Nuttige surfweer info:

Surfweer maandag 6 november 2017

101 reacties

 1. Woensdag 8 november 2017: een interessante weersituatie met een koufront dat bijna het hele noordelijke halfrond bestrijkt. Het front begint ergens bij Groenland en loopt via de Noordzee het Europese vaste land op en steekt bij Portugal de oceaan naar de Azoren. Ergens op dit front, voor de kust van België, vormt zich een lagedrukgebiedje van nog geen 1014 hPa.

 2. Recht op de Vlaamse kust komt een harde onshore wind te staan, terwijl de wind richting Cadzand en Zeeland nul zal zijn. Wie weet wat dat gaat geven voor de ZW regio!

 3. Wow, een webcamshot van over een kwartier, je hebt echt goede voorspellende gaven, Tobias!

 4. Spaghetti arms. En ik ben een koukleum. Heb gewoon winterpakkie met schoentjes en dunne handschoentjes gedaan.

 5. Het was zeker lekker!!

  Dat was mijn oom. Ik denk/hoop dat hij de foto’s vnv op Facebook zal zetten. Ik zal hier wel ff de link plaatsen.

 6. Suuper stoked, sinds tijden niet zo hoog en clean gezien! Erg vergelijkbaar met Tobias zijn foto. (Noord-holland)

 7. Classic Rapa met hoogwater …. dikke cleane golven !! Heerlijk gesurfd uurtje voor donker.

 8. Woensdag voorspelt windguru 0.9 golven uit NW met een periode van 7 seconden in Zeeland! Denk je dat dit door gaat komen? Dan ga ik zeker voor de namiddag vrij regelen! 😉

 9. Zo dat was de derde mooie surfdag binnen twee weken voor mij, niet slecht voor NL! Wat betreft de ‘anti freeze adviezen’; handschoentjes was voor mij geen overbodige luxe geweest.

 10. Ja, echt heh. Om 14u was nog goed te doen zonder, maar toen het donker in gesurft was het toch best wel fris zonder handschoentjes.

  PS: Woensdag, lees de onzekerheden in het bericht. Is dus niet te zeggen, maar in Zeeland zit je iid beter dan in Holland met deze fetch.

  In de nieuwe UKMO run, komt het nu niet tot een echt lagedrukgebied op het polaire (kou)front. Dus is erg onzeker allemaal.

 11. Ja, perfecte beginners golven morgenochtend in Zandvoort en Zuid-Holland etc.
  Hoe later hoe minder, dus eind van de middag zal het wel op zijn / op het randje zijn.

 12. Even een offtopic vraagje maar heeft wel met t koude water te maken…
  Zijn er hier meer mensen met een allergische reactie op het koude water? En wat doe je eraan?
  (En dan bedoel ik ongeveer een uur nadat je het water uit bent rode dikke plekken op gezicht, schouders, binnenkant elleboog) thanks!

 13. @Sabine

  Het water is een graad of 12 a 13 dus nog niet heel koud.
  Ik vermoed dat het eerder te maken heeft met iets in het water of in je pak…had je al een cap op ook?
  Heb je bijv je pak uitgespoeld met een zeep oid san kan het een reactie op die zeep zijn of je hebt de pech dat er troep in het zeewater zat waar je gesurft hebt bijvoorbeeld
  Als het puur de kou is dan zou je het ook moeten hebben als je in de kou fiets oid

  Sowieso ff langs je huisarts of dermatoloog als het vaker is..als het 1-malig was ff aankijken

 14. @sabine
  Dat zou best eens ‘koude urticaria’ kunnen zijn.
  Soms helpt antihistamine maar soms helpt niets.

 15. Het lijkt wel flat op webcam Scheef. De vraag of ik hiervoor 1. 5 uur wil ga rijden. Iemand eyeball?

 16. @Ridge @pipodekloon, ik spoel mn pak alleen uit met water, heb dit al eerder gehad nadat ik gesurfd heb in koud(er) water maar nu was het wel heel erg…dus ik ga maar ff langs de dokter. Het lijkt(jaja toch ff gegoogled😬😋) idd op koude urticaria… weer jammer als dat t zou zijn, je kan dan beter niet de koude zee in gaan nl(jah doei haha)
  Thanks!!

 17. Iemand enig idee of er in spanje (Bilbao) nog in 3/2 gesurft kan worden? De watertemperaturen verschillen nogal per site..

 18. Om nog even in te spelen op het steeds kouder wordende water. Kan er iemand mij vertellen of surfersoor ook kan optreden bij het dragen van een cap? Misschien zijn er mensen die enkel een capje dragen en gedurende de rest van het jaar oortjes dragen en toch nog steeds surfersoor gekregen hebben? Ik vraag dit omdat ik mij persoonlijk nogal kan ergeren aan oortjes en als het niet nodig is liever zonder surf.

 19. Ik draag nu het kouder is alleen een cap. Zonder cap altijd oortjes in. Ben er inmiddels zo aan gewend dat zonder oortjes surfen “raar” voelt.
  Bij mij begon het nu al zo’n 10 jaar terug na het surfen steeds meer te jeuken in mijn oren. Toen besloten altijd oortjes in te doen en sindsdien eigenlijk geen probleem meer

 20. Ik snap dat het zuur is om al die mensen lekker te zien surfen. Bedenk alleen dat die mensen misschien geen 9 tot 5 baan hebben. Misschien was maandag wel weekend voor ze

 21. Is er al zicht op morgen? Plaatjes op windy zien er met die botsing van Noord en Zuid stroming te gek uit!

  Tips voor Zeeland?

 22. Vanmorgen ff in Noordwijk maar dr was weinig, wel genoeg om popups te oefenen op cleane lijntjes van 0,5 tot af en toe 0,7 m en zon😃

 23. Hi Tobias,

  Komt de puddle jumper ooit weer een keer in de verkoop op de website? Zit er serieus over te twijfelen om er eentje aan te schaffen (of misschien de puddle fish), maar zou dan graag op deze site een board kopen, aangezien ik het werk wat je in de forecast steekt erg waardeer en ik hoop dat nog meer bijdraagt aan het nog beter voorspellen van goede golven voor ons :).

  Alvast bedankt!

  Cheers

 24. Ik vrees dat de golven vandaag woensdag te laat komen
  En de stevige wind over UK blijkt veel oostelijker te blazen.

 25. Mijn vriendin had afgelopen maandag op Scheveningen voor de Keizerstraat nog paar foto’s gemaakt, wellicht herkend iemand deze surfer.

 26. Hoi!
  Het Surf Project heeft de steun nodig van alle surfers van Surfweer.nl. In overleg met Tobias mochten wij dit bericht plaatsen.
  Het gaat om Eva. Eva is verstandelijk en meervoudig beperkt, maar dat heeft haar er niet van weerhouden om deze zomer mee toe doen aan het Surf Project.
  Eva’s leven is veranderd door het surfen. Ze voelt zich zelfverzekerder, sterker, groter en stoerder dan ooit. Meedoen was voor haar een echte overwinning en zij heeft, samen met nog zeker 50 andere, zo een bijzondere prestatie geleverd, dat dit ook opgevallen is bij de organisatie van Uniek Sporttalent 2017. Eva is genomineerd voor Uniek Sporttalent 2017. Met jullie hulp kunnen we Eva én de Surfsport op het podium zetten. Een simpele stem en like via facebook kan het verschil maken momenteel. Ken je Eva niet, stem dan voor je sport! Maak surfen ook toegankelijk voor alle klasgenootjes van Eva, je nichtje, buurjongen of broertje!

  Via deze link kan je je stem direct op Eva uitbrengen. https://www.unieksporten.nl/sporttalent/deelnemers/132/eva-dobber/halve-finale

  Je vindt hier trouwens ook meer info over het Surf Project, dus mocht jij andere ook willen leren surfen, geef je dan meteen op als vrijwilliger voor 2018!

  Thanks gasten! En dank Tobias voor t laten staan van deze oproep. See you out there!

  Groet, Freek

 27. Goed gezien Eddy, op zo’n dag als vandaag heb je meer aan een webcam dan een spectra plaatje..

 28. Even een vraagje: wordt het zaterdag een rommeltje of is het nog de moeite waard om te gaan surfen in Noord Holland (Zandvoort). Ik wil een beetje duckdives oefenen en met een paar kleine golfjes ben ik al tevree.

 29. Voor duckdiven is het dit weekend perfect oefenweer.
  Veel grote golven die snel achter elkaar komen met lekker veel wind!

 30. Afgelopen maandag einde middag was zeker mooi op mv! Dikke bakken en soms mooie lijn. Helaas ging t niet zo lekker, te wiebelig en daardoor meer gezwommen en geklommen dan golven gereden deze keer 😳 het stroomde ook flink en daardoor was er chop.
  Toch 3x lange golf kunnen afrijden en zeker plezier gehad 👍

 31. Man man man wat een golven afgelopen maandag. Heb er 4,5uur ingelegen op Bloemendaal in m’n 4,3 met schoenen (winterpak lag nog thuis) wat een golven!!! Eerst overhead tussen half 1 en 2, nog wel wat chop en niet super stijl, toch blij dat ik m’n bonzer mee had want wat een ritten. Zelden zo mooi meegemaakt op Bloemendaal (woon er pas 4maanden). Later helemaal clean en alsnog ruim schouderhoge bakken en zelfs barrels in de shorebreak!! Echt ongelooflijk wat een sessie

 32. Dat zou wel heel lekker zijn! Zaterdagochtend half 8 hoog in Zeeland.. Dus dan zullen we waarschijnlijk wel lekker kunnen rammelen als dat zo blijft!

 33. Kun je je oren (laten) checken of Surfers Ear of kom je er pas achter als je al ver gevorderde surfers ears hebt? Ik las namelijk op een aantal sites dat het niet de vraag is òf maar eerder wanneer je surfers ear hebt als je regelmatig surft in wateren wanneer je ook wetsuit draagt.

 34. De huisarts kan prima in je oren kijken of je gehoorbeentjes al aan elkaar aan het groeien zijn. Zo niet, dan kan hij je vast doorverwijzen naar een KNO arts.

  Als je zo bang bent voor surfers ear, dan kun je wel je best doen om het te voorkomen door oordopjes te dragen tijdens elke sessie dat je ook je wetsuit aan doet. Er zijn verschillende merken op de markt (en in de webshop van deze website te vinden).

 35. @het surf project

  Supergaaf zeg! Ik ga haar delen op mijn facebook account en mijn stem heeft ze!

 36. Nogmaals: word het vrijdag op de scheef goed voor beginners?? Of te veel wind/klotsbak?

 37. @Beginner: Vrijdagochtend vroeg met hoog denk ik wel ok maar later te veel onshore wind

 38. Hee Lars, zie nu pas je post, dat ben ik, wat een vette foto!

  Zou je me in contact kunnen brengen met je zus? 😉 Voor de foto(‘s) ✌️ G.Ykema at gmail punt com

 39. Gaat er morgen vroeg nog iemand vanuit Amsterdam met een plekje over in de auto? Ik heb zelf n soft rack voor de boards!

 40. En het meest veilig om te plonzen, hou wel van een uitdaging maar onderschat de koude zee niet

 41. Ik zie dat de voorspellingen voor zaterdag behoorlijk zijn ‘omgeslagen’. Van een winddrop in de ochtend naar een steeds meer afnemende wind over de hele dag. Wat is nu de beste tijd (en plaats) om te gaan? Nog steeds in de ochtend? Of nu juist beter wachten? Bedankt

 42. Goed te doen met de zuidelijke wind. Mooie lijnen. Door het draaien naar west werd het een chaos

 43. Ik heb nog wat foto’s van afgelopen maandag 6 november bij Rapa Nui. Foto’s zijn gemaakt rond 16.30. Misschien leuk als je jezelf herkent.

 44. Ongelofelijk gaaf om te zien dat er zoveel steun komt van iedereen hier!! Iedereen bedankt voor het stemmen op Eva! Ze gaat nu aan kop met meer dan 400 stemmen!!! Maar we zijn er nog niet… met nog 2 dagen te gaan kan er nog van alles gebeuren. Dus heb je nog niet gestemd, doe het vooral nog. Het kan nog tot zondag avond.
  https://www.unieksporten.nl/sporttalent/deelnemers/132/eva-dobber/halve-finale

  Namens het hele team bedankt!!
  See You Out There!

 45. Ouddorp was vandaag rommelig. Morgen wordt het waarschijnlijk in de ochtend goed surfen met hoogwater. Anders rijden we door naar de maasvlakte.

 46. Kan iemand een eyeballetje opgooien van de spots regio ZW Nederland ( Domburg/Ouddorp/MV2)? Op de webcams van de Hollandse kust zie je genoeg hoogte maar flinke on-shore ……

 47. Wat een klotsbak op Bloemendaal. Wel lekkere holle shortbreak gesurft. Er kwam rond 9.00 iets meer lijn in maar het waren hele korte ritten.