Nuttige surfweer info:

Surfweer maandag 24 augustus 2015

86 reacties

 1. Het lagedrukgebied van maandag zorgt dinsdag pas voor goede swell uit WNW.
  Dit is de kaart van de nacht maandag op dinsdag:

 2. Off Topic:
  Einde zomer en de herfst lonkt. Maar misschien kunnen we de zomer nog ietsje langer laten duren. Het groepje begint te vormen, maar we missen nog een/twee man/vrouw voor een surftripje naar Bretagne in Oktober. Low budget, 4/5 personen met de auto, huisje huren en één week lang (hopelijk) alleen maar surfen.

  Wil jij mee? Mail ff naar dirkologie@hotmail.com voor meer details.
  Leeftijd, ervaring, sup of surf het maakt niet uit.

 3. Morgenochtend oostende, en morgenavond richting frankrijk… nog 1 plaatsje over in de auto moesten er mensen meewillen 🙂

 4. T zal niks zijn deze morgen 🙁 Boeien geven niks en webcam ziet er ook maar slapjes uit. Back 2 bed :-/

 5. Nou Tobias,
  De weersmodellen zijn goed. Maar we vinden jou ook heel goed hoor!
  Nu even met zijn allen in de wachtkamer..
  Ciao!

 6. Oooh heerlijk!
  Stoked voor morgenmiddag!

  En de Scholen zijn weer begonnen!
  Lekker rustig in het water!

 7. Wuut gewoon een bodyboard commercial op Surfweer gaat de goede kant op met de integratie! Leuk hoor dat je ook een beetje aan onze minderheid denkt!

 8. Lieve iedereen, morgen is het afscheid van onze mooie lieve prachtige Mandy!

  Jullie zijn allemaal welkom!!!
  Er kan afscheid genomen worden van haar bij Pllek Amsterdam van 11:00-13:00 uur en we zullen haar leven vieren bij Timboektoe vanaf 17:00 uur tot laat.
  Er zal ook een paddle-out zijn (surfer’s traditie) voor Mandy om 19:00 uur. Dus neem je board (en een bloemetje) mee. Laten we Mandy op een fantastisch mooie manier gedag zeggen en hopelijk nog een paar mooie golven in haar nagedachtenis surfen met zn allen!

  Dear all, tomorrow we will say our goodbyes to our crazy beautiful and so beloved Mandy! Your presence would be very much appreciated!
  Goodbyes will be said at Pllek Amsterdam (11:00-13:00) and after, we will celebrate her life at Timboektoe, Wijk aan Zee (17:00 and onwards).
  There will also be a paddle-out (surfers tradition) for Mandy at 19:00.
  So bring your boards and a flower. Let’s send Mandy off in the most beautiful way possible, circling and surfing…

 9. Voor iedereen die nog mooie en dierbare foto’s heeft van Mandy of samen met Mandy, zouden jullie deze naar mij willen mailen? Het is ook voor dinsdag. Alvast dank jullie wel ngiroldi@hotmail.com

 10. Ken haar niet, maar altijd triest als iemand ons ontvalt. Zeker als je zo jong bent. R.I.P. Mandy may the ride last forever!

 11. waar is de RWS geotool gebleven?
  Ik kan m nergens meer vinden en ik ben benieuwd naar de actuele wind op de Noordzee.

 12. ja kippenvel … onvoorstelbaar … veel sterkte ook aan mandy’s surf mates en maak er een mooi afscheid van in het water

 13. Ja, heel erg droevig.

  Rug van hogedruk duwt nu de drogere lucht onze kant op waardoor de wind iets gaat liggen en de zon gaat schijnen. Hopelijk schijnt de zon voor Mandy in haar hemel nu ook.

 14. Ik kijk niet in een glazen bol, maar naar de weerkaarten. Daarbij prefereer ik de uitkomst waarbij een Langspeelplaat (L) in de Noordzee ligt en niet op de Atlantische Oceaan. In Frankrijk zouden ze dan zeggen dat Engeland in de weg ligt. Bij ons ligt Engeland dan juist perfect.

  Kortom: onzeker eind deze maand. Dit weekend nog wel goed.
  Bovenste weerkaart is van GEM.
  De onderste van het GFS.

  Ecmwf zit er niet bij, maar die geeft op lange termijn een hogedrukblokkade boven de oceaan. Flat in Frankrijk, golven in de Noordzee. Dan heb ik het over een termijn van 7-10 dagen vooruit.

 15. Nog een rapportje vanuit Oostende vanmorgen:

  08:00 tot 10:00 ongeveer een kleine meter. Kwam wel wat slapjes binnenrollen.

  3/2 begint al wat frisjes te worden.

 16. techno

  hoe was de wind? dit was met laagwater?
  ik denk van morgenavond te gaan, redelijk laat want laagwater om 17h

  wind blaast wel cross offshore gans de dag, hopelijk verpest dit de golven niet

 17. Was hoogwater om 10:00 vanmorgen.

  Zoals Tobias hier geloof ik beschreven heeft, zitten we in die fase van de maan / getijden cyclus dat hoog water bijna laag water lijkt.

  Er was redelijk wat wind. Maar als je net naast de havenpier lag had je er totaal geen last van.

  Wel nogal nipt om te shortboarden.

 18. offtopic

  hallo,
  kan ik iemand blij maken met 2 tegoedbonnen a € 25 (€50 totaal) voor surfvakantie van Surfblend. Ik heb ze gekregen en wil graag dat iemand ze gebruikt. Nico-lize@hotmail.com

 19. Vandaag eerste keer op Wijk gesurft. Na jaren geleden in Frankrijk en Fuerte mijn eerste surf ervaring opgedaan te hebben vorig jaar in Zandvoort ’toevallig’ weer eens gesurft. Vandaag eindelijk tijd om mijn gekochte boardje te testen. Nu stoked op de bank :-). Voor herhaling vatbaar! (Wel nog aan mijn surfconditie werken merk ik..)

 20. iemand toevallig een zwart witte FCS2 MF (Mick Fanning editie) gevonden in scheveningen rond 7 uur vanavond?

 21. valt er al met enige zekerheid iets te zeggen over begin volgende week? als ik verlof wil moet ik dit morgen al aanvragen …

  grz

 22. Laatste runs neigen nu allemaal naar langspeelplaten voor de Noordzee begin volgende week.
  Vrij nemen dus!

 23. Anders komt de aangegeven window van tobi zo’n anderhalf uur later pas op gang…
  Kijken kan ik en tegen 19:00 was het flut. Tegen 20:00/20:30 ging zandvoort pas echt lopen.
  Maar toen was t ook echt goed:D

 24. Terwijl er afscheid genomen werd van Mandy was ik op m´n sup bezig een kite-ster terug te brengen die na de wind/bui ± een halve km buiten stil lag.
  KNRM was er ook, maar die waren nét te laat…

  Verder wel een lekkere sessie gehad, voor en na de wind.

 25. goed gedaan @dirbee en twas een mooi afscheid idd en daarna nog tot donker dikke bakke …..verdrietig ,boos maar toch een soort van stoked…….

 26. Wijk was gisteravond heel goed. Overal fijne piekjes waardoor het ondanks drukte goed verspreid lag
  Jammer dat het weer vroeger donker wordt. Had nog uren willen doorgaan!

 27. Hoi! Kan iemand me wat wijzer maken..? Als ik op magicseaweed kijk dan is er niks voor maandag maar als ik het hier lees dan is het maandag juist heel goed. Lees ik verkeerd of klopt er iets niet? Ik kan dus wel wat uitleg gebruiken 🙂 Snap het niet helemaal. Alvast bedankt!!

 28. MSW gebruikt te grove modellen die niet passen bij de kleinere schaal v/d Noordzee.
  MSW dumpen (voor hier), luister naar Tobias…

 29. Vanavond om ca. 21.15 uur heb ik de KNRM gebeld omdat ik een reddings-vuurpijl zag. Ongeveer ter hoogte van Domburg-Oostkapelle. ( Heb er uiteraard foto’s van maar daar gaat het nu niet om. ) Weet iemand of er toevallig nog door iemand gesurft is en nog niet terug is??? Geen gekke vraag, want na het onweer ( en ook tijdens…) werd er volop in en bij het water gesport; vissers, surfers etc., uit alle windstreken en buurlanden. Of bliksem niet jouw ding is….Afijn, laten we hopen dat het goed gaat aflopen. De KNRM had 2 boten er op uit gestuurd…

 30. @ Marloes: MSW modellen zijn minder goed voor de Noordzee, met name als het om S of SW swell gaat, of Oostelijk gedreven swells. Voor de NW georeinteerde swells vind het i.h.a. best goed.

  Het beste is altijd om meerdere bronnen te gebruiken, dus MSW, surfweer en uiteraard de Surfweer SMS (graties reclame ;0))

 31. Vanmorgen was lekker in Noordwijk, van half 10 tot half 11, best wel hoogte(heuphoog) , niet heel clean alleen, vond t lastig om op precies de goeie plek te liggen, majaaaa wel paar ritjes en lol gehad!

 32. Begin volgende week zou het ook om noord swell gaan. Pas vanaf woensdag golven, zo lijkt het. Jammer als je al vrij hebt genomen. We need an update

 33. Die update haal ik dagelijks uit de Surfweer sms die ik s’avonds krijg toegestuurd. Gedurende de jaren ervaring van condities checken en surfen kan ik zelf wel een beetje inschatten wanneer er surf is en dankzij de Surfweer sms kan ik mijn planning zo aanpassen dat ik veel goede surfsessies kan scoren. De investering is in deze tijd ook niet zo groot en zeg nou zelf.. een goede surfsessie is toch onbetaalbaar?

 34. Vanmiddag Ouddorp rond 1 uur lange linkse lijnen met een straffe offshore . Was eigenlijk behoorlijk onverwacht en zeker ook net op een ander stukje strand dan verwacht. Erg cool.

 35. Condoleances voor vrienden, kennissen, familie van Mandy.

  Woensdagmiddag 17:00 – 19:00 even Wijk geweest, thv tht WM1 zaten af en toe wel wat surfbare lijntjes tussen, niet het beste getijdemoment noodgedwongen.

  Oergrijze lucht, wat wel passend vond, daar er in familiekring ook iemand te betreuren viel. En toen was er regen, regen, en nog meer regen.