Nuttige surfweer info:

Surfweer maandag 29 mei 2017

54 reacties

 1. Dit ging er aan de vloedgolf vooraf. Niet echt een moment dat je denkt, ik duik de zee in voor een vloedgolfje!

 2. Swell op de A12 en de J6. Hoogte neemt af met de afstand, maar ik heb goede hoop op een kleine sessie vanavond.

 3. Gisteren lagen we op het strand van cadzand.rond 15.00 Toen zagen we ook ineens die water verplaatsing.niet zo heftig als op de beelden maar duidelijk dat de zee weg trok en weer dik terug kwam.geen schade wel kindjes die weg spoelen…nog nooit gezien..

 4. Vanuit het KNMI waarschuwen ze voor storm vanavond? Is dat iets waar we rekening mee moeten houden als we er lekker bij Wijk in willen vanavond?

 5. Tobias,

  Vanaf 19:00 uur de moeite om er in te gaan bij Petten?

  Moet er een half uurtje voor in de auto zitten dus een beetje een positieve indruk zou chill zijn 😉

 6. Even de webcams in de gaten houden. Nu nog niets. Hoewel, TexelKoog loopt al een mooie cleane golf van een halve meter. Dus het komt al wel dichterbij!

 7. Het zag er even voor 19 uur zo mooi uit op de cam van Bergen aan Zee. En nu flat. Wat spijtig.

 8. Wil woensdag heen. Kom vanuit Groningen. Bekend rond welk tijdstip het een beetje aantrekt?

 9. Goed om te horen Dirk! Ik had er behoorlijk de twijfels van vandaag en gisteren.

  Mathijs, ik zou donderdag gaan. Swell moet van ver komen en is woensdagochtend nog maar net aan haar reis begonnen. En als je gaat, dan misschien zo laat mogelijk. Hoewel het ook weer begin te waaien na vijfen. Hmm. lastige weer.

 10. Waz dus gaan en het waz aan heerlijk gespeeld top zeer leuke golven en retedruk topsfeer morgen weer !!!

 11. Van half zes tot half tien meer dan goede longboard golfe. Met soms echt wel dikke uitschieters vooral rond 7,8

 12. Tobias, thanks! Donderdag gelukkig ook vrij. Gok daar dan liever op vanwege de reistijd die ik heb vanuit Groningen.

 13. Inderdaad goede voorspelling! Lots of fun, heerlijke tempetaruur, steeds hogere sets richting donker. Thnx Tobias.

 14. En heeft iemand de grote katwijk zandvoort golf gesurfd ?😃?
  Nog n vraagje mijn man gerard zoekt voor aanstaand pinksterweekend een lift naar de vendee. Weten jullie misschien iemand??? Hij is gek op autorijden en er ook nog es heel goed in!

 15. Weet er iemand een app of iets anders handigs voor op je android telefoon waarop je de getijden in een grafiek kan zien? MSW-app kan natuurlijk maar is wat omslachtig. Merci.

 16. off topic.–>Als beginnend surfer probeer ik het weer een beetje te interpreteren. Wij zouden morgen vertrekken naar Frankrijk. Als ik het goed begrijp ligt er een depressie en komt er donderdag/vrijdag/zaterdag redelijk wat swell binnen uit NWW. Ik twijfel om naar La Sauzaie/Les Dunes te gaan (7,5uur rijden) of voor wat dichter te kiezen (Siouville in Basse Normandie – 6uur rijden). Volgens mij ligt Siouville ook goed georiënteerd voor swell binnen te krijgen. Klopt mn redenering??? merci!

 17. Ik ben een paar keer in Siouville geweest, en over het algemeen wil je toch iets meer swell hebben om een beetje fatsoenlijke golven te krijgen daar. Ik denk dat er wel een leuk heuphoog longboard lijntje loopt met de huidige voorspelling, want zoals je zegt ligt het wel goed georienteerd. Het is ook erg getij afhankelijk, dus richting laag tij zal het bijna flat zijn. Ik zou persoonlijk een stukje doorrijden, maar misschien is het als beginnende surfer juist wel leuk daar.

 18. thanks klayzo!

  Volgens MSW zou de voorspelde golfhoogte bijna hetzelfde zijn voor Siouville en La Sauzaie/Les Dunes….maar zou het door de ligging toch veel verschil geven???

 19. @ Gd Schrijnwerk en dochters:

  Siouville heeft wel een smalle swell window. Hoe westelijker hoe beter. Windguru ziet er wel goed uit met een westelijke golfrichting.

  Siouville is geen 6 uur rjiden, eerder 7uur plus.

 20. Ja dat is het een beetje met MSW en windguru, uiteindelijk moet je die websites zelf een beetje interperteren. Mijn ervaring is dat ze het meest accuraat zijn voor spots die gewoon open aan de oceaan liggen, maar spots in het kanaal pakken vaak net iets anders uit. Mijn ervaring is dat er op Siouville meestal een halve meter minder binnenkomt dan voorspeld was.

 21. Houd er rekening mee dat Siouville/Rozel minder hoog uitpakt dan MSW aangeeft. Verder is mijn ervaring dat het erg getijde afhankelijk is, vaak komt er met laagwater weinig door. Het beste moment is iets na hoogwater.

  De spots in de Vendée zijn wat dat betreft beter, al lopen de meesten het best bij opkomend en hoogwater. Sauzaie zou ik als beginner nog even vermijden ivm met rif en localism.

  Sowieso is de wind voorspelling in de Vendée beter dan Normandie. En met die dikke swell van vrijdag kun je nog uitwijken naar de baai van Les Sables of anders de point bij La Tranche.

 22. @ Gd Schrijnwerk en dochters:
  Mijn man en zoontje 13, beiden beginners, willen hier in de Vendee Olonne ook komen surfen (Hebben alleen een lift nodig want ik zit hier al met de camperbus…) Dit is prima te doen met de wat lagere waterstanden. Ik zie hier overal pappa’s die t hun kinderen aan t leren zijn. Ik heb er 12 uur over gedaan met hemelvaartfiles en af en toe rustpauze.

 23. Ik gebruik de app “tides planner” van Imray. Super handig, wordt gebruikt voor de scheepvaart.

 24. iedereen bedankt voor de feedback!!

  @ erica, met plezier had ik ze een lift gegeven maar rijden op met een camionette…geen 2 extra plaatsen

 25. @ Gd Schrijnwerk en dochters:Ik snap t! Goede reis (wees voorbereid op grote drukte) en alvast veel surfplezier!!

 26. kan iemand mij vertellen waarom ik soms geen cam werkende cam van wijk heb en dit lees:
  Error loading player:
  No playable sources found

 27. Flash is niet geïnstalleerd op je computer, of flash is wel geïnstalleerd maar niet actief.
  In het eerste geval flash downloaden, in het tweede geval bij de instellingen van je browser flash activeren

 28. Gisteravond nog een leuke sessie gehad in cadzand..die wind gaf nog leuke borst hoge golven..ik hoop dat we vanavond ook wat swell binnen krijgen

 29. De tijd dat je tijd hebt.

  Verder zou je kunnen overwegen een abo te nemen op de surf sms, dan worden dit soort vragen behoorlijk precies beantwoord.

 30. Ik vraag me af of de woe / do voorspelling van hierboven nog wel actueel is. Het windveld is wat gaan zwabberen,…

 31. Ik ben aan het updaten idd.

  Voor de webcam moet Flash Allowed zijn in je browser.

  In chrome kun je dat via Advanced, — dan bij de Privacy en daarna “content settings” instellen. Zie voorbeeld:

 32. Dank voor de update! Maar klopt het nou dat de webcams van zowel Timboektoe als Aloha eruit liggen?

 33. @Jasper nee ze doen het prima…laten alleen niet echt veel hoogte zien (nog)…