Nuttige surfweer info:

Surfweer Donderdag 30 juni 2022

35 reacties

 1. Weet iemand een leuke surfspot waar ook in de zomer enige consistente surf te vinden is binnen 1000 km vanaf Utrecht?

  Als er ook nog een leuke camping bij zit voor de kids zou dat helemaal mooi zijn.

  Misschien de Vendee? Ik ben er niet echt bekend.

 2. Hoe komt het dat je in BE bij een zuidwester even goed bij laag kan surfen als bij hoog? Terwijl bij N swell je hoog moet hebben..
  Ligt het aan de korte periode?

 3. @Couchsurfer69 Alleen P5 en P6 zijn dicht en mag je het water niet op, bij de overige parkings en spots wel gewoon!

 4. Maasvlakte secret point brake 5:30 tot 8 was fun met dikke bakke hier en daar

 5. @Couchsurfer69 alleen P5 en P6 zijn dicht, overige spots en parkings zijn gewoon open

 6. Waarschijnlijk omdat het bij de kust van be aardig ondiep is ten opzichte van Noord-holland. Hogere periode zorgt er voor dat golven in dieper water breken en is daarom hoog water chill met een noorder swell. Vice versa voor lage periode, dus wat beter met elk getij.

 7. Flatnessvraagje nu er toch geen golven zijn
  Is er in Scheveningen een leuke buiten-workout-club waar we de surfspieren een beetje op peil kunnen houden tijdens de zomer-flatness? Ik sport nu een paar keer in de week bij in-tension maar zou liever lekker buiten sporten.

 8. Vrijdag avond waz inderdaad groter dan verwacht en lekker rustig geen jankerts in de swell 😛

 9. Heb een tijdje calisthenics gedaan voordat ik serieus ging surfen. Had daardoor al een sterke core en pop ups gingen ook al lekker vanaf het begin. Hangende buikspieren om de holle onderrug van het surfen tegen te gaan. Pull ups en mucle ups (wat gevorderd) zijn ook echt goed. Calisthenics is namelijk explosief maar heeft ook veel statische oefeningen. Dus het is goed om de spieren sterker te maken voor het surfen maar ook om de spier die je minder gebruikt ook te trainen, wat weer wat blessure kan voorkomen. Een parkje dat je kan gebruiken ligt dan ook op het strand van Scheveningen. En instructies zijn er zat op YouTube: barstarz etc. Het leuke van deze sport is dat je kan trainen voor een moeilijkere oefening IPV van gewoon een gewichtje omhoog. Zag Kai lenny laatste een soort hangende buikspier oefening doen om ze airs te verbeteren.

 10. Heeft ook te maken met de richting van de getijdestroom, die is van zuid naar noord met opkomend tot net na hoog, dus dan wordt het een grote wildwaterbaan met een zuidwester. Met een noordwester zit je dan juist goed, dan werken de getijdestroom en de windopzet elkaar juist tegen.

 11. Hey Tobias, komt er nog update ivm welke avonden best vrij te houden deze week? Dan kan ik de rest van de sociale verplichtingen daar netjes inpassen 🙂

 12. Zou morgen na het werk richting Domburg willen rijden.
  De moeite om te gaan na 17uur met een fish 6.4?

  Groetjes!

 13. Vooralsnog geen golven in Egmond aan zee…wel lekker zwemwater. Ben wel benieuwd wat deze week gaat brengen?

 14. Met alle respect maar het zal ook niet heel dik worden deze week… Denk nog steeds donderdag vrijdag als beste dagen met een beetje hoogte. Rest valt tegen. Correct me if im wrong.

 15. Ijmuiden gister rond een uurtje of 8 was echt prima te surfen met een longboard, ben benieuwd voor de komende dagen!

 16. Zijn er nog mensen die vanavond richting Castricum gaan?
  Toch altijd wat leuker om niet helemaal alleen in het water te liggen…

 17. Eindhoven ging goed los gisteravond. Mooi vlak water in de tongelreep en niet te druk.