Nuttige surfweer info:

Surfweer van dinsdag 13 oktober 2015

87 reacties

 1. Vandaag kan ik niet helaas.
  Zal het morgen ook nog goed te doen zijn in Zeeland @Tobias?
  Swell pal uit het Noorden, dus wel toch?

  Moet best een eind rijden. Vandaar dat ik het even voor de zekerheid vraag aan de master. 😉

 2. Volgende week herfstvakantie! Een week waar veel van ons richting frankrijk afreizen. is het mogelijk dat er hiervan een update komt Tobias?

 3. Laatste alinea toegevoegd hierover. Goed in de gaten houden wat daar bij Groenland gebeurd begin volgende week. Is een lange afstand voor de swell om af te reizen, maar levert wel schouderhoge golven op. Ecmwf liet al een mooi laag zien in de run van afgelopen nacht. In de nieuwe run van GFS vanochtend ook iets heel moois. Uiteraard gewoon nog te ver weg om te callen.

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/41949.jpg

 4. Bespaar de moeite, golven zijn er niet te bekennen. Net wezen kijken (ter hoogte van Noordwijk), en dat was dan ook het enigste. Met dit (Surf)bericht wel wat meer hoogte verwacht en willen zien op zee. Gemiste kans.

  Adios

 5. Dan moet het wel héél erg zijn als het de overtreffende trap van enige is….
  Scheveningen was niet superhoog, maar wel best clean. Lekkere sessie 😊

 6. Lees alle report en eyeballs, schevening en hoger daar moet je zijn. En voor de mensen die bij natura high willen surfen, neem dan een twintip 3n een kite mee want het is een flat water freestyle spot. 1 ding is zeker je bent de enige op een surfboard, dus je hebt het helemaal voor jezelf.

 7. Cadzand liep lekker met dit Noordoostertje, swell kwam goed binnen en in de luwte van de pier zat er mooi lijn in. Hopelijk morgen meer van dat.

 8. Op welke spots word er gesurft in cadzand? Ik denk er al een tijdje aan om eens naar daar te gaan surfen en dit weekend ziet het naar uit dat ik ook eens de tijd zal hebben om tot ginder te gaan.

  Peace

 9. Als ik het goed bgrijp: Donderdag gaan surfen – maar dat lijkt me toch wat veel wind (13-15 knopen) om leuk te zijn

 10. Alerts, zeker in de ZW regio. Clean vanwege de offshore en meer dan 1m hoog. Alleen BE iets onshore rond 15-16u. Elders dan ook wat meer wind, maar blijft offshore clean. Regio Schev al 1e swells 7-9u, alerts echter v.a. 14u. / van 15-19 Noord of Zuid kan allebei. TerHeijde 14-16 & 17-19u. Mvlakte 12-15u meest noordelijke P, van 15-19u i/d bocht. Oudorp minder gunstig t.o.v windrichting. Surfweer.nl Domburg & BE beste van 13-15, maar tot 18u goed. Katwijk/Nwijk/Zvoort/Wijk komt de swell met max 1m binnen 15-19u. Wel lekker clean. Petten 14-15:30 en daar ook niet meer dan 1m. Donderdag eerste halve meter swell. I/d avond echter toenemend naar 1m alleen dan niet meer zo clean. Vrijdag juist wel zo laat mogelijk gaan, alerts dan na 17u. Weekend vooral za-ocht vrij houden voor alerts.

 11. @ Zandvoordt Gefeliciteerd! Ga je vandaag nog meer mensen een pootje lichten vandaag?

 12. Wij vertrekken volgende week richting de franse westkust, Carcans / Moliets. Iemand tips welke wetsuits er mee moeten? Ik twijfel of een 3/2 dik genoeg is voor mid oktober.

 13. Haha pepe, lekker in je 3/2. De pro’s rippen nu nog in boardshorts in Hossegor. Laat je winterpak nog maar even lekker hangen in je kast. Zeetemperatuur is meer dan perfect om lekker te rippen in een dun stukje rubber. Daarnaast is zo’n 3/2 ook een stuk comfortabeler.

  Ps: vergeet je shorty niet. Op zonnige dagen is het goed vertoeven in die regio. Mid oktober kan het nog een goede 20 graden worden in France.

  Ciao

 14. toch bizar dat de nederlandse meter zoveel verschilt met de buitenlandse meters dacht dat het 1 afgesproken maat was over de hele wereld. maar blijkt toch anders te zijn als je naar voorspellingen kijkt hier in nederland

 15. Helemaal eens met negatieve toeter.. Een meter is borsthoog en niet enkel. Man man man elke week het Zelfde liedje

 16. Gisteren binnen een uur tijd van iets naar helemaal niets in Bloemendaal.. Helaas net te laat. Wel even wezen peddelen. Water is flink afgekoeld binnen een week. Schoentjes mogen voorzichtig aan wel weer uit de kast

 17. Zit wat in voor straks met HW. Hopelijk komt de wind niet opzetten en kunnen we straks wat surfen in Oostende…

 18. @ Pepe

  Als je genoeg ruimte hebt, zou ik ook een 4:3 meenemen (als je die hebt) De temperatuur van het water kan daar erg verschillen. Ligt aan de windrichting. Sowieso voor vroege ochtend sessie’s wel fijn.

 19. Tobias, vraagje: enig idee hoe de kaarten ervoor liggen voor de eerste 2 weken portugal/algarve ?

  would be great! Obrigado…

 20. Eerst maar even naar eigen land kijken. De verwachte langere periode-swell komt nu opzetten. Goed te zien wat er aan komt op de webcam van Texel en op de meetboei J06, daar vlak boven gelegen.

  Ik ga m’n spullen pakken en een spot kiezen. Zo zin om te surfen vandaag!

 21. Nog even twee uur staren naar mijn toetsenboord en dat “hup” “pats” “boem” die heerlijke grauwe Noordzee in.

  Amen……………….

 22. Van 17:00 tot 18:00 toch nog even heerlijk gesurft (regio Noordwijk). Lekker clean en vooral lekker te surfen op de setjes die lekker doorkwamen.

  Ps: de schoentjes mogen wel weer uit het vet gehaald worden.

  Hopelijk dit weekend weer lekker wat power bakkies scoren. Stoked!!!!!!

 23. Heerlijke surf met de langplank op de Maasvlakte 16:30-18:30. Zaten mooie cleane golven bij!

 24. Kan iemand mij adviseren over dit board? Ik kan voor mijn 2 weken surfen in costa rica een 6″0 kopen. Deze is gemaakt voor personen van 70 kg-75 kg en zelf ben ik 81kg.

  Aloha AF2 Turbo 6’0″ 183/4″ 25/16″ 27ltr

  In nederland surf ik al jaren gemiddeld 50x/jaar een Webber the one SLX”6’2 met 35ltr. Ik hoop in Costa Rica mijn eerste barrel(tje) te pakken.

  Zou de Aloha 6’0 geschikt zijn voor mij?

  The AF2 Turbo SLX is the big brother Shortboard of the AF1 Tour with an increase in the distribution of foam volume and the dimensions. Targeting the intermediate-to-advanced surfer, this board retains all the high performance features you would expect to see in a pro model.

 25. Er stond gisteren een fotograaf op de Noord tussen drie en vijf uur. Weet iemand wie dat was en waar ik de foto’s kan vinden?

  Lekker golfjes gepakt gisteren. Lekker holle shorebreak. Net nog even langs zee gefietst en het ziet er nu prima longboardable en suppable uit. Shortboard kan je vandaag thuislaten.

 26. Dat is een flinke stap van 35 liter naar 27 liter. Op Costa Rica kun je heerlijke overheadswell scoren. Een beetje extra “Foam” zorgt alleen maar voor betere surf. Ik zou je adviseren te kijken voor een boardje met iets meer lengte – 6’2 en dan 31 t/m 32 liter.

  Zelf (83 kg) surf ik ook een shortboardje met 31 liter (vroeger 28 liter) in Frankrijk en op Fuerta. Dat beetje extra foam zorgt ervoor dat je net wat makkelijker de krachtige golven pakt maar, dat je nog steeds hard kunt rippen met jouw gewicht en wie weet je eerste “Barreltje” pakt. De locale shapers zullen denk een perfect assortiment boardjes voor jouw.

  See ya,

 27. Mijn Aloha AF2 Turbo te koop. Afmetingen: 6’4, 19 1/4, 2 1/2 (veel volume 32 liter).Boardje is super gaaf en zo goed als nieuw.

 28. @Hans
  Waarom neem je je board eigenlijk niet gewoon mee? Ws goedkoper dan er daar eentje kopen.

 29. Bedankt voor de tips.

  Eigen board meenemen kost met Iberia €300 voor retour, plus een risico op schade in het vliegtuig. Meestal neem ik mijn eigen board mee, maar dat wordt nu toch wel duur. Dan koop ik liever voor €200 daar een board die ik vast weer voor €100 of meer kan verkopen.

 30. oeps. Dat is echt achterlijk veel. Lijkt me eerder een gevalletje van ontmoedigingsbeleid dan een op kosten gebaseerde berekening.
  Ik surf zelf ook meestal op een Webber The One. Lekker boardje voor veel verschillende omstandigheden. Al surf ik de laatste tijd in nederland vooral op mijn eigen creatie. Die is wat beter geschikt voor het krachteloze heup tot schouderhoge sop dat we hier vaak krijgen.

 31. Denk niet in teveel in liters maar op wat je fijn vind. Barrels kun je zelfs met longboards pakken of retrofishes, gaat prima met een goeie techniek. De webber die je nu hebt is prima gewoon wat grotere finnen eronder en niet teveel denken dat het met een ander board wel veel beter zal gaan is nog het beste advies. Makkelijker zal het wel gaan maar is absoluut geen noodzaak.

 32. Gelieve voor de mensen die naar Cadzand komen niet te dicht op de pier of op de afgezette stranden komen. Zo krijgen de locals een slechte naam! Gisteren lag er iemand constant boven de paalhoofden, mocht je eens komen kijken zorg dan dat je goed oplet dat je niet tot een abrupte halt komt op een paalhoofd, zou toch zonde zijn van je board

 33. Dit weekend zien de golven er lekker uit, daarna een klein dipje op maandag en dinsdag. Maar, niet getreurd want woensdag en donderdag weer twee toppertjes op de kaarten.

  Ps: ik heb de regio rond Lacanau gecheckt.

 34. Ps: en dit zegt windguru over dit weekend in Frankrijk. Heerlijke surf man, enjoy

  Adios

 35. Hi Tobias, ik had net een post gepost hier, dat ik een Aloha AF2 thuis heb liggen. Dezelfde die Hans zoekt, maar mijn post is verwijderd. Raar, want als hij om tips vraagt, worden die ook niet gewist en als hij toch op zoek is naar dat plankje, kan ik hem helpen. Snap dat je dit niet tot een soort marktplaats wilt omtoveren, maar als we toch al off-topic bezig zijn.

 36. @tobias

  Heb je goed gezien, leuke cleane righthanders momenteel van klein metertje in BE!

 37. Hoi Mirjam,
  Prima, ik wil het board graag volgende week in Costa Rica ophalen. Ik zie je daar wel op de luchthaven???

 38. Jojo Mike, ik heb in september de 5’7 puddle jumper gekocht. Magisch board. Surft heerlijk in Nederland maar ook op de hogere dagen. Heb het boardje ook een week gesurft op fuerta, epic check youtube voor een aantal filmpjes, vooral die van “Realwatersports”. KOPENNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  PS en die boards gaan veel langer mee dan traditionele PU boardjes.

 39. Gisteravond lekker gesurfd wat een mooie kleur en clean ook dankzij de alert van tobias yihaaa

 40. Oostende vandaag, donderdag, windstil, klein swell’tje uit de Noord. Net genoeg om lekker 2 uurtjes te longboarden. Surfbotjes zijn vanaf nu ook geen overbodige luxe meer.

 41. Bonjorno, als ik de webcams nu bekijk valt het een beetje tegen qua swell/golfhoogte. Iemand al een eyeballetje van een spot in regio Zuid-Holland? Hopelijk einde van de middag wat meer push met hoogwater.

  Adios

 42. Ik heb een 5’5″ lib tech puddle jumper en dat is leuk. Even wennen als je gewoon je standaard 6’0″ shortboard gewend bent die een stuk smaller is, minder rocker heeft en totaal anders peddelt. Genereert heel makkelijk snelheid op de golf, draait kort en dinged niet makkelijk. Zeker een aanrader en zou er op tijd bij zijn want ik geloof dat de oplages waarin ze beschikbaar zijn en gaan worden in Nederland beperkt zijn.

 43. @ Tobias:
  Als dat de bijbehorende weerkaart voor de dikste dag in Nederland is dan klopt er volgens mij iets niet. Tenzij Hossegor nu ook Nederlands grondgebied is geworden.