Surfweer: flat ____ …. Time 2 Paddle

Het ziet er naar uit dat het nog de hele week flat is en er geen enkel golfje in de verwachting staat. Daarbij is het ook nog eens windstil dus surfen met een zeil, wing of vlieger zit er zelf ook niet in. Gelukkig kunnen we wel voor iets en iemand de sup op en wel op 12 september voor de Paddle 2 Move (2,75 km of 5,5 km). Met dit kleine stukje suppen steun je het trainingscentrum van Stichting NeuroMove. Het opgehaalde geld wordt gebruikt voor de aanschaf van speciaal aangepaste fitnessapparatuur en het opleiden van fysiotherapeuten in ABT. NeuroMove is een nieuw en innovatief trainingscentrum voor dwarslaesiepatiënten waar intensieve training en wetenschap samenkomen. De focus ligt op verbetering van de levenskwaliteit en lichamelijke functionaliteit, door middel van ‘activity based therapy’ (ABT). Een uniek concept in Nederland, welke in de VS al jarenlang wordt toegepast.

2015 jaar geleden, paddle for Lars
Lars de Beer raakte zes jaar geleden door een mountainbike ongeluk tot zijn nek toe verlamd. Alles waar hij zo van hield – zijn leven als designer, buitenmens en surfer – vraagt om een nieuwe invulling. Met de succesvolle fundraiser Paddle voor Lars, in september 2015 te Amsterdam, werd zo’n 320.000 euro opgehaald. Dit gaf Lars de mogelijkheid om het zogeheten Activity Based Therapy bij Project Walk in Amerika te volgen. Een trainingsmethode waarbij de nadruk ligt op het streven naar neurologische verbetering. Ook Katelijne, reisde met haar dwarslaesie naar Project Walk om daar haar allereerste stappen uit haal rolstoel te zetten. Overtuigd van het succes van deze methodiek sloegen ze de handen ineen (samen met Nico Jonk, Martijn Boon, William Griffioen en Marcel Korver) om een Activity Based Therapy trainingscentrum in Nederland op te richten, genaamd NeuroMove.

Nu dus 6 jaar later, op 12 september 2021 starten we opnieuw een fundraising tijdens een grote stand-up paddle tocht door Amsterdam, Paddle 2 move. Lars zet zich met een groep initiatiefnemers in voor lotgenoten. Op paddletomove.nl kun je je inschrijven voor deelname aan Paddle 2 Move. Er zijn 3 opties: Als je mee wilt peddelen voor Paddle 2 Move kun je een starttijd en een route kiezen. Er is een korte route van 2,75 km en een lange route van 5,5 km (zie downloads onder aan de pagina).

NeuroMove
Neuromove is een innovatief non-profit trainingscentrum voor eerstelijns neurorevalidatie voor mensen met een dwarslaesie en andere neurologische aandoeningen die tot verlamming leiden (zoals ook MS). Door middel van specialistische, intensieve training en complementaire therapieën, willen wij de functionaliteit, mobiliteit, mentale en fysieke gezondheid van onze cliënten verbeteren. En daarmee hun levenskwaliteit en participatie in de samenleving vergroten. Meer info www.neuromove.nl

Route

Dus help mee om NeuroMove, het eerste specialistische trainingscentrum voor dwarslaesie patiënten en andere neurologische aandoeningen in Nederland, te realiseren. Om de juiste apparatuur aan te kunnen bieden en onze fysiotherapeuten te trainen hebben we jou heel hard nodig.

Op 12 september 2021 zamelen we geld in tijdens de grootste stand-up paddle tocht door Amsterdam, Paddle 2 move. Peddel mee en/of doneer! https://www.paddle2move.nl/

Naast deelnemers zijn tijdens de paddle ook vrijwilligers nodig om alles in goede banen te leiden. Kun je niet mee peddelen en wil je toch helpen? Kies dan een van onderstaande taken uit en geef je voorkeur voor tijd.
 1. De video:

  https://www.paddle2move.nl/

  Doe mee, ook als je geen eigen board hebt! Gewoon longboard peddelen mag natuurlijk ook. Wees creactief en paddle mee!

  https://www.paddle2move.nl/

 2. Vandaag iig sup perfectie op zee. Helemaal spiegeltje spiegeltje ______

 3. We kunnen jouw hulp voor Paddle 2 Move goed gebruiken. Meld je aan als vrijwilliger via: https://www.paddle2move.nl/aanmeldformulier-vrijwilligers-paddle-2-move

  Samen maken we Paddle 2 Move tot een waanzinnig SUP evenement!

 4. Haha, sup perfectie is pas bereikt bij 1-1.5 m swell 1-2 knopen wind 😉 Wachten, wachten op de golven…

 5. Haha ja, voor wave sup geldt inderdaad iets anders. Binnenkort (komende 4 wachtweekenden) trouwens het NK Wave Sup in Zandvoort bij de spot. Je kunt nog inschrijven. Overigens is deze maand ook het 2e NK Surf Foilen (waarvan ik in de organisatie zit). Ook daar kunnen nog een paar inschrijvingen bij! Het event zal plaatsvinden in Wijk aan Zee of IJmuiden en wel in de laatste twee weekenden van september. Afhankelijk van de omstandigheden wordt de beste locatie gekozen, en zo ook de dag: 18 of 19 ; 25 of 26 september. Het is dus 1 dag.

  De inschrijfkosten bedragen 45 euro en het diner aan het einde van het kampioenschap is hierbij inbegrepen. Te gek als je erbij bent en mee strijdt naar de felbegeerde titel van Nederlands Kampioen Foil Surfen 2021! Inschrijven doe je hier: https://forms.gle/rZjrcEJBEQgRECwT8 (wacht niet te lang want er zijn slechts 32 plekken beschikbaar).

 6. Goed nieuws… zondag maandag dinsdag weer noordswell en goede wind, correct me if im wrong… groeten Mink

 7. De kaarten van mijn favoriete weermodel zien er inderdaad hoopgevend uit met een koufront vanuit het noordwesten. 🙂

  https://wind.met.fu-berlin.de/wind/main.php?lId=400

 8. De kaarten van mijn andere favoriete weermodel (https://surfweer.nl/ukmo/ ) zijn een stukje minder, maar ok.

 9. En ECMWF doet ook mee. Dus zeker iets om naar uit te kijken zondag, maandag, dinsdag.
  Alleen zoals gezegd, zal ex-Larry nog wel een behoorlijke onzekerheidsfactor brengen in de periode daarna. Pas vanaf dan heeft het eventueel invloed op het weer bij ons (en wordt het mogelijk weer lange tijd flat).

  Op de Atlantische Oceaan wordt echter een supermooie 2 helft van de maand September in de stijgers gezet. Mogelijk zelfs te veel hoogte voor de zomersurf spots in Les Landes. Maar in ieder geval geen wind (offshore). Vaak de beste tijd in het jaar daar (samen met oktober). Helaas strijkt de World Surf League dit jaar niet neer in Les Landes en voor volgend jaar staat er ook nog niets op de planning. Een keer bij geweest in Hossegor. Wat een event was dat zeg, de F1 in Zandvoort maar dan op het strand met tien duizend(en) als publiek!

 10. Vanaf morgen gaat het voor mij weer beginnen na bijna twee jaar, vooral veroorzaakt door de corona crisis. Ik ga als beginner weer van start , met 3 weken coaching op Lanzarote. Daarna wil ik ook weer in Nederland surfen. Ik heb eerder wat surflessen bij Wijk aan Zee gehad. Bij aankomst zag ik al surfers op het strand hier.

 11. Leuk! Zit je in Famara?

 12. Ik annuleer de hele pestzooi

 13. Ja, bij de surfschool van Tim Jones, surfschool Lanzarote

 14. poe knappe periode is er in de maak 🤙

 15. Zeg dat wel!
  Alleen niet op een van ons eilandje… want de Noordzee is muv die eendagsswell niet veel soeps de komende 10 dagen.

 16. Hi Tobias, die Windy kaart die je dinsdag liet zien is precies al wat verandert. Die wind blaast niet meer tot diep in de noordzee precies maar enkel nog tegen de kust van Noorwegen… dus die Noord-swell kunnen we naar fluiten begin volgende week. En het lijkt me dat we in het kort niks gaan binnen krijgen?

 17. Komt nog wel aan hoor, maar niet meer zo spectaculair. De soep wordt minder heet gegeten dan … … …..

 18. Vraag mij af hoe de surf hier kan zijn?
  Swell vanuit het westen zou hier mooi kunnen binnenkomen toch?

  Qua reistijd een stukje dichterbij dan Bretagne bijvoorbeeld.

 19. Is heel mooi, maar je moet wel goed zitten qua getij. Met hoog en laag water is er niets. Dus je hebt met mazzel 1 mogelijkheid voor een surfsessie per dag. En van tevoren de voorspellingen checken. Het kan daar fantastisch lopen!

 20. Is mooi daar! Siouville iets consistenter dan Vauville. Nadeel is wel het tussen twee mega grote kerncentrales ligt (en dus licht actief koelwater in zee; maar wel binnen de EU-normen hoor, zeggen ze). Grtn. Barto

 21. Thanks, klinkt goed! Maar miss die 2 uurtjes langer rijden naar Bretagne dan wel waard, net wat meer opties daar

 22. Ik ben verschillende keren in Le Rozel en Sciotot geweest, getijden spelen inderdaad grote rol; check ook of het doodtij of springtij is, de Fransen gebruiken coefficienten, erg handig.
  Mijn ervaring is dat het meestal vanaf hoogwater tot ongeveer twee uur erna het beste loopt. Vergeet de voorspellingen van MSW, beter de boeien checken of nog beter: https://www.cotentinsurfclub.com/actualites/

 23. No go met huidige voorspellingen, voorspellingen mogen zeker het dubbele wil je daar scoren.
  Ik ben zelf ook aan het twijfelen tussen Bretagne / UK / Landes voor een dag of 6

 24. Ik ben op dit moment ook enorm aan het twijfelen of het de moeite is om naar de regio Biarritz/Hossegor af te reizen aanstaande week. Vanaf dinsdag lijkt er genoeg swell binnen te komen, maar de kans op onshore wind lijkt wel vrij groot (meerdere weermodellen geven een lagedrukgebied in de buurt van Frankrijk, met bijbehorende onshore wind). Denken jullie dat het zeewind effect daar de onshore wind teniet zal doen in de ochtend?

 25. voor aankomende week ziet het voor de wadden niet heel verkeerd uit als de voorspellingen zo een beetje blijven of is dat nog te ver weg en ben ik te optimistisch? 😉

 26. Niets mis met optimisme Tobias. Ik ga zelf waarschijnlijk een route doen voor P2M en de volgende dag naar de wadden. Is de surf niks, dan is altijd beter toeven dan op het werk. Mochten er mensen die kant op willen, ik rij vanuit Zeeland en heb eventueel plaats voor 2 personen plus boards. App 0624142690

 27. Je kan vandaag al gaan.

  Kleine swell op de de A12 om 9 uur vanochtend. Die boei is zo’n 300km bij ons vandaan. Periode staat op 10 seconden, dus arriveert met een snelheid van ongeveer 3,6 (best practice waard) x 10 sec en dus zo’n 36 km per uur. Dat kost dus 8 uur, want 300 km gedeeld door 36 is ruim 8 uur.

 28. Deze berekening geveriveerd met het deel dat deze swell al heeft afgelegd vanaf de Haewene Brim boei https://waterberichtgeving.rws.nl/wbviewer/maak_grafiek.php?loc=HAEW2&set=golf_spectra&nummer=1&format=wbcharts

  Die ligt 144 km boven de A12 en daar kwam vannocht om 5 uur al binnen. Heeft er dus 4 uur over gedaan om op de A12 te arriveren. 144 gedeeld door 4 = warempel 36 km per uur. En dat komt overeen met de formule van 3,2 tot 3,6 x de golfperiode om de travel snelheid van swells door de Noordzee te berekenen. Swell met periode van 5 seconde gaat dus veel trager met een snelheid van slechts 18 km/u. Terwijl de swell van 20 periode (wat haast nog voorkomt) 4 x zo snel reist!

 29. @frankrijk doorrijden naar een spot als
  Hendaye wat wat beschut ligt. Als het daar nog te winderig is verder doorrijden naar Spanje. Voor daar zien de voorspellingen er top uit!

 30. Iemand tips voor goeie oordoppen?

 31. De swell is misschien iets te NW voor Siouville.

 32. Vorig jaar een tijdje gestaan op de camping municipal, strak aan zee. Geen surf van betekenis gehad toen. Zoals gezegd idd met helemaal hoog werkt t daar niet meer. Zou je niet kunnen vertellen hoe de komende swell t daar gaat doen.

 33. @Frankrijk, de regio rond La Rochelle/Les Sables d’Ollone is maar net ietsje verder rijden dan Normandië. Daar zijn legio opties te vinden (beach, reef) met een betere swell window.

 34. Heeft er soms iemand vorige swell in cadzand mijn bodyboard en flippers gevonden? Ik had het blijkbaar vergeten in mijn wagen te steken. Stond in de garage aan de haven. Was zo opgefokt van mijn sessie, dat ik het glad vergeten was..

 35. Mijn instagram naam is dezelfde als deze..

 36. Vgm komt er weer wat aan voor de komende dagen. Maandag, dinsdag

 37. Volgens RWS lopen er wat golven met onderliggende swell op maandag https://waterberichtgeving.rws.nl/wbviewer/maak_grafiek.php?loc=KUST_22&set=kust1mijl&nummer=4

 38. Prima golven in noord Holland!
  Niemand?

 39. Webcam Egmond beach, mooi overzicht van cleane lijnen die binnenkomen, dus gáán vandaag!

 40. BaZ was aan… Kan niet anders zeggen. Mid-hoog + NW swell = garantie voor score. Nu weer aan t werk

 41. ZH midden was aan 7-9!! Super clean. Met heeeeeeele mooie hoogte! Stoked!!!

 42. @Matthijs,

  Was het te shortboarden (groveler) of toch maar longboard pakken?

 43. Shortboarden zou kunnen. Maar meer fun met het longboard. Vanavond iets meer periode natuurlijk, dus wellicht shortboardableleler

 44. Zandvoort was fantastisch 🤩

 45. Ging weer af vanmorgen, heerlijk op het shortboard geshredddd

 46. Wijki was weer goed vanochtend. 9:00 -12:30 erin gestaan.
  Consistent, leuke hoogte, en heerlijk die kracht. 7s is precies spot-on.
  Thank you mister T.

 47. Was aan!!!!

 48. Ten zuiden van Kijkduin was vanochtend top. Clean & Juicy met genoeg hoogte. Lekker rustig ook. Prima dag 🙂

 49. Beste studerende surfer bij Aloha. Ik heb je leash bij de Surfshop afgegeven waar jij je board had gestald.
  Nog heel erg bedankt!!! You Made my day.

 50. Vanrmogen van 7 tot 9 onverwacht lekker. Meer hoogte dan ik had verwacht en poepie clean. Het waren maar korte ritjes, maar oh zo lekker na anderhalve week flatness

 51. …tot 15 was top! (Ook met shortboard)

 52. Waren alle stranden gesloten behalve Noordwijk? Druk druk druk allemaal pro’s bah!

 53. Nederlands elftal misschien? Maar hoe dan? Noordwijk heeft een gigantisch stuk lengte met peaks!

 54. Het was EPIC!!! En ik lag eigenlijk grotendeels alleen: de hele kudde dreef af naar het noorden 🙂 soms moet je even wat meer paddelen en anders tip: ga er uit en loop 100meter en dan lig je alleen!

 55. Lange ritten velsen noord pier 😁

 56. Het was heerlijk, genoeg kracht en een mooi ondergaand zonnetje. jammer dat ik er vandaag geen klote van bakte😂mooi dat 2 lekker golven de hele sessie dan toch weer waard maken

 57. Noordwijk was zeker top, wel druk maar ruimte zat daar, In Scheveningen daar is het druk , met 100 man op 1 bankie liggen..

  Wat een gouden avond was het en wat een mooie zonsondergang ook !

 58. Na een lekkere sessie met zonsondergang… weer een vin kwijt.
  Mocht iemand een FCSII Kai Sallas 6.5 vinden bij Wijk komende dagen, mag ik em please terug 🙂

  groeten, Michiel
  0640439491

 59. de eilanden waren weer het middelpunt vd swell poeee 🤙🤙

 60. @Robin eens! Was echt een mooi avondje. Maar ik heb het volgens mij ook nog nooit zo druk gezien daar! Allemaal groupies van Vic denk 😉.

 61. Snap niet dat iedereen erbij komt waar jij met je gasten ligt.. vroeger was er niemand hype!!! Kan niet wachten op de winter

 62. Heel kleine beach breaks wel heel mooi

 63. Katwijk was longboard epic!!!!