Nuttige surfweer info:

Surfweer dinsdag 26 September 2017

75 reacties

 1. Helaas voor zaterdag gaat de verandering van de windrichting niets brengen. Wel even zoute zeelucht happen i.p.v. land-lucht! Dat is tenminste iets 🙂

 2. Haha nee, niet als het gewoon dead flat is!

  Hier de weerkaart voor de Oceaan donderdag naar vrijdag!
  Swells van het laag Victor hebben bijna dezelfde lange periode als die van de Hurricanes voor de kust van de USA!

 3. Dag surfweer-team!

  Dit is niet de juiste plaats om jullie te contacteren, maar ik wist niet goed hoe het anders te doen! Excuses als dit berichtje op de foute plaats terechtkomt.

  Ik ben op zoek naar meteo-ondersteuning voor mijn project, ‘human powered 7 summits’. In het kort: het is mijn doel om op elk continent de hoogste berg te beklimmen, en elke berg op menselijke kracht te bereiken (roeien, fietsen, ..). Ik beklom de Everest en Elbrus al, en ben nu op weg naar de hoogste top van Oceanië: de Karstenz piramide.

  In mijn huidige etappe moet ik dus roeien van Sumbawa (indonesie) naar Papua. De zee is vrij nieuw territorium voor mij, en weerkaarten, swell en stroming interpreteren vind ik nog niet eenvoudig.

  Mijn vriendin surft en vertelde me over jullie grondige uitleg en ervaring in de surfvoorspellingen voor België en Nederland. Zou iemand het zien zitten om me te helpen vanop afstand in de periode van December 2017 tot maart 2018, tijdens mijn grote oversteken?
  Contacteer me gerust via Facebook of mail als je meer details zou willen!

  Jelle Veyt
  Veyt.jelle@gmail.com
  http://Www.facebook.com/jelleveyt

 4. Gaaf!

  Ik heb zelf (nog) geen local knowlegde van het stuk tussen Sumbawa en Papua, maar misschien is iemand die meeleest en denkt: dat wil ik wel doen.
  Neem dan zeker contact op met Jelle via bovenstaande contactinformatie!

 5. Omdat er wat wind uit zuidelijke richting opsteekt en die wel voor wat golfjes op zee zorgt. Aan de kust bij ons is wel nog steeds flat.

 6. Jelle dat is een heel gevaarlijke trip!

  De Bandazee is verradelijk, je beste shot is om legaal via OZ naar Papua NG te gaan via de Timor Timor vluchtelingen route

  Ik heb voor mijn werk hier zeetransporten georganiseerd, dit kano je niet zomaar.

 7. Ok , is misschien iets verder rijden (hopelijk is een van de eilanden een schiereiland), maar dan is de surf ook wel 2 x beter dan dat we nu gewend zijn op Katwijk aan Zee en Hoek van Holland. Check die scherpe hoeken in de vormgeving. Geeft behoorlijk potentie. Wel jammer natuurlijk dat het dan minder bereikbaar wordt. Minder sessies, dus minder golven in totaal.

 8. In België hebben ze ook z’n plan maar dan met stenen en dichter aan de kust. Daar krijg je mooie golven van. Scheveningen gaat er geen last van hebben. Zal ik de boot al bestellen Tobias??

 9. Wat ik alleen niet snap (maar daar heb ik geen kaas van gegeten)… is hoe het storten van een enorme hoeveelheid zand in de Noordzee gaat bijdragen aan een lagere zeespiegel. Ik kan me voorstellen dat het helpt tegen een storm… maar ze zee lijkt mij dan nog steeds over de huidige dijken stromen (en zo te zien wordt Den Helder bij voorbaat opgegeven:).

  Ik zal er verder niet wakker van liggen, maar moest aan jullie denken toen ik het plaatje vanmorgen op de tafel van mijn vaste koffietent zag 😉

 10. Op http://www.fnmoc.navy.mil kun je meteo-informatie terugvinden van over de hele wereld. Als je dat adres intikt ga je waarschijnlijk ook de melding krijgen dat het certificaat niet veilig is, dan gewoon naar geavanceerd gaan en bevestigen dat de browser door mag.

 11. Hi Surfweer Team,

  will be in NL this weekend and wondering what your thoughts are regarding predicted swell for sunday. Any chances for a surf with favorable/tolerable wind ?

  Thx and cheers

 12. I think the wind on Sunday is coming much earlier than expected. The English Channel already up to a gusty 46knots in the morning. So there will be plenty of southerly windwave/swell for (the north of) Holland Sunday afternoon and/or evening! Stay tuned.

 13. Voorlopig lijkt de golfrichting ook nog gunstig genoeg voor zeeland lijkt mij? Windguru geeft echter wel een bijna volledig zuidelijke richting aan…

 14. Ja, wel heel aflandig voor Zeeland maar met het gunstige tij misschien toch nog net de moeite i/d namiddag en avond.

 15. Morgen mooi surffestival bij The Shore in scheef (heb geen aandelen..!), moeite waard om plankje mee te nemen? @Tobias, je schreef eerder deze week ”zaterdagochtend alleen echt mooi van 8 – 11u” is dat nog van toepassing? .. 🙂

 16. @zaterdagochtend; Dat was volgens mij van toepassing op surf in het kanaal, dus yport en verder.

 17. Oosterbank bij Ouddorp daar zou het wel eens los kunnen gaan of staat er teveel wind dan? Als de golf maar hoog genoeg is of moet ik toch naar het Noorden voor dikke golven?

 18. gezien de flatness: sorry voor spamming hier. Ik wil graag een longboard (skateboard) kopen om mijn surfskills te verbeten (en gewoon omdat het leuk is). iemand aanbevelingen? soort/merk?

 19. De wind lijkt mij zó zuidelijk (laatste run ecmwf) dat die golfjes ook op de Oosterbank erg klein zullen blijven.

 20. @singelfin

  prachtig plan, beter dan overstroomde polders! en goede surf op de eilanden met minder crowds! haha lekker bouwen

 21. Kijk naar een board van het met carver of surfskate (oa job pro model). Ik denk dat ze ongeveer dezelfde technologie hebben (voorste truck die dankzij een veersysteem kan roteren) waardoor de surf-feel nagebootst wordt. Afhankelijk van wat voor board je surft kan je voor een kortere of langere plank gaan (check tabellen online). Ik heb een carver board en wat mij betreft helpt het mijn surfen wel degelijk vooruit, en het is inderdaad ook gewoon leuk. Succes!

 22. De Carverskateboards worden voor/door Pro-SURERS gemaakt om mee te trainen/spelen. Surfy-feel en makkelijk. Check de filmpjes ervan maar.

 23. Valt er morgen te surfen in zuid holland of zeeland?? windfinder laat wat golfhoogte zien maar heb er zelf geen verstand van..:) thanks alvast

 24. Alowa!

  Even een vraag voor dr GoPro helden onder ons. Ik heb hem aangeschaft en zoek nu een app voor op Windows 10 waar ik video’s op kan bewerken en in elkaar kan draaien.
  Wie kan mij helpen? Ik zoek zo’n app!

  Laters,
  Plien!

 25. Hoi @ Plien,

  Genoeg opties op de markt, GoPro heeft zelf ook een app waar je mee kan werken op Windows.

  Zoek je iets professioneels dan zou ik kijken naar Avid, Premiere of Vegas en in de gratis categorie is Davinci Resolve een hele goede.

  Non professioneel is Pinnacle studio wel oké

  Voor de Apple mensen is iMovie ook een goede, Final Cut Pro X ben ik zelf een beetje klaar mee.

 26. @koen,
  Ah Thanks.
  Ik heb nu een app ‘quick’ op internet zeggen ze dat die van GoPro is. Als ik die open staat me hele laptop vast. ( laptop is net 3 weken oud en extra goeie voor de GoPro gekocht) dus baal mega erg. Nu even jou gratis optie aan het checken, Thanks!

 27. Vergis je niet in de data van gopro bestanden. Een pc met flink wat genoeg/extra werkgeheugen is wel zo fijn. Anders blijft je pc telkens vastlopen

 28. Ja ik heb een nieuwe laptop met speciaal veel werkdata en geheugen zodat ik bezig kan zijn met me gopro Haha!

  Vandaag weer nieuwe dag.

 29. Ik gebruik Quick niet, maar wel Gopro Studio voor bepaalde selectie en inkorten van clips. Nadat deze verwerkte bestanden als MP4 bestanden opgeslagen worden kan ik ze veel makkelijker verwerken in (in mijn geval) Pinnacle.

  Wat buiten genoeg werkgeheugen ook belangerijk is voor soepel werken met video bestanden is een goede processor en bij voorkeur grafische kaart.

 30. Volgens mij gaat het hier over surfvoorspellingen… Niet over al die andere randzaken die hierboven worden besproken… Ga naar fora die daar voor bedoeld zijn!

 31. 10 tot 12 Heerlijk knie tot heuphoog gelongboard, werd steeds rommeliger maar nog steeds cleaner dan ik had verwacht

 32. Zandvoort tussen 11 en 14 was echt heerlijk. Het werd wel steeds rommeliger. Bijna niemand in het water, zou dat komen omdat msw volledig platte zee had voorspeld?

 33. best een grappig lijntje nu op de noord..niet teveel van verwachten,maar flat is het niet.

 34. Ik heb een Naked skate pipeline. Erg fijn boardje. Goede prijs, zeker als je die gaat vergelijken met een Miller of Carver.

 35. Ik denk toch wel het beste van afgaand tij mee kunnen pakken op Wijk tuusen 15:30 en 17:30 ter hoogte van de windmolens. Erg mooie lijnen met goede hoogte waarop ik weinig er van bakte aangezien ik op mijn longboard was. En aangezien ik altijd op m’n sup sta is het longboard mij nog steeds behoorlijk onbekend… En spijt als haar op mijn hoofd dat ik m’n sup nú niet mee had, want de wind viel reuze mee (5je).

 36. @Goo proos,
  Volgende week Frankrijk. Wanneer ik iets leuks heb post ik hem zeker! 😉

  Gelukkig is er altijd 1 die altijd even moet zeiken @thomas Lipper

 37. Ook van 14.00 tot 17.15 op Wijk geweest. Voor de eerste keer op m’n longboard (ipv 7.6) waren het erg lekkere lijntjes af en toe! Genoten!

 38. Tussen 17.00 en 18.30 bij molens Wijk gelegen. 1e keer in Wijk voor ons, maar het was het ritje dubbel en dwars waard. Setjes kwamen heerlijk binnen vanaf 17.30. Daarnaast mooi om al die verschillende watersporters hun passie te zien beleven!

 39. Ik wil zo snel mogelijk gaan surfen op mooie golven. wanneer kan ik dat en waar zijn in algemeen de golven redelijk goed?

 40. ren naar je computer, doe hem zo snel mogelijk aan. en type op google zo vlug als je kan ‘mooie golven’.

 41. Nou Zeeland is duidelijk de place to be! Maar zonder gekheid, deze week komt er genoeg aan hoor. Even geduld hebben tot de nieuwe update ☺

 42. ik kwam er tussen 15.00 en 15.30 niet door de meuk van wijko, dat is me nog nooit gebeurd, zeker niet na 2 weeken in LEs Landes vertoeft te hebben. morgen weer es proberen maar dan niet met vol hoog water.

 43. camping Littoral in Penhors…van je tentje wandelen naar het strand.
  wel even checken…is niet gans het jaar open.

 44. Domburg klotsbak. Westkapelle opvallend clean en beschut. Iemand ervaring met het surfen van die spot, lijkt me niet altijd safe ?!

 45. @Jorge, heb mij dat ook al dikwijls afgevraagd, swell komt daar lichtelijk anders, lees rechter, binnen uit NNW en zou dus in principe vaker en beter moeten werken als hij vandaar komt. Heb wel nog nooit van iemand gehoord dat het daar goed surfen zou zijn…

 46. Het is al bekend dat de zuidkant van Walcheren on fire kan zijn bij dikke noord(wester)stormen. Westkapelle echter nog nooit geprobeerd. Wel geldt er sws dat de vloedstroom in de richting van vlissingen stroomt dus daar wel rekening mee houden.