidkant zich een prachtige zandbank opbouwt…loopt dit met hoge swell bij laagwater?

 4. NHN was belachelijk goed, kan me niet veel dagen herinneren dat er zulke belachelijk hoge en dikke barrels stonden in NL met nagenoeg geen wind of licht offshore, YEEWWWWWWWWWWWWWW
  Het loopt overigens nog steeds, niet voor beginners…

 5. van 12:00 tot 14:30 verre van alertwaardig….een grote bende en flinke onshore…jammer…was ik nou maar ff naar het Noorden getuft….

 6. Ik kan het me ook niet meer herinneren Dave. Maar heb dan ook behoorlijke backdoor op mn kop gehad. Gelukkig herkende ik jou nog wel.
  Leuk om je nog even te hebben gesproken L@rs. Nu weet ik wie die meteobijdragen hier altijd post. Keep it up!

 7. Julianadorp 10-12 uur was dik headhigh, hol en clean. swell was niet supergeorganiseerd. iets teveel swell voor de banken /strekdammen wellicht. behoorlijk lastig; detonerende bakken.

  wat zwaar minder is: mijn board is daar van het strand gejat.

  Een Fatum 6’3 custom shortboard, rounded pintail. Wit met in het zwart “fatum” erop. zwarte tailpad. fel oranje fcsII vinnen (thruster). op de stringer staat “para arne”.

  shit, ik word er emotioneel van. wat een klootzakken om zoiets persoonlijks te jatten, zoveel goeie herinneringen. Als iemand dit board ergens ziet opduiken hoor ik het erg graag: 06-46060972.

 8. was verre van goed van 12 tot 14:30 grote bende, nul lijn, flinke onshore…erg jammer wanneer je bovenstaande berichten leest. Was ik nou vanmorgen maar het noorden getuft….

 9. Eerst bij de Zuid erin, klotsbak…, na 20 minuten eruit gegaan en naar de Noord, stuk beter en waren genoeg lekkere golven voor iedereen!

 10. Helaas niet iets te laat erin gegaan op de Noord (15:00). De wind zat er al flink in en de lijnen (bakken) waren niet meer zo clean. Echter begint er wel wat moois te lopen 200 meter rechts van de pier. Zal dat komen door de nieuwe zand-opspuiting? Lekker hol en hij bleef lang openstaan.

  Wat een kracht in de golven, toch nog een paar heerlijke ritjes gescoord. Jammer dat ik gister weer verloren had van de fles 😉 anders had ik vanochtend een sessie “a la France” gescoord. Wat zien die foto’s ervan vanochtend heerlijk uit.

  Adios

 11. ging op weg met 0 wind om te gaan golfsurfen, stond op het duin en de wind kwam erin,ben maar op de brouwersdam gaan windsurfen, ook leuk

 12. Mooie foto’s. Ben benieuwd naar de rest van deze week, aan swell geen gebrek dus nu maar duimen dat de wind een handje wilt helpen.

 13. Helemaal super op de noord vanochtend! Alleen m’n extra leash uitgeleend aan iemand die zijn eigen gebroken had. Hij zou hem na gebruik aan de spiegel van m’n bus hangen, 2.5 uur later, helaas geen leash… Gejat? Vergeten? Toch jammer…

 14. Noordwijk 12.30 tot 14.30 helemaal super. Idd. dikke krachtige bakken. Eerst nul wind waardoor erg mooie vorm en golven bleven erg mooi open. Later toen wind erin kwam wat meer choppy maar toen nog steeds bakken bakken bakken. Fijn weer met de gasten erin. Kortom dagje genieten. Hoop voor heel veel mensen 🙂

 15. Nhn was idd weer eens lekker dik (vergelijkbaar met scheef als ik vette foto’s vsn 65things bekijk). Paar aardige greenrooms voorbij zien komen. Wel lastig om in positie te blijven. Was beetje shifty en veel stroming. Niet voor beginners idd.

  @Tobias. Thanks en leuk idd om je eens live te ontmoeten.

  Cheers.
  L@rs

 16. Zuid was na 1u nog heel even mooi met hoge pieken maar kwam al gauw behoorlijk wat stroming in.

 17. Kijkduin, 40 minuten ploeteren om buiten te raken, daar dikke drops, maar weinig lijn, beter de Noord kunnen doen zo te lezen!

  Off-topic: laatste tijd laad de geotool van Rijkswaterstaat erg moeilijk tot niet, jammer, want erg fijn om last minute beslissingen op te nemen, ben ik de enige (m.a.w. ligt het aan mij(n computer)?) of hebben anderen hier ook last van?

 18. Wieger zag je bericht. Thanks voor de leash. Zag je bus niet meer. Je krijgt hem weer terug hoor. No worries. Breng hem naar Aloha oke, nogmaals super bedankt!

 19. Wat een dag! Mooie omstandigheden, heb een paar shots in het water kunnen maken, hieronder een paar. Voor de rest moet je even kijken op mijn blog, pelkaphoto.com.

  Surfs up! Op naar de volgende :))

 20. Wind lijkt iig erg mee te gaan vallen vanmiddag. Max 4bft, alleen op de wadden en in Zeeland misschien een windkracht 5. Morgen natuurlijk beter, dan helemaal geen wind en later NNO, soms side-offshore.

 21. even off topic. Maar ik heb ooit n post gezien over het kopieren van auto sleutels met afstandbediening, maar dan zodat je m in je wetsuit kan doen (en dus daadwerkelijk in het slot gestoken moet worden)
  weet iemand waar je dit kan laten doen in Amsterdam?

 22. Dudes & Dudettes,

  Morgen staat er op windguru geen tot een klein zuchtje offshore met een mooi klein metertje swell uit NW. Tobias kunnen we ons morgen opmaken voor weer een heerlijk clean dagje met lekkere schuivers? Ik heb nog een paar atv’tjes dus hoop hem morgen goed te kunnen gebruiken.

  Thanks

 23. @offshore, morgen lijkt ie inderdaad weer aan te gaan maar niet zo dik als zondag.. Ik zou het ATV’tje zeker gokken.

 24. @Dave, om het atv’tje zo goed mogelijk te gebruiken. Rond welk uur kan ik het beste erin duiken in de regio zuid-holland? Met laag in de ochtend of opkomend in de middag.

  Cheers

 25. was vandaag op ijmuiden en wijk , wijk was heel rommelig en alleen maar rollers en niemand erin ik ook niet en later naar ijmuiden ,dat was het ook niet bij de pier leek het slap en meer naar t noorden leek het niet echt surfbaar …. maar daar kan ik me in vergissen helaas deed mn telefoon het niet om eerder een eyebal verslagje te plaatsen ….. morgen nog maar een keer naar wijk rijden hopelijk dan beter

 26. Vandaag er in gesprongen bij Ijmuiderslag van 15.00-17.00. Begon met het gezelschap van een kiter en na die was vertrokken een tijdje alleen en daarna met nog een surfer die een caravan bij zich had…. T was echt top, ik merk aan mezelf dat door t vele surfen van de laatste tijd dat ik beter wordt… en dan specifiek duckdiven en peddelconditie!

  Morgen weer maar dan dichter bij huis omdat er toch geen wind is en ipv een 6’8 een 7’6…. of toch niet? AAAH I LOVE IT!@

 27. @ offshore Ik surf niet zo vaak in ZH, misschien uurtje of 12:00 met opkomend, of anders ff abonnement afsluiten/meteotraining volgen bij Tobias