Nuttige surfweer info:

Surfweer van dinsdag 20 oktober 2015

37 reacties

 1. Afgelopen weekend vond de O’Neill Jackpot plaats op het Noorderstrand van Scheveningen. Tijdens dit Benelux Kampioenschap Golfsurfen strijden de beste 48 golfsurfers uit de Benelux om de kampioenstitel 2015. De voorspellingen waren in de dagen voorafgaand aan de wedstrijd zeer wisselvallig. SurfBenelux heeft na overleg, met onder andere Surfweer, besloten het grootste surfevenement uit de Lage Landen in het laatste weekend van het wachtraam te draaien. De deelnemers verzamelden zich vroeg in de ochtend en keken uit over een zee die weinig deining vertoonde. Gelukkig was dit slechts het begin van een mooie surfdag, want de golven bleven gedurende de wedstrijd toenemen in hoogte en kwaliteit.

  De junioren mochten het spits afbijten. Twee Nederlandse surfers; Tom Boelsma en Fabian Salawanej en twee Belgische surfers; Keith Marcantuoni en Loic Kaessner surften zich een weg maar de finale. Zij gingen uitmaken wie zich op het podium zou plaatsen, en zich daarmee zou kwalificeren voor de O’Neill Face2Face in Marokko; de eindstrijd van het Benelux Kampioenschap 2015. Met kleine puntenverschillen plaatsen Tom Boelsma, Fabian Salawanej en Keith Marcantuoni zich, respectievelijk als eerste, tweede en derde, op het podium.

  Bij de Shortboard Women behaalde de gehele top drie van vorig jaar de finale; Mirna Boelsma (NL), Dominga Valdes (NL) en Jasmine Debeer (BE). Een verassende toevoeging in de finale was de 15-jarige Richelle Salawanej, die voor het eerst aan een surfwedstrijd op hoog niveau meedeed. Helaas kon de jonge atlete in de finale nog niet genoeg weerstand bieden tegen de gevestigde top. Huidig Nederlands Kampioene Dominga Valdes wist met een nipte voorsprong (0.10 punt) het goud naar zich toe te trekken, Mirna Boelsma moest dit keer genoegen nemen met een tweede plaats. Jasmine Debeer volgde de Nederlandse surfsters op de voet en nam het brons mee naar huis.

  Het deelnemersveld bij de categorie Shortboard Men was sterk en druk bezet. Vanaf de start van de wedstrijd waren de surfers zeer aan elkaar gewaagd. Remi Petersen (NL) is momenteel in ultieme wedstrijdvorm en toonde een full rotated air reverse in de halve finale, hiermee plaatste hij zich als eerst voor de finale. Ook Kaspar Hamminga (NL), Pascal van der Mast (NL) en Marijn Bouwmeester (NL) plaatse zich voor de finale. Tijdens de eindstrijd behaalde het surfniveau een nieuwe hoogte; alle surfers scoorden tussen de zeven en tien punten voor de hun beste twee golven (schaal 1 tot 10). Remi Petersen ging er deze keer met de winst vandoor, Pascal van der Mast plaatse zich als tweede en Kaspar Hamminga als derde.

  De top drie van alle categorieën zullen binnenkort geheel verzorgd afreizen naar Marokko, om daar de strijd om de Benelux kampioenstitel 2015 voort te zetten.

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/8180d.jpg

 2. Het warmtefront waar het morgen allemaal om draait. Zit wat neerslag op, maar ook een toenemende en naar zuidwest draaiende wind. Misschien zelfs een beetje zuidzuidwest in Zeeland/Belgie.

 3. @ Tobias maar hoe word het dan overmorgen op donderdag? Sommige websites geven zuidwester wind aan met prima golven.

 4. Klopt. Ik was ook nog eigenlijk niet klaar met mijn verhaal maar niemand die er om vroeg.

  Donderdag een meer westelijke wind dus ook hogere golven. Meeste swell komt echter pas na donderdag onze kant op uit het hoge noorden:

 5. Hier nog eentje van net na de wedstrijd zaterdagmiddag. Dat was zo’n beetje sup-heaven voor de deur van Jumpteam als ik de suppers mag geloven!
  Foto Stefanie Smans.

 6. Hey tobias,

  Wordt t morgen nog een beetje te doen of echt wachten tot donderdag/vrijdag?

 7. Belooft nou niet echt heel veel goeds, maar je weet nooit. In ieder geval pas eind van de dag gaan kijken.

 8. Weet iemand of het wat wordt deze woensdag middag rond 1/2 uur tot 5/6 in zandvoort.?

  thanksss

 9. Zo nice die foto’s… Wou dat ik er bij was. Toch beter in de gaten houden en dan maar alles er voor afzeggen haha.
  Hoe word het vrijdag of is het dan beter om morgen(donderdag) te gaan?

 10. vraagje; ben me aan het oriënteren voor aanschaf nieuw surfboardje. Ik zie nu best vaak torq planken voorbij komen, is dat ‘china-kwaliteit’ (prijs belangrijker dan kwaliteit)? Zie op facebook alleen chile, korea en usa staan. Ik neem aan dat ze geen hand shaped boards hebben maar meer beginner?

 11. Check even JYsurf op fb. beter bekend als ding docter scheveningen. die boardjes worden in nederland, scheveningen gemaakt. en hij kan precies maken wat jij zou willen, shape, lengte, kleur. verzin t maar

 12. Weet iemand toevallig van wat voor soort hout, zo’n “houten surfboard” word gemaakt? Fish zonder vinnen?

 13. Liep einde vd middag eigenlijk wel lekker:D beetje wind maar alsnog prima te doen.
  Wat brengt morgen?

 14. Oei, dat was onverwacht toch wel heel goed eind van de middag toen de wind naar zuid ging.
  Morgen helaas geen wind uit het zuiden, maar uit het westen, later westnoordwesten. Minder lijn maar wel meer hoogte, nu ook voor het uiterste zuiden.

 15. Balsa, red ceder, paulonia, populier, enz.
  Dit zijn de meest gebruikte denk Ik maar er zijn nog wel meer mogelijkheden

 16. Tobias, is er al een vooruitzicht voor het weekend?
  Ik zit in Zuid-Holland / Zeeland, en heb wel de mogelijkheid om verschillende spots aan te doen. What boards to bring?

 17. Als je dit niet zelf in kan schatten, support tobias en geef die paar euro per maand uit aan de sms. Vanochtend voorspelling t/m zondag binnen

 18. Jezus was gister goed op noord tot aan het laatste licht:) hopen op vandaag weer wat jammer dat het tij verkeerd valt..

 19. Hoelaat zal scheveningen noord het beste werken vandaag? Volgens windguru zijn de golven om 15:00 het beste, maar welke rol spelen de getijden hierbij?