Nuttige surfweer info:

Surfweer van donderdag 9 februari 2017

71 reacties

 1. Ik ben ook van plan om naar frankrijk te rijden, wel niet naar het zuiden.

  Ik vertrek woensdag avond naar siouville en rij maandag weer terug. Is een dikke 6uur rijden. Vangt dezelfde swell als bretagne en ziet er goed uit op de forecast.

 2. Amigos! Ik ben op zoek naar de beste surf fotografen van het land. Kunnen jullie mij in contact brengen? Cheers

 3. Zou vanmiddag een beetje te vergelijken zijn met woensdagmiddag?
  Of komt er nog minder binnen?

 4. O’Neill had vorig jaar een expositie met de beste (surf)fotografen van de Benelux. Meer info en facebook pagina’s / contact-gegevens via https://www.facebook.com/ONeill/photos/gm.942431535873409/10156867417400262/?type=3&theater

  Ik wil niet zeggen dat het overzicht compleet is. Zo mist bijvoorbeeld http://www.lauravanderplas.com/ en maarten huisman http://www.studionelson.media/ , Melchior van Nigtevecht http://www.melchiorphotographer.com/ maar ook Ray Max, Marinus Joris, Arthur Lavooy, Mark Welagen en vele anderen. Succes!

 5. Foto’s van een soul session zo te zien.
  Dit weekend hopelijk met een waterig zonnetje erbij!

 6. @ fotograaf:
  Ruud Zwaan (65things op facebook)
  Hier in scheveningen de meest actuele als je het mij vraagt

 7. Oh ja…ruud samen met robin bakker hebben het blad ‘mui’
  Gecreerd..met super duper foto’s
  Aanrader!

 8. toch wel surfers , ver achterin , towing in, ter hoogte van de vuurtoren. Beste dag van deze winter denk ik.

 9. Nou ik heb een top shortboard sessie gehad.
  Wel wisselende sets, soms net kniehoog, andere zeker heuphoog.
  Van half 2 tot half 5 er in gelegen en hij leek rond half 4 nog even wat extra push te krijgen.
  Ik ben benieuwd naar het weekend!!

 10. Off-topic:

  Wat is volgens jullie de beste manier van wax verwijderen. Heb al meerdere opties gehoord waarvan de een zegt dat het een goede manier is en de ander weer zegt dat het schade aan je board kan berokkenen. Warm water over je board gieten, met een föhn de wax verwarmen, in de zon leggen (kan op dit moment wel ff duren, voordat je wax zacht wordt met deze temperaturen). Iemand de gouden tip?

 11. ik gebruik zelf altijd een oud bankpasje of iets dergelijks en een föhn. en al het wat warmer begint te worden gewoon ff lekker in het zonnetje zetten.

 12. @sexywaxy eerst warm water erover, dan afschrapen met plastic spateltje. En om het echt goed schoon te krijgen strooi je er wat bloem op en goed met n oude lap wrijven, werkt echt! Die bloem hecht zich aan de oude waxrestjes en dan kan je het er zo afwrijven

 13. Allés afsteken met een bankpasje of waxkam, de rest kan je verwijderen met wasbenzine (geen aceton of whitespirit gebruiken).
  Ik heb nog nooit iets opgemerkt na gebruik van wasbenzine.

 14. Is het morgen nog surfbaar, of kan ik het vergeten? Windguru en magic sea weed beloven niet veel namelijk..

 15. Tobias, kan het vrijdag wel eens goed worden op Wijk aan Zee of Scheveningen Zuid volgens jouw kaartjes? Weinig wind en wel swell?

 16. Mijn bescheiden mening: ik ga er sowieso in. Of het nu de moeite is of niet, dan peddel ik desnoods maar even haha. Alhoewel ik wel denk dat het surfbaar gaat zijn.

 17. Pickle en waxkam/schraper. Board met waxkant op halve meter van je verwarming. Dan schapen. Dan pickle. Klaar is kees

 18. Gisteren even in het water gelegen met kleine longboardgolfjes, maar niet te houden van de kou…

 19. Scheef Zuid was aan, niet te hoog, clean en lekkere lijntjes. Zonnetje erbij en ik ben gelukkig!

 20. Mv vanmorgen prima surf. Lekkere hoogte en idd clean🤙🏻Beter dan verwacht is altijd goed🏄Wel koud😬😬😬🙈 Mijn eerste sessie dit jaar, en de beste😜

 21. Scheef Noord was ook lekker vanaf half drie. Ik lag ter hoogte van de tram lus. Leuke redelijk krachtige wandjes eerst achterin en later iets verder richting haven in de shorebreak. Kou viel 100% mee. Lekker zonnetje er bij. Heerlijke sessie na meer dan 3 weken flatness.

 22. Heerlijke call voor België tobias. Ik zal niet overdrijven maar zeker borsthoog tot hoger. Lange ritten alleen ijskoud na 2u surf

 23. Maandag weer meer echt oost wind, tikke OZO misschien op zee. Dat is een heel stuk minder gunstig. Ook is de wind ten noorden van de wadden minder hard. Misschien de helft v/d hoogte van vandaag voor Belgie. Voor de rest (NL) eerder een kwart daarvan. En flat in Noord-Holland en Nwijk-Zandvoort

 24. had deze sessie van de foto’s graag in Lacanau gehad vandaag! De dag eindigde zelfs flatt en wat er was, was closeout. Slechtste sessie van het jaar.

 25. nu al zo lang flat en geen tijd om naar tzuiden te rijden dat ik serieus behoorlijk fuckedup wordt ….hopelijk volgende week dat er iets in nh gaat gebeuren.

 26. Eerder al. Dat laagje van vrijdag ziet er nu al beter uit. Alleen weekend nu wel een heel stuk minder. Eerder weekend nemen dus 😉

 27. Mooi mooi mooi! Bewust geen klanten ingepland met mijn hoop op vrijdag en dat lijkt goed uit te pakken!! Woehoe! Thanks voor je mooie bericht, Tobias!