Nuttige surfweer info:

Surfweer maandag 1 november 2021

53 reacties

 1. Die swell van dinsdag weet net de ingang te vinden. Moet natuurlijk niet te veel naar links verschuiven alleen.

 2. Is voor donderdag wel iets om in de gaten te houden. Die troggen/ buienclusters die uit het noorden onze kant op komen. Enige voordeel is dat de wind soms ineens voor een half uur of uur kan wegvallen vlakbij zo’n systeem.

 3. Op de K13 komt nu toch iets van WNW swell binnen. Zou het genoeg zijn voor een middagsessie in N-H? Het lijkt er wel op, net genoeg en mooi clean als de wind rustig blijft.

 4. Kijk, was de moeite om s ochtends de webcams en de metingen in het hoge noorden te checken.

  Heb ik nu ook gedaan, maar voor vandaag zit het er niet in. Zie wel iets van noordswell al op de A12, maar dat is te klein om er wat van over te houden:

 5. Ben komend weekend op Terschelling.
  Maar als ik het goed heb gaat het daar niet goed te doen zijn met de WNW verspellingen?
  Weinig beschutting daar?

  Twijfel om plankje anders gewoon thuis te laten..

 6. Zaterdagochtend is het nog matig zuidwest, dus dan nog wel te doen op de eilanden.

  Ik zie nu dat K13 ineens verdubbeld in swellhoogte. Duurt nog uur of 2 a 3 voor dat die verhoging overal aan de kust terug te vinden is.

 7. Zeeland, Belgie en Zuid-Holland zuid krijgen wel wat wind er op. Elders blijft het vrijwel windstil lijkt het.

 8. dinsdag was prima op Terschelling hoor tobias, swell kwam lekker door met laag (iets holler) en later hoog water ook.
  en voor de berenloop surfers plankje altijd meenemen, dat er geen golven stonden dat weekend is lang geleden;)

 9. IJmuiden Zuidpier was AAN vanochtend. Weinig wind en de swell kwam mooi om de pier heen. Het liep als een trein. Onverwacht lekker weer ook. Prima dag zo. Stoked!

 10. Bloemendaal was van 13.00 tot 15.00 uur top hoor. Jammer dat ik er door de bliksem uit moest.

 11. Dank, surfer met Ford Transit bus, voor het uitlenen van zijn reservepak. Je hebt mijn sessie gered! (ik was mijn pak vergeten in de auto te gooien… Stom.)

 12. De aanvoer van Swell is nu wel stuk minder aan het worden, maar ja, we krijgen er zuidwest voor terug. Kan dus nog steeds wel genoeg zijn maar niet echt speciaal.

 13. Lekkere bakkies @domburg. Als je de goeie te pakken had zat er ook echt nog een mooie lijn in! November goed begonnen!

 14. Kom er net uit waz weer Hollands afzien dikke bakken veel wind en ranzige soep veel zeewier dus 👍heerlijk morgen weer?

 15. Tot hoelaat is het surfbaar tegenwoordig?
  Tijdstip Zonsondergang en tijdstip tot wanneer het surfbaar is wil nog wel eens verschillen.
  Dit ivm plannen surfen vnv na werk. Tnx!

 16. Ziet er nog best surfbaar uit van de kant. Redelijk wat lijn, Misschien toch proberen!

 17. Gewoon weer een heerlijk gruwelijke sessie.
  Dikke bakken achterin en daarna volgas aan in de shorebreak. Ingecheckt om 15:45 – 17:10.

  Foxwild

 18. Jaren geleden het zelfde gezien bij Petten en
  daarna was de surf niet goed meer!
  Ben benieuwd?

 19. Er zijn zoveel plekken waar je kan vinden hoe laat de zon op komt of onder gaat…naast teletekst ook buienrader bijvoorbeeld.

  Beetje opletten de deze dagen helpt ook 🙃

  Elke dag gaat er een minuutje af tot de kortste dag (elk jaar rond 20 december, ff googlen wat exacte dag is), daarna minuutje per dag erbij

 20. @sunsetsession Ik ben het eens met wat hierboven geschreven werd, scheelt enorm of het helder of bewolkt weer is trouwens en hier een mooie tabel…
  http://hemel.waarnemen.com/zon/PDFs/ZonOpOnder_2021.pdf
  Kijk voor de gein eens naar de tijden wanneer in december de avondsessies langer gaan worden. Ik ging ook altijd uit van rond de 21e maar een trip naar Noorwegen waar ze op 13 dec het feest van het licht vieren deed mij op onderzoek uitgaan n die Vikingen hebben gelijk🤩 Rond 13-12 gaat hij in de avond lengen. Kijk niet naar de zonsopkomst hoor, want die gaat pas rond 3 koningen de goede kant op.

 21. Das een goed vooruitzicht, dus vanaf 13 december worden de avonden weer langer 🥳

 22. ja rond 16 december worden de avonden weer wat langer en week later de dagen weer wat langer, al is een maandje aan de andere kant van de evenaar om daarna terug te komen met nog grotere verschillen in daglicht ook een leuke optie 🙂

 23. Surf was in ieder geval lekker gisteren tegen donker. Mega hoog water dus goede push met opkomend. Met de minuut cleaner en goed helder weer dus ff langer genieten dan met bewolkt weer inderdaad 😉

 24. Onzeker of weekend nu wat word..guru veel positiever dan windy in deze….windy betrouwebaarder denk ik?