Nuttige surfweer info:

Surfweer maandag 6 mei 2019

161 reacties

 1. Dinsdag om 02:00 ligt nog steeds het swell genererende laag op de Noorse Zee:

 2. De pluim deze week geeft vooral op zaterdag kans op veel wind. Zondag zou het dan minder windy moeten worden:

 3. Yess, bedankt voor de update! Vanavond, morgen ochtend, en morgen avond dus lekker surfen 🙂 Echt zo chill dit Tobias!

 4. Wind komt nu wel een stuk harder door dan verwacht. Dat is een beetje nadelig voor de middagsessie. Komt dit door de thermiek denk je Tobias? Dat dat beetje zon toch invloed heeft?

 5. Ik plan een weekje naar de Vendee, van 2 tot en met 9 juni, omgeving La Tranche-sur-Mer, vanuit Den Haag. Heb nog twee plekken over in de auto en plaats voor boards op het dak. Interesse? Bel 06 23690778

 6. Hi Tobias, dank voor dit bericht! Wat zeg je, morgen Ouddorp shortboard of dikke fish?

 7. De Noord liep echt kut met opkomend. Meer mensen slechte Noord ervaringen met opkomend/hoog tij?

 8. Hopen dat vrijdag doorkomt! Dan pas weer tijd.. Ziet er wel veelbelovend uit!

 9. Ik begrijp alleen die eerste foto niet. Met 50 man op een kluitje waar de golven niet breken?

  En er staat niet eens wind om voor te hoeven schuilen. Het is met deze condities echt overal goed langs de 523.500 spots in Nederland.

  Overigens geeft die wind mogelijk nog wel een addertje onder het gras voor de kop van N-H. Tussen 14-16u trekt er een buitje over en komt de wind naar de kust toe met ZW 3bft een kort moment. Vanavond is de wind gelukkig weer weg.

  En ja, vrijdag zaterdag en zondag zien er ook goed uit! Nog wel sterk onzeker hoe of wat precies.

 10. Hoitjes, ik heb een dilemma. Ik wil nu het sop in maar de surfschool is dicht dus kan vanmiddag pas huren. Tijd om mn eigen spullen te kopen haha.
  Maar, om nou nu nog 5.4 te kopen om vervolgens over 2 weken een 4.3 te moeten kopen zie ik niet zo zitten. Zijn er mensen die nu met een 4.3 er uit gaan en is dat een beetje uit te houden?

 11. Zou eerder een 5.4 wat langer door surfen en er ook de winter mee door kunnen dan een 4.3 kopen en niet de hele winter mee door surfen .

 12. Ik vind een goeie 3/2 met schoenen en handschoenen soepeler surfen dan een 5/4 of 4/3 met koude handen en voeten in het voorjaar of najaar.

 13. Nog nooit 4 dagen achter elkaar goede sessies gehad in Nederland! Wat een feest, in het weekend dikke windbakken op IJmuiden en gister avond en vannochtend leuke golfjes op wijk gesurft. 4X meer dan prima te doen op shortboard, VOLDAAN! Een echte nederlandse surf trip zo 😉

 14. Wil Iemand vanuit Amsterdam mee naar ouddorp vandaag?vertrek in middag

 15. Heerlijke sessie vanochtend gehad in HvH, mannetje of 10 in het water, opkomende zon, mooie lijntjes en met een dikke smile op weg naar het werk! Thanks voor de heads up Tobias

 16. Helemaal super deze ochtend op hoek van Holland! Stoked. Lagen met z’n 3en op een piek! Gouden gloed!

 17. Is het zometeen nog de moeite waard met een shortboard bij Scheveningen?

 18. Iemand ervaringen met NH vandaag? De cams zijn niet erg hoopgevend. Kniehoog of zo

 19. Bloemendaal 13:00-15:00 grappige right handers ,1 mtr plus, goed gezelschap ,heerlijk genoten.

 20. ’t was waardeloze slappe crap vanmorgen ter hoogte van windsurferspad op Wijk. Of moet ik minder vaak naar het buitenland gaan om te surfen. Unstoked.

 21. Nog zo veel swell in de aanvoerrichting. Baal er van dat ik vanavond niet nog een keer kan gaan!

 22. Swellaanvoer en lijkt alsof slechtere weer meevalt. Nog kans op een goede sessie tijdens het gouden uurtje morgen?

 23. belgie was goed , redelijk klein maar wel mooie lijntjes en een beetje kracht.

 24. Vraagje: afgelopen dagen viel het mij op dat de golven op de Zuid vaak ‘verstoord’ waren. Heel vaak zat er voor een golf al een kleine bult die het inpeddelen onmogelijk maakte. Ook liepen er golven schuin op de deining, ik schat een hoek van 30°. Dit fenomeen ken ik al jaren op de Zuid en is denk ik refractie agv het havenhoofd. Maar bijvoorbeeld vandaag waren deze ‘schuine’ golven hoger dan anders en daardoor ook hindelijker. Waar ze een normale golf kruizen onstaat er een soort wedge, prettig natuurlijk want geeft een mooie peak maar ook lastig want aan één kant zit er dan ook een bult.
  Weet iemand hoe dit komt? Andere jaren heb ik dit nooit zomgezien. Was de periode te hoog? Kwam het door het springtij? Liggen de zandbanken anders?
  Het zorgde bij mij in ieder geval dat de sessies matig waren, terwijl het gezien de swell, getij en wind eigenlijk heel goed had moeten zijn.

 25. Bedankt voor jullie comments op mn wetsuits dilemma. Heb vandaag een 4.3 aan geschaft en was echt super goed te doen met bootys en handschoenen. Ben zelfs na het avond eten nog even terug gegaan voor een 2e sessie, puik dagje zo!!

 26. @DeZuid, toevallig, als ik kijk naar de (huidige) 3D spectrum voor E13 boei.
  Die laat ook 2 pieken zien op 100 en 150mHz, (10sec+7sec). Zal wellicht die verstoring verklaren.

 27. Strakke voorspelling Tobias! Van 16.30 uur tot 19.00 uur heerlijk gesupt op de mooie cleane golven op Ouddorp. Laatste uur wat langere periodes tussen de sets maar wel lekkere hoogte van > 1m.

  THNX!!!

 28. MV om 9:30 op zandbank totdat er wat wind kwam 13:30. Dan naar Domburg waar we wind al weg was om 15:15 en golven beet goed liepen.

 29. Er zit weer wat in het vat, let us pray for friday 🙏🏻

  Volgens mij maandag in Kennemerland een langharige goofyfooter gespot op een blauw shortboard. Mogelijk een RSBL’er omringd door soortgenoten. On fire ! 🔥 🤙🏼

 30. Nice, bedankt voor het plaatsen. Ziet er weer goed uit voor de komende dagen!

 31. Gisteren was tof! Precies zoals voorspeld en ook nog heerlijk weer. Ik ben gisteren gewoon in een 4/3 wetsuit gegaan en had het niet koud. Alleen waren mijn schoentjes kapot, duikschoenen zijn geen goede vervanger 😐

 32. Wat was gisteren top bij Wijk! Heerlijk. 16:30 er in en 20:00 er uit, dikke lijnen 😀 Wel druk, maarja, sfeer was goed.

 33. @Wouter

  Mooie platen! Je werk doet me Paul K. esk aan!
  Deel 2 al online?!

  🙏🏻

 34. Wijk nabij de Pier was druk maar als je richting de 3e windmolen was gegaan was het heerlijk rustig en daar liep het ook perfect met goede hoogte en lekkere lange lijnen

 35. Dank! Deel 2 staat er ook op! Bijgevoegd aan het album, zelfde link.

 36. Even off topic. Iemand tips voor een kindvriendelijke bungalow oid op de bukit met zwembad en liefst uitzicht op een leuk golfje?

 37. Brothers bungalows bij balangan top met kids. Strand ook erg fijn met de family.

 38. Zullen er vanmiddag rond een uurtje of 4 wat golfjes zijn voor een beginner bij Wijk aan zee?

 39. Ziet er naar uit dat het nog gaat doorkomen morgen? Dan kan er wat geregeld worden.. 😉

 40. Heeft er wel eens beter voorgestaan idd. HSA NK is ook nogo ivm verkeerde getij dit weekend overdag. Desondanks gewoon contestable swell. Beetje juiste spot en tij kiezen.

 41. Ja is er toevallig meer bekend over het weekend? Vooral voor in Scheveningen

 42. De moeite om morgenvoormiddag naar Oostende te rijden voor een Sessie?

 43. Hi Tobias, ik had nog hoop dat de swell vanavond al binnen zou komen maar ik raak een beetje in de war van de boeimetingen omdat er ook nog een zuidenwind staat in onze noordzee. Stuur je toevallig nog een app rond voor het einde van de werkdag? Dan weet ik of het de moeite gaat zijn om naar zee te rijden. Thanks

 44. Zal niet de moeite zijn vrees ik. Zat ook nooit in de verwachting en lijkt er ook niet meer in te komen. Maar ik hoop dat ik het fout heb.

 45. A12 begint nu op te lopen. Hopelijk is het allemaal genoeg voor een leuke sessie vrijdagmiddag (of ochtend). In principe is die swell er in een halve dag vanaf nu.

 46. Windy zag er ook goed uit, weer een “langere” periode voorspelling zag ik. Eerder 7/8sec dan 5/6 sec, heb er zin in!!

  Hoe verwacht je dat het tij deze swell gaat beïnvloeden?

 47. Yes, er gebeurt weer wat!
  J06 boeimeting.
  Tij is alles. Zeker in het zuiden.

 48. Dag mensen, ik ga komende week met m’n broertje een surftripje doen aan de westkust van Portugal. Iemand nog een gouden tip?

 49. @Gijs

  Tip: Blijf weg van de Oostkust van Portugal!

  Wat ik je kan meegeven is dat de Atlantische daar best koud kan zijn deze periode, een 4/3 meenemen zou ik je aanraden. Enjoy.

 50. @Gijs neem een woordenboek mee en veel cash, de Atm ’s zitten niet op elke hoek vd straat. Reserve leash erbij en zoeken naar een leuke golf. Vooral niet tussen crowds gaan liggen. Ik vond Carapateira fantastisch. Vooral strand ten Noorden ervan. Maar ook de baai. Er is zoveel fraais daar

 51. @Gijs, ik zou juist naar de westkust gaan, rond deze tijd van het jaar zijn de golven daar beter dan aan de zuidkust en de zuidkust is heel toeristisch. Zelf heb ik erg genoten van Arrifana vorig jaar. Leuk plaatsje, goede sfeer en mensen, beschutte baai.

 52. Geen vrij kunnen krijgen, brengt de avond nog wat met zich mee in wijk/skiffa ? Of kan ik beter naar het golfslagbad in centerparks?

 53. Misschien een domme vraag, maar hoe interpreteer je de volgende data?

  Volgens de site van marine forecasts zou er momenteel 90cm significante golfhoogte zijn waarvan 95% swell.

  Maar de actuele data van meetnet vlaamse banken geeft slechts 10cm pure swell aan (helemaal geen 95%).

  Het contrast tussen deze data lijkt mij zeer groot? Een metertje pure swell zou namelijk al heel leuk surfen moeten zijn.

  Someone enlighten me please

 54. Wel wat aan het afnemen, maar de ervaring leert dat het tij dit compenseert. Brengt ieder geval je iets grotere board dan je op deze plaatjes van de pro’s ziet. Maar dat geldt eigenlijk altijd…

 55. Is het de moeite waard om vandaag om 13.00 uur naar Scheveningen te gaan? of wacht op de hoog tij?

 56. Hier nog even de definities:

  Hs : gemiddelde hoogte van het hoogste 1/3e deel van golfhoogtes
  Hmax : Maximale golfhoogte
  Hs7 : De golfhoogte van golven met een hogere periode dan 7sec
  TM02 : Periodeparameter van golven meer dan 10 sec periode
  Hm0 : Sign. golfhoogte van alleen golven met een grotere periode van 10s.
  E10 : Energie van alleen de golven tussen 10s en de hoogst mogelijke periodes.

  Kortom, aan deze waardes heb je voor golfsurfen niet direct heel veel. Ze zouden een Hs5 en een Hs6 moeten tonen. Dat zou een perfectie indicatie voor de swell om te surfen zijn!

  Probleem is dus dat de Vlaamse banken dus de definitie van deining op meer dan 10s aanhouden. Dat zou op de Oceaan ook logisch zijn, omdat deze zo diep is en er dan pas sprake is van groundswell.

  In de Noordzee is er eigenlijk continue al sprake van groundswell. Vanaf 5 sec raakt de deining eigenlijk al de bodem, want de diepte van de Noordzee is immers al minder dan de helft van de golflengte. Een swell met 5s heeft in de Noordzee een gemiddelde golflengte van 25 meter. Een swell van 7s zit al bijna op een golflengte van 50m. Dat is eigenlijk ook de ideale periode, aangezien de Noordzee op veel plekken nog 25 meter diep is. Een swell van 10s heeft een golflengte van 100 meter, terwijl 20s exponentieel naar 400 meter of meer gaan. Die redt het dus vrijwel nooit in de Noordzee.
  Besef overigens wel dat je die secondes nodig hebt op spots waar het van heel diep naar ondiep gaat. Vooral op eilanden als Madeira en Hawaii heb je minimaal iets aan 15sec, omdat de riffen er zo diep liggen. De hoogte is dan van ondegeschikt belang. Die maakt niets uit in de berekening van de golflengte: https://www.berekenen.nl/a-z/golflengte-berekenen/

 57. even een vraagje: wat is een beter moment om er vandaag in te gaan? Nu, met afgaand tij of beter even wachten tot opkomend tij (meer push van swell)?

 58. Enig idee hoe het zondag in het zuiden van Zeeland of zelfs België gaat lopen?

 59. Veel dank voor de uitleg, ik heb nog één vraag:
  Ik ben benieuwd naar wat er gebeurt met de swell van hogere periode die het ‘niet redt’ in de ondiepe Noordzee. Verdwijnt die energie zomaar?

  Thanks hoogleraar!

 60. Sessie vanochtend gehad op Wijk, slap en helaas bijna geen lijn (erg klotserig). Gelukkig had ik mijn longboard bij mij..

 61. Op de webcams in België ziet het er momenteel toch maar povertjes uit om de verplaatsing te maken. Iemand een spot gevonden waar het nog gaat werken?

 62. Boy o Boy, 19:00 – 20:00 was onverwachts super lekker op Zandvoort. Chille vibe en er werd goed geript.

  Thanks Toob, lekker surfje ipv doozakken in de kroeg.

 63. Een lekker mellow surfdagje op Scheef, eerst wat kiekjes geschoten en daarna zelf er nog even ingegaan 🙂

 64. @Feli, 1e foto is mijn schoonvader die binnenkort jarig is. Kan ik met jou iets regelen om de originele foto te krijgen? Thanks!!

 65. Wat een paar heerlijke dagen zeg!! Jammer van de flinke wind morgen (!) (18kts)

 66. Bergen aan Zee was lekker van 17:30 tot 20:30! Onverwachts super clean. Goed begin van het weekend!

 67. Eerst domburg Dan maasvlakte : beide slappe golven wat een 8’6 Sup vergde. Toch best leuk golven gereden.

 68. You should have been here ….

  Vanmiddag afgaand tij, onshore wind en afnemende golfhoogte. Niet het ideale recept voor een classic sessie, maar een nat pak halen kan altijd. Kijk uit voor de kiters en stroming langs het havenhoofd!

 69. Iemand een pak laten liggen aan de Belgische kust inclusief booties en hoodie?

 70. Indien je je pak en booties terug wil. Neem gerust contact op via messenger. Wouter Vantieghem.

 71. Heeft iemand hier ervaring met een surftrip naar Sri Lanka?
  Juni/Mei moet je aan de oostkust zijn begreep ik weet iemand nog leuke surf hostels daar? Wat moeten we echt zien en wat kunnen we overslaan?

  Thanks 🙂

 72. Wat was dat gisteravond in Knokke zeg, prachtige cleane, welliswaar kleine maar als gretige beginner toch magistrale golven, ineens 10 surfers in het water waar ik anders alleen in het water lig, best verrassend; hopelijk nog meer van dat in de toekomst! Vandaag een moeilijke maar altijd nog wel plezante klotsbak…
  Bedankt voor de voorspellingen!

 73. @SriLanka: ben zelf een jaar geleden in mei/juni aan de zuidkust geweest. Unawatuna was rommelig, maar weligama was perfect. Schouder tot 2m hoog en super clean. Ben niet naar arugam geweest omdat dat met een peuter erbij teveel werd, maar heb heerlijk kunnen surfen aan de zuidkust. Veel plezier!

 74. @srilanka

  de mansoon wind begint normaliter rond juni weer uit het westen te waaien.
  dat is dan goed voor de oostkust

  of dat de laatste jaren nog zo is weet ik niet, wel zijn de lage drukgebieden boven mozambique / madagaskar een goed indicatie voor golven aan de oostkust.

  nu was vorige week nog een er een cycloon in de baai van bangalen dus nog te vroeg in het seizoen.

 75. Ik denk sowieso alleen met opkomend tij, dus ’s ochtends ‘vroeg’ of begin vd avond.

 76. Ik ben in Arugam geweest in juli. De enige break is een pointbreak. Heel druk en nogal moeilijk om op de golf te geraken. Indroppen is vragen om moeilijkheden met de locals. De breaks boven en onder Arugambay zijn relaxter. Vooral whiskypoint vond ik een leuke spot.

 77. Er stond vrijdagavond iemand bij de pier in Scheveningen foto’s te maken. Zou top zijn als diegene die kan delen!

 78. Hallo, iemand enig idee of het komend weekend goed zou zijn in Wimereux of trekken we beter nr Nederland?

 79. Vanaf donderdag/vrijdag gewoon in NL blijven of nog beter België!
  Wel alleen met hoogwater met zulke wind uit noordoost.

 80. je weet dat er nu een negatief reisadvies is…. zou lekker ergens anders heen gaan 😉

 81. Alleen hoop voor je dat de wind niet vervelend doet. Dan zou ik gewoon in de Noordzee blijven. Scheelt een stuk rijden.

 82. Tobias, zijn dit van die swells die mogelijk het bochtje om komen buigen en fijne maar kleine golven gaan geven aan de westkust of is de richting te oostelijk en moet je op de wadden zitten?

 83. Denk aan een weekendje Texel voor de fun. Komt er nog een forecast? Dan kunnen we bepalen offer Texel of toch zeeland wordt.

 84. @Michael, wij trekken dit weekend ook naar Bretagne,richting La Palue, wel verlengd weekend want 850km heen is toch ferm traject, maar alles vr een golfje!

 85. Verwachting voor de korte termijn zijn iets minder geworden. Ik hoopte op drie dagen surf op rij. Nu lijkt vooral vrijdag goed. Mogelijk ook zaterdag nog, als de wind uit ONO er nog staat vrijdag-nacht.

 86. Maar ik heb mijn ogen vooral laten vallen op de vrijdag daarop. Klassieke noord depressies voor een heel aantal dagen lang!

 87. @Tobias
  … So its better to start a trip next weekend.. (for me 3.5 hours to drive)

 88. @tobias… So only friday waves…. next weekend swell but with more Wind ???

 89. Ik ben 2 weken geleden in de Vendee geweest en heb Tobias surfalerts daar erg gemist, uiteindelijk met ouderwets kijken op diverse plaatsen aan de kust toch mooie golven gescoord.Als SUB-Surfer wordt ik vooral blij van mooie lange lijnen met genoeg kracht voor lange ritten, hoeft niet perse heel hoog te zijn.

  Ik wil eerste 2 weken van juli terug naar de Vendee of eventueel Charante Maritime (Caute Sauvage) met mijn vriendin en Kids (2 niet Surfers).
  Heeft iemand hier ervaring in de juli maand?
  Aanrader of beter door naar de het drukkere Gironde of Les Landes?

 90. Vorig jaar zijn wij in de Vendee geweest in juli. Eerste dagen flat, daarna 2m (en voor mij teveel van het goede). Wel mooie camping gehad daar in Saint-Gilles Croix de Vie (Les Cypres), aan het strand. Les Sables d’Olonne is volgens mij dé surfspot. Daar ben ik ook paar keer gaan surfen.

 91. It looks like wind is not gonna be an issue in the Southern part of the Netherlands/ Belgium. Fingers crossed!

 92. @anoniem,

  ik zou voor shortboard gaan als je armen wat aan de korte kant zijn. Denk dat tussen 00:00 en een uurtje of 06:00 het zicht wat beperkt is. Dit zelfde probleem heb je vanaf een uurtje of 22:00 weer dus alles daar tussen is hoe dan ook de betere keuze.

  (Maar ff serieus) Kijk even wat de wind doet en het getij, denk dat je dan voldoende weet.
  (Wind) https://www.windguru.cz/575
  (Getij) https://magicseaweed.com/Noordwijk-aan-Zee-Surf-Report/1111/

  Eind van de middag voor hoog met opkomend is met de verwachte hoogte denk je beste optie.

 93. Ik zie donderdag avond 19.00 nog beetje swell in Windy voor Zuid Holland, klopt dat?

 94. Het zal pas na hoog water echt gaan waaien donderdag.
  Dus wederom waardeloos 😢
  Vrijdag en zaterdag wel kansen 👍🏻

 95. @Sledder: Heb zelf een vakantiehuis in La Tranche sur Mer. Op 400 meter van het strand. Is prima surfen daar met mooie righthanders die ideaal voor Suppers zijn. Ook trouwens les landes achtige beachbreaks maar die zijn wat krachtiger.Juli is altijd de vraag of er wat binnenkomt, een beetje geluk hebben..

 96. Weet je zeker dat er dit weekend golven zullen zijn in België of Nederland?

 97. Telkens als je denkt; ach, een beginner, daar reageer ik wel even aardig op, krijg je zo een vraag waarvan je tenen krom gaan staan… Al die zekerheden van tegenwoordig, niets meer leren via vallen en opstaan. @golven?: Ik maak me ernstige zorgen om je zelfredzaamheid.

 98. Grote kans dat er vrijdag en zaterdag wel wat te surfen gaat zijn ja. In hoeverre dat goed surfbaar zal zijn. Zal per spot verschillen. Ik denk echter dat het wel overal minimaal te longboarden gaat zijn. Met hier en daar een spot waar ook een dikke kleine plank uit de verf kan komen.

 99. @JW en @@sledder
  Thnx voor de info! dat er regelmatig mooi golven rollen in mei heb ik ook zelf ervaren toen ik op camping Les Cypres zat. Huisje in Tranche Sur Mer is niet verkeerd, bij BudBud kan t mooi binnenrollen en bij Jard heb ik ook mooie golven gezien.
  Belangrijkste vind ik de consistentie eerste 2 weken juli…

 100. Vraagje, zouden jullie willen stoppen om elke keer over france te willen praten.
  1. het boeit me weinig france dus zoek een persoonlijke buddy om over france te kleppen,
  2, praat over NL tanxsss

 101. Zou je willen stoppen met klagwn
  1 het boeit me weinig wat jou boeit
  2 de wereld draait niet om jou
  3 je hoeft hier niks te lezen
  4 France is tres bon

 102. Hey Tobias! Ik ga zondag-dinsdag surfen in Biscarrosse, weet jij misschien wanneer het beste moment op de dag is om te surfen daar, ivm getijden en wind? Erg tevreden met de sms service overigens, super!!

 103. Praat over wat je wilt, universe of free Will.

  Wees dankbaar voor de gegevens en kennisuitwisseling hier, gun elkaar golven en plezier. De een begint net de ander surft al jaren.

  Vraag niet teveel naar de bekende weg en zoek zelf ook dingen uit. Meld je aan voor de sms als je dit allemaal niet lukt.

  Vrijdag zou wel eens wat golfjes kunnen geven in het zuiden!

 104. Maar m’n 3/2 uit de kast halen!? Al zoveel mensen zonder schoentjes/handschoentjes zien surfen afgelopen tijd.. Met die zon erbij moet het 3/2’tje wel lukken toch?

 105. Ik ga maar eens een nieuwe post schrijven.
  Kunnen we weer beginnen met een schone lij….

 106. Hey Tobias, ik las even je uitleg ivm periode & groundswell. Dit is zo interessante materie, maar het is me nog niet echt duidelijk.

  Zeg je nu dat de definitie van groundswell is dat de golven golven voldoende kracht hebben om tot aan de oceaan/zee-bodem te geraken tijdens het reizen naar de kust? Dit zou de naam wel verklaren. Maar dan zou swell in de grote oceanen een aantal km diep moeten reiken alvorens we van groundswell kunnen spreken, juist?

  Uit je uitleg versta ik ook dat je eigenlijk wilt dat de golven de bodem raken, en dat dit de kwaliteit van de golven verbeterd. Met andere woorden: een 10s swell op ondiepe bodem is top & dezelfde swell op een diepere bodem is crap? Optimaal zou dus een grote oceaan zijn met ondiepe bodem? Of zie ik dat verkeerd? En waarom zou een swell van 20s het nooit redden in de Noordzee?

  Als laatste een vraag over de website dat je doorgaf om golflengtes te berekenen. Daarop kan je zien dat de amplitude van de golf onder de x-as gelijk is aan die van de golf erboven. Dit is ook verwarrend want als de x-as gelijk is aan het zee oppervlak dan wil dit zeggen dat de golven 10 meter boven dit oppervlak moeten komen alvorens ze een 10 meter diepe bodem raken (en we dus van groundswell kunnen spreken).

  Beetje theorie, maar kijk vandaag is het toch niet goed surfen, dus kunnen we ons hier met bezig houden 🙂