Nuttige surfweer info:

Surfweer Donderdag 8 oktober 2020

57 reacties

 1. De depressie van vrijdag stuurt vanuit het westen in de namiddag en avond een occlusie en daarachter een trog onze kant op. Dat geeft meer wind, wat regen en voor zaterdag ook meer swell in de Noordzee.

 2. Hmm ik zit erg te twijfelen om naar de Oostelijke wadden te rijden morgen met shortboard. Door de ZW 4 vraag ik me af of er nog genoeg Swell aankomt. Hoogetij is namelijk pas in de middag.

  Zou het nog aardig kunnen zijn morgen rond 13:00? Of heeft de wind dan al te veel invloed gehad?

 3. Domburg was lekker rond laag, zat verrassend veel hoogte in. Wel wat rommelig met de wind uiteraard.

 4. @Tobias, bij het bericht voor zondag staat ‘Uiteraard kan er ook al in de ochtend gesurft worden met laagwater’. Hoort dit niet hoogwater te zijn? Als ik het goed zie valt hoog namelijk rond 10 00 s’ochtends. Correct me if i’m wrong!

 5. Top dat je je vermaakt hebt! Het was prima om beetje te klooien op longboard of sup, maar dat het nou afging vanmorgen gaat wat ver. Hahahahah, subjectief misschien wel voor jou maar objectief (en ter geruststelling voor iedereen die achter zijn bureau zat) was het niet meer dan een klein heupje. Maar lekker was het zeker!

 6. Je moet gewoon harder leren paddelen.. vanaf de tweede bank roll in. Doorpompen naar de eerste en dan committed de barrel insturen 😎

 7. Lekker clean golfje vanochtend zo tussen de winderige condities door.
  👌🏽🎉

 8. Wat werd het toch mooi op Scheveningen eind van de dag! Heerlijk einde van de dag zo

 9. Lang geleden dat ik in her water heb gelegen. Dus wat is rond deze tijd ongeveer de wetsuit aanrader. Ik dacht zelf 5/4 maar moeten daar al caps/schoenen bij?

 10. 4/3 vind ik voorlopig nog prima, schoentjes etc duurt nog wel even. Water was vanmorgen nog 17 graden hier aan de kust.

 11. Effe genoeg fotos gemaakt deze week, dus nu maar weer een filmpje

  9 OKTOBER OCHTEND SPITS:

  Ja deze is ook geschikt voor oudjes en watjes 😜

 12. @@maarten
  helaas wel. En dan was dit gewoon een doordeweekse vrijdag ochtend met niet echt spectaculaire omstandigheden.

  Ik ga het zo bij het eerste licht even proberen. Dan is het misschien nog een beetje rustig

 13. Wat een vermogen aan surfmateriaal ligt daar ook in zo’n Haagsche line up te spartelen. Gewoon heel druk en elk met toch gemiddeld zo’n €700+ aan materiaal, is in totaal best veel duitjes. Is maar een observatie hoor €-;

 14. Hoi allemaal, wel weer veel wind dit weekend. Zou het zondag te doen zijn bij Ijmuiden? Ik ben daar nog niet zo vaak geweest want is surf eigenlijk meestal op Wijk omdat dat het dichst bij is. Nu hoorde ik wel verhalen dat er altijd veel gekite wordt in Ijmuiden en dat het betaald parkeren is. Een mede surfer / longboarder die daar meer ervaring mee heeft?

 15. Echt? Ik ben best een beetje in shock! Komt dat door de corona? Dat iedereen tijd heeft en de sportscholen dicht zijn? Sterkte voor de “oude garde” in Scheveningen, zal even wennen zijn.

 16. denk het. Veel thuiswerkers die een uurtje pauze nemen en een duik nemen. Kan het ze niet kwalijk nemen want ik doe precies hetzelfde.
  Sportscholen zijn nog gewoon op hier dus dat is het probleem niet.

 17. Mooi filmpje Maarten.
  Fraaie beelden.
  Wel echt een krankzinnige speeltuin om zo te zien…
  Al zijn dit waarschijnlijk juist de condities waarbij het op zn drukst zal zijn.
  Clean metertje is voor iedereen leuk. Ongeacht je skill level en/of board keuze.
  Maar zoveel volk om me heen haalt voor mij toch echt voor een deel de lol eraf…

 18. Ik ben net bij Scheveningen een zwarte rechtervin verloren, dus mocht iemand hem vinden dan hoor ik het graag!

 19. Het is mij niet helemaal duidelijk wat de beste optie zou zijn om morgen te surfen. Moet uit Eindhoven komen, dus rijd liever niet voor niets.
  Iemand een idee of ik in de ochtend beter naar Domburg, HvH of toch ergens anders heen moet? Of toch thuisblijven?

 20. vanmorgen mijn board gebroken. Lip van de golf vol op mijn board. Hij was al wat aan het de-lamineren op die plek dus was een kwestie van tijd. Ik heb hem vanmorgen meteen gestript en ga kijken of ik er nog iets van kan maken. Leuke uitdaging tijdens de volgende lockdown.

 21. Fijne beelden en mooie edit!

  Ook benieuwd welke camera je gebruikt.

  Ik vermijd ook meestal de drukte van Scheveningen. Lag er toen wel in en moet zeggen dat het allemaal wel meevalt met die krankzinnigheid.

 22. @Peter : Het laatste uur voor het donker is werkt voor Domburg waarschijnlijk het beste, dan pak je de hoogste waterstand. Er is wel onshore wind uit NNW , maar niet echt hard , en dan werkt het daar nog wel.

  En bij toch te veel wind en rommelige golven kun je nog de zuidelijk gelegen stranden pakken voor kleine cleane surf. Dishoek bv.
  Hoe hoek van holland loopt bij deze condities durf ik niet te zeggen.

 23. lol, word ik eindeliijk een keer op de foto gezet bij het surfen, is het als ik het water uitloop met een gebroken board!

 24. Hoek was vanmorgen een heerlijke verrassing…
  Zuchtje offshore wind.
  Mooie meter tot anderhalf golf met voldoende pit.
  Soms even mooi het zonnetje erbij om de offshore spray prachtig te verlichten tegen een donkere hemel
  Goeie sfeer in het water met slechts een handjevol anderen.
  En een totaal magisch moment met kletterende regen op een bijna felgroene zee met op de achtergrond meerdere regenbogen….
  Surrealistisch.
  Wat kan het toch mooi zijn.

 25. @Noutski
  Dat wel. Kon alleen op dat moment niet echt lachen voor de foto. Ben nu even boardloos. Ik kan een boardje van een vriend lenen maar die moet ik nog wel repareren. Vandaag en morgen dus geen surf voor mij. En ondertussen maar even doorwerken aan het board dat ik aan het bouwen ben (ligt klaar om geglassed te worden) en kijken of ik mijn gebroken board kan fixen.

 26. Hazzie, dat klinkt interessant! 😁 Wat voor shape wordt het? Zelf een blank gescoord ergens? Gaaf man!!

 27. De shape is gebaseerd op de baked potato van Firewire. Weinig rocker en een single naar double concave. 5’4 en veel volume. Het is eigenlijk een boardje voor de slappe zomerdagen om mee te nemen als de golven geschikt zijn voor de kinderen, maar het shapen is wat uitgelopen. Blank heb ik zelf gemaakt met de hotwire uit een plaat EPS. 4 mm balsa stringer gemaakt en er in gelijmd.

  Nu weer on topic: Ik heb inmiddels een leen-boardje dus morgen toch maar even surfen. Forecast ziet er wel okay uit. Heerlijk dat thuiswerken!

 28. Zonde van je boardje man. Wellicht dat jij dat beter kan inschatten, lijkt me wel erg snel gebroken? Boardje is nu half jaar op de markt, en scheveningen staat nou niet bekend om zn krachtige barrels. Ook delam lijkt me wel snel.

  Hoe surfte het boardje?

  Zit er al even aan te denken om hem te kopen maar misschien dat ik hem door een lokale shaper laat maken dan.

 29. Met de ondergaande zon, het schuim en de zilverachtige glinsteringen op het water had zondag al iets weg van de winter. Gelukkig zijn schoentjes nog niet nodig….

  Scheveningen Zuid gistermiddag/avond…

 30. Iemand nog een kleine tip of voor een spot vanmiddag in NH? Heb een 7’8 en wil gewoon uren maken op het water, dus waar is het lekker toegankelijk? Anders rijd ik gewoon weer naar wijk….

 31. Ik wil aankomend weekend naar Frankrijk rijden (vrij-di) voor surf, maar volgens de voorspellingen op MSW wordt het volgens mij niet veel.

  heeft iemand misschien tips voor een spot? Of beter wachten tot volgende week do-vrij?

 32. Prima ochtendje hier, mooie hoogte en weinig wind. Dikke fish om 8 uur gelijk omgeruild voor shortboard. Tot uurtje of half 11 lijnde ie aardig uit achter de derde bank maar rond half 11 begon ie eroverheen te lopen en werd het klots. Stond vreemd genoeg pittige stroom naar het zuiden. Het was wel goed timen maar met beetje geduld waren er echt mooie bakken te pakken op de sets.