Nuttige surfweer info:

Surfweer maandag 20 augustus 2019

86 reacties

 1. Van de swell hiervan is nog niet heel veel te zien, hoewel de richting wel naar NW is gedraaid verder op de Noordzee:

 2. Voor het geval iemand het heeft gemist vanmorgen…
  Foto’s van 18-8 avond en 19-8 ochtend in “Wijk”
  staan online.
  Gratis te downloaden en voor hoge resolutie even een PB versturen met hierin de link(en) naar de foto(‘s) welk je wilt hebben.

  contact gegevens staan op mijn profiel pagina.

  Greets,
  Niels 🤙

 3. Beste Suus,ben je met vakantie of komen de foto’s er niet meer??

  Twee /drie fotografen stonden er 19;30u op t havenhoofd zaterdag 10 aug. Zelfs de kitesurfers trokken het niet meer met wk8.

  Iemand pics van de vetste bakken van de storm van augustus 2019?

 4. @vanavond, heb je hierboven bericht van Tobias gelezen, dat is wel een goeie start denk ik, haha….

 5. Tobias bedankt voor de update gisteravond.
  Vanochtend van 7 tot 8.30 uur in Wijk met mijn SUP heerlijke cleane longboard golven gepakt in het zonnetje, tussen kniehoog en heuphoog met enkele hogere sets rond 8. Heerlijk rustig samen met slechts 1 Supper en 2 Longboardmeisjes dus alle ruimte….

 6. Sorry de foto’s komen niet meer. Vanwege “vetste bakken”

 7. Zag je gaan op de cam Sledder. Ik moest het doen met de groms van de surfcamps.. wat verdwaalde lijntjes tot laag water. Was wel ok op de vis.

 8. Short off topic by this flatness..
  Wich canary island spot could be the best in january… no hardcore. . Only for sup surfing.. bedankt..

 9. Sorry, ik ga off-topic zitten zijn… maar ik doe dat zelden.
  Ik heb de afgelopen dagen het nl surfweer helemaal niet bijgehouden aangezien in in de hemel zit 🙂

  Toch even wat plaatjes van de hemel dan, jullie kennen me, share the stoke!!

  ps iemand zal me moeten helpen uit m’n ontwenning te komen als ik weer terug ben…

 10. @ Dirbee1971… laat me raden waar je bent. Vanaf het water herken ik het strand van La Palue n links in de hoek de heerlijke break van Lost March.
  Is er idd fantastisch😇

 11. Weet iemand of er in Zandvoort lockers zijn om je surfboard te stallen het hele jaar door? Ik zie alleen, vrij prijzige, opties bij strandttenten en ook nog alleen tijdens het seizoen.
  Ik ben op zoek naar een stalling voor het hele jaar door voor mijn longboard. Ben benieuwd, alvast bedankt!

 12. Hoop dat je ook een yt filmpje maakt ouwe bok, is altijd genieten die kraakheldere footage van jou vanuit multiple angles!

 13. Ik denk dat je de vetste bakken verkeerd hebt geïnterpreteerd beste Suus. Niets met jou te maken of beledigend bedoeld. Die bakken duiden op dikke golven en wel op de hoogste golven van de maand augustus op het meest wildrijke moment van de storm, die jij en die andere fotografen al dan niet hebben vastgelegd op camera. Vandaar, please show us the picutures 🙂 Thx!

 14. Aah, dan ben ik net weer terug.
  Tobias: de reddende engel in moeilijke tijden van ontwenning 🙂

 15. Wie heeft er tips en adviezen over de beste intermediate surf op de canarische eilanden rond november? Welk eiland is het beste en aan welke kan moet je dan zijn? Met googlen kom je 90% uit op wind- en kitesurf spots..

 16. @Theo ik weet dat er windsurfers zijn die samen garagebox huren/delen in de wintermaanden! Vlak achter de noordboulevard ter hoogte van the Spot

 17. @JHK, Fuerte ook Noord. Mooie pointbreaks bijv. bij Majanicho en Punta Blanca. Wel rifschoentjes meenemen! Had ik niet dus wel pijn in mijn poten…..

 18. Fuerteventura Is een mooie plek voor intermediate surf, hoe dichter je tegen de winter gaat hoe groter de swell. Als je in het plaatsje Lajares zit, kun je mooi alle spots in het Noorden bereiken.

 19. @Theo

  Pepsports is nieuw en zit boven the Spot. Die hebben lockers geloof ik en net gestart, kan wel klandizie gebruiken denk ik

 20. Zeker noorden Fuerteventura (zuiden is vnl wind en kite inderdaad) . Corralejo als plaatsje is goede uitvalsbasis. Playa del Moro aan begin van de zandduinen is goeie spot. Links naast de haven van Corralejo kan het lekker lopen. Ook in El Cotillo links naast de haven(tje). De rest van de North shore tussen El cotillo/majanicho heeft gave spots, maar dan moet je inderdaad met de vulkaanrotsen rekening houden. Have fun, Polle

 21. Op een serieuzere noot: dat project, Hollandse Kust Zuid (3&4).

  Hier staat meer info: met veel linkjes
  https://www.4coffshore.com/news/seaway-7-selected-for-hollandse-kust-zuid-nid12536.html

  Hier een interactive map van de plannen (2022 moet het gebouwd zijn).
  https://www.4coffshore.com/offshorewind/index.aspx?lat=52.280&lon=4.084&wfid=NL0E

  Bijgevoegd een screenshot, van de projecten. De kleuren geven geen diepte oid weer.

  Kan iemand wat zeggen over de diepte/infra die men aanpast hiervoor? Zijn het gewoon een zooitje molens op palen en een (kleine) fundering eronder. Of wordt er een Chinese muur aangelegd onder water?

 22. Wat zijn toffe campings langs de franse kust ten zuiden van Lacanau?
  Ik wil kunnen lopen vanaf de camping naar de surf en de kids willen een verwarmd zwembad op de camping.

  Het lijkt mij dat ik grote plaatsen als Biarritz moet vermijden, omdat hier geen campings dichtbij het strand zijn?

 23. @ Zuid NL
  Het is in principe een ‘zootje palen’ . Een monopile is tussen de 6 en 12 m in diameter. Wind turbines staan vrij ver uit elkaar; zon’ 7 x de diameter. Dus voor HK , die Siemens 10 megawatters gebruikt; 193m*7 = 1351 m. Een hele grove berekening, en Ik weet niet wat de preciese turbine locaties zijn, maar je zal het hebben over zo’n 1-2% van de golf-energie die tegengehouden wordt also je in de schaduw van het park zit.

 24. Ik zie voor donderdag op msw meerdere voorspellingen voor een half metertje. Denken jullie dat er dan wat te surfen valt? Uiteraard met longboard. Hoor graag!

 25. @surf camping Frankrijk. Wij zijn deze zomer in Montalivet geweest. Alles op loop en fiets afstand en een superrelaxte sfeer. Maar goed, dat ligt net boven Lacanau.😉🤙

 26. @Rad-Dad
  Hier ben ik 2 weken geleden ook geweest!!!
  montalivet, le pin sec, gurp. allemaal leuke plaatsen dicht bij elkaar.

  het is ideaal als je met een kleine camper/busje gaat, dan kan je prima op de parkeerplaatsen overnachten

 27. Veaux boucau. Mooi dorpje dichtbij Hossegor. Perfecte zandbank dus altijd mooie break. Alles is dichtbij op loopafstand. Meerdere goeie campings

 28. nu toch er over hebben, iemand tips voor campings met juist geen zwembad maar juist wat kleinere in die regios?

 29. Onderzoek naar effect van windparken op golven en de kustlijn: https://icce-ojs-tamu.tdl.org/icce/index.php/icce/article/view/7934

  Het effect op de golven valt mee en komt mede doordat de wind bij de windmolens wat wordt geremd. Bij meerdere parken op het traject van een mooie swell zou het effect nog iets meer kunnen zijn lijkt me.

  We kunnen op de Noordzee elk procentje energie goed gebruiken, dus het blijft een beetje jammer..

 30. Camping Le Vieux Port
  Veel faciliteiten voor de kinderen en aan het strand.
  zowel kampeerplekken, huurtenten, stacaravans, chalets et cetera aanwezig. Verwarmd zwembad, glijbanen, golfslagbad et cetera, outdoorfitness, wellness, kinderdisco …….
  Wel een grote camping dus stepjes neenemen voor de kinderen is handig.
  En bij geen golven en slecht weer dag tripjes naar Biaritz of San Sebastian.

 31. @Willen@Surfende wind-analist@Anoniem, dat valt eigenlijk nog reuze mee! Thanks voor jullie antwoorden!

 32. @ Toch nog een klein golfje. Als het aanhoudt komt er meer dan een half metertje door. Wel nog ver weg maar bij Groenland groeit iets! 🙏🏻

 33. Wind op donderdag zw. Golfhoogte niet denderend. Op zondag schuift er mogelijk een laag naar binnen 🙏🏻

 34. Dit weekend dacht ik lekker te vertoeven in frankrijk. Uiteraard wil ik niet te ver rijden. Heeft iemand nog tips voor een goede surfplek met goede condities voor dit weekend?( het liefst niet verder dan 4-6 uur rijden vanaf utrecht.

  Dank jullie wel!

 35. Effecten van de windparken zijn beperkt onderzocht en zelden “neutraal”. Deels gemaskeerd door het opknippen naar bijvoorbeeld de aanleg, netwerk, het staan en het verwijderen (bij boorplatforms zien we du moment hoe stevig die afspraken zijn).
  Signalen over merkbare vermindering van aantal zee- en trekvogels, verstoring van oriëntatie (bijvoorbeeld walvissen/dolfijnen met echolocatie), invloed op golf- en windenergie worden veelal afgedaan als marginaal. Bij andere verschjnselen wordt 1% wel breed uitgemeten (bijv stijging watertemperatuur).

  Best kans dat windparken zorgen voor (lokale) verstoringen van het weer of margianel verschuiving van weersystement die langstrekken (weg van de minste weerstand) waardoor je grotere effecten krijgt dan je zou verwachten, maar ook voor vervorming van de zeebodem (zandbanken).

  Laatst mooi interview gelezen over Skeleton Bay in Namibie. Die loopt laatste tijd als een malle, maar dat kan door verplaatsing van het zand zomaar voorbij zijn, juist nog beter worden of met andere swellrichting beter gaan werken, etc..

  Een ding is zeker, de windparken op zee zijn geregeld (goed) zichtbaar vanuit de line up.

 36. Bedankt voor je bericht Bob. Is dat wel de moeite waard? want volgens mij is dat best vergelijkbaar met de golfjes in nl..

 37. @Masha,…TIP! Koop een passer en een landkaart van Frankrijk en trek een cirkel van < 6 uur 🙂

 38. Hallo iedereen,

  Ik heb vorige week mijn eerste surfles gehad en na de eerste keer ‘staan’ meteen verkocht geraakt aan het surfen. De dag erna via een vriend een tweedehands longboard en wetsuit gekocht en kan niet wachten om weer richting zee te gaan. Nu ben ik morgen een dagje vrij onverwachts en vroeg ik me af of het de moeite is om naar ter heijde te rijden, waar ik vorige keer mijn les had (lekker veel ruimte). Hou verschillende sites in de gaten zoals msw, windy en surf forecast maar ben nog niet zo bedreven in het lezen hiervan en ze geven allemaal redelijk verschillende hoogtes etc.

  Nu is mijn vraag of het de moeite waard is omdat ik 1.15 uur moet rijden? Of dat ik ondanks mijn enthousiasme beter een week kan wachten.

  Hartelijk dank voor jullie respons.

  Een beginnend surfer!

 39. De noordwestenwind zet niet door achter het front donderdag. Zal dus voor behoorlijk flat zijn donderdag. Zelfs voor beginners te weinig…

 40. Iemand enig idee waar de Surfcheck-app voor iPhone gebleven is. Is ergens deze week van mijn telefoon verdwenen en kan ik nergens meer vinden in de appstore. Was toch altijd wel een verrekt handige app. Of weet iemand een goed alternatief?

 41. Weet iemand een goede reparateur in omgeving utrecht? Vlucht terug uit marokko heeft helaas twee dings en een kapotte neus opgeleverd 🙁

 42. Afhankelijk van je definitie van “in de omgeving van “: boardrepair in Haarlem. Makkelijk bereikbaar vanaf de snelweg en op de route naar WaZ….

 43. Enige beste is Redrose boards en repair uit Haarlem. Eventueel kan hij ook in wijk aan zee afspreken. Repareert zeer goed tegen schappelijke prijs. En toffe gast, 0651291111

 44. Flatness fitness op mijn MTB.
  Zie ik bij Zandvoort surfers in het water. Ook een paar op SUPs. Korte ritten, maar er werden golven gepakt.
  Volgende keer maar weer gewoon eerst naar de webcams gluren…

 45. Kunnen we vandaag nog een voorspellingsberichtje verwachten?
  Ben erg benieuwd of het morgen en overmorgen wat waard wordt.