Nuttige surfweer info:

Surfweer maandag 4 oktober 2021

67 reacties

 1. Gisteren was ook insane bij Wijk! Lange cleane lijnen met behoorlijke hoogte!! En maar 10 surfers haha!

 2. Gister in 2 uur wel 3 verschillende condities gesurft. Grappig om te zien hoe de windrichting de surf bepaalde. Van bijna flat naar cleane ruim 1m lijnen en vervolgens slappe mushy golven.

 3. Anderen ook last van korreligheid/wazigheid bij sommige standen van de Dechi cam? Het lijkt alsof die schoongemaakt moet worden oid. Hij is niet scherp meer!

 4. IJmuiden liep wel oke zo een 20-100 meter van de pier af. Tussen de dubbele golven leuke lijnen gesurfd.

 5. Wat is de betrouwbaarste bron voor getij-tijden?
  1tje is MSW en de ander windguru, beide voor 7 oktober

 6. IJmuiden Zuidpier was super vanochtend. Op de webcam zag Velsen Noord er choppy uit dus maar voor de Zuidpier gekozen. Bij het allereerste licht het water in en dat was het mooiste moment. Later meer clean maar met wat minder hoogte. Fijne sessie, met een zeehond erbij een goede start van de dag.

 7. Komt wel weer als het tij goed is. Zit genoeg swell op de boei-metingen. Nieuwe maan, dus we gaan weer richting springvloed.

 8. Schiermonnikoog was de dagtrip waard zeg! Leek wel Frankrijk vanochtend met die offshore en 10 seconden.

 9. Nee,zaterdag 0.5 meter bij 3 seconden op Schier; niks. Voor golfsurfen altijd naar het badstrand bij de Marlijn. Meestal beste rond hoog water. Met Laag water kan ook op de buitenbank maar das een eind peddelen dus dan moet je wel weten wat je doet

 10. Heerlijk was het weer naast de pier. Vanmiddag met opkomend weer. Zonnetje er bij, good vibes. En tijdelijk weer terug naar m’n 3/2

 11. Goedemorgen,

  Woensdag bij het surfen mijn Go-pro verloren bij hoek van holland tussen de pier en de surfschool van Freek. Mochten jullie iets vinden/hebben gehoord dan hoor ik het graag! Ik houd deze pagina in ieder geval even in de gaten, of anders kunnen jullie hem ook bij Freek afgeven.

  Groet!

  Joost

 12. Kent iemand een goede website voor een long range swell model voor Frankrijk (oftewel, om te checken of er as vrijdag een trip gezet moet worden of niet!) surf-report ken ik, die kijkt een week vooruit.

 13. windy.com toont de resultaten van de runs van verschillende modellen. Ze hebben ook een app (rood icoontje).

  Langetermijnvoorspellingen zijn doorgaans minder nauwkeurig.

 14. Iemand een idee van een charity die oude wetsuits/leashes/boardbags inzamelt om te versturen naar kansarme gebieden? Wil die spullen niet weggooien!

 15. Wijk net was glassy, gezellig, zonnig en zeker rond 13u met nog wat hoogte naast de pier. Hele fijne sessie gehad.

 16. Thx voor de tips (Dries). Windfinder modellen geven een wel heel sterk offshore windveld. Gaat er steeds meer op lijken dat het een weekje flat gaat zijn!

 17. Yes, hoewel het voor een kleine sessie nog wel zonder kan. Van het weekend pas na 1 uur minder gevoel..

 18. Zou je bij de volgende update op de site en/of app ook een globale voorspelling kunnen doen voor volgende week (herfstvakantie)? 😉

 19. Was echt lachen op Scheveningen Noord, niemand te zien, lekker los gegaan met de surf kajak. Flinke klotsbak voorin, achterin was het lekker groot en dik. Geen enorme lange ritten maar beter dan zondag 😛

 20. Bretagne volgende week ziet er interessant uit, maar wel wat verschil in de Windy models:

 21. @VelsenUSA

  De modellen zijn al zo’n 72 uur nogal springerig wat er precies gaat gebeuren vanaf volgende week dinsdag. Ik zou er je trip nog niet op plannen. Gewoon even geduldig afwachten.

 22. Hoi Tobias, gaat die wind er nog uit echt? Ik en mn maat zijn helemaal nerveus omdat onze planning verkeerd loopt

 23. Dat klinkt alsof ik verkeerd gegokt had, Wijk was een grote klotsbak. De windafname viel helaas alles mee..

 24. Denken jullie dat het er zaterdag mooi gaat doorkomen ? Volgens de forecast ziet het er goed uit

 25. Net drie weken in Bretagne geweest. De voorspelling week vaak af van de werkelijkheid. De nodige windgaten en super surfmomenten die niet op de kaart stonden. Verder dan 2 dagen vooruitkijken heeft vaak weinig zin. Dat is juist de charme van Bretagne. Laat je verrassen!

 26. Ola!
  Is het morgen in de ochtend een beetje te doen met een bodyboard bij IJmuiden? Moet op de fiets naar het strand, dus longboard kan niet mee. Vrouwlief heeft de auto. (Yeah, shoot me haha). Thanks!

 27. @Scheveningen woensdag
  Golven waren best okay, maar wat een bagger in het water! Zoveel zeewier dat je soms gewoon niet vooruit kwam of dat je op de golf zoveel weerstand kreeg dat je gewoon bijna stil stond.

 28. Wat te doen bij stink(zweetgeur)schoentjes na gebruik? In sopje leggen werkt niet. Iemand tips ?

 29. Niets. Bleekwater misschien. Pure azijn kan ook een nachtje laten staan.

  Als je nieuwe hebt, altijd goed spoelen en bovenop de CV leggen. Alleen als ze snel drogen, voorkom je dat ze gaan stinken.

 30. Hallo medesurfers. Mijn longboard heeft na een aanvaring een reparatie aan de rail nodig. Ik wil hem in de buurt laten maken, woon in Callantsoog. Heeft iemand het nummer van srfboards voor mij?

 31. Prima sessie vanochtend 09:00 – 11:00 was een beetje zoeken naar een uitgelijnd setje. Er zat genoeg power in voor de korte plank. Stoked.

 32. Hey Tobias,

  kan je ons nog wat helpen in de interpretatie voor de surf morgen? (ik zelf zou willen surfen in BE)
  Ik was al tijdje de weerkaart van Windy in de gaten aan het houden, daar is momenteel een groot windveld flink naar de noordzee aan het waaien maar het buigt ter hoogte van Noorwegen wel wat af. Vanacht zakt het wel verder door naar het zuiden, dus lijkt mij dat er behoorlijk wat swell naar onze noordzee moet komen! 🙂

  Ik checkte net ook de 3D golfspectra op het deel van de modellen op deze site. Daar zie ik een swell opbouwen bij de K13 en J6 boei. Periode wel maar 5 sec (??).

  Gaat het morgen voormiddag inderdaad zoals ik zie goeie surf zijn?
  Bedankt al!

 33. Goeie weet ik niet, want het is wel gewoon onshore. Maar dan zijn er in ieder geval wel golven. Ik zou wachten tot een dag later!

 34. Is er nog nieuws over de surfpools die in Nederland zouden komen? Die 24/7 waves in Den Haag of bij de Eemhof?