Nuttige surfweer info:

Surfweer Donderdag 8 september

65 reacties

 1. Nienke. Single Fin. Surf Travel. Noord Spanje.
  Allemaal niks mis mee lijkt me zo 🙂 Gezellig. Wordt een mooie week!
  Het aftellen is begonnen. Ondertussen die spaarzame golfjes in NL pakken en deze monitoren: http://www.nhc.noaa.gov/

 2. vanavond naar Zandvoort geweest en heel lekker gesurfd. Zaterdag weer hopelijk dan weer goede golven

 3. Nou Tobias, bij PaZ liep toch ook een heel mooi lijntje tussen 19.00 en 20.00 uur, lijkt er op dat dat swelletje toch iets verder kwam dan Scheveningen.

 4. Vandaag was onverwachts goed van 19-21u bij ijmuiden pier. Tot ca
  Heuphoogte, goed voor suppers en longboarders..

 5. @ beginner, als je voor woensdag Engeland, Ierland n Schotland wegbaggerd,, beloof ik je fantastische surf in Nederland, off shore wind n genoeg swell op de oceaan;-)

 6. Voor morgenochtend eens wat plannen (wie het kleine niet eert, ….)

  Wat zou beter uitpakken, Domburg, Hoek van Holland, Scheveningen ?

 7. Vanochtend nog 2,5 uur prima vermaak bij Bergen. Niet groot maar surfbaar en clean. Precies conform je voorspelling Tobias. En het weer was geweldig 🙂

 8. Afgelopen zaterdag een impuls aankoop gedaan en een wave skimboard gekocht. Lijkt me vooral een leuk spele dingetje voor de dagen dat het met het longboard niet de moeite is om het water in te gaan. Lekker voor die dagen met het gezin aan het strand dus.
  Wat zijn goede shorebreaks in zuid Holland om met een skimboard over de golfjes te gaan springen?

 9. Hoek van Holland & Ouddorp zijn volgens mij wel toffe stekjes.

  Met skimboarden is mijn surfhobby begonnen. Via de bouwmarkt met een tekening overgenomen van een andere skimboarder, daarna beetje zagen, schuren en lakken en je hebt er een!

 10. @ wave skimboard

  Ik geloof dat in zuid-holland hvh, monster en ter heijde wel eens leuk te skimmen zijn. Maasvlakte loopt ook wel eens goed. Belangrijkste is eigenlijk het getij, denk dat bij de meeste spots hoogwater beter is. En ga met zo min mogelijk wind, of offshore 😉

 11. Dank je Tobias, ik heb een wave skimboard van Santa Cruz gekocht (dus geen houten maar een holle). Kunnen zelfs 4 vinnetje op. Verwacht dat ik de eerste keren flink beurs zal gaan worden. Eerst maar even in het platte water oefenen om erop te springen en een stukkie te glijden.

 12. Misschien dat die kanaalswell morgenochtend met inkomend tij nog wat leuke skimboardgolfjes doorstuurt?

 13. Bedankt voor je update. Woensdag middag zijn de kinderen vrij dus ga dan maar met ze in het water spelen.

 14. vooral vrijdag lijkt wel leuk te worden voor skim. Zou inderdaad niet te snel de golven in proberen te gaan, om een hoop blauwe plekken te voorkomen 😉 er worden af en toe clinics gegeven of wedstrijdjes georganiseerd, zal t laten weten wanneer er iets aankomt!

 15. Vrijdag vertrek ik voor een mini surftripje naar bretagne.

  Iemand spot aanraders gezien de wind/swell richting in de forecast?

  Eeuwig dank!
  surf’s up! 🙂

 16. Hebben we het over 30jaar nog over;

  “Weet je nog? Die zomer van 2016? Op een gegeven moment werden we zelfs enthousiast van skimboard golven”

 17. Tsja….. als het flat is zijn de alternatieven om op je schaatsplank te gaan rijden, skimboarden of suppen.

  Bedank Roekoe. Denk alleen niet dat ik wedstrijdjes zal gaan doen. Ben 36….. vind mijzelf al dapper dat ik ermee begin (en anders is het weer een leuk stuk speelgoed voor de kinderen erbij).

  @ Co, komend weekend zijn de voorspellingen een stuk lekkerder maar dan gaan we verder het water in. Zaterdagochtend wel hoogte maar 41 km p/u wind?

  Wat zou het betere moment zijn komend weekend (om maar weer even on-topic surfweer te gaan)?

 18. @Tja

  Hier word ik precies niet veel wijzer van, of kijk ik verkeerd?

  La torche komt er het best uit op magicseaweed in mijn ogen. Lekkere hoogte met toch niet al te veel wind. Of heeft iemand betere ideeën??

 19. @Bretagne ik neem aan dat je Zaterdag het eerst te water gaat? Zoals het er nu uitziet staat er dan een flink swelletje en La Torche pikt ook al veel op, dus overhead gaat het zeker worden. Ik weet niet wat je niveau is, maar het zal hard werken worden. Nou staat er ook NNW wind, dus offshore bij de spots aan de overkant van de baai van Audierne, ik zou daar eens kijken. Zondag minder swell en geen wind, perfect voor La Torche. Dagen daarna weer dikke swell, dus dan ben je beter af met wat swell beschutting denk ik. In de baai van Audierne kun je het weekend igg dik scoren. Succes!

 20. Hey, wil een ford Focus station huren. Denk je dat als we daar de bijrijders stoel neerleggen er 3 longboards in passen?

 21. @huurauto; tot 9′ makkelijk

  @Tja: mooi linky dank! (En al kun je geen Frans, beetje logisch denken doet het ook :p)

 22. @klayzo

  Is Les conches/bud bud misschien een betere optie dan la torche?

  thanks voor de info guys

 23. Hi Bretagne,

  Ik ga met toch een partijtje slecht op die flatspell hier in NL. France gaat helemaal los he dit weekend en de rest vd week. Ben kapot stoked en me surf maatjes zijn allemaal druk met BS werk! Dus kan ik joinen? Kan aardig rippen en ben kapot stoked!

  Mocht er nog iemand anders zijn om te teamen richting France laat maar even weten! Whatsapp me ff! 0650692245!

  Later Mike

 24. Overal langs de kust golven dit weekend.. Beetje te hoog zelfs misschien. En nu ws zondag ook nog goed in de ochtend.

  Yihaa!!!

 25. 🙂 tobias, zaterdag is sowieso dik maar wat zeggen jouw kaarten over vrijdagmiddag? Andere richting?

 26. @Bretagne Bud Bud ziet er goed uit, pikt wat minder swell, dat is nu misschien wel gunstig. Wind is ook side/offshore daar en het is minder ver rijden 🙂 ook een goeie keus lijkt me

 27. Waarom rijden? Het ziet er steeds mooier uit in het ‘zadelgebied’ van lage en hoge druk in de Noordzee!

  Het windstille laagje trekt pal noord naar zuid over de kust zaterdag!

  Nu wel weer minder reststerende swell voor zondag maar zaterdag nu juist classic Noordzee-style.

 28. Dat beetje zw-zzw zal vrijdag overigens niet veel geven. Wel genoeg branding om je pak alvast weer nat en soepel te maken..

 29. Dus de knallende noordnoordwester is opeens vervangen door een licht crossoffshor?Behoudt het wel zijn hoogte dan een beetje?

 30. @klayzo

  Heb alleen beetje bang dat het toch net TE laag gaat zijn, voor lage golven moet ik het land niet uit.
  Als ik zo ver rijdt heb ik liever dikke bakken, alleen heb ik dan weer wat bang van die harde wind daar, tenzij er ergens in de buurt van la torche een spot is die goede windbeschutting geeft?

  @Mike zonneveld Ik vertrek morgen vanuit belgië en kan maar blijven tot maandag middag/dinsdag.. vrij kort, maar heb wel plaats in de auto als je wil.

 31. @Bretagne

  te klein word het nergens in Frankrijk met een beetje open gelegen beachbreak. Bretagne word wel wat groter. Wat betreft wind, zoek gewoon naar spots in de buurt die offshore zijn. De noordkant van de baai van audierne (30/45min rijden van la torche) heeft een paar pareltjes (bij wind uit het noorden dus), pak effe google maps erbij. Met la torche als uitvalsbasis zit je wel prima, het word zowiezo scoren denk ik.

 32. Hi tobias,
  De voorspelde wind voor zaterdag lijkt weer helemaal weg te zijn. Betekent dit nog steeds wel swell?of was die afhankelijk van die wind?