Nuttige surfweer info:

Surfweer Donderdag 9 Maart 2017

66 reacties

 1. De wind vandaag om 14u al vrij krachtig onshore en vanavond nog steeds over de hele Noordzee. Daar gaat de swell dus vandaan komen de komende 36 uur.

 2. Hoe zit het met de wind morgen middag want er wordt voorspeld dat het nog redelijk hard onshore word ?!

 3. Hallo surfers, even een off-topic vraag:

  Ik zoek shapers en/of shape rooms in Nederland om een ruimte te kunnen gebruiken en ervaringen te delen. Liefst in de buurt van Amsterdam, maar alles is welkom! Stuur me je email, website, whatever en ik neem contact met je op.

  spanu.mauro@gmail.com

 4. Harmonie zegt voor NH tot 16uur onshore, daarna afnemend om dan om 19u aflandig te worden. En dan is het donker en afgaan tij.
  Maar 2 of 3 bft is wel te doen hoor.

 5. Scheveningen aka Skiffington bay: knie hoog, licht onshore. Met een big smile gesurft met Diederick “wavemaster” Mjeburski . chorí vlny hostia 😉

  .CrqH

  ps. Sha”kaas” kopen brah?

 6. ik zie echt wel wat golfen lopen maar de de helft ligt op de verkeerde plek waar niks breekt van af de cam gezien dan , twas een mooi dag geweest met mn’ 10,0 footer maar f##k moet ik werken have fun people

 7. Wijk was potverdomme druk vanmiddag rond 1en maar wel harstikke chillen sessie gehad

 8. Noord was ook lekker! Rond uurtje of 12 nog wat slapjes, maar vanaf uur of een zaten er echt lekker lijnen tussen. Als je nog kunt: even meepakken.

 9. Wijk was super goed rond 13:30 tot 15:30. Verbazingwekkend hoe weinig mensen er vandaag niet hoefden te werken😅

 10. Eindelijk weer ’s erin geweest.. veel te lang geleden.
  WaZ 2e windmolen, stuk rustiger, slappe golfjes die tegen het einde wel wat beter werden, maar o wat was het heerlijk om weer even nat te zijn!

 11. @ geen fluit, dat eiland word 6km2 groot. Gaat wel meevallen qua impact op de golven denk ik.

 12. @Hans -is het toeval dat die mooie deining van het noorden is heel erg vermindert sins die plaatsing van wind turbines?

 13. Het lijkt wel alsof ze dat kunstmatige eiland vannacht al hebben neergeplempt…

 14. Afgelopen herfst was het anders buitengewoon goed qua noord-swelletjes en aflandige windrichtingen. Deze winter is daarentegen echt bagger

 15. MV2 zowel gisteren avond net voor donker als daarnet te klein voor sup… Gisterenavond op buitenbank wel soms mooie hoogte maar totaal onvoorspelbaar.
  Maar weer tripje Atlantic gaan inplannen dan?

 16. ~ Off topic ~

  Mag ik zo vrij zijn om jullie te vragen voor tips wat betreft mooie surfspots in Fillipijnen / Indonesië?
  Ben van plan om in januari deze twee prachtige landen te bezoeken.. Het liefst niet al te drukke line up, lege stranden en mooie bezienswaardigheden. En wat is jullie advies over eigen plankies meenemen? Daar 1tje aanschaffen? Wil nl niet te veel gaan sjouwen..

  Thanks in advance and stay stoked.

  Jason.

 17. Ha Tobias,

  Al enig idee of het komende woensdag wat kan gaan worden in scheveningen? Kan ik dat nu alvast inplannen

 18. Hi Jason, Siargao is een fantastisch Filipijns (surf)eiland met allerlei mooie spots. Per dag even condities checken en dan gaan op het scootertje. Verder San Juan en Baler op Luzon, meer locals maar vond ik iets minder mooi.

 19. Woensdag en mogelijk Donderdag longboard surf met een zonnetje? Ik denk het wel, komt een mooie storm boven de Noordzee langs.

 20. @Dave wat een fijne foto’s van Monster. Ziet er hoger uit dan ik op grond van de voorspellingen had verwacht. Nog spijtiger dat ik niet kon gaan 🙁

 21. Hier nog een verlaat filmpje van de vlakte van afgelopen vrijdag…

  Klein maar fijn!

 22. Hoi allemaal,
  Even iets heel anders maar ik heb jullie hulp hard nodig!!!!! Ik zoek nu al bijna 6 maanden voor een leuke boardbag of boardsock voor mijn board 6.5!! Ik zoek niet iets standaards maar iets speciaal zoals: legerprint, vele kleuren, tijgerprint, zeebraprint als het maar gek en speciaal genoeg is Haha! Hier in NL nog niks kunnen vinden… weten jullie waar ik ze kan vinden? Of eventueel bestellen? Let me know!
  Ice.creamkid_@hotmail.com of een berichtje hieronder! Ik ga over 7 weken op surftrip en heb hem dan echt nodig!
  Thanksssss xx

 23. Als je in Luzon bent, Bolinao kan echt heel goed zijn maar kan ook helemaal flat zijn dus check de forecast.

 24. @Alltunus: mooie muziek, man! Iets voor op het strand bij Saving Private Ryan… 😆

 25. Hey Jason! Wat gaaf dat je de filipijnen gaat bezoeken! Ik ben er rond de Feestdagen (Kerst) en nieuwjaar geweest en naast familie heb ik er ook gesurft. Er zijn enorm veel surf spots op de Filipijnen! Ikzelf ben afgelopen dec/jan in Baler geweest! Maar ook op Bicol is er te surfen maar ook aan de westkust (la union) kan er gesurft worden! Alhoewel hier de golven kleiner zijn! echt mooi is het op siargao. Filipijnen wordt omringt door water en het is nog niet zo druk als op indo en de mensen zijn er vriendelijk. in en buiten het water :-).
  Alvast heel veel plezier!

 26. De dagen worden niet langer, die blijven 24 uur bevatten. Wel is het langer licht, vergeleken met de eerdere dagen dit jaar.

 27. Op de filipijnen, ga naar het eiland Sairgao. Daar heb je een top spot cloud 9, ook wel de pipe van de Filipijnen genoemd. Verder zijn er een aantal spots met boot te bereiken. Ik verbleef in het Siargao in, bij een Duitser wiens vrouw een Filipijnse top surfster is (was heel leerzaam voor me). Sowieso zijn de line ups daar niet heel druk. Je kan voor 2 euro een local vragen om met zijn bootje naar een spot als stimpies te gaan. Lig je meestal alleen. Let er wel op dat je in januari kans hebt dat de wind onshore is!

  groeten Stephan