Nuttige surfweer info:

Surfweer maandag 11 juli 2016

64 reacties

 1. Aan de finboxes van mijn board zijn er overal wat kleine gaatjes/luchtbelletjes in de laklaag. Moet ik deze 1 voor 1 dichtmaken of kan het niet echt kwaad?
  Alvast bedankt!

  Oh ja, dikke bakken daarnet in België 🙂

 2. Je merkt het vanzelf, is je board wat zachter als je wat druk zet op die plekken, na het surfen, dan neemt ’tie wat water op. Dit is wel enkel een check mits je een relatief nieuw board hebt. Oudere boards worden sowieso zachter (PU tenmiste..).

  Verder, waar zijn die dikke bakken op Scheef dan…
  Ik kan me gewoon niet voorstellen dat er met een uur of 2 ineens mega veel verandering in komt…

 3. Bedankt voor de tip! En het hangt er natuurlijk van af wat je dikke bakken noemt… Ik surf nog niet zo heel lang dus waarschijnlijk is mijn opvatting van dikke bakken anders dan de uwe.

 4. dings? board droog maken na je sessie en na een paar uurtjes kijken of er druppels uit komen., zoja licht schuren en druppel solarez er over heen en met bankpasje glad strijken. vermijdt poly resin/tube op epoxy board. verder alle combis prima.

 5. Hoi!
  Ik vertrek zaterdag naar porugal en ga een week met een camper rondtouren en surfen. Heeft iemand tips over goede en mooie spots om te surfen/te bivakeren? Ik vlieg op Lissbon en rijd dan richting het zuiden is het plan. Weet iemand ook of ze echt moeilijk doen over wildcamperen met een camper in de Algarve?
  Hoop dat iemand tips heeft!!

 6. Heeft iemand een idee wanneer het vrijdag het beste surfen is in België?

  Alvast bedankt

 7. Aloha’s positieve surfschool golfjes ook vanavond!! haha.
  Let vooral goed op de tijd en datum! Zoek de verschillen!

 8. @wijko check praia do odeceixe, praia do monte clérigo of praia do amado. Ik zag bij allen enkele campers staan, ongestoord en prachtige locaties. Ga zowiezo voor westkust

 9. Wild kamperen kan praktisch overal in Portugal. Wees alleen niet verbaast als die leuke parkeerplaats na zonsondergang in een hoeren/drugszone verandert

 10. Toen ik zelf mijn board shapete had ik ook wat last van luchtbelletjes bij de finbox. Je kunt makkelijk met een injectienaald door de glasaal heenprikken en de luchtbellen vullen met poly / epixy resin.

 11. Wat zijn dikke bakken inderdaad?? ik vlieg morgen vanuit Sydney naar NL en paar weken geleden hadden wij dikke bakken..
  17 ft monsters op m’n knar gekregen
  En ik neem naar NL een 5’9 en een 5’5 😏 Ik kan nog wellicht een gun meenemen als Emirates dat goed vind.. 😅

 12. WAZ gisteren weer behoorlijk sick. 20:00 erin met de (valse) hoop op windafname… leek alleen maar meer te worden. Windsurfers en kiters hadden het dan ook erg naar hun zin, maar voor deze sup-sicko was het eigenlijk toch iets too much (7 bft). Desondanks nog wat dikke bakken kunnen pakken. Wel leuk om te zien hoe windsurfers, kiters, golfsurfers én die ene gestoorde supper toch weer heerlijk gebroederlijk aan het genieten waren in één zone (molens).
  Uiteindelijk uur of 11:00 er weer af na de zoveelste f…king lange wandeling.

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/001_zpsmifisa7v.jpg
  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/002_zpsczlb29oe.jpg

 13. WAZ was echt te gek dikke bakken triple overhead eigenlijk heet het velsen noord hahahaha volgende keer ben ik er zeker weer bij met mijn waveski wooohooo ik schrijf altijd zonder interpunctie

 14. He Waveski good to hear ik was er ook bij de pier van velsennoord en deel bovendien jouw passie voor het interpunctieloos schrijven van onzinnige teksten momenteel by the way matige golfjes ik denk dat ik me nog ff omdraai

 15. Waveskimaster zegt gebruik je eigen naam there can be only one en ja de groeten uit vn .. Kan ni surfen nu heb mijn pees gescheurd in me enkel effe rust!!?,!…😫

 16. Wsup iemand tips voor surf horloges die ook voor de Nederlandse swells en tides te gebruiken zijn?

  Hoor het graag!!

 17. jo wijko,
  Ik woon in carrapateira portugal(algarve) en bivakkeer de helft van de tijdin mn huis en de andere helft in mn bus.
  Wild campen is illegaal maar getollereerd hier, heel af en toe krijgt de GNR het op zn heupen en begint boetes uit te delen aan mensen die stoeltjes etc voor hun bus hebben staan.
  Bericht me anders ff op facebook en ik kan je wel wat tips over mooie plekjes geven.
  (martijn van gaalen, ik chill in een palmboom)
  Mocht je de bus even zat zijn run ik hier ook een leuk hostel 😉 maar ik mag hier vast geen reclame maken van tobi 😉

  cheers,

  martijn

 18. Ik heb een rip Curl analoog gehad en heb nu een digitale. Beide kun je op ned getij zetten. Analoog was niet nauwkeurig. Digitaal wel.

 19. Ik ga morgen een weekje naar andalusie en wil daar wat surf meepakken als het even kan. Weten jullie goede spots en betrouwbare weerinfo websites voor daar?

 20. De meeste digitale getijde horloges hebben geen voorgeprogrameerde locaties voor NL (behalve Scheef). Je kan ze dan wel op t algemene getijden verschil instellen (werkt dan net als analoog). Maar dan krijg je uiteindelijk behoorlijke verschillen tussen t weergegeven tij en t werkelijke. Voor de buitenlandse locaties die er in staan werkt t super.

 21. Met beetje mazzel prima surf daar, check rockthewave.surf en magicseaweed.
  Have fun!

 22. Interpunctieloos zit vaak verborgen in Analfabetisme= Oorzaak!
  Vaak een gebrek aan kortetermijngeheugen= gevolg!

  Ook Grootheidswaanzin past hier bij!

 23. Heb net een ochtendsessie sup achter de rug van 8- half 10 op hvh. Was zwaar met noordwesten wind en rommelige zee, maar er staat wel golf. Hopelijk blijft het staan als de wind vanmiddag afneemt. En volgens mij heb ik overal de juiste komma’s en punten toegepast 😉

 24. Watch vooral niet te nou naar je watch want het getij heeft nogal een verschil. Een watch geeft volgens mij alleen hoog en laag aan. Ik heb een g shock gulfmaster kan je zelf instellen op jou locatie maar geeft alleen hoog en laag op jou ingestelde getijde

 25. Wat liep wijk vanmorgen lekker zeg 0800/10:00 :O Clean, middel/borsthoog en flink wat pit op de sets, zonnetje erbij wat wil een mens nog meer. Kom maar door met meer ochtendjes als deze!

 26. nou Pepe Je liegt absuluut niet want ik zit helaas al de hele ochtend op mijn lippen te bijten kijkende naar die wijkcam omdat ik helaas niet kan maar wel overmorgen naar portugal reis en naar een mooi oceanspirit surfestival met wedstrijden en belangrijke nationale kampioenschap met geintegreerd de world waveski contest in torres vedras santa cruz beach met altijd golven en het is daar overgens epic in portugal overal dus lekkker 2 weken surfen je kunt er ook heen als je naar portugal gaat lijkt me leuk het is van 15 tot 24 juli en is het grootste beachgolvsurfestival ter wereld voor alle diciplines in het golvsurfen dus heb ik als het mag van neptunes 2 linkjes geplaatst en die van de webcams is ausum en dan kun je meekijken overal in portugaaal!

  stokedenvulzelfmaardepuntenencommasindudes😂

  http://www.oceanspirit.pt/apoio/acesso Kies bovenin Nederlands vertaling

  http://beachcam.meo.pt/pt/livecams Topsite fur cams!

  Portugal gaat vooral vandaag af overal😀👍

  Stokidoky!

 27. Parnassia was windstil vanmorgen met af en toe een heuphoge golf. Het liep echter niet zo lekker als anders, waarschijnlijk door de zandsuppleties en de storm van maandag waardoor er allemaal tussenbankjes tussen de banken liggen, met inzakkers en dubbele golven tot gevolg. Maar wel lekker zonnetje en dikke zeehond erbij.

 28. Ik heb een casio G-Shock met getijdefunctie. Met de setting op Bordeaux heeft ie hier ook het getij goed

 29. Bijzonder hoe er op de hoek best stevige golven binnenkwamen ondanks de 80cm op de boeien. Met laag tij stevige head high sets achterin. Wel een beetje rommelig helaas.

 30. EVen off-topic. Heeft er iemand ervaring met een boat-charter op de Malediven (Male Atolls). Heb een unieke kans om die kant op te gaan. Heb uiteraard on-line al het nodige aan info gevonden maar ben op zoek naar ervaringsdeskundigen (met name in termen van crowds en wind on-offshore).

  Alle info is welkom.

  Cheers,
  L@rs

 31. waren dit die topgolfen? sorry maar dit zier er best klein, prut onshore uit of ligt het aan mij?

 32. Zo zielig om anoniem andere mensen af te zeiken op een site over surfen ,sorry Tobias maar verwijder dit maar snel ik wodt er misselijk van !

 33. Wordt het vrijdag nog de moeite voor een late-avondsessie in België (met fish) bij opkomend tij of strooit de opstekende zuidwestenwind roet in het eten?

 34. Zou het zin hebben om een longboard mee te zeulen naar terschelling komend weekeind, of wordt het echt een pannenkoek?

 35. T ziet er op dit moment aardig maar winderig uit. Is er iemand vandaag al geweest? Zo ja, is het de moeite waard?

 36. Wat een heftig brandingki daarnet verrassend krachtig en veel,,,,stroming yihaaa

 37. @ Jarno, van de 14 dagen terschelling die ik had afgelopen twee weken waren er 13 dagen pannenkoek, door de zuidwesters….sleechts 1 goede dag zie mijn rapport….wijko was gisteravond ook ruk qua golven, qua gezelligheid en sfeer in water wel top!

 38. @Broer konijn, thanks!

  dit weekeind staan er ook zuidwesters op de planning geloof ik dus zal t ook pannenkoek zijn?

 39. @Tobias,

  daarom, maar het is nogal een gezeul een 9″4 en een kind (met luiers) en alle andere spullen zonder auto, dus als t nou allemaal net niet is, dan gaan we wel gewoon zwemmen… 🙂