Nuttige surfweer info:

Surfweer Maandag 30 mei 2016

94 reacties

 1. @Tobias; uit je verhaal maak ik op dat er vandaag cleane condities zijn te vinden? Ik kan me dit niet echt voorstellen als ik naar de kaarten kijk.

 2. Ik zit dit weekend in St. Maartenszee. Welk getij is daar het best met deze swell uit het noorden icm een beetje wind uit noord?

 3. Weerkaartje van vandaag. Koufront (blauwe rits) trekt vanuit het zuidoosten naar de kust. Hierdoor neemt de wind alleen maar toe, maar ook de hoogte!

 4. in st. maartenszee zelf kan je echt met elk getij surfen. maar als het clean is is opkomend/hoog tij het beste en precies voor het noordelijke strandpaviljoen is de beste plek 😉

 5. Wanneer de wind vanavond nog hard genoeg is is de zuidkant van Walcheren met hoog (9:15 ) een optie. Men is tussen Dishoek en Vlissingen bovendien net klaar met het opspuiten van zand hetgeen naar verwachting gunstig is voor de break. Met de windrichting zit het in ieder geval al goed.

 6. Ha tobias, weet jij misschien of die mist er in scheveningen morgen ochtend ook nog is? Vandaag was er amper wat te zien op de webcam..

 7. @atmosphere
  Ik moest werken gisteravond, maar ben toch nog even in Dishoek gaan kijken. Zo te zien is daar ook jouw foto gemaakt. Veel close out met deze golfhoogte na het opspuiten van het stand of viel het wel mee?

 8. Nog iets te merken van de tijdelijke lozing van de noodoverstort van gisteren?

 9. Bloemendizzle was heel dik vanmorgen!! En waarschijnlijk nog steeds nu met opkomend.
  Er zat echt belachelijk veel kracht in.

 10. Vanochtend 7-9. Op de voorste banken choppy en close outs, helemaal buiten clean en krachtig. Flinke peddel was het waard.

 11. @Spekkoper was zeker dik! Mooie sessie gehad! (wel druk, blijkbaar een alert op die locatie?)

 12. Prima golfjes om 6:30 op het achterste bankje!
  Heb de golven gedeeld met een zeehond 🙂

 13. Hell yeah, hoop niet dat ik iets ga breken in deze krachtige shorebreak….
  Niet voor beginners!

 14. @Erik en Jan:

  Het heeft gisteren niet extreem hard geregend in Den Haag. Er is in totaal tussen 20:00 en 14:00 ca 12,5mm regen gevallen. Het riool is over het algemeen berekend op een bui die eens in de 2 jaar voorkomt, dit komt neer op ca 20mm in 1 uur. Dat is dus een stuk intensievere bui.

  However… Het kan zomaar zijn dat het systeem van Duindorp een stuk minder aankan. Daarvan loost een overstort op de haven. Dus mocht je het idee krijgen last te hebben van de gevolge van slechte waterkwaliteit… let us know!

  http://www.facebook.com/surfriderfoundationholland

 15. Zuid had best een klein snufje epic. Werd naarmate de ochtend vorderde steeds lekkerder. Helemaal blij 🙂

 16. Ohhh wat ziet dat er allemaal lekker uit! Is er vanavond op wijk nog een golf te pakken of is het dan helemaal over?

 17. NH was werkelijk super vanmorgen 800-900!! zonnetje die af en toe doorkwam en dike krachtige knallers met uitschieter tot 1,5m cleane wandjes…top! surfs up iedereen

 18. @Tobias. Ziet er goed uit! Waar in de buurt zat je? NhN was wat minder hoog maar zeker erg goed te doen. Dikke meter cleane peaks met uitschieters naar 1.5. Kleine barreltjes genoeg!

  Cheers,
  L@rs

 19. Oh..en mega last van mn ogen trouwens.
  was op de noord net.lees nu pas wat hierboven staat.maar anderen om mij heen hadden nergens last van voor zover ik weet.

 20. Heeft niet zo veel te maken met claimen. Meldingen kunnen voor ons wel aanleiding zijn om lokale overheden aan te spreken of om obdv nader onderzoek te doen.

  Je moet t eerst horen om t te weten (vrij naar Johan)

 21. gelukkig nog anderhalf uur mee kunnen pakken vanmiddag. Eerst naar de tandarts voor een wortelkanaalbehandeling en met een verdoofde bek het water in voor de reddingspost in Scheef. Heerlijke holle golfjes met lekker veel kracht achter. Zonnetje er bij waardoor mijn winterpak eigenlijk te warm was. Genieten!

 22. Jammer dat de trein niet liep als een trein. Helaas is het vanuit enschede naar scheef komen nooit gemakkelijk argg

 23. @sjoerd: Island Tribe Clear Gel, 40 of 50. Super zonnebrand, brandt niet in je ogen, ruikt niet zo ontzettend sterk als de meeste zonnebrand.

 24. Wowww Hoek van Holland. Wat een top sessie! Voor mij de beste van dit jaar.

 25. Sfeerbeeldje Domburg. Super condities rond 11u.

  Moet wel toegeven dat er aan mij geen groot fotograaf verloren is gegaan.

 26. Iemand enig idee of en wanneer die zeewind eruit gaat? Clean avondsessietje zou Lekkah zijn.

  Cheers.
  L@rs

 27. Alleen vanochtend te surfen op Terschelling… Vanaf ongeveer 13;00 uur niet meer dan 15 meter zicht door zeedamp.. 🙁 Hopelijk dat het vanavond verdwijnt.

 28. Ztown erg gezellig, leuke golven in de ochtend. Middag liep goed, hoogte iets minder. Vanavond weer lekkah lekkah lekkahhhh

 29. Was epic tussen 14:15 en 17:00, lekker hol en genoeg ruimte voor turns, thanks voor de sms Tobias. Dit keer had je helemaal gelijk.
  Ciao

 30. Noordwijk liep heel best met opkomend , ochtend was rommelig.

  Daarna alleen maar beter. Nu ff hopen dat het op de achterste bank gaat lopen…

 31. Bedankt voor de platen Jellow! Was erg gezellig met twee man op een peak van 2 kilometer… Dit smaakt naar meer. Hemelse geschenken zoals vandaag gehoord op het strand.

 32. Voor degenen die het vroegen: net wijk op de fiets gecheckt, lijkt niks meer op vanochtend. Beetje klots, lager en breekt niet consistent. Ik laat de avondsessie lopen

 33. Ik maakte ook rechtsomkeert na check op wijk om 17.30uur
  Jammer want het WAZ een Wazzbak!

  Daar ga ik mijn energie niet insteken!

  Zag Dirbee manmoedig met Sup richting zee lopen!

  Bij eerste parkeerplaats ff check op terugweg en daar was meer Lijn te vinden achterste bank!

  Overnieuw dan maar volgende keer beter!

 34. Super surf bij scheef. Cleane mooie golven met zelfs een mooie zonsondergang. Genoten, mensen zeiden zelfs dat het de mooiste avond sessie was van het jaar!

 35. @Poseidon! : Had je wel moeten doen. WaZ idd een wasbak vooraan, maar achteraan liep het nog prima. Niet heel veel rides kunnen scoren met m’n nieuwe kleintje, maar degene die ik had waren alle moeite van de struggle om naar buiten te komen waard!! 17:30 – 19:30 was ik leeg. Ik zag trouwens wel een van je maatjes nog verder achterin dan ik bezig. Ik vermoed onze zelfbenoemde waveskimaster…

 36. In Zandvoort een goeie avondsurf gehad van kwart voor zes tot half acht, stoked.

 37. Het ging inderdaad los wat een mooie balken easy doorpeddelen secret spot ging af ik zag ne gaan bert il toeterde nog now u missed it

 38. WaZ rond 17:00 liep achterin goed bij 1e molen. Zat er alleen.. Wel een beetje oud-hollandse bommen. Alleen positie houden was bijna onmogelijk. Ging snel zuid-waarts. Al na anderhalf uur bekaf van ’t bijpeddelen. Ben benieuwd wat de dag van morgen in petto heeft.. Enjoy!

 39. Wijk tegen het middaguur: lekker krachtige bakken surfen met toch nog redelijke lijn. Scheveningen zag er beter uit maar heb niks te klagen. Laat die noordenwind zijn werk maar doen!

 40. Bloemendaal vanmorgen 6:00 hol clean en krachtig , ik bakte er helaas niet veel van haha maar vanavond was parnassia heerlijk clean en hoog en iets minder snel als vanochtend dus heerlijk gesurfd!!

 41. Ik wilde met mijn 10 foot modern retro (zie de banner op deze site)
  een keer een wat hogere golf surfen op de 2e bank in Zandvoort.

  Na een eskimo roll is die fucker doormidden gesnapped. Het golfje was 1 meter hoog en echt niet stijl?

 42. @all Dudes hierboven, als Poseidon zegt dat het ruk is dan is het ook ruk ja haha!
  Ik wil glijden in da zon met steepy wavetjes, ach golven leven langer dan ik😃
  Ik kan helaas mijn Board niet verplaatsen vanuit de stalling wijki anders hd ik op Parnassia gister gezeten!

  @steven,
  Gevolg van da Bommen, je volle gewicht erop naar beneden klappen!
  Vind hem wel erg strak en recht afgebroken precies op de kleurlijn😳

  Suchs…

 43. Iemand een eyeball van Bloemendaal?….. Twijfel om of 8:30 met laag of 12:30 met hoog erin te duiken ?!?…… Tobias wat is jou advies hahaha

 44. @steven
  Je zegt het zelf al. Al die boards, net als smurftech, etc. Zijn geen customs, maar stukkem piepschuim, geglassed met net niet genoeg resin, door mensen die niet weten hoe de oceaan eruit ziet.
  Voor iets meer geld laat je een echte custom bouwen, met jou naam erop, door iemand die echt weet wat ie doet en er ook zijn boterham mee moet verdienen.
  Kijk eens verder dan je neus lang is en denk zelf eens na.

 45. Scheveningen gisteravond was heerlijk!

  Wat later op de avond rook het water wel wat apart.

 46. twee sessietjes op de zuid gehad gisteren, idd last van prikkende ogen, kriebel in de keel en snotverkouden, dr leek iets in t water te zitten.
  Golven waren top!

 47. Zuid gisteren van 11 tot 1400 was goed maar ik heb geen loopneus of wat dan ook. Waterkwaliteit leek prima in orde.

 48. @Tobias, kan je aangeven hoe het grote verschil in lijn en cleanheid tussen wijk en zandvoort gister te verklaren is? Zandvoort was glashelder en clean, wijk leek dat verre van.
  Heeft dat te maken met de pier of de NNO component in de wind die bij zandvoort meer offshore was?
  Thanks

 49. Wijk was ook clean, alleen moest je dan wel in het echte Wijk aan Zee zijn. Anders kwam de stroming van de swell te recht op de kust af. Met kleine swells heb je hier geen last van want die brengen minder waterverplaatsing / stroming met zich mee.

 50. B’daal/Z’voort vanmorgen om 6:00 al best wat wind helaas. Op de lange plank nog te doen, minder clean dan gehoopt/verwacht

 51. Dagen zoals gister… Zo intens, maar o zo fijn. Ochtend een 4 uurs sessie bij Ter Heijde, avond nog even anderhalf uur er in bij Zandvoort. Mijn armen protesteren nog steeds en die grijns op mijn gezicht wil nog niet wijken. Fijn fijn fijn!

 52. Tobias,

  Grote complimenten voor je geweldige nooit aflatende geschreven forecasts! Iedere keer weer zeer leerzaam en plezierig om te lezen, zeker afgelopen maandag!
  Keep up the good work!

 53. Gistermiddag op de Zuid mooi clean tot de wind er een beetje in kwam. Getij ook niet helemaal gunstig. Deze tijd van het jaar hangt er altijd een rare lucht rond de havenhoofden. Ik associeer dat altijd met de zee die weer tot leven komt. Nog nooit ziek geweest na het surfen in NL.

 54. Hoek van Holland was erg mistig van 7.00 tot 8.30.
  Op de achterste banken liep het aardig, maar rommelig.