Nuttige surfweer info:

Surfweer maandag 5 januari 2015

36 reacties

 1. Rechts voorin de windgolven op K13, maar het gaat op dat blauwe bultje rechts. Dat is de swell die vandaag de hele dag voor golven blijft zorgen.

 2. pfft dan maar weer voor de zoveelste dag op rij nat pak aantrekken, wat n zwaar surfer leven 😉

 3. Die is na een lange nacht toch wel droog? Tenminste, mijn Xcel 5/4 iig wel. Ook de buitenkant. Loopt weer erg mooi. Duik er ook weer in!

  1. Kom net uit het water. Overal olie. Op mn board, schoenen en wetsuit. Bij Scheveningen. Wellicht iets te maken met dat geschonken schip in het noorden vd Noordzee bij Schotland.

 4. Hey Tobias, mijn maat had ook olie aan zijn surfschoenen. Zelf heb ik – vooralsnog – geen olie op m’n spullen gevonden.
  Het liep tussen tien en twaalf erg lekker op de Noord (heuphoog, clean)… ik heb erg relaxt gelongboard. Ook lekker rustig, in het begin met 3 man en 1 dame erin.
  Stoked!

 5. noord was heerlijk !!!
  rustig en best wel clean 🙂 ik zou zeggen kniehoog maar ach… t was heerlijk…

  en mijn pak heeft idd ook min 2 dagen nodig om droog te worden (5/4/3 psychofreak).

 6. noord net heerlijk spele-golfjes,maar pak vol met vieze dikke plakken olie!!!!
  mn auto,mn trap en mn gang helemaal onder de stinkplakzooi!!!
  pdvrdriedubbeltjes….

 7. Beginnen de banken eindelijk weer een beetje goed te liggen in Scheveningen Noord. Beginnen ze weer met opspuiten. Kunnen jullie het nog herrineren de “punt ” ? Ze hadden rekening gehouden met de surfers. De Punt heeft er hooguit 3 maanden gelegen. Ben benieuwd wat het gaat worden, voor mijn gevoel is het toch echt redelijk bagger geweest de eerste 3 jaar.

 8. je moet je pak wel binnenste buiten drogen ey. als je dat in een verwarmde droge ruimte doet, gaat het best rap. meestal nog vochtig bij schenen maar thats it.

 9. Vreemd, geen olie gezien of geroken op noord (11:30-14:00) maar lag bij strekdammetje.
  @ banaan: gem. 1m maar idd op de sets (strekdam) in barrels gesurft (en golf zeker schouderhoogte) op de peak headhigh+.(1.83m)

 10. Vandaag heerlijke golven op Wijk, lekker rustig en een goeie sfeer.
  Tot dat er een supper het water in kwam die iedereen voorbij peddelde op de piek, en alle golven ver van achter pakte.
  Dat kan hij omdat hij zo’n grote plank heeft, maar technisch gezien is het gewoon snaken!!

  Toen hij tussen mij en een andere longboarder door peddelde, terwijl wij ook in peddelde. Vond hij dat ik in de weg lag en schold mij gelijke uit voor “stomme kut”. (meerdere malen heeft hij die term gebruikt naar mij toe)
  Ik liet dit niet over mijn kant gaan, waardoor er een scheldpartij ontstond.
  Hij zei dat ik het maar lekker veder op moest zoeken.

  Ik was echt geschokt dat hij zo agressief uit de hoek kwam.
  De sfeer was gelijk verziekt.
  Erg jammer, want er waren genoeg golven voor iedereen.

 11. Vervelend van je ervaring met die supper!
  Ik was ook op wijk van 15.30 tot na vijven. Heb de suppers wel gezien maar ben gelukkig niet uitgescholden.
  Hele relaxete longboardgolfjes.

 12. @ jessie
  Ik was erbij, ken hem en heb het al eerder met hem meegemaakt. Ik probeerde nog met hem te praten… maar helaas! Hij surfde daarna ook bijna over mij heen omdat ik het MISSCHIEN wel in mijn hoofd zou halen die golf te gaan nemen waar ik precies voor de piek lag. (Hij kwam van de zijkant aanpeddelen.)
  Nou blijkt hij dit heel vaak aan de hand te hebben. Zelfs met zijn vrienden. Van wie één zei dat ik misschien wel het 40e conflict op zijn lijstje was.
  Hij denkt dat de golven daar van hem zijn omdat hij ÉÉN van de eersten (dus niet de eerste) was die daar ooit surfden. Hij denkt dat hij een legende is en daarom alle rechten heeft. Hoorde door zijn vrienden zeggen dat hij dat tegen hun, iemand van zijn eigen maat, een kerel, zoiets nOOit zou doen. Dusss….! Dames of tengere mannen, wees gewaarschuwd!

 13. klinkt lullig maar put him in check.. gewoon een keer een tik voor zn kanis als ie je uitscheld. ik hou NIET van localism en dat soort onzin, maar dat soort belachelijke gedrag moet je afstraffen…

 14. Mocht je meelezen Bokito…
  Óók als je de spot op de kaart heb gezet én goed kan surfen, is het goed voor je karma om gewoon eens een golf te schenken. En glimlach er gewoon bij, is goed voor de sfeer op je spot.

 15. Ik denk niet dat dit inherent is aan SUPpen, heb ook genoeg aggresieve longboarders en shortboarders meegemaakt. Vind dat artikel van Ian King dan ook zeer slecht. Beetje populistisch gelul a la geenstijl, zonder echte argumenten te geven. Ze zouden hem uit het water moeten weren.

  Wel zijn de surfregels niet echt toereikend wat betreft suppen. Wanneer is de golf van hem? Hij staat al en kan de golf dieper pakken dan iedereen. Als degene die als eerst een “take off” maakt de golf bezit wint de SUPper altijd, niet echt eerlijke concurentie. Je zou de golf dichter bij de piek kunnen pakken en de supper eraf roepen, maar dit is ook niet altijd even netjes in elke situatie. Beter zou zijn als iedereen, SUPpers maar ook andere surfers, een beetje rekening zouden houden met elkaar. Elkaar gewoon golven gunnen, en niet gelijk de beste set pakken als je net terugkomt en weer bovenop de piek ligt met je SUP, longboard of shortboard.

  Misschien een idee voor de HSA om een soort open discussie te organiseren over SUP en surfregels/ettique? Dit doen ze in hawaii al, en daar schijnen ze wel tot oplossingen te komen.

 16. Vorig jaar op topsport Lower Trestles en spots ernaast werden suppers door de rangers (soort politie) eeuit gemaand met alarm en megafoon!
  ..idee voor local lawenforcers hier??..
  BTW. Als shortboarder herken ik dit natuurlijk geregeld ook met Locale longboarders 😉

 17. misdraagt er eentje, dan hupsake, in koor, minder minder minder….tja, zonder regels, gofje weggeven en vrouwen voorrang verlenen met een smile, daar wordt iedereen blij van.

 18. wijk heeft ook een supper/longboarder die echt heel goed is en extreem vriendelijk is. ik ken m niet van naam maar laten we please niet alle suppers over 1 kam gaan scheren.

 19. Gelukkig zijn er weer golfen in de maak. Dudes en dudettes “Geen Stress” volgende ronde nieuwe kansen voor iedereen✌️. Cheers

 20. Er zit daar een Surfclubje op Wijk waarin er een paar doorgerookte Suppers zitten die idd denken dat ze de Pier bezitten!
  Ik Surf daar al 14 jaar en weet wie de klzkn zijn!

  Tja, als je staat en boven iedereen uitkijkt op een Vette Uboot voel je je oppermachtig en denk je dat alles van jouw is!

  Dat is ook op de weg zo met alle SUV,s en dergelijke.

  En die Aardige Supgast op Wijk is denk ik Joost de Sup leraar!
  Masr je hebt ook aardige Dirbee en anderen hoor daar!

  En ik ben een Superaardige Coming Up Supper op een 12,1 RaceSup en ik Takeoff al bij wijk Dorp haha en eindig op de Pier met men Kaak!

 21. Ik ben het in deze discussie het meeste eens met Klayzo.
  In álle diciplines, short- long- en sup- en waveski, is het een kwestie van geven en nemen, leven en laten leven.
  En de enige die “in check ge-put” moet worden, bij klaarblijkelijk gebrek aan Nederlandse uitdrukking, is die anonieme haatzaaier met z’n eenzijdige klaaglied. Want die is in mijn ogen net zo erg als die “heer” die het nodig vind dames verrot te schelden.

 22. Ben het niet eens met Klayzo. Diegene die het meest dicht bij de piek ligt heeft wat mij betreft altijd voorrang. Of ie nu net teruggepeddeld komt of achter mij vandaan. Het is niet altijd geven en nemen, surfen blijft een sport. Het pakken van golfen heeft met skills te maken en is in Nederland niet altijd afhankelijk van de grootte van het board.

 23. Ben het in zekere zin eens met Klayzo behalve dat de regels volgens mij volkomen duidelijk zijn. Ik lees steeds, surfer dichtst bij de peak heeft voorrang en in theorie is dat ook 100% waar maar na deze regel geldt de volgende regel en dat is op je beurt wachten…. Is een internationaal begrip ook in het surfen zeker als de peak redelijk consistent op dezelfde plek is.
  Anders zou je gewoon na je golf iedere keer iedereen voorbij peddelen en opnieuw aan de inside kunnen gaan liggen van iedereen dan kun je met een hele dikke crowd de hele dag in je eentje surfen. Dat komt dus neer op wat deze boze supmeneer doet.

 24. Ja de regels zijn wel duidelijk, dicht bij de piek heeft voorrang. Maar als een longboarder al een tijdje op de golf zit, en jij sneakt de golf weg met je shortboard omdat hij te ver van de peak zit vind ik dit niet netjes.. vandaar. Als iedereen gewoon op zn beurt zou wachten zou je dit probleem niet hebben, maar in NL zien de piekjes niet altijd even duidelijk of op dezelfde plek, wat de boel wel lastiger maakt.

 25. Ja, kan echt niet he! Zomaar een engelse uitdrukking gebruiken, wat denkt ie wel! Gelukkig ben jij er om uit de hoogte te doen 🙂

 26. Leuk waveski filmpje, Waveski. Volgens mij ben ik die supper 😛
  Ik kan je wel adviseren om een druppeltje afwasmiddel op je (gopro?)lens te doen. Lopen de druppels er veel beter af!!