Nuttige surfweer info:

Surfweer maandag 8 februari 2016

35 reacties

 1. Er is nog wel een golfje op de noord als je het uberhaupt red om er te komen haha
  Spring iig rechts van je board af!

 2. De Noord vanochtend was dik. En erg lekker voordat de wind er teveel in draaide.
  Voor mij was na 12.00 het beste er wel vanaf.

 3. De noord was prima te doen inderdaad. Heb er van 11 tot 13 in gelegen en vond het eigenlijk na 12 uur beter worden. Eerst ver achterin gelegen en later wat meer richting de kant waar het toen wat cleaner werd.

 4. @Hazzie: ik had me beter moeten uitdrukken… VOOR MIJ was het beste er na 12.00 af (had ijskoude voeten) en voelde mn armen/ schouders redelijk. Er liepen toen zeker nog mooie golven maar had het idee dat het rommeliger werd. Blijkbaar had ik wat beter moeten kijken (hoewel dat niets aan mn koude voeten had gedaan).

 5. Wow, storm laat wat na. Ruime golfhoogte nu in het zuidwesten, met piekfrequentie van 130mhz.
  Dutch Ed would go!
  Wind gaat er zo uit, getij afgaand. Ik rij naar zandvoort of egmond of soortgelijke spot.

 6. Cleant uit vanuit het zuiden, waar ook de regen vandaan komt. In N-H over een klein uurtje ook clean.

 7. Wijk van 8:30 tot 10:00. Wind zat er nog in maar totaal niet hinderlijk. Goede hoogte en best wat lijn. Lekker gesurft met shortboard! Enjoy zometeen als de wind er uit gaat!

 8. Dmg 8.30 – 10.30 Lekkere cleane holle laagwater barreltjes, was soms wel even wachten op degene met de juiste hoogte

 9. @Bram, ik denk dat zojuist hier de grootste grap wordt gemaakt van vandaag. Wind was heel erg (hinderlijk) aanwezig. 1 grote klotsbak, geen lijn te bekennen. Achterin was het niet meer dan een paar schuimrollers. Wijkie was helaas niks…..

  Ik denk dat je “Scheveningen” bedoelde, daar was de wind eruit s’ochtends en waren de lijnen erg mooi op de cam. Daarnaast werd er lekker geript op shortboard, en niet op wijk.

  Alaaf

 10. ja scheveningen overal leuke kleine piekjes,amper stroming..op een kluitje liggen totaal niet nodig..fijn even geen ZW.

 11. Gevoel van je helemaal surf paddelen en niet de golf in kunnen komen, slappe golfjes op scheef

 12. Kan iemand hier me vertellen wat de oorzaak is van die ON-waarschijnlijk sterke stroming over de zandbanken in Egmond zojuist. En dan bedoel ik niet parallel aan de kust zoals normaal maar haaks op kust. In ruim twintig jaar surfen is het me nog nooit gebeurt dat ik niet achterin kwam…en als de golven nou echt hoog waren had ik het me kunnen voorstellen. Het leek wel een rivier. Misschien door de suppleties oid. Meer dan 1.5 waren ze echt niet. Wel mooi brekend maar nu dus zwaar gefrustreerd terug naar huis 🙁

  Cheers.
  L@rs

 13. Zojuist op Petten gesurft. Heerlijke holle chambers. Moest wel even wachten tot na de lunch voordat de wind echt helemaal ging liggen. Geen last van stroming. Wel mn capje vergeten maar vaseline in het haar werkt ook. Nu grote uitdaging om het er weer uit te krijgen. Overigens geen koud hoofd gehad. Twee keer ducken en je was buiten. Ik vindt het een vreemd verhaal Lars. Misschien was jij iets later met opkomend. Dan staat de stroom recht op de kust. Denk dat ik volgende keer even kom kijken want die suppleties hebben ze goed gedaan zo te horen!

 14. Wijk 10:30-12:30 was ook meer dan prima! Clean en mooie lijnen af en toe. Succes met de vaseline Tobias. 🙂

 15. Ik was er vanaf 13.30 dus wel met vol inkomend tij. Maar dat heb ik vaker gedaan in EAZ en nooit echt problemen. Was echt niet normaal die stroming. Toen ik mezelf eenmaal tot aan de 2e bank had gebuffeld en kon staan werd ik in heupdiep water letterlijk omver getrokken…onwaarschijnlijk. Had dus beter naar Petten kunnen gaan 😉

  Maar zou kunnen dat het door de vooroeversuppletie erg is gaan stromen. Het is te hopen dat RWS nu eens een tijdje met haar tengels van de spots afblijft zodat de boel eens kan gaan settelen.

  Cheers,
  L@rs

 16. Wijkiki was vandaag genieten. Een verademing om weer eens zonder wind in je porem te paddle’n.
  11: 00 erin, in eerste instantie nog een beetje wind en een licht gebrek aan power in de setjes, maar toen het eenmaal helemaal laag was en vooral daarna met opkomend werd het steeds beter, cleaner en ook krachtiger. Mooie sets ertussen hoor. Lekkere sessie en nog best wel druk ook. Uur of 14:00 er weer af.

 17. Bij parnassia ook veel stroming ( daar zijwaarts) terwijl ik half uurtje voor laag erin ging en er voordat de hele bak water kwam (uur of 14) eruit.

 18. vaseline in het (lange) haar, een maat van me heeft het ooit eens met wasbenzine verwijderd, was wel gelukt, maar een paar weken later heeft ie zn kop toch maar helemaal kaal geschoren, 20-25 jaar geleden, ergens rond zn 20e ;-P
  Zelf was ik het kwijt na zo’n 10-15 keer wassen met overdaad shampoo, bij mij is het lange haar nu goed grijs aan het worden, maar zit er nog wel, haha!

 19. Wijk 10.30 tot 15.00 ! Super lekker gesurft met tussen 12.00 &14.00 ongeveer de beste sets mooie cleane lijnen en soms een dikkebak achterin en de wind viel hellemaal weg @dirby tewas weer genieten he zag je gaan . Moe maar voldaan( dat is stoked in het NL

 20. Wijk vanmiddag tussen 12 en 14:30 was intens fijn. Heerlijk hoge bakken tussendoor en mooie cleane lijnen. Zelden zo mooi gehad op Wijk. Ik ging met een enorme grijns weer richting huis en van mij mogen zulke surfdagen veel vaker! Ik vond het bijna te warm voor en capje vandaag.

 21. Op de SUP was de stroming bij Parnassia geen probleem en met het opkomen van het tij werden de golven ook steeds beter.

 22. Tja dan loop je over het strand..sjit cappie vergeten, en dan denk je:
  ‘Nou dan pak ik mn pot vaseline maar’
  Hoe gaat zoiets?:-)

 23. Haha, dat had ik al in de gaten toen ik m’n wetsuit aan trok. Voor het eerst in 15 jaar een winterwetsuit zonder cap en dit is nu al de derde keer dat ik hem vergeten ben..

  Vaseline had ik al bij me vanwege de rash in m’n nek soms. Gebruik het ook vaak voor mijn handen als het buiten koud is om uitdrogen te voorkomen. Overigens was het zo uit m’n hard met een druppeltje Dreft!