Nuttige surfweer info:

Surfweer Maandag 15 maart 2021

51 reacties

 1. De occlusie dinsdag om 13:00 nadert het westen, waardoor de wind gaat liggen en het vrijwel continue gaat regenen. Echt typisch warmtefront condities, maar door die regen worden het zeeoppervlak en de golven wel mooi clean!

 2. Misschien is het wel net goed voor de Zeeuwse zuidstranden , met side shore wind.

 3. Ziet er niet echt veelbelovend uit vandaag voor zuidstrandsessie vind ik zelf, maar misschien is er met een langplank wat van te maken

 4. Staat echt overal swell op de kaarten…. behalve daadwerkelijk op het strand.
  Weer knie-heup hoge golfjes. Is er er midden op de Noordzee een dijk gebouwd?
  Waar blijven die echte lekkere winterswells?

 5. Op welke kaarten staat die swell dan? Als ik heel graag wil zie ik max 150 cm @ 8 sec ver op zee, maar de meeste geven 1 m @ 6-7 sec dus zoveel kunnen we hier toch niet van verwachten?

 6. Swell is er vandaag wel, maar zoals altijd met springtij trekt het tijdelijk helemaal weg met afgaand tij. K13 laat bijna 1,5m zien, swell is wel pal noord en dat geeft soms een probleem op spots die pal noord-zuid liggen. Maar ook daar komt het wel binnen, wanneer de push weer meer west wordt. De regen maakt het iig mooi glassy!

 7. Ijmuiden firstlight was tiny, maar nog altijd beter dan flat! Met volume best wat van te maken

 8. Hoi allemaal, paar keer nu bij camperduin gesurft, alleen merk wel dat het erg van het getij afhangt, of het is erg close out of het breekt ver zonder power, is de spot zo getij afhankelijk of heeft het meer met de swell te maken?

 9. iemand idee hoe het op dit moment is? Ziet er nog beetje choppy uit op cam, beter straks?

 10. Kom net van het water af bij de Zuidpier. Was de moeite waard met opkomend tij in de shorebreak.

 11. De voorspelling voor vandaag was veelbelovend. Ik kon alleen vanochtend en vond het in regio Bloemendaal-Wijk futloos en rommelig. Ben zelfs niet het water in gegaan.

  Ben benieuwd of de middagploeg meer geluk had?

 12. In de ochtend en begin v d middag idd weinig kracht in de golven. Rond 1530 uur kwam er meer kracht in.

 13. @Kenjeplekje
  Ik denk dat iedereen wel weet dat we in de wereld niks voorstellen qua surf.

  Dat zegt niet dat je niet kan genieten van mensen die genieten. Toch?!

 14. …synoniem voor inter/pro? aan de foto te zien niet. op wereld/competitie vlak zeker niet, maar genieten moet je altijd doen

 15. Inderdaad, het is 1 grote klotsbak. Ondanks de voorspellingen valt er niets te surfen. Komende dagen zien er uiteindelijk ook niet goed uit.

 16. Wat een chagrijnige reactie op iemand die enthousiast wat leuke fotootjes plaatst zeg 😂

 17. Ik ben wellicht de enige maar ik heb een heerlijke sessie gedraaid vanmorgen. Hoge bakken en zeldzaam mooie push en daardoor lange rides. Tijd zat om paar “kunstjes” te doen en ik drukte hem niet zomaar door de lip. Gisteren was beetje ingekakte mellow zijige Noordzee sessie, maar vandaag was echt prima. Wel stukkie terug lopen, af en toe pittige peddel om achter de derde bank te komen, kouwe kop van duckdiven en nasty fris windje.

  En voor iemand begint: het zal er op de webcam wel slecht uitgezien hebben….

 18. Ik moest het met een avondsessie doen. Die NO wind was nog gewoon side/side-on en er kwamen aardige rollers binnen. Goed timen met peddelen en dan kwam je er redelijk door. Eenmaal een golf was het vaak wel van-je-hotseklots-boem!
  Had liever mijn longboard of een golfsurfboardje gehad.

 19. Zo drie dagen helemaal pap gepeddeld. Het was vandaag ook weer de moeite waard in Wijkie met het juiste getij en afnemende wind. Komende dagen de restjes longboarden op m’n single fin.

 20. Gisteren super glassy in ZH en vandaag lekkere bakken in NH. Super stoked met mijn nieuwe twin 🙂

 21. Heerlijke sessie bij Ijmuiderslag gehad gisteren einde dag. Helaas mijn handschoenen op het dak van mijn auto laten liggen😬. Heeft iemand ze gevonden? Xcel 4mm. 🤞

 22. Bloemendaal 7:00 / 9:00 redelijk clean , heup hoog, naar mate het laag water werdt bouwde ze iets hoger op. Mi so happy

 23. Ik heb je Handschoenen gevonden bij de weg tussen ijmiiderslag en IJmuiden. Als je wilt Kan je ze ophanenin Amsterdam.

 24. Ik merk dat hoek van Holland het echt vooral goed doet om hoog. aangezien in het weekend enkel hoog is supervroeg en superlaat; Zijn er spots die bij mid of laag ook goed werken in de buurt van hoek van holland / kijkduin, scheveningen?

  THx!!!

 25. Hoek wil met helemaal laag ook wel eens goed werken, vooral als t een beetje clean is. Over de hele linie tussen hoek en scheef zitten spots die goed werken met laag/mid en die juist minder goed zijn met hoog. Specifieke locaties ga ik je niet vertellen, dit zijn juist de lekkere rustige plekjes en dat mag van mij zo blijven 😉 Probeer gewoon eens een paar strandopgangen, wie weet wat je vind. De zandmotor zou ik igg buiten beschouwing laten, daar is het meestal ruk.

 26. Hoi allemaal, ik surf vaak bij Velsen Noord, maar ik vroeg me af of er een groot verschil zit bij de kust bij het dorp, heliomare?

 27. De nabijheid van de pier heeft zeker invloed. Vaak positief, maar ook wel negatief. Denk dat ik het kan samenvatten door te stellen dat de pier de stroming (eb/vloed stroom & ligging muien) beïnvloedt/breekt, de golven filtert en een beetje golfenergie weerkaatst.
  Afhankelijk van wind (richting en kracht) en golven (richting, kracht en hoogte) zorgt dit ervoor dat het bij de pier juist beter is of een stukje minder.

  In veel omstandigheden kan je op andere plekken ook prima surfen en is het meestal minder druk. Daardoor kan je meer golven pakken en lig je elkaar minder in de weg. Als wind- en stromingsrichting tegengesteld zijn kun je ook vaak nog lol hebben.
  Maar soms kan je alleen in de buurt van de pier nog een beetje aardig surfen. Dit is vooral bij veel wind. Soms is de pier juist een extra gevaar doordat het water naar buiten stroomt langs de pier.

 28. Dag dames & heren,

  Zitten er hier tussen Tobias’ trouwe publiek naast suppers toevallig ook nog enige bodyboarders? Volgens mij leeft dat niet zo hier in NL, of heb ik het helemaal mis? Just asking. 🙂

 29. Eens! Daarbij wel dat je rond dorp door de stroming vaak meer soorten piekjes tegenkomt en soms nog wel een holle slab loopt. Veranderd veel, soms loopt het rondom het scheepswrak ook wel spannend (tussen heemskerk en Wijk Heliomare). Wel wat gevaarlijkere spot met stukken metaal in het water.

  Pier is meer consistent en wat plattere golven. Zou ook zeker Castricum is zekker (heeft ook een cam) of Petten/Bergen/Egmond. Nederland is meer dan alleen de pieren en de havens.

 30. Er is zeker een verschil. Weinig, meestal geen mensen waardoor je de golven voor het uitkiezen hebt. 👌 Hogere zandbanken waardoor het anders breekt dan bij de pier. Rechts voor de KUSt ligt de zandbank nu al een tijdje mooi. Naar de achterste bank peddelen loont ook vaak rond laagwater. Überhaupt geen pier natuurlijk.. Swell vanuit het noorden beter bij dorp dan naast de pier VN. Logisch natuurlijk.
  Scheepswrak de Vrijheit is 2km lopen vanaf strandopgang Relweg. Moet je zin in hebben.
  Vanmorgen liep het iig mooi bij Helio. Eerst voorin, daarna achterste bank.

 31. We zijn er wel, maar niet met heel veel. ‘
  Maar we zijn wat versprijdt over de kust, dus je zal niet snel een groepje zien.

 32. @tobias. is het windguru gridpunt 100km kapot? en is er een andere link die dezelfde info weergeeft?

 33. Helaas had T gelijk: klein en slap. Nog wel te gijden met veel volume, maar weinig met surfen te maken. Wel heerlijk zonnetje en mooi blauw luchtje!

 34. Was juist positief verrast. Had de hele week al uitgekeken naar de goede voorspelling, dus wilde eigenlijk niet meer gaan toe die werd aangepast.
  De vroege vogels hadden cleane omstandigheden. Ik kwam rond 9u.
  Voor langplank, sup en prone was het prima. Voor shortboard inderdaad aan de slappe, laffe kant. Voor foil werd het snel te ondiep en achterop brak het maar heel af en toe.
  De wind (+ ebstroom) was meer spelbreker dan de golven, in mijn beleving.