Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Woensdag 6 mei 2015

74 reacties

 1. Vrijdag ook gewoon eind middag begin avond nog een keer hoog water. Kan in zholland dan gewacht worden tot dan of is de swell dan al uitgedoofd?

 2. @vrijdag, dan is het wel al een aflopende zaak, de swell-periode is dan al aan het afnemen, maar er zal waarschijnlijk nog wel een lijntje staan met opkomend tij. Voor Zuid Holland is vrijdagochtend gewoon de beste optie.

 3. Al een zicht op zondag in het zuiden (België) na de harde zuidwester op zaterdag?

 4. Hey Hey, wat denken jullie ervan? Is iemand er al in geweest bij Scheef? Is het de moeite?

 5. Het was tussen 3 en 5 vanmiddag zeker de moeite waard. Lag halverwege het havenhoofd op de noord en daar brak zo nu en dan een head high wandje. wel met de wind mee rijden anders stond je praktisch stil.

 6. Vrijdag ochtend here I come.
  First light zal het niet worden, denk ik…

 7. Zandvoort was ruig! Weet iemand wat de jetski voor de Spot aan het doen was?

 8. Wanneer is het echt de moeite om naar de wadden te rijden? Zaterdag of Zondag?

 9. @zvoort kitesurf contest(je) bij the spot gisterenavond, vandaar jetski voor safety.

 10. Gisteravond met afgaand tij was het goed te doen op scheef noord, goede hoogte en kracht, bleef mooi open staan tegen de wind in!

 11. Cadzand ging aardig af gisteravond met laag water. Dikke cleane heuvels die perfect braken.

 12. Water temperatuur is 11 graden, is het al mogelijk om zonder cap te surfen zonder het steenkoud te hebben? 😉

 13. @Vincent,

  Ik zie al een week of twee drie mensen zonder kap in het water. Ikzelf heb m nog wel op; en doe m soms af; maar met deze wind erg koud vind ik.

 14. Zonder cap goed te doen. Cap met deze tijd van het jaar is voor de doetjes. Dus als je doetje ben lekker ophouden

 15. Al weken niet meer op en gaat prima,ook met wind. Toen het weer wat hoger was wel weer op gedaan want 4 keer duckdiven achter elkaar tot niet zo prettig zonder

 16. Hele jaar helm op. Wat je zegt ben je zelf whahaha vanmiddag secret spot 7 uur

 17. Zandvoort was weer typerend zandvoort. Achterin kruimelde het een beetje. Voorin zo klein dat het de moeite niet was. Geen alert m.i.

  Wel zonntje, dat dan weer wel..

 18. wacht maar tot je op de operatietafel ligt om aan je surfers oor geholpen te worden …. dan dan hou je die cap op tot het water 20graden is … dan liever een doetje dan een dombo

 19. Dat is in nederland dus maar 1 of twee weken max per jaar. Als in deze zomer iemand met capje zie weet ik in ieder geval wie het is… Surfers ear natuurlijk iets om rekening mee te houden qua cap en oordopjes maar 20 graden lijkt me overdreven

 20. Handschoentjes vergeten, ging eigenlijk wel al prima.On-glove-lijk!

 21. In principe zit je prima boven de 12 graden. Maar succes met je cap in juli en augustus

 22. @frans ja korte sessie 1-2uur is prima te doen zonder handschoentjes

 23. Ligt ook erg aan de omstandigheden. Geen zon en koude no wind of zonnetje en weinig of zw windje. Cap kan denk af iig bij zonnetje. Handschoenen ook wel aanstonds. Schoentjes houdt ik nog ff lekker een poosje aan!

 24. En zoals vanavond, avondzon en koude wind? Hem handschoenen en schoentjes en 4/3 wetsuit, maar geen cap. Slim om dan te gaan? Of is dat vragen om oorontsteking?

 25. Iemand eyeball Zandvoort? Zijn er golfjes en ik het goed genoeg voor de fish?

 26. Hoelaat is het gunstig om te gaan morgen in omgeving zandvoort?!?!

 27. Men praat hier wel over vrijdag,maar de golven zijn dan net een halve meter hoog.terwijl zat er de golven rond 1,5 m zijn.www.windguru.nl .ďus wat is echt wijsheid?

 28. Moet je wel zaterdag kunnen he pannekoek, daarom hebben andere het over vrijdag waarschijnlijk!

 29. 4/3 is prima voor nu. Vandaag voor t eerst zonder handschoenen ging ook goed, prima te doen! Laatste half uur zonder schoentjes, maar die houd ik de volgende keer wel gewoon de hele sessie aan.

 30. Handschoenen optioneel. Nét lekkerder met dan zonder als je langer dan een uur gaat. Capje ophouden ivm surfersear als je veel in het water ligt. Echter zeker niet te koud zonder! Schoenen aan. Have fun.

 31. Ga lekker zonder cappie en doe ook geen oordoppen in.

  Is het weer wat stiller in het water.
  Maar ik was een van die bikkels al heel wat jaartjes.
  En heb nu zo als ze dat noemen een surfoor.

  Dus niet in of op doen is echt het best

 32. Waarom morgen met hoogwater eigenlijk als de swell zo laag is? En als het aan de hoge swellperiode ligt, hoe werkt dat dan?

 33. Keek ff op de webcam van WaZ, heb nog nooit zoveel surfers niks zien doen!

 34. Wazwasleuk heeeldrukmaargoede sfeer veel veel surfies redelijke golven met kracht lekker overzichtelijk

 35. Hey Tobias,
  Is first light te doen op scheef? Obv jouw report gisteren mijn planning gemaakt alleen jouw sms vandaag gaf hele andere tijden. Hoor graag en thanks

 36. Nieuwe swell (voorin peakje) raakt morgen first light nog het noorden. De rest van het land zal het eerst moeten doen met de restdeining van eerder of even moeten wachten tot het weer binnen komt.

 37. ok ok 20graden is wat overdreven maar het geef weer wat gespreksstof zo dat niet iedereen als makkeschapen achter de stoere jongens aan lopen.

 38. Het was idd af en toe lang wachten op de sets (ROON) maar er WaZ méééér dan genoeg te doen bij Wijk. Ik heb velen gehoord over de sessie van het jaar.. Nou dat dan misschien niet, maar het was wel errug goed en vanaf een uur of negen bleven ze komen. Echt een T.O.P. sessie!!!

  Meer foto’s volgen.. nu pitten, want morgenvroeg moeten we wéér.. zucht

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0126236_zpstxbbl3pj.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0066214_zpsrgtr2ikw.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0176254_zpszv2uj9cb.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/DSCF6246_zpspes3na4i.jpg

 39. @mark daar heb je gelijk in.

  Wijk 21:00 water ingedoken tot ong 22:00. Was goed te doen met de fish. Lekker cleane heuphoge lijntjes met best wat kracht. Met 5mm suit en (hand)schoenen begint het al aardig warm te worden

 40. OK Dirbee, morgenochtend dan maar weer, PaZ was bagger met opkomend tij eind van de middag.

 41. Noord 14-16 maar matig

  Ik heb altijd een cap op of oordoppen in. Is het niet het water dan wel tegen de wind.

  Vandaag zonder handschoenen geprobeerd. Op zich te doen maar daarna wel winterhandenkriebel dus morgen gaan ze gewoon weer aan.

 42. Er waren rond 20.00 gisteravond 2 dudes bij de douches in WAZ. Een veertig plusser met een bril. En een met heel veel tattoos waaronder een surfboard met wat personages erin getatoeeerd. Het was jullie te druk en jullie gingen wel thuis douchen. Volgens mij heeft een van jullie mijn excel schoenen per abuis meegenomen. Toen ik onder de douche vandaan kwam stond er alleen nog een iets kleiner paar( bijna dezelfde).
  Die heb ik maar meegenomen zodat we ze weer terug kunnen ruilen. Ik hoop dat een van jullie dit leest of dat iemand de dude met het surfboard op zijn rug kent?
  Mahalo

 43. Is wijk ook in de vroegemiddag te boarden of pas weer laat in de middag/avond?
  Swell lijkt er wel te zijn maar niet genoeg voor laagtij?