Nuttige surfweer info:

Surfweer maandag 8 juli 2019

93 reacties

 1. De kern van hogedruk (x H op de kaart) brengt windstil weer dinsdag ochtend. Overigens kan het ook door (een omgekeerd) thermisch effect windstil danwel offshore zijn in deze tijd van het jaar. Als het boven land afkoelt tot 5 a 10 graden in de vroege ochtend en het water bijna 20 graden is, dan gaat het vanzelf waaien van land naar zee. Zelfs als er onshore staat in de verwachting. Dit effect is het sterkst in de loop van de vroege ochtend, omdat dan pas de laagste temperaturen worden bereikt.

 2. De boei aan het oosterstaketsel laat ook al wat toename zien , 🌊🌊🏄‍♂️🙏

 3. Iemand in Belgie in het water geweest en die effe wil updaten hoe het was? Goesting om morgen te surfen

 4. @vincent: BE waren veel krachtigere en pak hogere golven dan gisteren avond, 2h kunnen surfen, ook wel wat wind maar beloofd goed te worden morgen vroeg na de golven van deze avond

 5. Tobias,

  Wat is er gebeurt deze ochtend? Volgens jou was het een alert, maar er was weinig te zien. Ook deelden andere forecasts jouw mening, maar buiten het feit dat het clean was weinig beweging in de zee…

 6. Yo Tobias. “Hij vertelt” moet het zijn ;-). Boeit niet echt voor je boodschap maar toch

 7. Mag ik sommige kritici eraan herinneren dat we het over “het weer” hebben, het helaas geen exacte wetenschap, maar een voorspelling. Deze website met (waardevolle) informatie is gratis, en zelfs de alerts zijn nog erg budget vriendelijk.

  Het lijkt erop dat sommigen proberen rechten te ontlenen aan deze informatie. Vergeet aub niet dat deze informatie beschikbaar is omdat er iemand aan werkt met een enorme hoeveelheid passie voor surfen (dezelfde) als jij en ik. Vaak is hij niet eens verlegen om extra uitleg te geven over zijn voorspellingen, en daarmee ons wat bij te leren.

  Anway, keep it up!!

 8. Thanks, ik pas het aan!

  Zuid Holland en Zeeland vanmorgen. Wat een verschil met België blijkbaar.

 9. @ Zuid NL Helemaal eens, maar van waar dit bericht? Was er ergens kritiek? Heeft er iemand iets misbruikt?

 10. Wie Domburg flat vond, vind wrs ook dat het al 2 weken slecht weer is 🤦 het was Supper Fun voor de longboards en softtops gelukkig lagen we aar met 3 in het water meer voor ons 🤣

 11. Gisteravond stond er bij Domburg dijk een tijd lang iemand te fotograferen. Wie is dit geweest of zijn deze foto’s ergens terug te zien?

 12. @ Zuid NL Dit was volgens mij geen kritiek maar een real time vaststelling. Ik vraag me persoonlijk ook af waarom dit zo was. Gewoon om bij te leren.

 13. iemand een idee hoe het wal zijn in Domburg rond 17u ?
  Zal het nog steeds te doen zijn met een funboard of niet?

 14. Katwijk zag er prima uit met heuphoge golven. Ik was er voor andere doeleinden (strandopruimactie), maar mijn blik dwaalde regelmatig van het zand naar de zee 😉

 15. Iemand advies over waar in Wassenaar vanavond er in te duiken? (oftewel: waar kan mijn navigatie op ingesteld worden). Ik ben nog nooit in Wassenaar geweest, maar het advies van Tobias spreekt mij wel aan.

 16. Er is maar een slag in Wassenaar, dus kan niet fout gaan. En dan gewoon recht voor de opgang er in gaan, want er is toch verder niemand. En breekt overal ter wereld het beste recht voor de opgang. Daarom ligt iedereen daar altijd.

 17. was een Duitse chick(best lekker ding) maar uit haar gebrekkig engels(en mijn f*cked up duits) bleek dat ze enkel landschapsfotos trok met de ondergaande zon. Stond hier en daar wel een surfer op maar weinig relevant materiaal…

 18. “En breekt overal ter wereld het beste recht voor de opgang. Daarom ligt iedereen daar altijd.”

  Lol

 19. Lijkt niet al te lang flat te gaan worden na morgen, want zaterdag staat er alweer een lange noordelijke fetch in de startblokken dankzij het hogedrukgebied op de oceaan!

 20. Is Zandvoort nog de moeite waard vanavond? Cam ziet er niet spectaculair uit so far

 21. Swell was al te veel oostwaarts getrokken, Hoewel de boeien voor de Vlaamse kust toch behoorlijk wat hoogte lieten zien (boei-meting bij Deurlo). Wat daarbij alleen niet heeft geholpen is de maanstand. Die is al halverwege en daarmee dus doodtij. In het geval van springtij had er meer push achter gezeten.

 22. @ Zuid NL, mooi verwoord en helemaal met je eens. Nog een kleine nuance: bij het weer wordt niet gesproken over een voorspelling maar een verwachting. Behalve bij Piet dan, maar ja die werd na zijn voorspelling dat we een elfsteden kregen de laan uit gestuurd😜🤙

 23. Uber glassy secties te vinden @scheef rond 15 uur. Prachtig. Voila pakken ze me niet meer af 🙂

 24. Meteorologie a.k.a. weerkunde is nou juist wel een exacte wetenschap .

  Je hebt zelfs het recht om je er helemaal gratis eens in te verdiepen, want fuck yeah: physics.

  Weersverwachtingen worden toch maar mooi berekend met wiskundige modellen op basis van o.a. actuele metingen. Wow, mijn glazen bol is er niks bij.

 25. Lag er vanmomrgen vroeg in maar viel vies tegen. Had minder wind verwacht maar het was choppy en weinig hoogte. Zal het lage water geweest zijn (mental note voor de volgende keer: om 4 uur opstaan voor laag water surf in Scheveningen is zinloos). rond een uur of 6 werd het wat beter, maar verbleekte bij al die lekkere sessies van de afgelopen week

 26. Wijk klein maar fijn (en druk) vanavond. Soms even wachten op de sets maar dan zaten er grappige ritjes tussen

 27. Tussen 16.00 en 18.00 uur had Wassenaarse slag nog een paar lage, maar leuke lijnen hier en daar. Geen surfers te bekennen verder. Ik was dit stukje strand even vergeten, dus dank voor de suggestie! 🙂

 28. Top sessie gehad in Hoek, ze liepen in mooie lijntjes binnen vanavond. Thanks Tobias!

 29. Parnassia van 20.00 tot 21.30 was klein en een beetje krachteloos. Werd wel steeds mooier omdat de wind iets draaide.

 30. Wow, gisteren weer een mooie sessie gehad! Wat een fantastische week hebben we gehad zeg!! Nu weer even bijkomen! Verder, ondanks de drukte, wel een prima sfeertje in het water.

  @Dirbee1971, ondanks de storing, vette video, mooie beelden van Nederlandse Surf!

 31. Kan er nog iets zinnigs gezegd worden over de zuidwestkust van Frankrijk de komende twee weken? Vanaf welke swellhoogtes en periodes kan er een beetje leuk gesurft worden in die contreien?

 32. @Frankrijk:

  Half metertje tot een meter op 10 s de komende tijd, helemaal prima voor daar.

 33. Vanaf vrijdag weer wat surf in Holland als ik het goed zie? Veranderd wel ietwat iedere keer. Maar za,zo,ma lijken redelijk steady te zijn?

 34. Goedemorgen,

  In het vacuüm van de swells in deze mooie zomer maanden dwalen mijn gedachte af naar mijn september surftrip naar de Azoren.
  Heeft iemand goede tips qua surf spots (eventueel in combinatie met hotels/lodges) op de Azoren (bij voorkeur Sao Miquel)? Goede voorpret is het halve werk 😉

  Thanks, Olivier

 35. @Ed
  Mooie plaatjes!

  Ik hoop dat het dit weekend ook wat gaat zijn, goed in de gaten houden maar:)

 36. Noooo…… laat dat niet zo zijn met die kunstmatige eilanden😞😞😞

 37. Swellblockers of Wavemagnets?

  Gaan ze vast bouwen van de oude boorplatforms en de huidige windmolens (de materialen zijn slecht herbruikbaar). Ook een vorm van recyclen.

 38. Er is een vrij goede beachbreak genaamd Santa Barbara incl. surfschool met verhuur (Azores Surf Center) naast Ribeira Grande.
  Ik weet niet wat je budget is maar wij zaten hier met onze 2 dochters: https://qsantana.com/
  Destijds geboekt via booking.com voor de laagste prijs.
  Is redelijk low budget maar prima (wij hadden 2 slaapkamers en woonkamer en eigen keukentje zodat je zelf kan koken). Indien gewenst kan jeook ontbij boeken bij ze.
  Er is ook een BBQ die je kan gebruiken.
  Is dan klein stukje rijden naar de surfspot.
  Auto huren is wel een must op het eiland. De rest van het eiland bezoeken is ook wel de moeite waard, erg mooi allemaal.

 39. Een tijdje terug werd hier een link gedeelt die verwees naar een kaartje met actuele metingen op de boeien in één oogopslag. Die is heel handig, maar ik ben hem kwijt en kan hem niet meer vinden.
  Heeft iemand hem nog?

 40. We zijn dit weekend op Texel, las in de sms dat morgen beste kansen zijn eind van de middag. Is dat nog steeds het geval?
  Of komt er wellicht nog een nieuwe sms =)?
  Thanks!

 41. Zijn er voor de komende dagen nog leuke spots en mogelijkheden om een beetje oke te kunnen surfen?

 42. @ @ouddorp: principe: rock the planet, surf like there is no tomorrow, and share reports and spots on this platform. Dat is juist t hele idee gast. 😍🤙

 43. @@ouddorp; heb je dan nog geheime spots in Nederland ? En deze site is daar toch voor ?

 44. Ik surf 30 jaar op Scheveningen, heb nog altijd liever 10 beginners om me heen die super blij zijn, dan 2 locals die alleen maar boos kijken.

 45. @Vroege stoke. Zometeen met terugtrekkende tij om Monster maar eens proberen,benieuwd of dat het nog iets is.