Nuttige surfweer info:

Surfweer donderdag 5 sept 2019

127 reacties

 1. De straalstroom komt volgende week recht op NW Europa af. En daar stromen dan de restanten van Dorian mee af. Benieuwd wat dat dan weer brengt!

 2. Holy Moly, scheef on fire nu. Magisch uurtje….. deze helaas ff gemist tussen de berichten door.

 3. Holy moly wat een fantastische avond! Van 1930 tot 2045 uur ontzettend dikke bakken en steeds cleaner door afnemende wind!Line up goed verspreid en easy peddel out! Zonder pier geen plezier!

 4. Wil de shortboarder, wiens board vanavond op de Noord tegen het hoofd van een meisje (Lizelot) kwam waardoor ze gewond raakte, zijn gegevens even doorgeven aan Hans van The Shore?

  Lizelot, ik hoop dat het allemaal een beetje meevalt.

 5. Ook vrij veel mensen met blauwe huurplanken (van The Shore?) die er met dit weer eigenlijk niks te zoeken hadden.

  Als je in de weg gaat liggen en bij elke set je plank weggooit, kan je beter op het strand blijven…

 6. Ja zal ik doen, dacht dat ze van hartbeach kwam daar langs gegaan maar zal mijn gegevens doorgeven aan the shore. Hoop dat het oke met lizelot gaat en wil graag contact met haar opnenemen.

 7. Nw wind Beukers, met afnemende wind…kwam dit maar vaker voor hier in de verre zuidwesterse hoek van NL. Top avond! stoked!

 8. @Shortboader
  props voor je reactie.
  Hoop dat er niet meer mensen gewond zijn geraakt gisteren want het was heftig en erg druk op de Noord. Zelf bijna twee keer geraakt door zo’n paddelende badkuip. Levensgevaarlijk die dingen. Krijg altijd het gevoel dat ze totaal geen controle over zo’n kajak hebben als ze eenmaal gaan.

  Maar het was wel een top sessie gisteren. Achterin dikke vette hoge bakken en iets verder voorin liep het eigenlijk mooier met lekker steile drops en lange ritten. Meer van dit soort stormpjes deze herfst graag!

 9. Even off topic: wat doe ik met oude wetsuits? Is er in NL een bedrijf/organisatie wat ze inzamelt voor recycling of iets dergelijks?

 10. Naai er en leuke tas van… Om je waterfles koel te houden, ideaal voor bescherming camera gear etc.

 11. zoooooo, was weer lekker vanmorgen!
  Armen nog gaar van gisteravond, maar het is de pijn mee dan waard. Beetje rommelig zo nu en dan maar lekker dikke drops en steile wandjes.
  nu weer vermoeid aan het werk. Hoef gelukkig alleen maar mijn vingers te gebruiken en die doen het nog.

 12. Donderdag 5 sept.

  maar voor Zeeland en een spot als Ouddorp is het nog steeds heel wild en woest. 

  Wij vrolijk op Oudorp gisteren.
  Had beter even kunnen lezen.
  Mvg.

 13. Aan de eigenaar van het oranje-grijze « black wings » surfboard die deze avond 6 sept zijn board op de parkeerplaats aan de duinen in Oostende vergeten is . Uw board ligt in de Ostend Sailing club op’t strand. Surfgroeten.

 14. Top sessie gisteravond dikke slome rollers makkelijk peddel naar achter ! waz weer erg mooi !!

 15. Bloemendaal 8:00/10:00 hobbeldebobbel met af en toe lijntje ,geen stroming toch heerlijk genoten.

 16. Zooo mooi vanochtend in Zandvoort. De wind ging er even uit en er waren best nog wel wat bakjes over. Paar goeie noserides gescoord. Echt helemaal stoked!!! Yew!!

 17. Jezus, wat een bs weer… “Wind gaat er helemaal uit..” dikke Noord 5bft hier op WAZ. Gevolg: klotsbak. Lekker terug naar bed…

 18. Ik zoek iemand om af en toe samen mee te surfen. Op zo n dag als vandaag wil ik wel, maar niet alleen. Ik ben 48 en nog maar 2 jaar bezig en woon in Noordwijk. Waar kan ik t best een oproep plaatsen?

 19. Tegen beter weten in tóch erin gegaan. Ik moet zeggen, de wind ging eruit voor 1 1/2 uur, maar dat was niet genoeg voor de boel om uit te cleanen: wat een klotsbak en ook helemaal geen lijn, af en toe hoge pieken, maar “all over the place”
  Ik ben benieuwd of iemand naar de andere kant (IJmuiden) is geweest, en hoe t was…

 20. Haai! Iemand al gisteren naar Hargen geweest? Volgens surf-forecast zijn er daar sinds gisteren (vanmiddag ook) goede condities (1 sterretje) helaas is er geen webcam om t ff te checken. Alvast bedankt

 21. @Marjan,
  Ik surf al bijna 25 jaar en vind het ook nog altijd niet prettig als ik helemaal alleen in het water lig. Een paar anderen in het water om elkaar in de gaten te houden is altijd fijn.

  Als je niet alleen wilt surfen kan je natuurlijk altijd even naar scheveningen rijden. Daar surf je nooit alleen, is het daar vaak wel weer heel erg druk (al viel het vanmorgen wel mee).

 22. Niet heel denderend vanochtend, sterke wind, erg rommelig ondanks goede hoogtes. Misschien dat de wind er vanmiddag nog uitgaat?

 23. Domburg was (8.00 tot 10.00) een klotsbak, weinig lijn maar af en toe wel grote bakken. Voor mij als gemiddelde surfer niets…de beter konden er hier en daar wel wat mee. Shit happens, lekker ochtend gymnastiek gehad.

 24. De wind was vanochtend ook op Ijmuiden spelbreker vooral voor de SUPers. Golven liepen wel aardig binnen, maar met windchop erop.
  Was behoorlijk druk, maar voldoende piekjes en breedte.

 25. Knokke was heerlijk tussen 10 en 14, wind weg, cleane dikke lijnen… alleen nog veel te leren 😉

  Iemand een idee of je deze barst kan herstellen met een diy kit of materiaal uit de doe-het-zelf zaak? Alvast merci!

 26. @ hazzie. Dank voor je reactie. Ben er zojuist toch even in gegaan. Er waren nu volop anderen bij beach break. Een klas vooraan. Mijn niveau 😉 en verder in zee een groep die de golven goed wisten te pakken. Mooi hoor! Scheef vind ik zonde want ik fiets in 5 min naar t strand.

 27. Ik vond Domburg heerlijk, tussen 9.30 en 14. NO 1 bft licht offshore en lekker hoog. Eerst holle lijntjes gepakt op m’n bodyboard, en toen het wat lager werd nog wat gesurft. Voor mij meer van dit 🙂

 28. ik weet het niet heur! maar die surf was f… DIK! in wijk wat was het b
  vet! barrel after barrel gewoon on n ederlands, maar ga vooral in de klote surfen hebben wij gedanst va jullie hahaha latorrr

 29. Ijmuiderslag vandaag tussen 11-14 was erg mooi! Eerst hoog, goeie lijnen met een beetje wind, later wind er helemaal uit, iets lager maar glassy condities. Onnederlands lange ritten. Top call Tobias!

 30. Merci! Het is een epoxy op eps plank… ik zal zo’n epoxy lijm kitje bestellen, dat zal dan wel lukken he!
  Ik ga meestal ongeveer aan de Casino of vandaag wat meer richting Duinbergen.

 31. Superlichte offshore of windstil, wat jij wil, vanmorgen vroeg, eerste licht. Daarna een beetje wind en langs het hele strand goed te doen. Niet elke golf was perfect natuurlijk. Wie dat zoekt moet verhuizen. Mooie dag!

 32. Surf was mooi: af en toe hoge golven, wel lastig timen. Dit al gehoord? In de NL media is er weinig aandacht voor. Maar zeker voor surfers relevant:

  Shell wil onder een verdrag uitkomen dat ze olieplatformen netjes moeten opruimen. Het is ’te duur’ om de drie Brent platforms in de Noordzee te decommissionen. In de fundamenten van de platforms zit nog 11.000 ton aan chemicaliën en olie. Die zullen langzaam in zee terechtkomen. Reden om de platforms niet op te ruimen is het kostenplaatje. Shell: ‘Dat kost honderden miljoenen, vergt jaren werk en is heel gevaarlijk voor de mensen die er werken.’

  How on earth???🤮🤮 iemand enig idee hoe wij hier iets mee kunnen doen? Sorry als dit offtopic is maar ik heb geen zin om in chemicaliën te surfen hier.
  https://joop.bnnvara.nl/nieuws/shell-wil-olieplatforms-in-noordzee-niet-opruimen

 33. IJmuiden was lekker einde van de ochtend! Hopelijk morgenochtend nog wat lekkers. Nu lijkt het nog wat rommelig.

 34. Had zo te horen toch naar IJmuiden moeten gaan. WaZ was begin van de middag ondanks het wegvallen van de wind totale chaos. En nog smerig ook. Barrels = mooi eufemisme voor close outs.

 35. toch heerlijk gesurft vanochtend, rommelig ja, maar wat een fijne een hoogte af en toe op scheef! vooral achterin

 36. En jij denkt dat het over een jaar of 10 beter gaat met de windmolens die zijn neergezet?

  Boorplatforms worden al jaren op kosten van de belastingbetalers geruimd, ondanks de contractuele verplichtingen bij aanleg. Of ‘verkocht’ aan malafide BV’s die vervolgens failliet gaan.

  Uit hetzelfde vat komt overigens de splitsing van het netbeheer. Kunnen corporates lekker rendabel wind- en zonneparken neerleggen en de winst verder opleuken met subsidie. Kosten voor aanpassing elektriciteitsnet, dat betalen de brave burgertjes wel.

 37. Vannochtend was het bij hvh tegenvallend. Net wat te veel wind voor mij. Volgende keer toch maar doorrijden voor beschutting. Stoked voor morgenochtend! Hopelijk nog shortboardable

 38. Vanochtend de Orientale pointbreaks ingeruild voor IJmuider rimpels. Wat is er nou mooier in het leven dan met je vrienden lekker nat gaan. Kan niet wachten voor morgen. RSBL 4-ever!

 39. IJmuiden was helemaal aan vandaag tussen 11:30 en 14:00 super fijne mooie waves. Op een gegeven moment was de wind eruit en werd de zee een spiegel met hele lichte side offshore wind en volgensmij zelfs heel even geen wind.
  Stoked!

 40. Gisteren fotograaf in de branding bij Ijmuiderslag gespot.. Weet iemand toevallig wie dat is? Dank!

 41. Als je op een maandag als vandaag ook nog een tiental mensen in het water ziet liggen vraag ik me weleens af ´hoeven zij niet te werken!´ 😉

  (the lucky ones / lazy ones / smart ones / other choices-ones / no family-ones)

 42. In deze 24 uur economie zijn er ook mensen die in de Continue of s avonds werken en daardoor op maandagochtend vrij zijn.

 43. Wijko was gister rond 13.00 idd even on nederlands, en meesten waren er toen al uit…ik had tot mn verbazing 200 meter alleen voor me zelf, en 1 andere dude! vet scoren dus!

 44. Nabij het strand wonen is ook een optie.
  Kinderen naar school gebracht en na de koffie naar het strand gelopen. Mijn man ging om 6:30, voordat hij aan het werk ging. Was btw niet veel toen ik ging (dorp WaZ; klein en slap), dus je hebt niet veel gemist. 😉

 45. Gisteren perfecte tijd gehad op de sup tussen 11:30 en 14:30 in Wijk bij de 3e molen en daarna dichter bij de pier helemaal achterin. Zo nu en dan hele grote krachtige bakken gescoord en achterin goed sfeertje en niet druk :))

 46. I know i know, soms gewoon beetjuh jaloers..haha. Maar idd, er zoveel als mogelijk proberen van te maken!

 47. Hoe zijn de voorspellingen voor terschelling dit weekend? In plaats van eilân lekker surfen..:)

 48. Okee. Sinds rednose geen werkplaats meer heeft. Gezocht: Een goeie reperateur zonder langs wachtlijsten rond adam/haarlem?

 49. Gelukkig zit er in de zee ook niet maar een paar litertjes, maar om en nabij 1,3 triljard liter.

  Het mag wat minder met de hel & verdoemenis en wat meer met de stoke.

 50. @@Rookie Wavepacker, helemaal mee eens. Voor realistisch en slecht nieuws lees ik de krant. Hier mijmeren over epic condities 🙂

 51. Eerste heats wel, voor ronde 2 nog niet (staan nog geen punten). Kasper is dan in heat 45 tegen o.a. Slater

 52. zat net te kijken maar volgens mij nog niet. Ze hebben net de Repechage rounds gedaan. Stream is nu off line maar hopelijk gaan ze zo verder met de Main rounds

 53. Ik zie mogelijkheden voor surfen in de nacht… lichtgevend water, nucleaire condities, lege line-up
  En ik metamorfoos in een power ranger.
  (/droomt rustig verder)

 54. Eveline Hooft is ook lekker bezigg eweest! Wat een topper is dat. Staat daar gewoon op de 13e plek tussen de Van Dijks en de Gillmores van deze wereld.

 55. Ja wat een Nederlandse toppers he. Zijn echt goed vertegenwoordigd in zowel longboarden als shortboarden. De een na de andere overwinning dit jaar.

 56. gisteren tussen half 6 en half 8 in de avond was het ook lekker in Scheef. Vooral het laatste uurtje werd het beter al zat er voor de hoogte wat weinig energie in de golven.
  Het was in ieder geval beter dan de golven in Japan.

 57. Hey Surfers!

  Er staan twéé nieuwe albums online!
  Surf naar mijn Pinkbike profiel en check de foto albums.

  Sta jij op een of meerdere foto’s en wil je deze graag kosteloos in originele resolutie ontvangen?
  Stuur dan een mail met de foto link(en) naar mijn e-mail adres en ik zal je je foto(‘s) gratis toesturen per WeTransfer.

  Contact gegevens staan op mijn Pinkbike profiel pagina.
  (Check de website in “Desktop modus” voor de beste ervaring.)

  Groet,

  Niels 🤙

 58. wijk was niet veel soeps vandaag beetje op de sup geklooit hopelijk morgen beter . leuk @Niels de fotos van logfest top , alleen jammer dat de golven zo k.. waren he en je mij niet op de foto hebt gezet ;-( … maar het was super leuk en gezellig