Nuttige surfweer info:

Surfweer langste dag van 2019

116 reacties

 1. Klinkt heerlijk! Mijn eerste foil staat op t punt van verscheept te worden vanuit Frankrijk om hier gesurft te gaan worden, ben benieuwd & stoked! Foil forecasts goed idee denk ik!

 2. Ik heb met zeevonk gekite op Prasonisi. Aan 1 kant heb je daar de aanlandige wind n golven en aan de andere kant vol aflandig n spiegelglad water. Daar midden in de nacht kiten met volle maan en spray’s die volledig fonkelen n lichtgeven. Heel erg gaaf🤩

 3. Heb eens met vonk gekayaked op het Veerse meer. Zó vet om de vissen als oplichtende raketjes onder je door te zien schieten.

 4. Vanochtend toch lekkere golfjes voor grote SUP of longboard. Soms lange ritjes in de zon. Vanmiddag wel matig met wind.

 5. @Michel
  Waar heb jij mooie ritjes gemaakt?
  Will morgen ook ff het water op maar weet niet goed waar…

 6. 👍 waar was je? Hier op Texel bleef het de hele dag flat ondanks de harde wind.
  Helaas is er vandaag helemaal niks te verwachten, nul komma nul…

 7. Gisteren tussen 11 en 1 bij Wijk. Was echt niet dik ofzo hoor maar heel goed voor lesjes of een dikke SUP (en de nieuwe foil hype)!

 8. @Tobias Woensdag of donderdag BE?
  Donderdagavond met HW harde sideshore of woensdavond met minder wind?

 9. Vanaf welke golfhoogte beginnen Bretonse spots (La Torche etc) of zuidelijkere spots (Mimizan, Amélie, etc) met werken? Er staat voor de komende week 60 tot 90 cm op de forecasts,is dat een tripje waard denken jullie?

 10. Zoals 113B al vermoede..lijkt er toch echt surf te komen vanaf woensdag 🙂

 11. Ik zoek een nieuw boardje, maar twijfel over het volume!
  Denken jullie dat 39 liter voldoende is voor iemand van +\- 100 kilo? Ook voor de wat slappere dagen in NL?
  (ik surf al een aantal jaar, heb redelijk wat ervaring)

 12. Ik denk wanneer je de vraag stelt over wat voor board je zou moeten nemen je moet kijken naar je skill level. Volume is afhankelijk van paddle power, pop-up snelheid, balans en overige katachtige skills. Wanneer je over wat mindere kwaliteiten beschikt zou ik gewoon lekker veel volume nemen 70L + egg / longboard. En lekker genieten. Van meer golven daarna gewoon elke x 10 liter eraf. Have fun. Groetjes vage sjaak

 13. Foil klinkt erg vet Tobias. Heb je nog tips voor bepaald soort board of foil voor onze minigolfjes? En welke combi heb je zelf?

 14. 60-90cm in Bretange zou ik niet doen, de Landes is een betere optie met deze voorspellingen! Hossegor/Capbreton

 15. Het lijkt er inderdaad op dat ik gelijk ga krijgen. Vanaf woensdag eindelijk weer Noordswell! Nu zelfs met zomers weer 😎😎😎😎#gelukkig.

 16. Hoi Tim ik ben 1.95, ben 88 kilo, surf al 25 jaar en mijn favoriete shortboard is rond de 40 liter. Overigens surf ik de laatste tijd steeds vaker op een mid-length. Onthou dat foam je vriend is, de race naar de bottom slaat nergens op. 39 liter moet kunnen, maar 40-45 liter is met jouw gewicht ook prima voor een shortboard. Zeker in nl. Surft en paddelt relaxter!

 17. @tobias mijn berichtje was voor het wind gedeelte bedoeld😀 zaterdag was top kwa kiten!

 18. Goedemorgen,
  We rijden eind deze week richting Lacanau of zuidelijker. Is er een expert die mij kan vertellen of dit de moeite waard zal zijn, hoeft geen 2 meter te zijn.

  Grt,

  The slayer

 19. Ziet er goed uit voor beide dagen. Ook gewoon met een normaal board 😉 / shortboard. Woensdag vooral eind vd dag en ook met iets meer wind. Donderdag vooral begin van de dag en minder wind maar zat hoogte. Vrijdag lijkt zelf niet flat.
  Dat was maar een mini zomerflatness gelukkig!

 20. Aankomende woensdag dus weer wat, maar hoe hoog gaat het worden in Scheveningen? (is het te shortboarden?)

 21. WoW, lees (sms) ik dat goed Tobias ?! 😛 🏄 Ineens out of the Blue swell die aankomt !? Fantastisch!
  Iemand de afgelopen maand in Domburg geweest? Wat is het effect vd strand verhoging? ( Hebben 3 weken in Bretagne gezeten 😬)

 22. Mooie toevoeging die foilberichten Tobias, over 15 jaar zit half surfend NL op een foil, just wait and see. Met die Noordzee troep golven is het met een foil opeens surf heaven.

 23. Ik wacht geduldig op de eerste verhuurbedrijfjes. Zeer benieuwd om het eens uit te proberen!
  Woensdag shortboarden, donderdag longboard?

 24. Laat maar komen hoorrr…. de komende 1.5 week iedere dag wel wat surf…(niet perse foil ;))
  Correct me if i’m wrong 🙂

 25. Foil kan ik idd weer thuis laten woensdag en donderdag. Overigens denk ik niet dat er foils te huren zijn in de nabije toekomst. Het is niet zoals suppen, dat je zo even doet. Komen wel wat meer skills bij kijken 😉

 26. Gezien de vele lovende berichten over foilen gooi ik er even een heet hangijzertje in: wat denken jullie van de veranderende samenstelling van de line-up als foilen gaat doorbreken?

  Ik vraag me af wat dit betekent voor de gevoelsdrukte, als de traditionele line-ups van wachtende surfers worden verstoord door rondpompende foilers à la Kai Lenny die even drie golven achter elkaar pakt..

  Heel benieuwd naar jullie mening hierover!

 27. Vrijdag via de franse en spaanse kust naar Portugal rijden voor drie weken vakantie. Iemand nog tips voor goede surfspots/campings/hostels?. Word zwaar gewaardeerd en zal ze ook zeker bezoeken!

 28. Je kan de westkust pakken, rondom ericeira en peniche barst het van de spots. Was daar een maandje geleden, zijn van lissabon richting nazaré gereden en onderweg alle strandjes bezocht. Kwestie van uitkiezen.je kunt nog de app glassy.pro gebruiken om wat duidelijker te krijgen wat de condities zijn en waar de spots liggen

 29. Lekker tussen Hossegor en Hendaye beginnen! Via Zarautz en Mundaka naar Asturias en daar wat lege baaien pakken. Al surfend Galicië door en dan lege line ups in Noord Portugal. Tegen de tijd dat je bij Ericeira in de drukte ligt heb jij armen als popeye en peddel je iedereen eruit!!! Super tocht!

 30. Ik begrijp oprecht niet wat de meerwaarde is van een draagvleugel onder je board. Is golfsurfen dan voor zoveel mensen te saai geworden? Meer uitsteeksels, hoger boven het water surfen en geen contact met het water als je golf hebt.. Bovendien lijkt het me gevaarlijk voor iedereen om je heen. Dan vergaat je toch de lol lijkt me. Het enige voordeel dat ik kan bedenken is dat je langere ritjes maakt. Maar als je vaker en langer gaat surfen, heb je dat toch ook ondervangen? Als iemand het kan uitleggen, hoor het graag!

 31. Heerlijk dat gezeur over foils! Ik kom uit de windsurferij en weet nog goed dat we precies zo lulden over dat gekke en gevaarlijke kiten. Laat toch lekker gaan man, de zee is groot zat en met een foil lig je over het algemeen geen surfer in de weg. Begin er nou maar mee als aanvulling op golfsurfen in Nederland, maakt het allemaal weer een stuk spannender!!! Lekker man!

 32. Inderdaad, is hier een foil lobby aan het werk ?:)

  Levensgevaarlijk voor andere surfers, tenzij je Kai Lenny bent 😉

 33. Nederlandse Wave rider boei gevonden ter hoogte van Nordeich in Duitsland. Toon, als je rare metingen ziet dan weet je waarom 🙂

 34. Zal het donderdagochtend ook al te shortboarden is vanaf 6.30 ongeveer (omgeving Wijk aan Zee / IJmuiden)? Of swell/tij/wind/iets anders nog niet goed?

 35. Nee, daar voor moet er 12 uur eerder in de regel al swell staat op de a12 meting.
  Eerste swells komen pas rond 10u hier aan.

 36. Foilsurfen is voor mij juist niets dat je het echte contact met het water mist. Een beetje als die zelf rijdende auto’s over een rail in een pretpark voor kinderen die denken dat ze echt sturen.

  En lacanau die lage hoogtevoorspellingen vallen in werkelijkheid vaak wel mee uit ervaring want ik woon er. Wel in zo’n periode dat bij hoog tij er alleen nog maar shorebreak is en is het even wachten.

 37. Iemand die donderdag van plan is naar Scheveningen te rijden vanuit Utrecht die nog een plekje over heeft?

 38. Rond welk tijdstip zal het morgen surfbaar zijn in Scheveningen? Ik rij vanuit Groningen, vandaar.. =) Plannen, plannen, plannen!

 39. Gewoon even webcam in de gaten houden vandaag.
  Zal morgen min of meer hetzelfde zijn als vandaag namelijk. Wel eerder al swell, maar getij is juist later.

 40. Begint wat te komen hier, hoogte bouwt lekker op. Pittige wind maar heb alle vertrouwen in dat einde dag nog wel wat wordt.

 41. Hoogwater is wel nodig inderdaad. Vanavond, morgenvroeg en morgenavond is dus mogelijk. En daarbij best de uurtjes voor hoogwater aangezien het snel kan beginnen stromen bij zo’n noordoostenwind.

 42. Zal Domburg morgen vroeg ook surfbaar zijn ?
  Op surf-forecast lijkt het iets minder..

 43. Is het de moeite om er nog met laag water in te liggen over uurtje/anderhalf uur

 44. Ja scheef beetje klots maar beter iets dan niets…zonnetje erbij.
  Achterin soms beetje hoogte dus gaan

 45. Mega wind, weinig lijn, nodige stroming. Vooral veel peddelen. Maar zonnetje erbij maakte het nodige goed. Wel bruin water.

 46. Hi allen,

  Is het voor newbies zoals ik, morgenvroeg met een longboard wat te surfen. Dan bedoel ik echt vroeg, tussen 6-7 uur. Bij Katwijk. Iemand? Thnx alvast 🙂

 47. Twijfel tussen hoek en scheveninge zuid omdat daar wat bescherming is voor de cross shore wind maar heb normaal liever hoek voor de extra kracht en de kleinere crowd

 48. Whaaat, na flatness opeens dit!! Ongekend mooie condities op WaZ-dorp. Tussen 8:00 en 10:00, supersnelle holle lange righthanders (thanks de NNO wind). Wat een droomsessie. Dacht even geteleporteerd te zijn naar Molho Leste.. Alleen op de peak blijven onmogelijk, vanwege de zuigende rip. (Op de foto lijkt het wel semiflat, haha, niets is wat het lijkt..)
  SurfZ!

 49. Rapanui was heerlijk!! Mooie lijn en goeie hoogte … gewoon lekker surfen met gezellige mensen 🤙

 50. Scheveningen viel idd tegen vanavond tussen 20.00-22.00, erg rommelig en veel peddelen. Maar toch lekker even met het zonnetje op de bakkes 🙂

 51. Eindelijk weer dikke bakken helemaal achter lange ritten en weer zo een kiteboarder gered wat een gedoe pier velsen noord

 52. Gisteravond was heerlijk raggen en rammen op shortboard. Ik hou wel van zo’n zeetje! Niks voor de beginners en zeikerds natuurlijk maar prima speeltuin voor de liefhebbers. Zat in ieder geval hoogte in!

 53. Morgen blijkbaar een cleane kleine 1m, getijde dat ideaal valt om vóór The Cure en Tool op Werchter nog even id golven te spelen, mooi zomerweertje EN ik heb een dag vakantie !!
  Ik hou een boomstam vast want ik geloof het nog niet…

  In elk geval: waar in België zou er het best te scoren zijn met mijn 7’9 BIC?
  Surfer’s Paradise in Knokke?

 54. even terugkomend op die kleur. De lucht die blauw was en het water dat nat was geloof ik wel, maar het water was echt vies bruin ineens. Weet iemand hoe dat ineens kan? Wellicht is dat elke zomer maar is het nu ineens heel snel gegaan? laatste x surfen was het water toch echt nog zeehond grijs 🙂

 55. Dat zijn gewoon algen. Als de wind wat langer uit noord komt over de gehele lengte van de Noordzee wordt het weer helder water (en ook meteen veel kouder). Een stevige zuidwest kan ook helpen.

  Deze wind is te lokaal om het probleem (voor zover daar sprake van is) te verhelpen. De in en uitstroom van vers water de Noordzee in twee jaar tijd is evenveel als de complete waterinhoud van de Noordzee. Gewoon even wachten op vers water dus!

  btw. die algen geven wel mooi licht in het donker als er geen golven zijn 😉

 56. Gister 21u Ijmuiden kwamen er af en toe mooie sets door, maar helaas veel te weinig push

 57. Matige condities momenteel op Zv, hoogte van gisteravond is wat verdwenen, stevige side shore, getij te hoog om te breken op tweede of derde bank. Ergo: nog even wachten!!! Miscchien vanavond weer!

 58. Kan ik vanavond na een hele dag zeurende patiënten nog wat surfen? 👋🏽

 59. Gaat het vrijdag avond nog wat worden in scheveningen voor shortboarden? Of is de swell dan weer weg?

 60. Tobias! Zal het morgenochtend nog wat zijn in Wijk? Zie dat de wind afneemt en draait, maar de vraag is natuurlijk of de swell dan ook nog een beetje binnen blijft komen? Longboard lijkt me wel mogelijk toch..

 61. Lees de waardes op de boeien en check het getij, dan weet je genoeg. Als je daarvoor te lui bent of het niet snapt, neem dan een abo op de sms service van Tobias. Ofwel je investeert in je kennis danwel je betaalt iemand anders voor zijn kennis…. De wereld is niet gratis weet je.

 62. @Tobias hoe laat kan ik vanavond mijn nieuwe Roxy 2019 Gilmore Biarrtiz collectie nat maken?!

 63. Wijk was stuk beter dan verwacht.
  12 uur erin, 4 uur eruit. Na 3 uur minder, spot on Tobias.

  Zin in de rest van de week 🙂

 64. Al 2dagen 2kr het water ingegaan maar jammergenoeg geen deftige golfjes hier in BE

 65. Beste Niels (Nelis). Flinke klapper vandaag tegen je eigen board. Hoop dat behalve de schade aan je neus de rest is meegevallen in het ziekenhuis. Sterkte en beterschap.

 66. En morgen……FOILEN! Wees gerust ik lig helemaal alleen ergens in niemandsland in NH! Ziet er morgen top uit voor de foil, heerlijke slappe crumblers…..mmmmm!

 67. Hallo,

  Iemand eyeball van Oostende/Bredene? Boeien geven wel wat hoogte aan maar op de webcam ziet het er toch niet veelbelovend uit.. hopelijk nog wat push met hoog.
  Thx.

 68. In de middag van vandaag zijn er de juiste voorwaarden voor longboarding. Morgen met een shortboard kan praktisch uitvoerbaar zijn

 69. Ik zie dat zondag in Domburg de swell meer uit het Westen zal komen en de wind wsw, zal dit de kwaliteit van de (beginners) golven beïnvloeden? Vandaag is het meer noordelijk maar is het ook ideaal om te leren surfen

 70. Vanochtend waren er prima golven op Katwijk. Zeker de longboarders konden hun lol op met lange ritjes. Toppie (op mijn peddelconditie na…)