Surfweer Donderdag 30 juni 2022

Helaas zijn de golven ver te zoeken in de laatste week van juni en de eerste week van juli. Verandering is in zicht, er zal pas echt iets van hogere en betere swell arriveren in de tweede helft van volgende week. Tot die tijd komt er nog wel van alles langs dat klein maar fijn kan zijn. Deze vrijdag al een boost vanuit het zuiden met einde avond de beste condities als de zuidwester een tijd lang heeft doorgestaan. En ook dit weekend een kans. Dat is zeker niet op zaterdag, want dan echt overal helemaal 100% flatness. Zondag komt de wind uit het westen, is zwak tot matig, wat in theorie eigenlijk geen golven geeft. Toch wellicht, voor de surflessen en kleinere kids, iets enkelhoogs om mee te spelen later op de middag. Vanaf maandag verbeterende condities. Het sturende lagedrukgebied zit wat te ver van ons vandaan voor swellcreatie vanaf de kern, echter koersen er ook meerdere troggen vanuit westnoordwestelijke richting over de Noordzee. Dat zou wel eens voor een leuk golfje / swell later op de dag kunnen zorgen met daarbij nauwelijks iets van wind. De eerste serieuze kans, hoewel vrijdag er ook niet eens zo slecht uit ziet als je van windgolven houdt!

Vrijdag 1 juli
In N-H noord vanaf de ochtend al iets van beweging in de zee. Het echte werk komt pas nadat de wind na 15u zal aantrekken tot ruim windkracht 6 in het Noordzeegebied net boven de ingang van het kanaal tussen Engeland en Frankrijk. Dit heeft vanaf dan nog even tijd nodig, maar op zich worden de golven elk uur hoger. Ook in België valt er wel iets te surfen, zowel met laag als met hoogwater. In Zeeland echter alleen met laagwater of afgaand tij. Het tijd-frame 15-18u is een absolute NOGO ivm de stroming die net als de wind zuidwest zal zijn. In Z-H en N-H kan er wel met de inkomende stroom gesurft worden, brengt zelfs hogere golven (en langere wandelingen terug naar het beginpunt). De meeste push zit zo aan het einde van de middag en het begin van de avond. Later op de avond geeft het weer groen licht voor Zeeland, met alweer afgaand tij vanaf 19:30u ongeveer. Wil je dit soort detail informatie elke dag voor de volgende dag ontvangen, kijk dan eens of het abonnement op de surfweer sms iets voor jou is. Overigens zit hier altijd ook een lange termijn forecast bij met meer details en update dan hier op de site. Wat betreft de vrijdagavond laat, het blijft in N-H stromen maar de golven worden er niet minder op. Helaas komt het afgaande getij voor de stredammenspots in de kop van N-H (incl. Texel) te laat. Daar blijft het hoogwater tot zonsondergang. Surfen kan dan nog zeker, alleen niet op de spots die strekdammetjes (kribben) hebben.

Zaterdag en Zondag flat.

Maandag 4 juli
Maandag zal er iets van WNW swell doorkomen doordat er eind van de ochtend toch een vrij aardig activerend windveld uit WNW boven de wadden beweegt. Daar de hoogste golven met 1m deining. In het zuiden van de Benelux de kleinere golfjes, met maar iets van 10cm. Er tussenin kan het best aardig worden, zeker in het noorden waar het in de ochtend nog wat langer hoogwater is. Daarna is het vooral Zuid-Holland met in de middag de laagwater golven van een halve meter hoog. Tegen de avond zal het opnieuw hoogwater zijn en breken de banken in N-H weer meer dan ok voor het longboard of fish. Pak wel een dikke, want deze dag is echt nog maar het begin van wat er daarna nog komen gaat. Stay tuned!

Wetsuit Advies, water is 17-18 gr C

Vrijdag: Wetsuit 3/2mm dik
Zondag: Warmer dus 3/2mm of minder
Maandag: wetsuit 3mm neopreen
 1. De twee troggen die maandag over de Noordzee bewegen zouden net even wat meer push op het zeeoppervlak kunnen geven met swell al gevolg:

  Meer fax weerkaarten via https://surfweer.nl/ukmo

 2. Dus morgenavond rond 19 30 in Domburg proberen?

 3. Weet iemand een leuke surfspot waar ook in de zomer enige consistente surf te vinden is binnen 1000 km vanaf Utrecht?

  Als er ook nog een leuke camping bij zit voor de kids zou dat helemaal mooi zijn.

  Misschien de Vendee? Ik ben er niet echt bekend.

 4. Wel weer zin in

 5. ben je bekend met i love the seaside? Die staat vol met tips. Een echte aanrader.

 6. Domburg weinig soeps, veel wind en kitesurf.

 7. Hoe komt het dat je in BE bij een zuidwester even goed bij laag kan surfen als bij hoog? Terwijl bij N swell je hoog moet hebben..
  Ligt het aan de korte periode?

 8. Is maasvlakte terug open of zijn al die kiters met de fiets?

 9. Morgenvroeg nog kansen in Domburg?

 10. @Couchsurfer69 Alleen P5 en P6 zijn dicht en mag je het water niet op, bij de overige parkings en spots wel gewoon!

 11. Maasvlakte secret point brake 5:30 tot 8 was fun met dikke bakke hier en daar

 12. @Couchsurfer69 alleen P5 en P6 zijn dicht, overige spots en parkings zijn gewoon open

 13. Ligt de webcam eruit? :/

 14. Yes, wordt aan gewerkt.thanks

 15. Waarschijnlijk omdat het bij de kust van be aardig ondiep is ten opzichte van Noord-holland. Hogere periode zorgt er voor dat golven in dieper water breken en is daarom hoog water chill met een noorder swell. Vice versa voor lage periode, dus wat beter met elk getij.

 16. Aight! Begrepen thanks!

 17. Flatnessvraagje nu er toch geen golven zijn
  Is er in Scheveningen een leuke buiten-workout-club waar we de surfspieren een beetje op peil kunnen houden tijdens de zomer-flatness? Ik sport nu een paar keer in de week bij in-tension maar zou liever lekker buiten sporten.

 18. Vrijdag avond waz inderdaad groter dan verwacht en lekker rustig geen jankerts in de swell 😛

 19. Bij Vaaren kun je buitensporten in en om het water.

 20. Heb een tijdje calisthenics gedaan voordat ik serieus ging surfen. Had daardoor al een sterke core en pop ups gingen ook al lekker vanaf het begin. Hangende buikspieren om de holle onderrug van het surfen tegen te gaan. Pull ups en mucle ups (wat gevorderd) zijn ook echt goed. Calisthenics is namelijk explosief maar heeft ook veel statische oefeningen. Dus het is goed om de spieren sterker te maken voor het surfen maar ook om de spier die je minder gebruikt ook te trainen, wat weer wat blessure kan voorkomen. Een parkje dat je kan gebruiken ligt dan ook op het strand van Scheveningen. En instructies zijn er zat op YouTube: barstarz etc. Het leuke van deze sport is dat je kan trainen voor een moeilijkere oefening IPV van gewoon een gewichtje omhoog. Zag Kai lenny laatste een soort hangende buikspier oefening doen om ze airs te verbeteren.

 21. Bedankt voor de tips. Ik ga eens kijken of Vaaren iets voor me is

 22. Heeft ook te maken met de richting van de getijdestroom, die is van zuid naar noord met opkomend tot net na hoog, dus dan wordt het een grote wildwaterbaan met een zuidwester. Met een noordwester zit je dan juist goed, dan werken de getijdestroom en de windopzet elkaar juist tegen.

 23. Hey Tobias, komt er nog update ivm welke avonden best vrij te houden deze week? Dan kan ik de rest van de sociale verplichtingen daar netjes inpassen 🙂

 24. Helaasch.

 25. Zou morgen na het werk richting Domburg willen rijden.
  De moeite om te gaan na 17uur met een fish 6.4?

  Groetjes!

 26. Vooralsnog geen golven in Egmond aan zee…wel lekker zwemwater. Ben wel benieuwd wat deze week gaat brengen?

 27. Met alle respect maar het zal ook niet heel dik worden deze week… Denk nog steeds donderdag vrijdag als beste dagen met een beetje hoogte. Rest valt tegen. Correct me if im wrong.

 28. Ashtanga Yoga

 29. Ijmuiden gister rond een uurtje of 8 was echt prima te surfen met een longboard, ben benieuwd voor de komende dagen!

 30. Zijn er nog mensen die vanavond richting Castricum gaan?
  Toch altijd wat leuker om niet helemaal alleen in het water te liggen…

 31. Ik vind het juist veel leuker om alleen in het water te liggen

 32. Vrijdag klassieke noordzee dag. Stoked!

 33. Iemand eyeball van Domburg?

 34. Eindhoven ging goed los gisteravond. Mooi vlak water in de tongelreep en niet te druk.

 35. “Eindhoven de gekste”
  Prima watertje om te pumpfoilen…