Nuttige surfweer info:

Surfweer maandag 8 augustus 2016

66 reacties

 1. Nog een laatste keer proberen:

  Afgelopen zaterdag eind vd middag heerlijk gesurfd @wijkiki. Daarna omgekleed in de kleedkamer van Ozzlines en wetsuit daar laten liggen. 2 uur later was ie weg… 🙁 niemand van de shop en Aloha heeft hem gezien. Heeft iemand hier toevallig (per ongeluk?) een Rip Curl E-Bomb (maat medium, kleur blauw, grijs, zwart) mee naar huis genomen?

  Vinder wordt beloond!

 2. Windkracht 0 vanavond langs de zuid-hollandse kust volgens de laatste berekeningen van het fijnmazig KNMI model met de naam Harmonie. Zo’n vaart zal het niet lopen, maar minder dan windkracht 3 is ook al prima!

 3. WOEHOEW laat maar komen! Vanavond nog eens naar Domburg, de wind gaat wegvallen tegen de avond, en het ziet er nu al meer dan degelijk uit op de webcam.
  Komt goed zeker? @Tobias

 4. Dank je wel Tobias voor je uitgebreide Analyse! ben benieuwd wat ons de komende dagen te wachten staat……..

 5. Super uitgebreide forecast weer Tobias. Bedankt, helemaal top. Al mn vragen zijn weer beantwoord.
  Ik ga me vast voorbereiden op een (paar) stevige sessie(s)!

 6. Donderdag en vrijdag ben ik in Terschelling. Waar is er daar en goede spot om te surfen? Welk getij is voor Terschelling de beste?

 7. Aan de zuidkant van Terschelling ligt een secret spot, hele goeie shorebreak (zoals Waimea). Werkt alleen op laagtij!

 8. Iemand al in het water gelegen bij Wijk? Ziet er uit als een flinke klotsbak op de cam, terwijl Scheef mooie lijnen heeft.

 9. Bedankt voor de uitvoerige update Tobias! Wie kent er een goede website om de actuele golfhoogtes aan de boeien ter hoogte van de Belgische kust te bekijken? Kwestie van een dubbelcheck te kunnen doen alvorens in de auto te springen bij surfweer 😉

 10. Ik zit hier met kids in Noordwijk als er een bui biven hangt is de wind veel minder. Veel kracht in de golven, ik zou de Noord doen als ik tijd zou hebben

 11. Was druk, maar onterecht: slechte golven, nauwelijks surfbaar. Zat wel wat leuks tussen maar het was echt bagger.

 12. Noord was classic maar ook bizar druk..ben er maar uit gegaan na paar golven.
  ff een andere spot opgezocht….was een goede keus 😉

 13. Het was weer ouderwets gezellig op de Noord van 16:00 tot 19:00. Daarna vast

  Het was vandaag weer ouderwets gezellig op de Noord. Hoop ‘medium’ oude garde (zelfs Patje van Lier was present!) in het water en ook nieuwe garde. Best leuke lijntjes af en toe. Nieuwe garde (niet allemaal natuurlijk) lijkt toch veel moeite te hebben met de surfregels… Hoe dat komt laat ik hier even in het midden. Misschien een stukje opvoeding?
  Ik wil de haflangharige surfer op een global surfindustries Mac Tavish sumo met
  oranje en gele strepen (ik vermoed 6’4 maar kan ook 6’0 zijn) in iedergeval hartelijk danken voor zijn indrop actie. Ok, jij werd ook ingedropped en daarom maakte je zonder te kijken een turn naar de pocket alwaar je mij aantrof. Een aanvaring was onvermijdelijk. Ik heb daarna alleen m’n rails gechecked en niet
  de onderkant (dom!) toen ik het water uitkwam zag ik pas dat 1 van jouw vinnen tijdens de aanvaring toch mijn boardje had gepenetreerd. Kak dus! Reparatie wordt zeker €40,= Het zou fijn zijn, wanneer je dit toevallig leest, dat jouw WA verzekering dat betaald. Is voor jou kleine moeite en voor mij groot plezier.

 14. Vanavond helaas gemist.. Wat wordt er gedacht over morgenochtend vroeg? Gaat het de moeite zijn en welke spot zou het beste werken?

 15. €40 via de verzekering doen heeft geen zin, eigen risico is hoger

  Het was idd belachelijk druk

 16. Noordwijk was klots vanaaf, zat idd af en toe wat goeds tussen athans, ik zag de hele goeie surfers wel wat surfen zelf had ik er veel moeite mee, golven kwamen overal vandaan semma. Va de kant zag het er (in mijn optiek) beter uit dan dat het was.
  En druk joh! Drukker dan 2 weken geleden in Capbreton haha naja sws lol gehad:) hier ff een fotova de kant, doe mij dan maar een boek😋 Tjuuus

 17. Vreemd…heb in het verleden wel dit soort bedragen verhaald op mijn WA verzekering….(is wel lang geleden) Ik kan er ook € 400,= van maken hoor : ) met bon en al…dan kan het vast wel! (Ik heb het niet zo op verzekeringgevers…)

  Contant betalen mag natuurlijk ook…. Heb ik ook wel eens gedaan na een aanvaring door mijn schuld.

  Hoe dan ook…kansloze actie dit denk ik….

  Halflangharige surfers op sumo’s hou ik voorlopig alleen wel even in de gaten……

 18. Duidelijk een reactie van de ‘nieuwe garde’!!! Als ik iets door mij schuld kapot maak van iemand anders dan vergoed ik dat. Het gaat mij niet om die €40,= maar om het principe. Blijkbaar heeft jouw opvoeding daar in gefaald. Kan jij ook niks an doen natuurlijk…….

 19. Moet lukken! Wel idd vanaf €50+ ivm eigen risico van €50.
  Maar even 06 uitwisselen en dokken is wel zo fair vind ik altijd.
  Bij gemeenschappelijk fout kosten delen.

 20. Repareer het gewoon zelf, kosten zijn gering.
  Dit soort ‘reports’ zijn eigenlijk vrij nutteloos en onnodig negatief, los het zelf op met de betrokkene(n) en laat dit forum erbuiten. Voegt niks toe.

 21. Ik heb de afgelopen twee weken Barbarian Days uitgelezen, was serieus van plan hem te delen met onze eigen ‘Doc’ van de lage landen middels old fashioned post, maar zie dat je al lang (wat maakte ik mezelf ook wijs) op de hoogte was van dit epische stukje biografie.

  Rock on Doc

 22. Tobias: hoe was Bloemendaal gisteren avond?……. Twijfel om er vanavond ook heen te gaan. Wijk was gisteren avond erg goed , veel lijn en heel hoog ….ook wel een hele zware peddel om buiten te komen tegen hoogwater aan ..:)
  Ben benieuwd hoe jij het hebt gehad?

 23. Bloemendaal/Zandvoort gisteravond was heerlijk. Hoge bakken, weinig stroming. 2e bank was een hele peddel maar als je er doorheen was, waren de ritten geweldig. Laatste 3 kwartier met heel veel plezier de steile shorebreak gesurfd.
  Zeker een aanrader, vanavond weer, hoop ik.

 24. Shit! Dikke offshore vanochtend. Kwart voor 7 ineens keihard de wind erin

  Dan toch maar naar werk

 25. Ik bied twee kratjes bier voor je plank! en die losse euro mag je houden hoor. voor zo’n beschadigde plank vang je niet meer dan dat, zelf zou ik hem niet online zetten..

 26. Oude garde, nieuwe garde… ik ben nieuwe garde(surf nog geen 3 jaar) maar wel 36 jaartjes jong en zeer alert op niet indroppen. Kleine moeite maar eigenlijk grote ergernis, gezien de oude garde op sommige spots (Scheveningen, Wijk) er een sport van lijkt te maken om zoveel mogelijk te snaken en wavehoggen. de enige surfregel die schreeuwend gehandhaafd wordt is de “niet indroppen-regel”… Van wederzijds respect en gunnen lijkt geen sprake. niks om over te janken,maar gewoon iets om over na te denken.

 27. Op dagen als gisteren op een drukke spot als Scheveningen moet je gewoon erg bedacht zijn op de regels. Het was dermate druk dat er gewoon foutjes worden gemaakt. Maar het is inderdaad wel opvallend dat er op elke golf wel vier man starten, dat moet hier en daar af en toe fout gaan en veelal kun je daar wél iets aan doen. Ik had zelf meer problemen met mensen die bij het uitpeddelen hun board bailden, levensgevaarlijk als je erachter wilt ducken…
  Toch vond ik het nog aardig goed gaan in de drukte.
  Maar het was echt briljant qua golven, supersessie gehad met ondanks de drukte ruim genoeg golven

 28. Grazy Horspill, op Bloemendaal en richting het noorden was het gisteren zoals Zierill al aangaf. Superlekker hoog, lijn en wegvallende wind. Ik had mijn zoon meegenomen van 12 en die kwam gelukkig ook buiten. De peddel was denk ik een stuk minder zwaar dan Wijk, maar nog altijd een stevige. Goede keuze om niet naar Wijk te rijden in ieder geval.

  BaZ, ik zal zo even een copy / paste doen naar een nieuw weerbericht. Beginnen we weer met een schone lei voor vandaag. Dat windje gaat er vanavond weer helemaal uit. Als ik tijd had gehad, was ik naar België gereden! Witte kleur op onderstaande kaart is windkracht 0 of minder.

 29. Hoi Girus,
  De halflangharige nieuwe garde met Sumo hier. Ondanks je wat kinderachtige reactie in het water en hier, na meerdere excuses, vind ik het natuurlijk geen probleem om de reparatie te betalen. Het was mijn fout (kan gebeuren in de drukte) en het zou zuur zijn als jij daarvoor moet opdraaien.
  Als je hier je email adres achter laat neem ik contact met je op!
  Groetjes!

 30. Met een beetje volume was HvH echt wel lekker gisteren. Voor shortboardjes net niet hol genoeg, maar dan hebben we het over verkeerde boardkeuze… 😉

 31. …betekent nog niet dat je geen schade hoeft te vergoeden als jij brokken maakt.

 32. Tobias, je schrijft: “Uiteindelijk zorgen al die ondieptes voor veel beter surfbare onshore windgolven. Veel beter dan wanneer de Noordzee een halve kilometer diep was geweest.”
  Valt mij ook altijd op dat de windswell in frankrijk idd veel slapper is dan hier.

  Hoe werkt/komt dit dan?

  groet
  Barend

 33. halflangharig tuig, vallen vrouwen daar ook onder? Die hou ik altijd goed in de gaten namelijk. ;0)

 34. Als je gister avond op de Noord erin ging tussen 10.000 man wist je dat het in feite levensgevaarlijk was, een scheurtje in je board is dan niet echt iets om je over aan te stellen. Zoek volgende keer gewoon een rustigere plek op. Denk ook dat het een beetje naïef is om te verwachten dat iedereen op die spot de regels weet, met alle Duitse toeristen en binnenlanders die op vakantie zijn.

 35. @Atch, klasse dat het nu zo opgelost wordt!
  Mocht Girus hier niet zijn mail willen publiceren, kun je mij dan even mailen op tobias@surfweer.nl , want ik weet Girus wel te vinden 😉

 36. @Girus (Sumo surfer),

  Top goos!!! schevenees@gmail.com

  Jammer dat je mijn uitleg na de aanvaring als kinderachtig hebt ervaren. Dat was i.i.g. niet de bedoeling. Het was meer een uitleg om eventuele gelijke situatie’s in de toekomst mogelijk te doen voorkomen.

  Laat ik nog wel even voorop stellen dat ik niks heb tegen mensen omwille van hun kapsel of wat dan ook. Het was als omschrijving bedoeld. Als ik nog haar had gehad zou het, net als bij mijn zoon, ook lang zijn : )

 37. Ik heb het nog noooit zo druk gezien op de Noord, misschien 1 andere keer.
  Eerste keer dat ik het persoonlijk ‘niet surfbaar’ vond ivm drukte. Golven krijgen was geen probleem (genoeg sets) maar indroppers en speedbumps waren all over the place

 38. Ik ben een vrouw en ik surf en ik heb lang haar. Gelukkig weet ik van mezelf dat ik een gevaar voor mezelf en mijn omgeving ben dus zoek ik altijd het ruime sop LOL