Nuttige surfweer info:

Surfweer maandag 5 augustus 2019

112 reacties

 1. Donderdag de hoogste golven wanneer de stroming meer west of WNW wordt na de passage van twee troggen. Mogelijk volgt daar achter nog noordswell op vrijdag, maar dat is nog zeer onzeker.

 2. HOe zien 0,4m golven eruit? Heeft iemand een video van dat hij in nederland die golven surft?

 3. Hhahaha lol! Dan maar goed dat ik thuis blijf bij 0.4m 😉

  Nee maar even serieus ik vraag me af of het waard is om bij 0.4m 1.5 uur te rijden?
  zijn die golven leuk te surfen met een 7’2? Denk het niet..

  Moet je minimaal een long voor hebben of niet?

 4. Gisteren waren de voorspellingen ook 0,5m en hebben we met een groepje 2,5uur in het water gelegen en mooie golfjes gepakt bij Zandvoort. Prima te doen hoor met een 7.2!

 5. Zaterdag was idd 0.4 op de Maasvlakte en we verwachten grote teleurstelling terug uit Frankrijk. Er was bijna geen wind bij hoog in de avond en zowaar wat lijntje in het water.
  De wind maakt meestal de problemen bij 0.4 mtr.

 6. Kan iemand mij eens uitleggen waar de ‘Zuidwester’ in het Noordzeegebeid zijn surffaam vandaan haalt?
  Ik begrijp dat het om een wind gaat die uit het Zuidwesten (of dat hoop ik nu toch, anders maak ik me zo mogelijk nog belachelijker), maar ik begrijp niet goed waarom die zo gunstig is voor de Noordzeesurf.

 7. Zeker nooit de foto’s van Danny Bastiaanse gezien of in zijn woonplaats gesurft met een dikke zuidwester 😉?

 8. iemand wel is met ZW7 a 8 in het water gelegen bij Texel? opkomend of afgaand, ik zit zelf te denken om uurtje voor hoogwater bij de vuurtoren of de spurter te gaan :-$

 9. @Tobias: als het me al niet duidelijk was dat de Zuidwester werkt, dan doen die beelden het wel 😉 lekker!

  Maar ik vraag me vooral af waarom eigenlijk. Mijn tekortschietende surflogica ziet in het ZW vooral het zeer nauwe Nauw van Calais liggen, en zegt zoiets van “zou een Noordwester, waar veel meer water te vinden is, dan niet veel interessanter zijn dan een Zuidwester, waar ogenschijnlijk minder water is?”
  Maw waarom is enkel een N(W) swell interessant, maar geen NW wind?

 10. (NW wind is natuurlijk niet interessant omdat die dik onshore is, maar ZW is toch ook niet bepaald offshore)

 11. Vanmiddag erin gegaan met mijn kite. Rond 17 kleine tot geen golven. Om 18 wat meer lijn maar die doofde vrij snel weer uit. Begreep dat er naderhand wat meer golf kwam.

 12. ZW storm! (wijk am zee) velsen noord naast de pier uurtje voor hoog water je weet niet wat je mee maakt!! gaan als ze staan!!

 13. Katwijk had van 16-18.00 veel huiphoge golven. Helaas wel in een te strak tempo waardoor het vooral (snelle) starts oefenen was. En spoelen… ook dat.

 14. Zuidwester lekker knallen onmogelijke golven pakken enof gepakt worden stuiterend de vier meters af die verderop weer inzakken secret spot is zeker on dit weekend bring all your cameras and good spirit!!!!

 15. Ja los gaan met iets dat gemaakt is voor wind. Verbreed je horizon en haal meer uit alle omstandigheden. Aanrader!

 16. Nou was best aardig tussen 1500 en 1700 in Noordwijk vandaag, beetje jammer van die stroming. Maar met die wind wordt er nog een leuk lijntje ingeduwd. Genoeg power en ruimte voor een bochtje. Kleine Stoke

 17. Morgen begin van de avond longboard condities ? De wind schijnt dan behoorlijk af te nemen. En misschien vrijdag beginners golven ?

 18. Is het in de scene gebruikelijk dat de onhandige surfer dan ook maar de schade voor zijn rekening neemt? In principe is het namelijk niet zo dat je tijdens de uitoefening van een sport aansprakelijk bent als je anderen schade toebrengt (of je moet het wel héél bont gemaakt hebben)

 19. Zou ik je even kunnen bellen? want ben zelf te werk tot half 5 en moet vanuit den helder komen

 20. Misschien even iets langer wachten voordat je zo’n negatieve reactie hier typt. Hier was ik toevallig bij en zij was ook heel positief over hoe relaxed jij reageerde. Ze is zonder telefoon gaan surfen en met zons ondergang eruit gegaan. Naming en shaming hier is niet zo netjes, al helemaal niet binnen 2 uur nadat je elkaar (zo positief) gesproken hebt.

 21. Het is nog niks en ik heb er een hard hoofd in voor vanavond. Wind zakt er wel uit en draait laat naar offshore maar ik moet echt nog zien of er wat binnen komt rollen….

 22. Gratis die blanks…
  (surf speak schuimblok)

  Top site!

  ZW Storm surf,lange lijnen no K…s!

 23. Bloemendaal 1500/1700 voor in vage prut, Later met wat meer laag achter in rodeo surf, met mega dikke zeehond op 3mtr ben mijn eigen de tandjes geschrokken, al met al heerlijke zoute bek maar geef de surf een 6je.

 24. Off-topic
  Weet iemand of er ook een soort surfweer.nl is voor Portugal? Kan helemaal niks vinden qua fora…
  Ik hoor het graag!

 25. Is er wat in België dit weekend? Ik zie mooie golven, maar veel wind en een swell richting die evenwijdig is met onze kust. dus waarschijnlijk niets?

 26. Verrassend goed vanavond.
  WaZ windsurfpad 19:30 – 21:00 begon nog rommelig met nog eb, maar de wind ging er helemaal uit en de sets kwamen goed binnen. Voorin af en toe best snel en hol. Lekkerrr…

 27. Om 18 uur er in op WaZ met mijn “veel te lange vandaag mooie cleane lage golfjes dus ik neem een 10 footer Longboard SUP mee”. Dikke bakken voor de korte boardjes!
  Vanaf uur of acht werd het relaxter en lijnde mooier op zodat ik toch nog een paar ritjes kon maken. Al met al een pittige Work-Out…. Biertje verdiend.

 28. Scheef Noord was echt prima met hoogwater van 20:30 tot 22:30 . Zonsondergang, amper tot geen wind, kwamen nog mooie lijnen doorheen. Top sessie gehad

 29. Voor mij is het waarschijnlijk even ver rijden naar nederland als naar Noord Frankrijk, zoals Berck, le Touquet. Dat wil ik wel proberen, zeker met de huidige swell richting. Weet iemand indien ik daar een bord kan huren? En indien er goede surfspots zijn met mss niet te veel volk?

 30. In Le Touquet zit een surf school, die wss ook wel verhuurt. En over drukte zou ik me niet te druk maken, die stranden zijn daar zo lang dat je vast wel een plaatsje in de branding kunt vinden….

 31. Gisteravond windsurfpad Wijk was inderdaad genieten! Wind eruit, zonnetje, 6man, perfect!

 32. Sorry maar dacht meer aan België / Normandië… scheef sla ik liever over☺️ Maar hoever is t rijden naar een spot in de luwte…en welke, dacht yport maar misschien is er eerder al iets op de rit??

 33. Alleen Wissant en Wimereux zijn goed bij zoveel wind. Wissant is zelfs nog iets beter beschut (wel veel windsurfers en kiters). Best bij afgaand tij juist na hoogwater.

 34. @noordwijk,
  ‘…Scheveningen, in geval van twijfel altijd naar Scheveningen gaan.. place to be’

  Nope niks aan hier liever wegblijven 😆

 35. Lekker ochtendsessie vanmorgen op Scheef, druk als vanouds, stroming van jewelste. Top shit

 36. Zomaar even mega-miles-offtopic: vette sessie vanmiddag in Mui Ne – Vietnam. Bigg ass en alleen met de Russian guy van Surf4you, vissers in ronde bootjes en miljoenen visse eitjes in t water..

 37. Ik ben er toch even ingesprongen vanmiddag. Hahaha wat een stroming en heerlijke chaos. Hoog, klots, niet te pakken vaak, had eigenlijk buiten de derde bank moeten liggen maar daar was echt geen doorkomen aan. Prima conditietraining en bier smaakt nu echt goed.

 38. Ik twijfel om morgen naar Knokke of Domburg te gaan Knokke lijkt mss wat rustiger ook vandaag zag ik daar best veel surfers in het water op de webcam of zal Domburg ook wel te doen zijn ?

 39. Domburg zou theoretisch goed moeten werken maar telkens wanneer ik naar de cams kijk lijkt het maar niks.

 40. vanmorgen op Scheef rond half tien clean en leuke hoogte. Later iets meer wind maar nog steeds leuke golven. Lekker after vakantie cadeautje dit weekend! Gisteren hoge stormsurf en vandaag nog even nagenieten met nog meer lekkers!

 41. @Niels, op welke webcam kijk jij? Ik ben benieuwd welke ik het beste kan gaan gebruiken. Hoor graag van je.
  Cya

 42. Scheef was heel lekker vandaag vanaf 6. Alsnog leuke lijntjes gekregen en hoogte zat er redelijk goed in!

 43. Iemand vandaag bij Zandvoort in het water gelegen? Zal het morgenavond nog de moeite waard worden?

 44. WaZ windsurfpad 11:30 – ?? met sup geweest. Wind was net te doen, stroming was lastiger. Dat en natuurlijk honderduizend windsurfers..gezellig. Achterste banken, dikke “logo”hoge golven. Eerste uitje twee golven en toen was ik al bij de bunker, dit 3 keer gedaan, toen was ik klaar. Lekker ZWbakken

 45. Zag zaterdag rond 19:30 meerdere fotografen op het Noordelijk havenhoofd. Wind was toen max. Zijn er nog toffe pics??

 46. Iemand tips voor een intensieve surf coaching week in oktober/november in Portugal? Met videocoaching en instructeurs die weten hoe ze gevorderden techniek moeten overbrengen. Voor shortboarders specifiek… Dank!

 47. Wijko gister rond 18.30-20.00 holle snelle zuigende shorebreak, en maar 5 man in het water! net een metertje ongeveer! daarna werd het snel minder…..door laag tij! op naar more!

 48. Hi kenners,

  Net terug uit Frankrijk en ontwenningsverschijnselen. Wordt het vandaag nog wat? Ik hoor het graag. Thanks en hopelijk tot in het water.

 49. Lijkt wel wat te zijn. Swell in Noord Holland kickt er behoorlijk in. Alleen nog niets van te zien in Zuid Holland. Richting is ws te WNW daarvoor.

 50. Zat iemand foto’s te maken van de surfers vanaf de pier. Zijn deze ergens te zien? merci

 51. @Storm Scheef Noord zaterdag

  Ik heb zaterdag eind van de dag wat foto’s geschoten vanaf de pier. Ben nog even bezig om ze te selecteren. Zal van de week iets van een linkje posten!

 52. Einde middag heerlijk uurtje gepakt, echt hele mooie hoogte maar mistte wat kracht. Ondanks dat genoten!

 53. Wijk ging behoorlijk af achterin zeg wow!
  Afgaand tij tussen 17.00/ 20.00

  Ter hoogte van de witte blokken zeer groot en breed!
  wat een wanden!

  Lagen daar achterin met zijn 5en wat een lange ritten!

  Voor mij toch wel een van de beste sessies tot nu toe!

  Stoked!

 54. Was dikke prima.
  Goede hoogte, redelijke lijn (paar turns mogelijk). Betrekkelijk rustig, zowel met aantal surfers als met stroming, wind, enz. Wel overwegend met lange plank (longboard, minimal en SUP).
  Sommige sets braken al op achterste bank. Die niet getest :-).

 55. Gisterenavond Ter Heijde was boven verwachting! Kleine meter en veel lijn. Er lag ook nog een fotograaf in het water. Wie was dat? Je hebt vast wat mooie plaatjes geschoten. Ik ben benieuwd!